Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nikodemka, ja też licze ze córka nie będzie chciała wyjść wcześniej niż ustalony termin CC na 17/03.
Mi się nigdzie nie spieszy a wolę żeby rosła w brzuchu bo ma co nadrabiać ☺️
Ja jeszcze pełna energii. Co chwilę gdzieś latam, prowadzę samochód itd. Póki jest siła to korzystam i spotykam sie ze znajomymi. Później nie wiadomo kiedy się uda 😜
Dziś byłam u fizjo. Powoli rozchodzi mi się kresa. Nakleił mi plastry i mam sie masowac i rolować. A jak to u Was wygląda? -
nick nieaktualnyAle sie fajnie wypial maly 😍 To chyba pupa? Moja mnie znowu gmerala przy szyjce, ciekawe czy znowu jest glowa do gory🤦♀️
Normalnie ja tez bym chciala do terminu ale tak mnie nastraszyli ze faktycznie siadlo gdzies na glowe. I tez wyczytalam ze hipotrofikow sie czesto wyjmuje 36-37 tc bo pozniej drastycznie wzrasta ryzyko smierci ... -
Rośnie mi słoń... już ma około 3.6 kg... pytam się lekarza czy mam się już nastawiać na cc a on: nie no jeśli się zacznie w ciągu tygodnia to można rodzic naturalnie 😂 także jutro pakuje walizkę do szpitala i zaczynam seksy codziennie niestety szyjka długa, zamknięta nic nie wskazuje na szybkie rozwiązanie. A tak bardzo chciałam tym razem rodzic SN... ale moje dzieci ewidentnie wola cc...
Agulkowa, kate2friend, Syllwia91, Majowa_nadzieja, Katy, iriiska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym chciała rodzić w terminie. Póki co dobrze się czuję, staram się wychodzić na długie spacery jeśli tylko pogoda dopisuje. Jedyne czego się boję to to aby nie przenosić ciąży. Brzuch jako taki nie jest ogromny na szczęście. Większy problem sprawia mi przekręcanie się z boku na bok jak idę spać albo samo wstawanie z łóżka
-
Mia - to czekamy razem. Ja na 18.03
Tez mi sie rozeszly miesnie, robi mi sie stozek z brzucha jak sie podnosze sila miesni brzucha, wiec na bank je mam...Pojade do fizjo po porodzie, bo w moim miescie nie ma zadnego dobregoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 18:10
Mia ❤️, GWHT lubią tę wiadomość
-
Ja też biorę szlafrok cienki do szpitala, będę się czuła bardziej komfortowo niż w samej koszuli
Też chciałabym urodzić niedługo, tzn za 2 tyg np w okolicy 38 tc, niby fizycznie nienajgorzej się czuje, ale jak coś dłużej porobie to zdecydowanie czuje zmęczenie, brzuch mi też już mocno przeszkadza, poza tym nie mogę się już doczekać mojej małej dziewczynki 😍
Rusałka faktycznie waga konkretna! Trzymam kciuki żeby się coś ruszyło w tygodniu 😎
Ja jutro wizytuje, w końcu też będę miała pierwsze ktg😀, ktoras z was też ma jutro wizyte? -
Rusałka wow waga konkret. Życzę ci abyś tak męża wykorzystała żeby na porodówce wylądować...
Sylwia ale fajne zdjęcie. Obcy wewnątrz nas 😂😂😂
Sofijka ja się ostatnio śmiałam do męża żeby mi taki uchwyt dla staruszków przy łóżku zamontował 🙈😂
Ja się właśnie dowiedziałam, że niepotrzebnie kupiłam laktator... Mogę dostać receptę od gina i wziąć elektryczny z apteki....Sofijka85, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Wow agulkowa to macie fajnie! U nas tak nie daja laktatorow. Chyba moge wypozyczyc ale nawet sie nie interesowalam tym.
-
nick nieaktualnyNatalia chyba to pupa jak leży głowa w dół nie? Ale ciężko powiedzieć hahah. Ks też muszę zastosować sexy bo moja szyjka zamknięta ale kuźwa no nie wiem jak mam to zrobić z moim mężem 😂🙈 muszę wyczuć po pierwsze moment żeby dziecko spało, w ogóle wstydzę się 😂
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny odnośnie ktg.. niby moja doktorka jest Ok ale nic nie mówiła o ktgktg. Zwłaszcza przy tej cholernej cukrzycy. W 1 ciąży musiałam 1 raz w 9 miesiącu ciąży się stawić na ktg ale kto inny mnie prowadził. Pojechalabym sama z siebie ale tak można? Bez skierowania?
Syllwia91 lubi tę wiadomość
-
Ezia90 wrote:Dziewczyny odnośnie ktg.. niby moja doktorka jest Ok ale nic nie mówiła o ktgktg. Zwłaszcza przy tej cholernej cukrzycy. W 1 ciąży musiałam 1 raz w 9 miesiącu ciąży się stawić na ktg ale kto inny mnie prowadził. Pojechalabym sama z siebie ale tak można? Bez skierowania?
Bolalo i wtedy robili i ktg i badania. Najgorzej ze tydzien przed terminem porodu moga juz zatrzymac na odziale.
-
Dziewczyny czy Wy też zauwazylyscie u siebie zwiększoną wydzielinę? Ja dziś byłam w szoku. Tyle tego że masakra lepkie, mlecznobiale. Normalnie mnóstwo. Czuje się też mega zmęczona j bym cały czas spala. Myślicie że coś się świeci? Że się mój organizm próbuje przygotować na poród?16.08. Drugi Synuś, pępowina trójnaczyniowa
20.07.22 Prenatalne, pępowina dwunaczyniowa, synek ??
15.06.22 Mamy 💜 i 10 mm Żabeczkę 😻
05.03.2020 39tc , cc rodzi się Szymcio💙 ma 2 lata i 5 m-cy
29.07.19 Serduszko 💖 8tc+1, 17 mm człowieka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEzia90 wrote:Dziewczyny odnośnie ktg.. niby moja doktorka jest Ok ale nic nie mówiła o ktgktg. Zwłaszcza przy tej cholernej cukrzycy. W 1 ciąży musiałam 1 raz w 9 miesiącu ciąży się stawić na ktg ale kto inny mnie prowadził. Pojechalabym sama z siebie ale tak można? Bez skierowania?
-
U mnie tam gdzie chodzę do gina można przyjść "z ulicy" na ktg, ale jest normalnie płatne 70 zł. Ja w sumie w tamtej ciąży miałam ktg chyba tylko przy porodzie, jak już leżałam pod oxy. Teraz miałam już, przez ten pobyt w szpitalu robione, bo tam wszystkim jak leci podłączali, a tak to nic mi gin nie mówiła na razie. W piątek mam wizytę to zobaczymy czy z powodu tej cukrzycy jakoś inaczej będzie przebiegać końcówka ciąży
-
Syllwia91 wrote:Majowa ja też mam mega dużo więcej śluzu jak miałam( a miałam dużo od początku) i zmieniła kolor na mleczny, biały, ponoć to oznaką zbliżającego się porodu 🙂