Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, chciałam do Was dołączyć. OM miałam 30.05 więc orientacyjny termin ok 06.03. U mnie mało śluzu, mam wrażliwe piersi i kłucie w brzuchu czasami. Urlop się kończy i jutro do pracy, ehh ...
mizzelka lubi tę wiadomość
-
SunSun wrote:witam dziewczynki,
można:)? Narazie mam tylko pozytywne testy z moczu(na bete idę w pon. a do lekarza w czwartek) ale bardzo bym chciała dołączyć do wątku bo szukam wsparcia a kto zrozumie mnie lepiej jak wy?
Pozdrawiam
tak samo mam w poniedziałek na bete i w środę a w czwartek do lekarza
tak więc też jestem dobrej nadzieiMamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKłucia mam i ja ale też się nimi nie przejmuje dzisiaj zrobiłam sobie test bo jak robiłam tydzień temu to krechy były bardzo słabo widoczne a chciałam na pamiątkę fotka od lekarza juz jest i test w dwoma grubymi krechami też
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. U mnie mdłości, czasami ból prawego jajnika, wyczulenie na zapachy. Ogólnie czuje się dobrze. Śluz biały, ale w niewielkich ilościach. Betę robiłam w piątek i pokazała 3217, czyli 6 tydzień. Jutro idę do lekarza, może będzie już widać Kruszynke;)
Jak sądzicie, będzie coś widać? Wg ovu to 5tc 4dzien. -
Na pewno cos bedzie widac. W poprzedniej ciąży 5t i 4d widziałam serduszko. Ale jak nie zobaczysz to sie nie denerwuj bo to jeszcze wczesnie Ja tez mam jutro lekarza Daj znac po wizycie
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
u mnie? mdłości w ciagu dnia minęły ale w czasie podróży się pojawiły cały czas mi gorąco.. obrączka nie schodzi z palca.. puchną mi nogi. ale to chyba zalety gorącego lata. trądzik jak cholera..
a kłucia i ciągnięcia zawsze... nawet jajnik aż mi promieniuje na plecy tak na wskroś.. nie na krzyż itp ale na wprost po prostu
mam w koncu kieckę na wesele akurat brzuszka nie będzie widać
Diamonds nie przejmuj sie.. u mnie ledwo ledwo bylo coś widać i kurde jeszcze młodsza ciąża niby.. a od daty miesiaczki to już powinien byc 7 tydzien a mam 5 wedlug gina, wedlug mnie 6.. -
Martini wrote:Ja tak mam cały czas. Na początku czułam to wiele razy dziennie, przy wysiłku się nasilało, ale odkąd biorę magnez jest dużo lepiej. Czasem złapie mnie skurcz, który trzyma tak ok 20 sekund i puszcza. Lekarz powiedział, że skurcze, które trwają około minuty bądź dłużej mogą być niebezpieczne. Zapisał mi luteinę tak na wszelki wypadek. Ponoć tak często się zdarza ale nie wolno lekceważyć tego, co mówi nam organizm. Lepiej dmuchać na zimne spróbuj brać magnez (ważne, żeby był dojelitowy). Ja biorę magne B6.
Też się bałam, że jak nic się nie dzieje to może być coś złego ale co jakiś czas jeszcze podbrzusze o sobie przypomina także spokojnie. Dużo odpoczywaj.
Dzisiaj już kompletnie brak bólu jakiekolwiek. Podejrzewam,ze to dzięki witaminom dla ciężarnych bo tam jest między innymi magnez. Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze. za 4 dni pierwsza wizyta u lekarza. Wiem,że nic nie będzie jeszcze widać ale na tym etapie wystarczy mi zdanie "wszystko wygląda w porządku"MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
A i też idę w jutro i w środę na bete bo mam tylko jeden wynik i dopóki nie zobacze dobrej bety nie będę spokojna. Liczę,że w pn będzie już ponad 1500 a w środe ponad 3000 :)bo chyba taki powienien byc prawidłowy przyrost:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:19
-
nick nieaktualnyu mnie zero objawów tylko kilogramy za wcześnie przybywają . Tak naczytałam się gdzieś tu na forum i nie mogłam tego wpisu znaleźć , że któraś ma pakiet medyczny wykupiony i też sobie taki wykupiłam , super sprawa, bo wyjdzie mnie to taniej niż za wizyty u gina i te różne badania , które musimy robić a do tego cała rodzinka będzie za darmo miała wszelkie wizyty u różnych lekarzy bez limitu. A najlepsze jest to , że mój gin do którego chodzę prywatnie jest w jednej z placówek obsługiwanych przez tą firmę łahahaha ciekawę co powie jak się do niego na ten pakiet medyczny zgłoszę
-
Mizzelka nie wiem jak Twoj lekarz ale moj liczy tygodnie inaczej niz bbf. Wg kalendarza polozniczego liczy sie tygodnie skonczone. Czyli jezeli jutro mam 6t i 1d to jestem w 6tym tygodniu. W szpitalu przy porodzie tez tak liczyli. Tygodnie skonczone. Zawsze mnie to wsciekalo bo czulam sie oszukana o jeden tydzien
Tlumaczono mi to tak, ze ciaza ma 6tyg skonczonych. A ja dla siebie moge mowic ze jestem w siodmymMamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!