Marcowe mamy 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Agulkowa wrote:
ej no właśnie, ja poproszę rozwinięcie tematu ubierania
ubranie w szpitalu - albo pajac albo półśpiochy + body?
a na wyjście wystarczy dodatkowo czapka plus jakaś kurtałka? czy raczej kombinezon (czyli jeszcze ochrona na nogi dodatkowo)? -
Ja planuje ubierać w pajacyki i przykrywać kocykiem albo trzymać w rożku w szpitalu, na oddziałach raczej jest zawsze ciepło. Na wyjście planuje ubrać w polarowy kombinezon i przykryć ciepłym kocem albo kołdra, mąż podjedzie przecież pod samo wejście wiec nie ma co ubierać niewiadomo jak ciepło skoro w samochodzie tez ciepło. A głowę czapeczka i kaptur polarowy.
-
Irisko, gratuluję! Ładnie te twoje dzieciaki podrosły. Dużo zdrówka dla was
Katy, trzymam mocno kciuki! Niech to się szybko rozwiąże!
Ja byłam wczoraj u lekarza, szyjka zamknięta i "nic się nie szykuje"
Ja wieem że to dopiero 38 i że mam jeszcze czas ale humor mi siadł całkowicie, od tygodnia ciąża mi strasznie daję się we znaki. Jestem zmęczona już tym wszystkim i wydaje mi się że jestem w ciąży od zawsze.
Zrobienie sobie kanapek na śniadanie, czy pokrojenie czegokolwiek do obiadu graniczy z cudem.
Mąż się ostatnio strasznie miga od uruchomienia "sondy" więc z ciążą to pochodze chyba do maja...iriiska lubi tę wiadomość
-
Katy, trzymam kciuki.
U mnie ciagle napinania, bole... mam nadzieje, ze to przepowiadajace i nie przegapie momentu, w ktorym powinnam jechac do szpitala. Wiekszosc nie chce przenosic, a ja bym tak bardzo chciala donosic do terminu cc -
Ja powoli trace nadzieje, ze sie rozkreci samo bardziej...Ok. 14 lekarz ma zadecydować co dalej, jak nie beda chcieli wywolywac to sie zalamie bo nie chce tu siedziec bez sensu ;/ Skurcze dalej pojedyncze, ale dosc mocne, leci sluz z krwia wiec moze chociaz rozwarcie ruszy...Ciagle slysze placz dzieciaczkow i tez bym juz chciala miec swojego:(
-
Katy trzymam kciuki niech sie szybko rozkreca✊✊😚
2021.05.05 crio blastki 4BB
5dpt bhcg 20,52; 7dpt bhcg 48,18; 9dpt bhcg 189,84; 13dpt bhcg 1726; 14dpt usg mamy pecherzyk ciazowy
21dpt bhcg 20544,47 mIU/ml prog 12,87
2021.05.29 (23dpt) usg mamy serduszko❤
2021.06.15 usg dzidzia ma 2cm❤
2021.07.08 usg dzidzia ma 6cm❤
2021.08.05 usg dziewczynka 150g❤
2021.09.03 usg ważę juz 330g❤
2021.10.03 usg ważę 700g❤
2021.12.22 usg ważę 2,8kg❤
2022.01.10 3780g 53cm Ewelinka porod cc
Mamy jeszcze 4❄❄❄❄
2021.04.06 transfer blastki 4AB, 9dpt bhcg 0
2020.03.19 Ania 52cm, 3680g
2019.07.29 dzidzia 0,3cm ❤
11dpt bhcg 959, 9dpt bhcg 354, 7dpt bhcg 81,76
2019.07.08 FET 4AA godz 14:00 (EG)
-
Katy powodzenia! Bez wód to Cię raczej nie wypuszcza już ze szpitala ale pytanie kiedy zaczną wywoływać...
Ja chyba oszaleje na tej końcówce ciąży. Od wczoraj nic innego nie robiłam tylko nastawiałam się na te indukcję porodu, ćwiczyłam mięśnie dna miednicy, oddechy i inne ćwiczenia bo już nakręciłam się na ten poród naturalny.
Dziś poszłam na usg blizny po cc i lekarka mówi ze blizna cienka, miejscami poniżej 2 mm i nie chce ryzykować indukcja bo cewnik może ja jeszcze rozciągnąć. No i zapisali mnie na cc na poniedziałek 8 rano... a już byłam nastawiona na te indukcję i wierzyłam ze może się udać... lekarka mówi ze jak samo się zacznie do poniedziałku to mogę próbować SN... bo jej zdaniem dziecko wcale nie musi być powyżej 4 kg, raczej długie jest bo kość uda powyżej wszelkich norm ale wcale nie musi być wagowo duże. I weź tu człowieku nie zwariuj...
Na ktg prosta linia, szyjka nadal zamknięta na 4 spusty wiec marne szanse żeby do poniedziałku ruszyło. ... teraz znowu się nastawiam na cc mentalnie. Oszaleć można
-
Rusalka tak to jest najgorsze jak sie nastawiamy na cos a co chwila zmieniają sie okoliczności.. nie przejmuj sie, liczy sie efekt końcowy czyli dzidzius z Toba juz w poniedziałek 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 14:50
Rusałka06 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaty nie wydaje mi sie zeby cie wypuscili! Powonni troche wspomoc chyba ze bys sama wolala zaczekac ale az tak dlygo znowu tez czekac nie moga bo bez wod to tak srednio. Ja stawiam ze dzis najdalej jutro dzidzia bedzie z toba ❤️Tez juz mnie ciekawosc zzera co za plec 😀
Rusalka jak 2 mm to nie ruzykuj, pekniecie macicy to duze zagrozenie zycia. Co oni sie tak tej wagi przyczepili u ciebie, zalezy jaka dziecko ma glowe, mala czy wielka przeciez najpierw idzie glowa i toruje 😀 -
Poki co nie beda wywoływać tylko czekaja czy sie samo zacznie, rozwarcie mam na opuszek palca, ale w pierwszej ciazy pomimo odejscia wod tez skurcze dopiero w nocy sie pojawiły wiec moze jest jakas szansa...Nie chce zeby mnie tu trzymali bo maz tez wolnego nie dostanie za bardzo
bummy lubi tę wiadomość
-
Elo wrote:ej no właśnie, ja poproszę rozwinięcie tematu ubierania
ubranie w szpitalu - albo pajac albo półśpiochy + body?
a na wyjście wystarczy dodatkowo czapka plus jakaś kurtałka? czy raczej kombinezon (czyli jeszcze ochrona na nogi dodatkowo)?
Elo ja planuję ubierać tak jak na foto. Body plus śpiochy lub body i spodnie. Skarpetki na nogi tylko zakładam. Obojętnie czy spodnie czy śpiochy bo te rzeczy na początku niby małe a i tak wiszą. Wiadomo jak chłodniej to jakaś bluza czy coś. Na wyjście to na wierzch polarowy kombinezon on ma stopy zakryte...a jakby było nie wiadomo jak chłodno to kocykiem można nakryć.
Rusałka czyli USG blizny zdecydowało. Ja bym się bala ryzykować przy takiej cienkiej bliźnie. Z resztą ja po moim pierwszym porodzie już się boję tej CC na szybko....
Katy pewne jest to, że w dwupaku już nie wyjdziesz. Z tego co wiem to po odejściu wód trochę czekają ale później rusza aby wywołać akcje. Także trzymam nadal kciukasy.
Uschio jak mąż się miga to Ty go zmolestuj... To jak z akcją porodowa, jak już się zacznie to doprowadzi do końca 🤣Katy lubi tę wiadomość