Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
BoboBolek gdzieś wyczytałam że poduszki typu U pasują raczej do wyższych osób, a poduszki typu C do niższych, ale nie wiem ile w tym prawdy Też się przymierzam do zakupu, bo już wyleżeć nie mogę... raz że mnie bolą plecy, dwa że brakuje mi czegoś pod nogą 😂 A jeszcze czuję, że mąż jak zobaczy tą poduszkę to będzie chciał mi podkraść 😄
A taka poduszka przyda się później też do karmienia?💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Jusia 82 wrote:Luusia !!! - nie odzywałaś się ostatnio i już się martwiłam o Ciebie (nawet Ci zaproszenie wyslałam żeby się wywiedzieć co z Tobą )
Jusia 82 lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Mikaa dla mnie do karmienia ta jest za duża, mam mniejsza taką C, ale nie polecę żadnej firmy, bo szyła mi dziewczyna ze Szczecina, która znalazłam na Instagramie
-
Ale suuuuper ta kurka Ja dziś przy okazji weszłam do sklepu z rzeczami dla dzieci i powiem Wam, że dostałam oczopląsu. Nie wiem jak to ogarnę- tego jest zatrzęsienie....
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Ta poducha ciążowa do karmienia to średnio.
Ja miałam do karmienia z BabyLy. Polecam.
Wiem jednak, że poduszka powinna być dopasowana do figury.
W zależności od wielkości biustu i obwodu pod piersiami.
Kaczka lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek dokładnie, poduszkę do karmienia to lepiej sobie dopasowac.
Ja mam dziś tak niskie ciśnienie i słabo się czuje… właśnie mierzylam i 90/58. Wjechała druga kawa -
Dziewczyny troszkę mnie nie było i miałam dwa dni czytania,żeby Was nadrobić .
Ładne brzuszki ,wiec nie martwię się moim ,bo już tez jest spory.W sumie to nie mam co się dziwić,bo to moja trzecia ciaza i jestem małych rozmiarów.
Co do porodów to miałam dwie cesarki…pierwsza zrobili mi po 18 godz i córka urodziła się z głowa jak kosmitka ,nie miała szans wyjść ,bo jestem za wąska w biodrach…miałam od początku zaleconą cesarka,ale trafiłam na lekarkę ,która chciała zobaczyć jak mnie od środka rozrywa .dochodziłam fatalnie do siebie,po 6 tyg gdy poszłam do
Lekarza to był zdziwiony jak wytrzymałam ,bo rana od środka była otwarta z powodu złego wyczyszczenia i infekcja się wdarła….
Wiec o drugiej cesarce nie chciałam wogole słyszeć ,ale po 12 godz lekarze powiedzieli,ze nie ma innej możliwości jak cięcie ,po tej po 3 dniach mogłam już fruwać…wiec całkiem inne doświadczenie….
Teraz będzie tez napewno cesarka z racji wcześniejszych i wieku 🤷🏼♀️😉
I prawdopodobnie dwa tyg przed terminem,tak u nas w de robią,wiec przypadnie na polowe -końcówkę lutego. -
Jusia ja też jak kiedyś myślałam o porodzie to nie brałam innej możliwości niż cc pod uwagę, a teraz mi się kompletnie odmieniło i chciałabym urodzić sn! Boję się komplikacji po cc, im jestem starsza tym bardziej przestałam się bać porodu naturalnego :p
Też kupiłam poduszkę z Biedry, ale jeszcze leży i czeka aż zwykła poducha pomiędzy kolanami przestanie mi wystarczać
W pracy czasami muszę bardzo długo mówić i zaczęło mi aż brakować tchu, dostaję wtedy ciężkiego oddechu i czuje że klatka piersiowa jest "ściśnięta". Będę trochę szybciej szła na zwolnienie, bo już z końcem października.
Co chwilę jakieś nowe dolegliwości 🤦♀️ -
Ja mam poduszkę poofi w kształcie dziewiątki z poprzednich ciąż. Jest bardzo wygodna i wiele razy mąż mi ją podbierał ale jak narazie jeszcze leży w piwnicy.
Co do porodów to ja jestem po dwóch cięciach,tak po cichu myślałam, żeby teraz naturalnie ale moja lekarka szybko wybiła mi ten pomysł z głowy mówiąc, że z taką blizną mnie nie puści… wiec czeka mnie trzecie cięcie. -
Hermiona ja też sapie jak parowóz, ale ja przez tą ślinę nie mogę oddychać buzia więc pozostaje mi tylko nos. Jak coś szybciej zrobię to nie nadążam nabrać dawki tlenu hehe
Niewidzialna ja przypuszczam, że pozwolą mi sn, ale tak się boje pęknięcia macicy ....
Kobiety powiedzcie mi jakie witaminy łykacie w 2 trymestrze. Może uda mi się od czasu do czasu coś przyjąć bezzwrotnie do żołądka.
Dzień dobry i miłego dnia! 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 07:15
-
Lucy ja biorę jeszcze te z 1 trym czyli pueria uno, bo mam jeszcze pół opakowania i szkoda wyrzucać ☺️
A jak skończę te, to przejdę na pueria duo, one są dedykowane dla kobiet w 2 i 3 trym -
Ja ostatnio kupiłam prenatal Classic, nie ma dha, ale trudno, akurat mi się napatoczył
Natija ja wczoraj miałam wrażenie, ze poczułam ruchy maluszka, ale pewność będę miała, ze to to, jak się powtórzy ❤️ Nie mogę się tych ruchów doczekać!Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
W 1 ciąży brałam duphavit, też ledwo to lykalam bo duże, ale chyba nie ma małych tych witamin. W ogóle mam problem z połknięciem tabletki więc te są dla mnie naprawdę trudne bo wielkie. Duphaston też czasem na 5 prób łykam...
Dziewczyny jak to jest z tymi trymestami. Jedna apka pokazuje mi że 1, inna że 2. Nigdy się w tym nie mogłam połapać. A jestem 13+3Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 08:27
-
Ja brałam wcześniej Prenatal Uno, a od wczoraj już Prenatal Duo i ma dodatkowo kapsułki DHA, jakoś mi przechodzą przez gardło 😆 nie zastanawiam się długo nad tą czynnością, może dlatego.
Lucy, jak dla mnie to już zaczęłaś II trymestr💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry! Ja czekam właśnie na pobranie krwi, podrzuciłam córkę do klubiku i myślałam ze na szybko to załatwię a tu full ludzi 🙈🙈🙈
Ja biore PUERIA uno mam jeszcze z polowe opakowania wiec wezmę je do końca i potem duo, ale akurat w tych nie ma jakiejś dużej różnicy w składzie. Mi odpowiadają bo nie maja żelaza i nie mam zaparć 🙈 w poprzedniej brałam pregna czy cos tam i była masakra 😬
Lucy ja bym powiedziała ze drugi zaczyna się od 14+0, bo prenatalne robi się do 13+6 a nazywają się badania pierwszego trymestru 🤔🤔 chociaż wiem ze te aplikacje różnie pokazują, ale preglife i ciąża plus pokazują 13+6 jako ostatni dzień 1 trymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2022, 08:43
Ulaa lubi tę wiadomość