X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13+1 ☺️ czyli już masz bliziutko
    👍👍👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 04:25

Auricomka lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra przez ten ból głowy zapomniałam dzisiaj wziąć hormony tarczycy. Co znaczy wzięłam a ja już po wszystkim po posiłku więc nic się nie wpłynęło

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme ale stres! Współczuję i cieszę się że to fałszywy alarm. Teraz musi być tylko dobrze :) mnie też jakby mniej mdli i odrzuca od jedzenia, już tylko wieczorem chyba muszę się zmuszać do jedzenia.
    Odnośnie objawów to ja cały dzień w pierwszej ciąży przepłakałam bo mnie cycki przestały nagle boleć :) na szczęście wszystko było ok. Teraz czasami mam trudności z oddychaniem, jakąś zadyszkę ale hemoglobina tydzień temu była w porządku.
    Mnie cycki bolały przy nacisku od boku od zewnątrz z czego jeden bardziej. No i ten jeden dodatkowo na górze w miejscu blizny.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meetme wrote:
    Cześć, witam się ze szpitala :/ jestem tu od wtorku. W skrócie w sobotę trafiłam do szpitala z krwawieniem ale kazali leżeć mi w domu, a we wtorek już zabrała mnie karetka z krwotokiem. W szpitalu powiedzieli mi, ze poroniłam bo na Usg nic lekarka nie widziała poza krwiakiem i miałam mieć łyżeczkowanie w środę. A srode na kontrolnym Usg był dzidziuś z serduszkiem!! Już byłam pogodzona z tym, ze straciłam ciąże a tu mi mówią ze jednak w niej jestem. To była masakra. Straszne emocje, no ale już doszłam do siebie. Teraz już tylko plamię, w poniedziałek mam mieć Usg i zobaczę czy mnie wypuszczą. Chociaż przyplątała mi się jakaś infekcja wiec jeszcze zobaczymy...
    Jezu straszne. Masakra. Biedna co Ty musiałaś przeżyć. Super że jest serduszko❤wracajcie do zdrowia!

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w tej ciazy bola tylko sutki przy karmieniu, ogolnie piersi nie :p

Woda z cytryną działa na chwile, moze z grejpfrutem sprobuje jeszcze xd

Tez niedlugo zaczynam drugi trymestr, za szybko to leci:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które nie mogą współżyć;) nie można współżyć czy nie można mieć orgazmu ?😀

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że to się tak skończyło! Dziewczyna ja jestem trochę zaniepokojona wyglądem brodawek sutkowych w sumie samego tego koniuszka. Czy uwas uległy zmianom?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Meetme, strasznie wspolczuje przezyc, ale najważniejsze, ze z dzidzia wszystko ok 😘

Mi sie wydaje, ze bol piersi jest glownie na poczatku wlasnie, a pozniej znika, ale nie znam sie :p W kazdym razie u mnie jak bol piersi przeszedł to nie zwiastowalo niczego zlego ;)
    U mnie jednym z pierwszych objawów było to, ze piersi były bardzo wrażliwe i trochę obolałe. A teraz dużo lepiej.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dobrze że to się tak skończyło! Dziewczyna ja jestem trochę zaniepokojona wyglądem brodawek sutkowych w sumie samego tego koniuszka. Czy uwas uległy zmianom?
    Tak. Same brodawki pociemniały i zrobiły sie takie kropki. To sie jakoś fachowo nazywa.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie jakieś takiemkalafiorowatw zrobily . I takie.jakbh wlokniavzki naczynkach i trochę spanikowalam

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Mnie w tej ciazy bola tylko sutki przy karmieniu, ogolnie piersi nie :p

Woda z cytryną działa na chwile, moze z grejpfrutem sprobuje jeszcze xd

Tez niedlugo zaczynam drugi trymestr, za szybko to leci:/

Zapomniałam, na mdłości jeszcze woda gazowana mi pomaga :)

Katy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na poranne nie pomaga nic innego jak zwymiotowanie niestety, ale te późniejsze jakos udaje sie ogarnac czasem :p.

Jeju, ale miałam ciezka noc, synek coś spac nie mogl i budzil sie ciagle :/ Zdrzemne sie dopiero kolo 11 jak on pojdzie spac, a poki co będę chodzic jak zombie..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy to sie nasze dzieci zmowily bo moja tez dzisiaj marudzila i sie rzucala po lozku, a zwykle spi jak aniolek. Jeszcze sie cala przesikala i musialam przebierac wszystko 😀

Ja w wygladem swoich cyckow to jestem zalamana od pierwszego kp. Juz podjelam decyzje ze teraz po czwartym ostatnim dziecku ide na operacje biustu :)

Dorjana lubi tę wiadomość

• KolendrA Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

A zgaga??? Też nie wiem co to???
    Może dlatego że moje dzieci mają Abe włoski po mamusi
    ????
    Podobno kobieta mająca zgage rodzi dzieci z pięknymi wlochatymi czuprynkami??
    Sprawdziło się u was???
    U mojej siostry tak.[/QUOTE]
    Kolejny zabobon :) Miałam ogromną zgage, nawet jak leżalam już na łóżku porodowym to żałowałam że nie wzięłam ze sobą renee. Moja córka długo nie miała włosów :)

d16e329c5c.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie z ta zgaga sprawdzilo, syn sie urodzil z czuprynka, moja siostra tez miala zgage, a jej synek prawie łysy :p

Mnie ciaza nie oszczedza, wszystkie nieprzyjemne objawy mialam, przez zgage to az kaszlalam pozniej bo tak palilo :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nigdy nie wymiotowalam, a zgage to mialam tylko w poprzedniej ciazy i to na samej koncowce. Okropne to bylo :/

A rosną wam brzuchy juz? W sensie podbrzusze? Bo ja mam wrazenie ze znowu mam plasko...

• Karola0255 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra przeszły mi mdłości, ale badal boje się jeść wszystko.
    Jak się dzisiaj czujecie?

8e9vqcq.png
    23.03.2015-aniołek 9tc
    22.03.2020-widzimy się na świecie 💕
    Synek 💙💙💙
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obie ciaze zgaga i dzieciaki z wlosami. Teraz mi troszkę lepiej juz z mdlosciami, w sumie tylko czasem zakluje jajnik. Nie wiem czy to dobrze czy zle. Jestem na wakacjach i rozmyślan czy tu nie zaatakowac jakiegos gin z usg. Przez te ostatnie usg nie wiem co mam myśleć...
    Tylko zmęczona jestem ciagle, i wieczorami większy brzuch i takie ble w buzi... i swedzi pochwa... kupiłam vagical globulki i lactovaginal wspomagajacy grzybice... mam tez hexatiab globulki ale boję sie uzyc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch przez wiekszosc dnia płaski, a wieczorem tez mnie wzdyma strasznie:/

Wsadzilam rogaliki do piekarnika, jak sie upieka ide spac:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Natalia85 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja też po czwartym dzidziusiu sobie chyba zrobię jakieś poprawki
    😜😍😍😍😍
    Ale póki co jeszcze trzeciego nie mam więc długa droga.... Która może nie zostac zrealizowana

Ja to podziwiam każda przyszła mamusie która przytula sedes. Ani razu to mi się nie zdarzyło, w żadnej ciąży więc ciężko mi wogole sobie nawet wyobrazić jakie to musi być uciążliwe.

A zgaga??? Też nie wiem co to???
    Może dlatego że moje dzieci mają Abe włoski po mamusi
    ????
    Podobno kobieta mająca zgage rodzi dzieci z pięknymi wlochatymi czuprynkami??
    Sprawdziło się u was???
    U mojej siostry tak.

U mnie się nie sprawdziło, całe 9 miesięcy miałam potworną Agatę, Ola urodziła się z włosami ale czuprynki nie ma. Teraz jako 4 latka też nie ma gęstych

8p3ougpjq5rhvxu5.png

eiktuay3ja3l5dqc.png

[*] 27.09.2014 (8tc)
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ