X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju dziewczyny jakie okna, dawno zapomnialam ze sa jakies okna 😀 Mam zaluzje to nie widac brudu hahah nie no serio to jak ledwo ogarniam teraz dziecko, obiad czy ogarniecie na biezaco. Nie mam motywacji...

A wiecie ze u mnie na poprzednim watku to dziwna atmosfera panowala od poczatku. Np w kontekscie okien to takie teksty lecialy ze to powoduje poronienia, ze mycie okien jest szkodzeniem dziecku na rowni z alk, ze nie wolno trzymac rak do gory bo rez sie poroni i takie kwiatki 🤣 Takze musze pochwalic was ze taka fajna grupa jestescie i normalna 🥰
    (my to tam dzikie awantury mialysmy o wszystko np o karmienie piersia jeszcze na dlugo przed prenatalnymi hahah🙈)

Natalia, ale na tym forum??

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Chciałabym napisać "nie denerwujcie się", ale sama umieram ze strachu przed czwartkową wizyta. A dzisiaj idę do gina po kolejne zwolnienie lekarskie. Ciekawe czy będziemy oglądać Stasinka :)

Majowa_nadzieja lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, mecze sie na czczo, a nie zrobiłam moczu na badanie..takze na marne moje meczarnie bo musze jutro jechac :/

My na kwietniowkach tez miałyśmy duzo sporow wiec sie juz tam nie udzielam, ale za to u majowek super atmosfera dalej jest;) Udzielałam sie tu i tu bo mialam termin na 1 maja, a i tak w kwietniu urodzilam xd

Ja sie nasprzatalam na swieta, po czym urodzilam tydzien pozniej, moglam odpuscic to sprzątanie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:
    Jeju dziewczyny jakie okna, dawno zapomnialam ze sa jakies okna 😀 Mam zaluzje to nie widac brudu hahah nie no serio to jak ledwo ogarniam teraz dziecko, obiad czy ogarniecie na biezaco. Nie mam motywacji...

A wiecie ze u mnie na poprzednim watku to dziwna atmosfera panowala od poczatku. Np w kontekscie okien to takie teksty lecialy ze to powoduje poronienia, ze mycie okien jest szkodzeniem dziecku na rowni z alk, ze nie wolno trzymac rak do gory bo rez sie poroni i takie kwiatki 🤣 Takze musze pochwalic was ze taka fajna grupa jestescie i normalna 🥰
    (my to tam dzikie awantury mialysmy o wszystko np o karmienie piersia jeszcze na dlugo przed prenatalnymi hahah🙈)
    Ja staram się ogarniać na bieżąco ale to walka z wiatrakami.... :D okna hmmm też wołają umyj mnie.... Ale tyle wołają to jeszcze trochę wytrzymają :D

Takie matki to trochę wariatki. Ja w poprzedniej ciazy biegałam po schodach od 37 TC chatę na kolanach szorowalam a urodziłam w 42 tc po 3 dniach wywoływania i poprzez cc. Wiadomo czasami można kusić los ale bez przesady...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okebu wrote:
    Cześć dziewczyny! Przepraszam że Wam się wcinam w temat.

Iriiska, czy mogę Cię prosić o priv?
    Jasne, zaakceptowałam :)

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • iriiska Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki Dziewczyny! Ja już dojeżdżam do kliniki 😱😱😱

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace! :)
    Mi do prenatalnych zostal rowno tydzien, jak sobie o nich pomysle, to az sie zapowietrzam, mam nadzieje, ze strach ma wielkie oczy i wszystko bedzie dobrze.
    U mnie tez ciaza to nadal abstrakcja. Juz troche uwierzylam, ale jeszcze nie do konca :D Czekam az pojawi sie brzuch.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro prenatalne a już dziś w nocy praktycznie nie spałam. Cały czas myślę...

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Elo Ekspertka

Wysłany: 3 września 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalasz wrote:
    Ja biorę witaminy i kwas foliowy. A także probiotyki ciążowe.
    Olalasz jaki probiotyk bierzesz?

yN7Pp2.png
  • Orwa Znajoma

Wysłany: 3 września 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne w poniedziałek. Strasznie się boje czy serduszko będzie dalej biło... niby staram się być dobrej myśli ale czasem nerwy robią swoje. Dlatego tez pierwsze zakupy ciążowe odkładam na po prenatalnych bo boje się ze zapeszę. Ciężki tydzień się zapowiada.

m3sxvfxmrhvnsqzj.png
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia05 wrote:

Moje ciążę przebiegają prawidłowo więc robię w nich wszystko normalnie w pierwszej ciąży pracowałam fizycznie do 6 miesiąca ciąży a była to praca fizyczna ,zbierałam też ziemieki na polu ,chodziłam na basen ,jeździłam do 4 miesiąca ciąży na rowerze robiłam wszystko normalnie i urodziłam po terminie w 41 tyg ciąży.W drugiej ciąży też robiłam wszystko normalnie ale już nie pracowałam fizycznie i urodziłam przedwcześnie w 38 tyg ciąży.

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje aktualne najwieksze marzenie, to wyjsc z tego usg, uslyszec, ze wszystko jest dobrze i kupic z mezem pierwsza rzecz dla dziecka. Jesli tak bedzie, to nic wiecej mi nie potrzeba.

Elo, kate2friend, syllwia91, Makt, talku lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Kate myślę że to normalna reakcja na taką zakwasy. Najlepiej to napój się soku z kiszonej kapusty albo ogórków.
    Nie wzdyma tak a działa oczyszczająco.
    Kiszonki to probiotyki i porządna dawka Wit. Ja nie spotkałam się z felerna Kapusta kiszona więc się nie wypowiem.

Ja to cyklicznie dezynfekuje mieszkanie. Wiecie jak się tobi urodził i te operacje przechodził to mi w krew weszło.
    A drugi Msc ciąży też przelezalam więc teraz mam sporo do nadrobienia.
    Okna też 🙊🙉🙈
    Ale teraz pada to sobie poczekam na poprawę pogody.
    Najbardziej to mnie drażni fakt że zasnąć nie mogę. 😭😭😭

Mnie też nerwy szarpia 🤐
    Właśnie mam spine z siostrą, Chyba chwilą szczerości i oczyszczenia mnie naszla. Po tylu latach gryzienia się w język, w końcu się odcielam.
    A czym dezynfekujesz mieszkanie możesz podać nazwę bo ja mam remont poddasza i majster wszędzie wchodzi w butach do tego kurzy się i brudzi wszędzie więc chciała bym po temacie wszystko zdezynfekować sobie

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do prenatalnych jeeeeszcze bo chyba 16 czy 17. Poki co meczy mnie... wszystko:p wrocilismy z urlopu wiec wypadaloby cos ogarnąć a ja chwilę ogarne i musze odpoczac. Brzuch mi juz z jeansow wyskakuje;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ja jestem z tych ECO-świrków ;) U mnie chemia to minimum ...
    Na co dzień do wszystkiego (czyli meble, podłogi, kafelki, wanna czy zlewozmywaki - wszystkie powierzchnie z którymi mają kontakt dzieci) zwykły ocet w spryskiwaczu (do tego czasami soda oczyszczona bo razem mocniej buzują.

U mnie stres się utrzyma do 20tc ... póki na drugim prenatalnym nie usłyszę że jest ok.
    Pewnie i tak jeszcze pójdę prywatnie na dodatkowe badanie bo przecież opinia jednego lekarza mi nie wystarczy :/
    Lepiej isc i byc spokojniejsza ;) ja na urlopie tez nie wytrzymałam i poszłam w Gdyni na usg :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka my rowno za tydzien prenatalne :) Oj duzo mi stresu odejdzie jak wszystko bedzie tam ok, ale tez bede czekac na potwierdzenie na polowkowych. Jeszcze w 16 tc sobie pojde na takie 3d/4d do tego od prenatalnych to sprawdzi tez ogolnie czy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 11:19

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy lekarze do ktorych chodzicie maja usg w 3d/4d? I jesli tak, to robia je Wam za kazdym razem?
    Mnie zastanawia to, ze moj lekarz ma, ale robi normalnie w 2d. Nie wiem czy jest to dodatkowo platne, czy musze sie po prostu zapytac... Chcialabym miec takie ladne zdjecie jak Mia :)

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Moje aktualne najwieksze marzenie, to wyjsc z tego usg, uslyszec, ze wszystko jest dobrze i kupic z mezem pierwsza rzecz dla dziecka. Jesli tak bedzie, to nic wiecej mi nie potrzeba.
    Też tak mówiłam i wyszłam szczęśliwa i do niedzieli latalam nad ziemią a tetwz znowu nerwy stres i w ogóle czarne myśli 😲

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też bym chciał iść na takie 3d 4d, kiedy najlepiej i ciekawe jaki koszt jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle chyba myślałam że ciąża to jest jakieś ciągłe uczucie bycia w ciąży że boli ze czuje ze nie wiem.... A tu jak czuje się normalnie to od razu się boję....

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ