Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale przykra sytuacja
mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...
Ja dziś byłam na kontroli, powiedziałam lekarzowi o tych moich bólach, skurczach i twardnieniach, zbadał i okazuje się, że jakby skracala mi się szyjka
Miesiąc temu było 5 cm, dziś 3,5 cm i jak to lekarz określił podczas USG - "pracuje".
Miała któraś z Was tak, że z długiej szyjki (bo 5 cm to chyba dużo?) zaczęła się skracać? To już jest niepokojące czy raczej dmuchane na zimne?
Na razie dostałam luteine i zwolnienie, za 2 tygodnie kontrola.
Talku, a jak Twoja wizyta?syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tez mi sie wydaje, ze 3.5 cm to jeszcze ok, ale faktycznie dobrze ja kontrolowac skoro sie skrócila
ja w pierwszej ciazy mialam w 13tyg szyjke 3.5 i zabraklo mi 3 dni do donoszenia ciazy chociaz szyjka mi sie nie skracala albo o tym nie wiedziałam:p
-
Dlatego ja nie czytam FB, nie nakręcam się. Rzadko tam zaglądam.
Wczorajsza moja wizyta ok. Szyjka się bardziej nie skraca. Skróciła się tydzień temu czy dwa tygodnie temu i tak została.
Jejku, kontroluj szyjkę częściej żebyś niczego nie przeoczyła.Katy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jestem na 2 grupach, z tej najwiekszej sie wypisalam w pierwszy dzien. Na tych tez mnie czesto dziewczyny irytuja, spodziewalam sie jakis tematow wyprawkowych a wiekszosc dotyczy jedzenia i chwalenia sie ile to sie juz nie przytylo.
A jakie sa statystyki przezywalnosci wczesniakow z 25 tc? -
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Ja jestem na 2 grupach, z tej najwiekszej sie wypisalam w pierwszy dzien. Na tych tez mnie czesto dziewczyny irytuja, spodziewalam sie jakis tematow wyprawkowych a wiekszosc dotyczy jedzenia i chwalenia sie ile to sie juz nie przytylo.
A jakie sa statystyki przezywalnosci wczesniakow z 25 tc?
-
Ja też tylko tu na forum jestem.
Właśnie przez to, że niekiedy dziewczyny piszą takie rzeczy, że człowiek spać spokojnie nie może 😉 dlatego lepiej mi na jednym fajnym forum
Jedynie co to szkoda, że to forum nie można zrobić prywatnym. Bo jednak niedługo zaczną się porody bedziemy chciały wstawiać czy oglądać zdjęcia dzieciaczkow a tutaj Niestety nie każdy wstawi bo nie wiadomo kto to jeszcze czyta czy ogląda...
Sylwia a w którym tygodniu ona dokładnie urodziła? 25 skończony czy zaczęty? -
nick nieaktualnyU nas w Innsbrucku uratowali dziewczynke ktora sie urodzila wazac 350 gram. Chyba we wrzesniu czy pzdz wyszli ze szpitala
Da sie tylko najwiekszym zagrozeniem sa infekcje bo takie dzieci nie reaguja na antybiotyki i sepsa postepuje. Ale ja wierze we Wroclaw, mysle ze jest pod dobra opieka 🙏
Agulkowa chyba jest tez nasza grupa na fb, przynajmniej byla ale tez sie wypisalam w dzien mojego swietnego prenatalnego. Na tamten czas niewiele tam sie dzialo, a jak teraz? -
Przykro słyszeć takie historie.
Dobrze że medycyna idzie do przodu. Ale jeszcze za wolno.Chcialabym już chociaż styczeń.
Ja byłam wczoraj na wizycie. 554g szczęścia już 😍. Zostaje dziewczynka (choć spotkałam niedawno znajomą i mi wręcz wmawiala że będę mieć chłopca bo nie zbrzydlam🤣. Miło słyszeć że nadal jestem ładna 🤣). W weekend pobolewal mnie dół brzucha dostałam na to Asmag. Może to przez zbyt długi spacer. Szyjka ok, zamknięta. Ale nie wiem jaką jest jej długość 🙈.
A może można stworzyć na FB gr zamknięta tylko dla dziewczyn z tego forum. A tu na forum rozeslac między nas w wiad. Prywatnej tajne hasło?Agulkowa, Mia ❤️, Jejku, Katy, meetme, kate2friend, Auricomka lubią tę wiadomość
-
O widzisz Natalia nie wiedziałam o tej grupie. Jak ta grupa się nazywa? Każdy może dołączyć czy jest jakieś hasło?
Gratka super wieści. Spora niunia już. Ludzie to są dobrzy zawsze wiedzą lepiej, ale przynajmniej w tym przypadku to był komplement 😅Gratka lubi tę wiadomość
-
8 lat temu uratowali w szpitalu na Karowej dziewczynke urodzona w 23 tc
Cuda sie zdarzaja.
Tu jest wiecej:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/7,79309,20347689,mama-wiktorii-urodzonej-w-23-tyg-miala-rodzic-sie-w-maju.html
Niestety mam wsrod znajomych osob przypadek, gdzie dziecko urodzone w 26 tc zyje, ale bedzie niepelnosprawne do konca zycia. Doszlo do uszkodzen w mozgu.
Wierze, ze kazda z nas donosi albo i nawet przenosi, musi tak byc 💪 -
nick nieaktualny