X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysokie tetno tez jak mama za malo pila.

No jednak bialaczka czy zapalenie pluc a wady chromosomalne to dla mnie dwa rozne swiaty. Wiadomo ze moga zdarzyc sie jakies wyjatki, pomylki itd ale ja jednak patrze na calosc a nie na pojedyncze przypadki. Wg mnie testy typu nifty czy panorama harmony sa wysoce pewne a amnio to juz 100 proc. Obraz usg tez jest wazny, jesli nie najwazniejszy bo przeciez wady genetyczne to czesc tylko a reszta to wady rozwojowe.

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.odwodnienie to też opcja . . Mam nadzieję że to takie błahe powody

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Muszę się wyżalic. Podejrzenie u mnie cukrzycy ciążowej. U lekarza jeszcze nie byłam bo w tej miescinie zabitej dechami ciężko o lekarza. Ale próbuje się dostać.
    Za ten czas nie wiem i nie umiem trzymać tej zasranej diety! Cały czas głodna jestem. Kurde takie mam zachcianki A to tego nie wolno tego nie wolno... po zjedzeniu żarcia jak dla królika po 15 minutach znowu jestem głodna.
    Ja jestem załamana. Czytam w necie na ten temat ale nadal niewiele wiem. Dla mnie to jest szok póki co. W dodatku nienawidzę gotować. Nienawidzę jeść jak królik sałateczki, kaszeczki, warzywka na parze. Codziennie zgrzesze małym ciasteczkiem bo nie potrafię inaczej. Marzę o slodyczach o normalnym sytym jedzeniu A tu takie ograniczenia. Normalnie siedzę i rycze. Ciągle głodna. I wściekła.
    Nie hejtujcie a poratujcie dobrym słowem....z góry dzięki
    Kochana znam ten szok... I uwierz że dasz radę! Przeszłam to w drugiej ciąży. W trzeciej byłam bardziej pogodzona i świadoma a mimo to i tak były kryzysy. Drobnymi zmianami uda Ci się. Ja jestem z tych co lubią kluski, ziemniaki i słodycze. Nie mam ochoty na warzywa więc nie jem ich tyle ile dieta przewiduje. Najłatwiej wchodzi mi sałatka grecka. Sporo warzyw przemycam. Jeśli nie lubisz kasz, możesz zacząć od brązowego ryżu albo pełnoziarnistego makaronu. Jeżeli wywala Ci po ziemniakach to jest na nie sposób, mogę Ci napisać ;)
    Jeżeli jesz warzywa do posiłku, warto zacząć jeść od nich. Żeby np pierwsze kęsy to była surówka. Podobno spowalnia wchłanianie. Kaszę można pokropić odrobiną dobrego oleju. Najbardziej zbija cukier kapusta kiszona ale nie zawsze mam na nią ochotę. Jeżeli musisz zjeść coś słodkiego to po posiłku. Tak żeby nie wywaliło i żebyś nie była zaraz głodna. No i grunt to dobre pieczywo. Niestety to najlepsze można znaleźć tylko metodą prób i błędów.
    I pamiętaj nie możesz chodzić głodna więc gdyby konieczna była insulina to nie jest koniec świata :)
    Trzymaj się i zawsze służę radą w zakresie swojego doświadczenia ;)

Ezia90 lubi tę wiadomość

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ezia90 wrote:
    Muszę się wyżalic. Podejrzenie u mnie cukrzycy ciążowej. U lekarza jeszcze nie byłam bo w tej miescinie zabitej dechami ciężko o lekarza. Ale próbuje się dostać.
    Za ten czas nie wiem i nie umiem trzymać tej zasranej diety! Cały czas głodna jestem. Kurde takie mam zachcianki A to tego nie wolno tego nie wolno... po zjedzeniu żarcia jak dla królika po 15 minutach znowu jestem głodna.
    Ja jestem załamana. Czytam w necie na ten temat ale nadal niewiele wiem. Dla mnie to jest szok póki co. W dodatku nienawidzę gotować. Nienawidzę jeść jak królik sałateczki, kaszeczki, warzywka na parze. Codziennie zgrzesze małym ciasteczkiem bo nie potrafię inaczej. Marzę o slodyczach o normalnym sytym jedzeniu A tu takie ograniczenia. Normalnie siedzę i rycze. Ciągle głodna. I wściekła.
    Nie hejtujcie a poratujcie dobrym słowem....z góry dzięki
    Ech każda z nas się tego obawia :/ ale dasz radę, pierwszy szok jest najgorszy. Poczytaj sobie o indeksie glikemicznym i rzeczach, które go obniżają. Np jak już jesz to ciastko to wypij to tego kefir, znacznie spowolni wchłanianie cukrów i nie będzie Cię napadał wilczy apetyt. Nie musisz się głodzić, wystarczy odpowiednio dobrać rodzaj jedzenia.

Ezia90 lubi tę wiadomość

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowiac wysokie tętno, to o jakim mowicie?:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cos mocno pobolewa dzisiaj brzuch, mam nadzieje, ze to chwilowe tylko :p

Ja robie tylko usg genetyczne chyba, ze cos tam wyjdzie nie tak to wtedy pomyślę o dalszej diagnostyce, ale jestem dobrej mysli, musi byc wszystko ok..

W ogole od wczoraj mam mega zachcianke na kiwi, dzisiaj narzeczony mi kupil i sie zajadam 😍

Kurcze, współczuję Wam tych cukrzyc, mysle, ze dieta to kwestia przyzywczajenia i tylko na poczatku moze byc ciezko:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A mowiac wysokie tętno, to o jakim mowicie?:)
    174 /176
    A jaki masz cukier bo u mnie na początku też takie podejrzenia ale cukier się uspokoił lekarka mówiła że czasem w pierwszym trymestrze tak wybija bo organizm się jeszcze nie potrafi przestawić to drugie podobno paradoksalnie to jak glodujemy wybija cukier
    Stosujecie imbir w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 11:53

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    stosujecie imbir w ciąży?

Ja gotuje parę plasterków przez 15-20 minut, pozniej jak to wystygnie to dodaje do tego sok z cytryny i miód i pije. I wmawiam sobie, że pomaga mi to na mdłości :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:40

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez piję :P
    Wyciskam w wyciskarce - wystarczy 1 plasterek do tego grejpfrut, cytryna, pomarańcza i oby na zdrowie.

Zrobiłam test z soda
    Hmmm.... Nic nie buzowalo
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 13:01

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za test z sodą dziewczyny? Ja mam jakieś problemy żołądkowe i martwię się żeby dzidziusiowi Nie zaszkodziło. ja bardzo lubię właśnie imbir i ogólnie w zasadzie go pije od wielu lat teraz trochę zmniejszyłam ilość ale nadal bardzo lubię taki imbirek wieczorem zaparzony. ale znowu mnie dopadła ta moja koleżanka w pracy która tam obiera porzeczki w ciąży i mówi że nie wolno imbiru w ciąży . To byłaby dla mnie duża strata ale nie zamierzam rezygnować.
    Kate mnie też boli podbrzusze mocniej a chyba jesteśmy na tym samym etapie. Ja mam tyłozgięcie macicy lekarka mówiła że może.ogolniemocmiej bolec

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj tez mocniej brzuch boli. I to tak skokowo, i czasem jajnik. I zgaga przyszla... :/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani doktor na USG powiedziała że jej zdaniem to będzie dziewczynka ale że takie 70/30bo akurat się ładnie maleństwo rozkraczylo ale mówiła że chłopakom czasem później rośnie to i owo :) . Wszyscy mówią że dziewczynka. Ja chcę zbey było zdrowe maleństwo. Są jakieś dolne granice przezierności karkowej ?
    Co do porzeczek nie wiem i chyba nawet nie chcę wiedzieć bo jak bym mialamobierav porzeczki ze skóry to by już chyba graniczyło z lekkim piwrdolcem;) hehe.
    Ja też rzadziej imbir , zrezygnowałam też z herbaty korzennej z kurkuma a taka mam chęć. Ale imbirku trochę wieczorem sobie lukne. Mi on akurat uspakaja żołądek ;)

Makt lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia miala tetno 178 na prenatalnych, dr nie mowil ze za wysoko. Pic wiecej moze, tez przy zdenerwowaniu mamy lub cisnieniu wyzszym moze byc wyzsze ale to w normach jeszcze. Pozniej napewno bylo juz duzo nizej.

Jak nie wolno imbiru jak nawet jest w prenatalu bo lagodzi mdlosci (podobno). Ja nie pije, ale ja nie pije tez herbat tylko wode albo soki i kawe ☺️

• Peggie Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży powiedzieli, że imbir łagodzi mdłości. Piłam i do tej pory mam do niego uraz, bo ni chuuuu nie pomagało. Teraz kojarzy mi się tylko z wymiotowaniem.

Dziewczyny macie wykupiony premium? Bez tego nie ma tego kalendarza ciąży co pokazyła, ktory tydzień i miesiąc, prawda? Fajne to było, w pierwszej ciąży fajnie to wspominam :/

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Katy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka, tez mam tylozgiecie wiec moze cos w tyn jest:p

Ja imbiru nie uzywam za czesto, praktycznie wcale:p W pierwszej ciazy sobie kupilam jakies cukierki imbirowe tez na mdlosci to na 5min pomagaly...

Peggie, no niestety trzeba miec premium, tez lubilam to obserwowac w pierwszej ciazy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)
    Podglada Was już jakiś czas i wreszcie postanowiłam dołączyć :D
    Przewidywany termin porodu to 21/03/2020 ❤️
    Obecnie jestem w trakcie badań krwi i moczu i zastanawiam sie nad pogłębionymi badaniami prenatalnymi Panorama z powodu wieku (35 lat)
    W każdym razie miło Was poznać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:16

Olalasz, kate2friend, Katy, Przyszlamama93, Makt, talku lubią tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    174 /176
    A jaki masz cukier bo u mnie na początku też takie podejrzenia ale cukier się uspokoił lekarka mówiła że czasem w pierwszym trymestrze tak wybija bo organizm się jeszcze nie potrafi przestawić to drugie podobno paradoksalnie to jak glodujemy wybija cukier
    Stosujecie imbir w ciąży?
    Ja jem gumy z imbirem na mdłości. Trochę pomaga.

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Olalasz Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ❤️ wrote:
    Cześć dziewczyny! :)
    Podglada Was już jakiś czas i wreszcie postanowiłam dołączyć :D
    Przewidywany termin porodu to 21/03/2020 ❤️
    Przez lata próbowaliśmy zajsc w ciążę, dopiero teraz dzięki in vitro się udało.
    2 transfer mrozaczkow okazał się szczęśliwy. Obecnie jestem w trakcie badań krwi i moczu i zastanawiam sie nad pogłębionymi badaniami prenatalnymi Panorama z powodu wieku (35 lat)
    W każdym razie miło Was poznać :)
    Cześć Mia :) Ja też in vitro po długich staraniach. I tez z racji wieku (37 właśnie skończyłam) rozważamy rozszerzone prenatalne. Ja na pewno na razie nie chcę robić na razie amniopunkcji. 3.09 mamy USG prenatalne i wizytę u lekarza, wiec obgadamy temat.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Cześć Mia :) I tez z racji wieku (37 właśnie skończyłam) rozważamy rozszerzone prenatalne. Ja na pewno na razie nie chcę robić na razie amniopunkcji. 3.09 mamy USG prenatalne i wizytę u lekarza, wiec obgadamy temat.

Ja to się się boję inwazyjnych badań prenatalnych dlatego chciałabym zrobić jak najdokladniejsze nieinwazyjne :)
    A przy okazji pierwsza ciąża to człowiek bardziej przeżywa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:17

Olalasz lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis psychiczny i fizyczny zjazd. Od poludnia meczy mnie silny bol glowy, nawet nie podnioslam sie z lozka. Na pocieszenie zrobilam pierwsze ciazowe zakupy. Zamowilam rajstopy ciazowe i poduszke do spania typu C. Bardziej przyda sie w pozniejszym okresie, ale teraz tez bede korzystac, zeby ratowac moj kregoslup.

Auricomka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ