X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent trzymam mocno kciuki!

U mnie w nocy koło 3 też coś się zaczeło rozkręcać, takie skurcze jak na okres w podbrzuszu i krzyżu co pare minut, zaczełam się szykować do szpitala bo po prysznicu nie przeszło, zrobiłam sobie śniadanie, ale potem się na sekundę położyłam i zasnęłam i wszystko przeszło :D

Ale teraz od rana znowu coś się takiego zaczyna, więc po cichu liczę, że jednak coś tam się zadzieje :D

Ushio a Ty nie miałaś mieć cesarki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:18

KolendrA lubi tę wiadomość

k277fn7.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White innocent kciuki!

Inka oby się rozkręciło :D

Ushio, Nikodemka to jakiś dramat co piszecie 😥 nie to że człowiek i tak poddenwrowany cała sytuacja to jeszcze szpitale bardziej szpile jeszcze wkręcają :(

Do mnie właśnie dzwonili z Żelaznej. Potwierdzili ze mam się stawić w pon na 16:30 i nastepngo dnia CC. Co do M żegnamy się przed drzwiami ale na ten moment nie wiadomo czy będzie mógł coś dowozić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:37

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cesarkę się nie zapowiada.

Mamy niby 2 szpitale u mnie w mieście.
    Specjalnie pod ten mój wybrałam lekarza i szkołę rodzenia i zależało mi żeby to właśnie w nim rodzić mimo wszystko.

Drugi szpital w tym roku dopuścił się do takiego zaniedbania pacjentki, że sytacja nie zakończyła się dobrze. Wołami mnie tam nie zaciągną.

Jest jeszcze jeden szpital oddalony o jakies 30 km, ale jest mały i oni 'odsyłają nie swoje pacjentki' jak mają mało miejsca.

Inne szpitale to około 1,5 godziny drogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:39

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White kciuki zaciśnięte. Oby szybko poszło.

Współczuję wam dziewczyny, że w tak ważnym momencie życia musicie być same... Przykre to niestety. Jeszcze w dodatku tego, że w pl trzeba mieć wszystko ze sobą do szpitala. Bo tak jak tu to chociaż z tym nie trzeba się martwię, że braknie wody, pampersów czy ubranek...

Nam dziś mija tydzień. Ja walczę z bólem brodawek bo aż krew mi leci... Pokarmu mam, że i 3 dzieci bym wykarmiła tylko ten ból... Dziś zaczęłam brać tabletki aby to złagodzić.
    Mały przybiera na wadze . Wczoraj była położna to ważył 3580 także brakuje nam tylko 80 g do wagi urodzeniowej. I kikut już się trzyma na ostatnim ,,włosku,,.

Mamy też pierwsze zdjęcie z sesji, które zostało zamieszczone na stronie szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:06

Ushio, marcela123, Inka150, Natallia05, Mia ❤️, GWHT, Katy, Rusałka06, talku lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innocent kciuki za rozkrecenie akcji :)

Nie ma nowych dzieciaczkow?

My po pierwszej nocy w domku. Bylo lepiej niz sie spodziewalam, dziewczynki ladnie spaly cala noc, malutka czesto na cycusii ale tak na spiocha bardziej. Rano musialam dac mm bo jednak mam narazie za malo jeszcze. U mnie dziwna sprawa bo juz w ogole nie krwawie nic to nie wiem czy to dobrze.

• GWHT Znajoma

Wysłany: 13 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie bylam nigdy w połogu ale wydaje mi się, że zatrzymanie krwawienia tak szybko po porodzie to nie jest dobry objaw.
    Poczytaj tu: https://mamaginekolog.pl/wiesz-o-pologu.
    ‚Jeżeli u kobiety nagle po 1-2 tygodniach przestaną pojawiać się odchody to jest to zdecydowanie powód aby pilnie zgłosić się do ginekologa, ponieważ może to oznaczać, że mają one utrudniony odpływ i zalegają w macicy.’

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 12:19

• iriiska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, zdecydowanie powinnaś jeszcze krwawić, szczególnie po karmieniu jak macica reaguje na oksytocynę. Najlepiej sprawdzić z lekarzem.
    U mnie mimo CC nadal sporo tego leci a niby wszystko czyszczą podczas operacji.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to nieciekawie bo nie mam jak pojsc do lekarza. Tym razem jakos tak dziwnie w ogole bylo niewiele krwawienia w sumie tylko w pierwszy dzien a potem juz plamienie, mowilam ze malo ale nic nie mowili na to. Eh zawsze cos. Mam nadzieje ze to taki super szybki koniec niz cos zlego. Z emilia pamietam jakos 3 tyg cos tam kapalo, pierwsze dwa ok tygodnia. Wiecie co wyszlam ze szpitala i sie w domu slabiej poczulam 🤦‍♀️

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- przecież zakazy i odwołania zabiegów nie dotyczą porodów ani kobiet w ciąży. Ja dziś po wizycie. Nawet mnie nie badała. Dala skierowanie do szpitala więc w przyszłym tyg się kładę i będzie cc.
    Mam nadzieję że jeszcze zdążę ogarnąć mieszkanie po przeprowadzce...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a jaki masz poziom żelaza? Bo może dużo krwi straciłaś i teraz zatrzymanie krwawienia i te osłabienie? Mi też mówili właśnie że nagle zahamowanie krwawienia nie jest dobrym objawem....

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny- przecież zakazy i odwołania zabiegów nie dotyczą porodów ani kobiet w ciąży. Ja dziś po wizycie. Nawet mnie nie badała. Dala skierowanie do szpitala więc w przyszłym tyg się kładę i będzie cc.
    Mam nadzieję że jeszcze zdążę ogarnąć mieszkanie po przeprowadzce...

U mnie MZ zrobiło ze szpitala zakaźny, z oddziałem porodowym dla kobiet zarażonych :(

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, może być różnie z tym krwawieniem u mnie tez już niewiele co leci ( tylko takir plamienie) a we wtorek miałam cc. Ale ja po pierwszej cesarce tez miałam bardzo skąpe te krwawienie, po tygodniu już nic nie leciało- poszłam wtedy do ginekologa i było wszystko ok. Musisz obserwować siebie i w razie jakiś bóli/ gorączki pójść do lekarza bo różnie może być...

My tez po pierwszej nocy w domu i była masakra :/ mały od 18 do 3 nie chciał spać, darł się, ulewał dużo mlekiem. Już nie miałam kompletnie siły, tym bardziej ze boli mnie jeszcze po cc. Dobrze, ze córka nocowała u moich rodziców to chociaż miałam lżej. Dzisiaj tez jeszcze zostanie na noc, żebym mogła sobie spokojnie wszystko ogarnąć. Z reszta ona jest tam taka szczeliwa, ze nawet nie myśli o mamusi 😂😂

laijp2.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - niestety w niektorych szpitalach dotycza. Wszystkie wojewodztwa wyznaczyly szpitale, w ktorych beda przyjmowane do porodu jedynie pacjentki z podejrzeniem koronawirusa albo z koronawirusem. U nas w mazowieckim jest takich 10, w tym ten w moim miescie.
    Pozostaje mi jedynie zaciskac nogi i wytrzymac do terminu cc, tez mam 1,5h drogi do szpitala...
    Mia - o, ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni z Karowej, zeby potwierdzic. Fajnie, ze idziesz dzien wczesniej, tez bym wolala „oswoic sie”z sytuacja :) Ja jade na 7:30 i tego samego dnia cc.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    U mnie MZ zrobiło ze szpitala zakaźny, z oddziałem porodowym dla kobiet zarażonych :(
    Aaaa . To kurczę faktycznie problem.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Mia - o, ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni z Karowej, zeby potwierdzic. Fajnie, ze idziesz dzien wczesniej, tez bym wolala „oswoic sie”z sytuacja :) Ja jade na 7:30 i tego samego dnia cc.

No lepiej mi się zrobiło że potwierdzili to wiem że raczej już chyba nie odwołają :)
    Jakby sami nie zadzwonili to i tak chciałam sama to zrobić i potwierdzić że wszystko jest zgodnie z planem :)

A wiadomo o której masz CC? Bo ja jeszcze nie wiem. Mam nadzieję że rano. Im wcześniej tym lepiej :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - moj lekarz mowil, ze raczej rano, chyba ze trafi sie wiekszosc pacjentek do cc z cukrzyca, to one ida jako pierwsze i wszystko sie przesunie w czasie. Mam nadzieje, ze uda sie jak najszybciej, bo juz sie boje jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenia i picia 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, moze to przyziemne ale też myślę że im wcześniej tym lepiej bo boję się że umrę z głodu i pragnienia 😂

Nikodemka lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym porodzie to jakoś ponad 5 tygodnia miałam krwawienie i cesarke miałam więc długo.
    Boże u mnie już nawet zakaz podawania paczek jest w szpitalu, muszę teraz dopakować torbę bo pamiętam że jak z Małym byłam 4 doby to mi brakowało ciuszków i pieluch i mąż dowoził a teraz zostanę tam sama więc muszę mieć więcej wszystkiego. Serio już myślałam, że większych ograniczeń w szpitalu nie będzie a tu jeszcze to, aż się boję co jeszcze może się wydarzyć

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj rodze, proszę trzymajcie kciuki żebym przeżyła bo już jest bardzo ciężko

Mia ❤️, KolendrA, meetme, Ushio, Katy, Makt, Elo, Syllwia91, Rusałka06, kate2friend, GWHT, talku, Nikodemka, bummy lubią tę wiadomość

k277fn7.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka trzymam kciuki, jesteś dzielna ✊

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ