Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kolendra - ja teraz zmieniam lekarza i u niego wizyta ze zdjeciem w 3d to 250 zl.
Talku - ja tez ostatnio slysze, ze mam duzy brzuch, a sama totalnie tego nie widze
Kate - piekne zdjecie, sliczna coreczka!
Czytam Was na biezaco, u mnie zbyt wiele w temacie ciazy sie nie dzieje. Wyprawke zaczynamy kompletowac w grudniu, wizyte mam 29.11, a za tydzien wybieram sie na krzywa.
Poza tym niestety czuje miesniaka... I jest to naprawde konkretny bol, jak silna kolka. Zauwazylam, ze to zalezy od ulozenia malucha. Boje sie co bedzie dalej jak bedzie o wiele wiekszy niz teraz. -
talku wrote:Ola, fajnie że się odezwałaś.
Nawet jak masz gorsze samopoczucie możesz się nam tutaj wyżalić, posłuchamy, poczytamy 😘😘😘
A jak się teraz czujesz?
Idę dzisiaj popludniu na USG, sprawdzić tą ponoć skracająca się szyjkę. Trzymajcie kciuki ✊✊
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z Was ma przodujące łożysko? U mnie 24+3, wiec podobno jest jeszcze szansa, że się podniesie.
Cukrzyca, nerwica i jeszcze to 🙈
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Olalasz wrote:Dzięki
To nie jest dla mnie nowy temat. 3 lata psychoterapii i kilka lat prochów. I ciagle wraca. A Tobie w ciąży nie daje popalić?
Kolendra 250 zl usg ze zdjęciem.Olalasz lubi tę wiadomość
-
Ja dzis bylam na krztwej cukrowej. Ku mojemu zdziwieniu wyszla lepiej niż jak robiłam w 13 tyg
ale za to morfologia średnia... żelazo w dolnej granicy. W moczu niby ok ale w osadzie wyszły dość liczne fosforany i 5-10 świeżych erytrocytow. Dziś powtórzyłam mocz i erytrocytow śladowe ilości, leukocytów 2-4 A fosforanow nie wiem bo byłam w innym laboratorium.
Bolą Was plecy ? Mnie bolą gdzieś tak w połowie plecow... Już sobie wkręcam że to nerki (bo te fosforany wyszły, ale poza tym mocz super)... ale nerki są przecież niżej.. sama nie wiem za długo było chyba dobrze. A wizytę dopiero 9 grudnia..16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
a ja dzisiaj kupiłam pierwsze rzeczy dla dziecka- nareszcie
już mniej więcej wiem gdzie co jest, póki co mogę szaleć, brać co mi się podoba, bo trzeba tego trochę a ja nic nie miałam do tej pory; na razie obeszłam centrum u mnie, zostały markety i galerie
Majowa_nadzieja, mnie przez ostatni tydzień trochę bolały plecy, ale raczej przez te zmiany, brzuch itd, a nie nerki, ale dzisiaj pochodziłam i jest lepiej niż jak więcej siedziałamMajowa_nadzieja lubi tę wiadomość
-
No ja właśnie może jutro pójdę na basen... może trochę mi pomoże. Bo mnie boli nawet jak leżę. Najbardziej na bokach. Ulgę przynosi mi tylko leżenie na plecach. Masz rację.. Pewnie brzuch rośnie, zmienia się środek ciężkości.. nie ma co panikowac.16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie dziwi po 1 to że lekarz olał, po drugie to że ona to olala! Serio z takim bólem to ja bym siedziała na ip i jakby mnie olali to drugi szpital... A nie wizyta u gin.. 😔😔😔 Może mogła temu zapobiec 😔 ja odliczam dni jak jasna cholera do tego 3 trymestru😔😔😔😔
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia ona chyba wczoraj pisala ze ma te skurcze bolesne i my tez jej pisalysmh zeby jechala do szpitala. Takze no nie wiem, mozliwe ze nie dalo sie juz temu zapobiec bo jak rusza porod to ciezko zatrzymac. Znowu jaka tu przyczyna pewnie jakas infekcja
Biedny maluszek. I mu nie dali sterydow na pluca chociaz kurcze no
-
nick nieaktualny
-
Matko mam nadzieję, że wszystko skończy się szczęśliwie.
Mnie też plecy bolą i to strasznie, w dodatku dziś jeszcze jakoś dziwnie żołądek mnie boli.
Córka na antybiotyku od wczoraj bo jakąś bakterie w górnych drogach oddechowych ma, ogólnie dziwnie bo tylko gorączkę miała, osłuchowo czysta a z krwi wyszlo to... Dobrze, że tu zaraz krew badają jak coś się dzieje i wiadomo.
-
Przykre
jak leżałam na początku ciąży w szpitalu, to była dziewczyna która urodziła w 24 tc. Niestety chłopczyka nie dało się uratować. Ona tez pojechała prosto z pracy do swojego gin i on stwierdził, że ma rozwarcie i akcja porodowa się zaczęła. Jak leżałyśmy w szpitalu to była w kolejnej ciąży i zakładali jej zapobiegawczo pessar.
Agulkowa współczuje, aktualnie mamto samo z córką. Od wtorku znów antybiotyk- już 3 w ciągu 2 miesięcy. Wiedziałam, ze dzieci chorują jak idą do przedszkola, ale żeby aż tak?
Co do pleców to jeszcze mnie nie bola, ale pamietam ze poprzednio miałam pod koniec ciąży takie bóle ze nie mogłam spać 😂 mam nadzieje, ze teraz będzie lepiej 😂