Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja jutro jadę nad morze aż na tydzień 😀
    A czy Ty się opalasz i kąpiesz?
    Super!! :) Pogoda taka średnia na kąpiele, woda 18 stopni, trochę pochodzilam ale cała nie wejdę :) a opalanie hmm, raczej siedzenie w dresiku na plaży, słońce jest ale na opalanie za zimno. Zresztą przy wysokim estradiolu szybko się łapie różne plamy od słońca więc lepiej się posmarować kremem. Dużo za to chodzę i jest cudownie :) udanego wypoczynku, niech maluszek dostanie dawkę jodu :)

Olalasz lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny a js od 2 dni sie zamartwiam bo minely mi objawy,brzuch nie ciagnie,piersi ledwo bola i juz sie fazuje ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - a ja nadal razem z Toba... Piersi z dnia na dzien coraz mniej bola.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mialam. Mam to za sobą i tęsknię za tym . Bo bol z jednej strony jest dużo bardziej martwiący

To nie masz już żadnych objawów?
    Ja to mam jeszcze gule w gardle bardzo często i ogólnie Starsznie szybko się męczę. Często też mam problem z oddychaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:52

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Hej Dziewczyny a js od 2 dni sie zamartwiam bo minely mi objawy,brzuch nie ciagnie,piersi ledwo bola i juz sie fazuje ;(
    Mialam to samo. Zniknęły a teraz czasem wrócą, czasem za bardzo wróca a czasem nie czuje nic cały dzień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    To nie masz już żadnych objawów?
    Ja to mam jeszcze gule w gardle bardzo często i ogólnie Starsznie szybko się męczę. Często też mam problem z oddychaniem
    Ja od początku nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itd. Zmęczenie mam ciągle i piersi ale lżej

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z oddychaniem to trzeba sprawdzic hemoglobine i poziom zelaza.

A jak was bolaly te piersi? Cale, po bokach, stale czy przejsciowo? Mnie tak dziwnie to szczypie to nieprzyjemne wcale marze zeby to przeszlo juz.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

A jak was bolaly te piersi? Cale, po bokach, stale czy przejsciowo? Mnie tak dziwnie to szczypie to nieprzyjemne wcale marze zeby to przeszlo juz.
    Mnie tak klujaco o nie cały czas,głównie jedną napadowo po boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 18:02

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Dzięki! Nie wiedziałam z tym problemem z oddychaniem. Sprawdzę

1usavcqgr9stsdyk.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się ze szpitala :/ jestem tu od wtorku. W skrócie w sobotę trafiłam do szpitala z krwawieniem ale kazali leżeć mi w domu, a we wtorek już zabrała mnie karetka z krwotokiem. W szpitalu powiedzieli mi, ze poroniłam bo na Usg nic lekarka nie widziała poza krwiakiem i miałam mieć łyżeczkowanie w środę. A srode na kontrolnym Usg był dzidziuś z serduszkiem!! Już byłam pogodzona z tym, ze straciłam ciąże a tu mi mówią ze jednak w niej jestem. To była masakra. Straszne emocje, no ale już doszłam do siebie. Teraz już tylko plamię, w poniedziałek mam mieć Usg i zobaczę czy mnie wypuszczą. Chociaż przyplątała mi się jakaś infekcja wiec jeszcze zobaczymy...

laijp2.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme - udusilabym ich golymi rekami! Jak mozna narazac kobiete w ciazy na taki stres, nie majac pewnosci!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme, strasznie wspolczuje przezyc, ale najważniejsze, ze z dzidzia wszystko ok 😘

Mi sie wydaje, ze bol piersi jest glownie na poczatku wlasnie, a pozniej znika, ale nie znam sie :p W kazdym razie u mnie jak bol piersi przeszedł to nie zwiastowalo niczego zlego ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme trzymamy kciuki za dobre zakończenie! :*
    Dziewczyny nie panikujcie z tymi objawami... Miałyście wszystkie wizyty które były pomyślne więc bądźcie dobrej myśli :) Wmawianie sobie złych rzeczy niczemu dobremu nie służy. Zbliżamy się powoli do 2 trymestru i objawy będą powoli zanikać, to normalne. Za to za chwilę urosną nam wszystkim okazałe brzuchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 19:42

Makt lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dojdzie zgaga i bezsennosc 😂 Nie no nikomu tego nie zycze, ale sa to czeste objawy na dalszym etapie xd

Ja wlasnie walczę z mdlosciami :/ Nie jestem jakos bardzo głodna, ale musze cos zjesc na siłę bo bedzie jeszcze gorzej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam Was siedząc na lezaczku na koncercie. A wszyscy moi towarzysze pobiegli pod scenę wariować.
    Ja jednak wolę unikać pięknego tłumu pod sceną bo boje się, że mnie ktoś w brzuch uderzy.
    Któraś pytała na jakim jestem festiwalu. Cieszanów Rock Festiwal :)

Wiecie jakie noce są już zimne?! Temperatura potrafi spaść do 8-9 stopni. Normalnie zamarzam trochę, ale ubieram dwie warstwy, śpiwór, na głowę czapka i chucham do środka śpiwora :D dzisiaj ostatnia noc a jutro moje ciepłe łóżeczko :):):)

Meetme, współczuję bardzo tych trudnych przeżyć. Najważniejsze, że dzidziuś żyje. Całe szczęście, niech rośnie silny maluch.

Ja naszego idę podglądać w poniedziałek i za Waszymi radami poproszę żeby mi lekarz pokazał go trochę na żywo na USG :) nie mogę się już doczekać

relgi09kukfprg92.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    I dojdzie zgaga i bezsennosc 😂 Nie no nikomu tego nie zycze, ale sa to czeste objawy na dalszym etapie xd

Ja wlasnie walczę z mdlosciami :/ Nie jestem jakos bardzo głodna, ale musze cos zjesc na siłę bo bedzie jeszcze gorzej...

Mi na mdłości pomógł wyciskany sok z grejpfruta! Pije codziennie po szklance i dolegliwości ustąpiły :)

Katy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Mi na mdłości pomógł wyciskany sok z grejpfruta! Pije codziennie po szklance i dolegliwości ustąpiły :)

Potwierdzam :) Ja tez nalogowo pije wode z cytryna.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki to będzie głupie pytanie ale od kiedy dokładnie ejst drugi trymestr?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

14
    Tydzień jako 13+1 czy jako 14+1

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

14
    Tydzień jako 13+1 czy jako 14+1. Ja dziś wg USG mam 12+0

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ