X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent trzymam mocno kciuki!

U mnie w nocy koło 3 też coś się zaczeło rozkręcać, takie skurcze jak na okres w podbrzuszu i krzyżu co pare minut, zaczełam się szykować do szpitala bo po prysznicu nie przeszło, zrobiłam sobie śniadanie, ale potem się na sekundę położyłam i zasnęłam i wszystko przeszło :D

Ale teraz od rana znowu coś się takiego zaczyna, więc po cichu liczę, że jednak coś tam się zadzieje :D

Ushio a Ty nie miałaś mieć cesarki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:18

KolendrA lubi tę wiadomość

k277fn7.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White innocent kciuki!

Inka oby się rozkręciło :D

Ushio, Nikodemka to jakiś dramat co piszecie 😥 nie to że człowiek i tak poddenwrowany cała sytuacja to jeszcze szpitale bardziej szpile jeszcze wkręcają :(

Do mnie właśnie dzwonili z Żelaznej. Potwierdzili ze mam się stawić w pon na 16:30 i nastepngo dnia CC. Co do M żegnamy się przed drzwiami ale na ten moment nie wiadomo czy będzie mógł coś dowozić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:37

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cesarkę się nie zapowiada.

Mamy niby 2 szpitale u mnie w mieście.
    Specjalnie pod ten mój wybrałam lekarza i szkołę rodzenia i zależało mi żeby to właśnie w nim rodzić mimo wszystko.

Drugi szpital w tym roku dopuścił się do takiego zaniedbania pacjentki, że sytacja nie zakończyła się dobrze. Wołami mnie tam nie zaciągną.

Jest jeszcze jeden szpital oddalony o jakies 30 km, ale jest mały i oni 'odsyłają nie swoje pacjentki' jak mają mało miejsca.

Inne szpitale to około 1,5 godziny drogi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 10:39

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White kciuki zaciśnięte. Oby szybko poszło.

Współczuję wam dziewczyny, że w tak ważnym momencie życia musicie być same... Przykre to niestety. Jeszcze w dodatku tego, że w pl trzeba mieć wszystko ze sobą do szpitala. Bo tak jak tu to chociaż z tym nie trzeba się martwię, że braknie wody, pampersów czy ubranek...

Nam dziś mija tydzień. Ja walczę z bólem brodawek bo aż krew mi leci... Pokarmu mam, że i 3 dzieci bym wykarmiła tylko ten ból... Dziś zaczęłam brać tabletki aby to złagodzić.
    Mały przybiera na wadze . Wczoraj była położna to ważył 3580 także brakuje nam tylko 80 g do wagi urodzeniowej. I kikut już się trzyma na ostatnim ,,włosku,,.

Mamy też pierwsze zdjęcie z sesji, które zostało zamieszczone na stronie szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2020, 12:06

Ushio, marcela123, Inka150, Natallia05, Mia ❤️, GWHT, Katy, Rusałka06, talku lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innocent kciuki za rozkrecenie akcji :)

Nie ma nowych dzieciaczkow?

My po pierwszej nocy w domku. Bylo lepiej niz sie spodziewalam, dziewczynki ladnie spaly cala noc, malutka czesto na cycusii ale tak na spiocha bardziej. Rano musialam dac mm bo jednak mam narazie za malo jeszcze. U mnie dziwna sprawa bo juz w ogole nie krwawie nic to nie wiem czy to dobrze.

• GWHT Znajoma

Wysłany: 13 marca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie bylam nigdy w połogu ale wydaje mi się, że zatrzymanie krwawienia tak szybko po porodzie to nie jest dobry objaw.
    Poczytaj tu: https://mamaginekolog.pl/wiesz-o-pologu.
    ‚Jeżeli u kobiety nagle po 1-2 tygodniach przestaną pojawiać się odchody to jest to zdecydowanie powód aby pilnie zgłosić się do ginekologa, ponieważ może to oznaczać, że mają one utrudniony odpływ i zalegają w macicy.’

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2020, 12:19

• iriiska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, zdecydowanie powinnaś jeszcze krwawić, szczególnie po karmieniu jak macica reaguje na oksytocynę. Najlepiej sprawdzić z lekarzem.
    U mnie mimo CC nadal sporo tego leci a niby wszystko czyszczą podczas operacji.

dHvMp2.png
    PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
    M - fragmentacja DNA
    🔸2018 - 3 x IUI :( cb
    🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
    🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
    27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
    24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰

"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no to nieciekawie bo nie mam jak pojsc do lekarza. Tym razem jakos tak dziwnie w ogole bylo niewiele krwawienia w sumie tylko w pierwszy dzien a potem juz plamienie, mowilam ze malo ale nic nie mowili na to. Eh zawsze cos. Mam nadzieje ze to taki super szybki koniec niz cos zlego. Z emilia pamietam jakos 3 tyg cos tam kapalo, pierwsze dwa ok tygodnia. Wiecie co wyszlam ze szpitala i sie w domu slabiej poczulam 🤦‍♀️

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- przecież zakazy i odwołania zabiegów nie dotyczą porodów ani kobiet w ciąży. Ja dziś po wizycie. Nawet mnie nie badała. Dala skierowanie do szpitala więc w przyszłym tyg się kładę i będzie cc.
    Mam nadzieję że jeszcze zdążę ogarnąć mieszkanie po przeprowadzce...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a jaki masz poziom żelaza? Bo może dużo krwi straciłaś i teraz zatrzymanie krwawienia i te osłabienie? Mi też mówili właśnie że nagle zahamowanie krwawienia nie jest dobrym objawem....

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • Ushio Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziewczyny- przecież zakazy i odwołania zabiegów nie dotyczą porodów ani kobiet w ciąży. Ja dziś po wizycie. Nawet mnie nie badała. Dala skierowanie do szpitala więc w przyszłym tyg się kładę i będzie cc.
    Mam nadzieję że jeszcze zdążę ogarnąć mieszkanie po przeprowadzce...

U mnie MZ zrobiło ze szpitala zakaźny, z oddziałem porodowym dla kobiet zarażonych :(

ex2bp07wmlrj3tme.png
  • meetme Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, może być różnie z tym krwawieniem u mnie tez już niewiele co leci ( tylko takir plamienie) a we wtorek miałam cc. Ale ja po pierwszej cesarce tez miałam bardzo skąpe te krwawienie, po tygodniu już nic nie leciało- poszłam wtedy do ginekologa i było wszystko ok. Musisz obserwować siebie i w razie jakiś bóli/ gorączki pójść do lekarza bo różnie może być...

My tez po pierwszej nocy w domu i była masakra :/ mały od 18 do 3 nie chciał spać, darł się, ulewał dużo mlekiem. Już nie miałam kompletnie siły, tym bardziej ze boli mnie jeszcze po cc. Dobrze, ze córka nocowała u moich rodziców to chociaż miałam lżej. Dzisiaj tez jeszcze zostanie na noc, żebym mogła sobie spokojnie wszystko ogarnąć. Z reszta ona jest tam taka szczeliwa, ze nawet nie myśli o mamusi 😂😂

laijp2.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka - niestety w niektorych szpitalach dotycza. Wszystkie wojewodztwa wyznaczyly szpitale, w ktorych beda przyjmowane do porodu jedynie pacjentki z podejrzeniem koronawirusa albo z koronawirusem. U nas w mazowieckim jest takich 10, w tym ten w moim miescie.
    Pozostaje mi jedynie zaciskac nogi i wytrzymac do terminu cc, tez mam 1,5h drogi do szpitala...
    Mia - o, ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni z Karowej, zeby potwierdzic. Fajnie, ze idziesz dzien wczesniej, tez bym wolala „oswoic sie”z sytuacja :) Ja jade na 7:30 i tego samego dnia cc.

Mia ❤️ lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ushio wrote:
    U mnie MZ zrobiło ze szpitala zakaźny, z oddziałem porodowym dla kobiet zarażonych :(
    Aaaa . To kurczę faktycznie problem.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Mia - o, ciekawe czy do mnie ktos zadzwoni z Karowej, zeby potwierdzic. Fajnie, ze idziesz dzien wczesniej, tez bym wolala „oswoic sie”z sytuacja :) Ja jade na 7:30 i tego samego dnia cc.

No lepiej mi się zrobiło że potwierdzili to wiem że raczej już chyba nie odwołają :)
    Jakby sami nie zadzwonili to i tak chciałam sama to zrobić i potwierdzić że wszystko jest zgodnie z planem :)

A wiadomo o której masz CC? Bo ja jeszcze nie wiem. Mam nadzieję że rano. Im wcześniej tym lepiej :)

1usavcqgr9stsdyk.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia - moj lekarz mowil, ze raczej rano, chyba ze trafi sie wiekszosc pacjentek do cc z cukrzyca, to one ida jako pierwsze i wszystko sie przesunie w czasie. Mam nadzieje, ze uda sie jak najszybciej, bo juz sie boje jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenia i picia 🙈

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mia ❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka, moze to przyziemne ale też myślę że im wcześniej tym lepiej bo boję się że umrę z głodu i pragnienia 😂

Nikodemka lubi tę wiadomość

1usavcqgr9stsdyk.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pierwszym porodzie to jakoś ponad 5 tygodnia miałam krwawienie i cesarke miałam więc długo.
    Boże u mnie już nawet zakaz podawania paczek jest w szpitalu, muszę teraz dopakować torbę bo pamiętam że jak z Małym byłam 4 doby to mi brakowało ciuszków i pieluch i mąż dowoził a teraz zostanę tam sama więc muszę mieć więcej wszystkiego. Serio już myślałam, że większych ograniczeń w szpitalu nie będzie a tu jeszcze to, aż się boję co jeszcze może się wydarzyć

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Inka150 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj rodze, proszę trzymajcie kciuki żebym przeżyła bo już jest bardzo ciężko

Mia ❤️, KolendrA, meetme, Ushio, Katy, Makt, Elo, Syllwia91, Rusałka06, kate2friend, GWHT, talku, Nikodemka, bummy lubią tę wiadomość

k277fn7.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka trzymam kciuki, jesteś dzielna ✊

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ