X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja jutro jadę nad morze aż na tydzień 😀
    A czy Ty się opalasz i kąpiesz?
    Super!! :) Pogoda taka średnia na kąpiele, woda 18 stopni, trochę pochodzilam ale cała nie wejdę :) a opalanie hmm, raczej siedzenie w dresiku na plaży, słońce jest ale na opalanie za zimno. Zresztą przy wysokim estradiolu szybko się łapie różne plamy od słońca więc lepiej się posmarować kremem. Dużo za to chodzę i jest cudownie :) udanego wypoczynku, niech maluszek dostanie dawkę jodu :)

Olalasz lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny a js od 2 dni sie zamartwiam bo minely mi objawy,brzuch nie ciagnie,piersi ledwo bola i juz sie fazuje ;(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB - a ja nadal razem z Toba... Piersi z dnia na dzien coraz mniej bola.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Mialam. Mam to za sobą i tęsknię za tym . Bo bol z jednej strony jest dużo bardziej martwiący

To nie masz już żadnych objawów?
    Ja to mam jeszcze gule w gardle bardzo często i ogólnie Starsznie szybko się męczę. Często też mam problem z oddychaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:52

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Hej Dziewczyny a js od 2 dni sie zamartwiam bo minely mi objawy,brzuch nie ciagnie,piersi ledwo bola i juz sie fazuje ;(
    Mialam to samo. Zniknęły a teraz czasem wrócą, czasem za bardzo wróca a czasem nie czuje nic cały dzień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    To nie masz już żadnych objawów?
    Ja to mam jeszcze gule w gardle bardzo często i ogólnie Starsznie szybko się męczę. Często też mam problem z oddychaniem
    Ja od początku nie miałam żadnych mdłości, wymiotów itd. Zmęczenie mam ciągle i piersi ale lżej

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z oddychaniem to trzeba sprawdzic hemoglobine i poziom zelaza.

A jak was bolaly te piersi? Cale, po bokach, stale czy przejsciowo? Mnie tak dziwnie to szczypie to nieprzyjemne wcale marze zeby to przeszlo juz.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

A jak was bolaly te piersi? Cale, po bokach, stale czy przejsciowo? Mnie tak dziwnie to szczypie to nieprzyjemne wcale marze zeby to przeszlo juz.
    Mnie tak klujaco o nie cały czas,głównie jedną napadowo po boku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 18:02

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Dzięki! Nie wiedziałam z tym problemem z oddychaniem. Sprawdzę

1usavcqgr9stsdyk.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się ze szpitala :/ jestem tu od wtorku. W skrócie w sobotę trafiłam do szpitala z krwawieniem ale kazali leżeć mi w domu, a we wtorek już zabrała mnie karetka z krwotokiem. W szpitalu powiedzieli mi, ze poroniłam bo na Usg nic lekarka nie widziała poza krwiakiem i miałam mieć łyżeczkowanie w środę. A srode na kontrolnym Usg był dzidziuś z serduszkiem!! Już byłam pogodzona z tym, ze straciłam ciąże a tu mi mówią ze jednak w niej jestem. To była masakra. Straszne emocje, no ale już doszłam do siebie. Teraz już tylko plamię, w poniedziałek mam mieć Usg i zobaczę czy mnie wypuszczą. Chociaż przyplątała mi się jakaś infekcja wiec jeszcze zobaczymy...

laijp2.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme - udusilabym ich golymi rekami! Jak mozna narazac kobiete w ciazy na taki stres, nie majac pewnosci!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme, strasznie wspolczuje przezyc, ale najważniejsze, ze z dzidzia wszystko ok 😘

Mi sie wydaje, ze bol piersi jest glownie na poczatku wlasnie, a pozniej znika, ale nie znam sie :p W kazdym razie u mnie jak bol piersi przeszedł to nie zwiastowalo niczego zlego ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • KolendrA Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meetme trzymamy kciuki za dobre zakończenie! :*
    Dziewczyny nie panikujcie z tymi objawami... Miałyście wszystkie wizyty które były pomyślne więc bądźcie dobrej myśli :) Wmawianie sobie złych rzeczy niczemu dobremu nie służy. Zbliżamy się powoli do 2 trymestru i objawy będą powoli zanikać, to normalne. Za to za chwilę urosną nam wszystkim okazałe brzuchy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 19:42

Makt lubi tę wiadomość

d16e329c5c.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dojdzie zgaga i bezsennosc 😂 Nie no nikomu tego nie zycze, ale sa to czeste objawy na dalszym etapie xd

Ja wlasnie walczę z mdlosciami :/ Nie jestem jakos bardzo głodna, ale musze cos zjesc na siłę bo bedzie jeszcze gorzej...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobiłam Was siedząc na lezaczku na koncercie. A wszyscy moi towarzysze pobiegli pod scenę wariować.
    Ja jednak wolę unikać pięknego tłumu pod sceną bo boje się, że mnie ktoś w brzuch uderzy.
    Któraś pytała na jakim jestem festiwalu. Cieszanów Rock Festiwal :)

Wiecie jakie noce są już zimne?! Temperatura potrafi spaść do 8-9 stopni. Normalnie zamarzam trochę, ale ubieram dwie warstwy, śpiwór, na głowę czapka i chucham do środka śpiwora :D dzisiaj ostatnia noc a jutro moje ciepłe łóżeczko :):):)

Meetme, współczuję bardzo tych trudnych przeżyć. Najważniejsze, że dzidziuś żyje. Całe szczęście, niech rośnie silny maluch.

Ja naszego idę podglądać w poniedziałek i za Waszymi radami poproszę żeby mi lekarz pokazał go trochę na żywo na USG :) nie mogę się już doczekać

relgi09kukfprg92.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    I dojdzie zgaga i bezsennosc 😂 Nie no nikomu tego nie zycze, ale sa to czeste objawy na dalszym etapie xd

Ja wlasnie walczę z mdlosciami :/ Nie jestem jakos bardzo głodna, ale musze cos zjesc na siłę bo bedzie jeszcze gorzej...

Mi na mdłości pomógł wyciskany sok z grejpfruta! Pije codziennie po szklance i dolegliwości ustąpiły :)

Katy lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Mi na mdłości pomógł wyciskany sok z grejpfruta! Pije codziennie po szklance i dolegliwości ustąpiły :)

Potwierdzam :) Ja tez nalogowo pije wode z cytryna.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki to będzie głupie pytanie ale od kiedy dokładnie ejst drugi trymestr?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

14
    Tydzień jako 13+1 czy jako 14+1

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

14
    Tydzień jako 13+1 czy jako 14+1. Ja dziś wg USG mam 12+0

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ