Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWysokie tetno tez jak mama za malo pila.
No jednak bialaczka czy zapalenie pluc a wady chromosomalne to dla mnie dwa rozne swiaty. Wiadomo ze moga zdarzyc sie jakies wyjatki, pomylki itd ale ja jednak patrze na calosc a nie na pojedyncze przypadki. Wg mnie testy typu nifty czy panorama harmony sa wysoce pewne a amnio to juz 100 proc. Obraz usg tez jest wazny, jesli nie najwazniejszy bo przeciez wady genetyczne to czesc tylko a reszta to wady rozwojowe. -
Ezia90 wrote:Muszę się wyżalic. Podejrzenie u mnie cukrzycy ciążowej. U lekarza jeszcze nie byłam bo w tej miescinie zabitej dechami ciężko o lekarza. Ale próbuje się dostać.
Za ten czas nie wiem i nie umiem trzymać tej zasranej diety! Cały czas głodna jestem. Kurde takie mam zachcianki A to tego nie wolno tego nie wolno... po zjedzeniu żarcia jak dla królika po 15 minutach znowu jestem głodna.
Ja jestem załamana. Czytam w necie na ten temat ale nadal niewiele wiem. Dla mnie to jest szok póki co. W dodatku nienawidzę gotować. Nienawidzę jeść jak królik sałateczki, kaszeczki, warzywka na parze. Codziennie zgrzesze małym ciasteczkiem bo nie potrafię inaczej. Marzę o slodyczach o normalnym sytym jedzeniu A tu takie ograniczenia. Normalnie siedzę i rycze. Ciągle głodna. I wściekła.
Nie hejtujcie a poratujcie dobrym słowem....z góry dzięki
Jeżeli jesz warzywa do posiłku, warto zacząć jeść od nich. Żeby np pierwsze kęsy to była surówka. Podobno spowalnia wchłanianie. Kaszę można pokropić odrobiną dobrego oleju. Najbardziej zbija cukier kapusta kiszona ale nie zawsze mam na nią ochotę. Jeżeli musisz zjeść coś słodkiego to po posiłku. Tak żeby nie wywaliło i żebyś nie była zaraz głodna. No i grunt to dobre pieczywo. Niestety to najlepsze można znaleźć tylko metodą prób i błędów.
I pamiętaj nie możesz chodzić głodna więc gdyby konieczna była insulina to nie jest koniec świata
Trzymaj się i zawsze służę radą w zakresie swojego doświadczeniaEzia90 lubi tę wiadomość
Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Ezia90 wrote:Muszę się wyżalic. Podejrzenie u mnie cukrzycy ciążowej. U lekarza jeszcze nie byłam bo w tej miescinie zabitej dechami ciężko o lekarza. Ale próbuje się dostać.
Za ten czas nie wiem i nie umiem trzymać tej zasranej diety! Cały czas głodna jestem. Kurde takie mam zachcianki A to tego nie wolno tego nie wolno... po zjedzeniu żarcia jak dla królika po 15 minutach znowu jestem głodna.
Ja jestem załamana. Czytam w necie na ten temat ale nadal niewiele wiem. Dla mnie to jest szok póki co. W dodatku nienawidzę gotować. Nienawidzę jeść jak królik sałateczki, kaszeczki, warzywka na parze. Codziennie zgrzesze małym ciasteczkiem bo nie potrafię inaczej. Marzę o slodyczach o normalnym sytym jedzeniu A tu takie ograniczenia. Normalnie siedzę i rycze. Ciągle głodna. I wściekła.
Nie hejtujcie a poratujcie dobrym słowem....z góry dziękiEzia90 lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Mnie cos mocno pobolewa dzisiaj brzuch, mam nadzieje, ze to chwilowe tylko :p
Ja robie tylko usg genetyczne chyba, ze cos tam wyjdzie nie tak to wtedy pomyślę o dalszej diagnostyce, ale jestem dobrej mysli, musi byc wszystko ok..
W ogole od wczoraj mam mega zachcianke na kiwi, dzisiaj narzeczony mi kupil i sie zajadam 😍
Kurcze, współczuję Wam tych cukrzyc, mysle, ze dieta to kwestia przyzywczajenia i tylko na poczatku moze byc ciezko:( -
sweetmalenka wrote:A mowiac wysokie tętno, to o jakim mowicie?
A jaki masz cukier bo u mnie na początku też takie podejrzenia ale cukier się uspokoił lekarka mówiła że czasem w pierwszym trymestrze tak wybija bo organizm się jeszcze nie potrafi przestawić to drugie podobno paradoksalnie to jak glodujemy wybija cukier
Stosujecie imbir w ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 11:53
-
Auricomka wrote:stosujecie imbir w ciąży?
Ja gotuje parę plasterków przez 15-20 minut, pozniej jak to wystygnie to dodaje do tego sok z cytryny i miód i pije. I wmawiam sobie, że pomaga mi to na mdłościWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:40
-
A co to za test z sodą dziewczyny? Ja mam jakieś problemy żołądkowe i martwię się żeby dzidziusiowi Nie zaszkodziło. ja bardzo lubię właśnie imbir i ogólnie w zasadzie go pije od wielu lat teraz trochę zmniejszyłam ilość ale nadal bardzo lubię taki imbirek wieczorem zaparzony. ale znowu mnie dopadła ta moja koleżanka w pracy która tam obiera porzeczki w ciąży i mówi że nie wolno imbiru w ciąży . To byłaby dla mnie duża strata ale nie zamierzam rezygnować.
Kate mnie też boli podbrzusze mocniej a chyba jesteśmy na tym samym etapie. Ja mam tyłozgięcie macicy lekarka mówiła że może.ogolniemocmiej bolec -
Moja pani doktor na USG powiedziała że jej zdaniem to będzie dziewczynka ale że takie 70/30bo akurat się ładnie maleństwo rozkraczylo ale mówiła że chłopakom czasem później rośnie to i owo . Wszyscy mówią że dziewczynka. Ja chcę zbey było zdrowe maleństwo. Są jakieś dolne granice przezierności karkowej ?
Co do porzeczek nie wiem i chyba nawet nie chcę wiedzieć bo jak bym mialamobierav porzeczki ze skóry to by już chyba graniczyło z lekkim piwrdolcem;) hehe.
Ja też rzadziej imbir , zrezygnowałam też z herbaty korzennej z kurkuma a taka mam chęć. Ale imbirku trochę wieczorem sobie lukne. Mi on akurat uspakaja żołądekMakt lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja córcia miala tetno 178 na prenatalnych, dr nie mowil ze za wysoko. Pic wiecej moze, tez przy zdenerwowaniu mamy lub cisnieniu wyzszym moze byc wyzsze ale to w normach jeszcze. Pozniej napewno bylo juz duzo nizej.
Jak nie wolno imbiru jak nawet jest w prenatalu bo lagodzi mdlosci (podobno). Ja nie pije, ale ja nie pije tez herbat tylko wode albo soki i kawe ☺️
-
Mi w pierwszej ciąży powiedzieli, że imbir łagodzi mdłości. Piłam i do tej pory mam do niego uraz, bo ni chuuuu nie pomagało. Teraz kojarzy mi się tylko z wymiotowaniem.
Dziewczyny macie wykupiony premium? Bez tego nie ma tego kalendarza ciąży co pokazyła, ktory tydzień i miesiąc, prawda? Fajne to było, w pierwszej ciąży fajnie to wspominam -
Auricomka, tez mam tylozgiecie wiec moze cos w tyn jest:p
Ja imbiru nie uzywam za czesto, praktycznie wcale:p W pierwszej ciazy sobie kupilam jakies cukierki imbirowe tez na mdlosci to na 5min pomagaly...
Peggie, no niestety trzeba miec premium, tez lubilam to obserwowac w pierwszej ciazy xd -
Cześć dziewczyny!
Podglada Was już jakiś czas i wreszcie postanowiłam dołączyć
Przewidywany termin porodu to 21/03/2020 ❤️
Obecnie jestem w trakcie badań krwi i moczu i zastanawiam sie nad pogłębionymi badaniami prenatalnymi Panorama z powodu wieku (35 lat)
W każdym razie miło Was poznaćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:16
Olalasz, kate2friend, Katy, Przyszlamama93, Makt, talku lubią tę wiadomość
-
Auricomka wrote:174 /176
A jaki masz cukier bo u mnie na początku też takie podejrzenia ale cukier się uspokoił lekarka mówiła że czasem w pierwszym trymestrze tak wybija bo organizm się jeszcze nie potrafi przestawić to drugie podobno paradoksalnie to jak glodujemy wybija cukier
Stosujecie imbir w ciąży?
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Mia ❤️ wrote:Cześć dziewczyny!
Podglada Was już jakiś czas i wreszcie postanowiłam dołączyć
Przewidywany termin porodu to 21/03/2020 ❤️
Przez lata próbowaliśmy zajsc w ciążę, dopiero teraz dzięki in vitro się udało.
2 transfer mrozaczkow okazał się szczęśliwy. Obecnie jestem w trakcie badań krwi i moczu i zastanawiam sie nad pogłębionymi badaniami prenatalnymi Panorama z powodu wieku (35 lat)
W każdym razie miło Was poznaćMia ❤️ lubi tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Cześć Mia I tez z racji wieku (37 właśnie skończyłam) rozważamy rozszerzone prenatalne. Ja na pewno na razie nie chcę robić na razie amniopunkcji. 3.09 mamy USG prenatalne i wizytę u lekarza, wiec obgadamy temat.
Ja to się się boję inwazyjnych badań prenatalnych dlatego chciałabym zrobić jak najdokladniejsze nieinwazyjne
A przy okazji pierwsza ciąża to człowiek bardziej przeżywaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 09:17
Olalasz lubi tę wiadomość
-
Ja mam dzis psychiczny i fizyczny zjazd. Od poludnia meczy mnie silny bol glowy, nawet nie podnioslam sie z lozka. Na pocieszenie zrobilam pierwsze ciazowe zakupy. Zamowilam rajstopy ciazowe i poduszke do spania typu C. Bardziej przyda sie w pozniejszym okresie, ale teraz tez bede korzystac, zeby ratowac moj kregoslup.
Auricomka lubi tę wiadomość