X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja przepraszam, że tak z innej beczki ale mam glukometr w domu i mierze sobie cukier. Dzisiaj ok godzinę po jedzeniu było 72. Ogólnie zauważyłam, że u mnie poziom glukozy stoi między 70 a 90, przy czym 90 zdarza się 1/10 pomiarów.
    Czy któraś z Was wie, czy jest ok?

• talku Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, trzymam kciuki. Dawaj znać jak się ma Kropek :)
    I dobry pomysł, żeby porozmawiać o zmianie luteiny albo na tą podjęzykowa albo Dupka. Możesz się podrażniać codziennie aplikując.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Dziewczyny ja przepraszam, że tak z innej beczki ale mam glukometr w domu i mierze sobie cukier. Dzisiaj ok godzinę po jedzeniu było 72. Ogólnie zauważyłam, że u mnie poziom glukozy stoi między 70 a 90, przy czym 90 zdarza się 1/10 pomiarów.
    Zapewne wszystko jest ok. Zależy od tego jaki masz cukier na czczo.Na swoim przykładzie wiem że pod obciążeniem mam niższy cukier niż na czczo bo mam za duży wyrzut insuliny (IO)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Przyszla mama a ile wynosi Teoja beta?
    Dzisiaj koło 16 godz będzie wynik. Robiłam prawie dwa tyg temu to wynosiła 553. Zobaczę ile dzisiaj

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzieki :* Oszaleje do tej 15:30. Rano znowu lekki braz na papierze... Podejrzewam, ze luteina dopochwowa moze sie do nich przyczyniac, zagadam dzis o zmiane na podjezykowa.
    Kciuki ogromne❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    Dzisiaj koło 16 godz będzie wynik. Robiłam prawie dwa tyg temu to wynosiła 553. Zobaczę ile dzisiaj
    Bardzo mi przykro, że Ciebie też to dopadło w tym cyklu sporo pustych jaj plodowych;/ Nie rozumiem po co zlecaja badanie bety przy pustym jaju plodowym skoro Ona i tak normalnie rosnie przy tej przypadlosci... ja mam bete ksiazkowa a jednak puste jajo jest. Lekarze prywatnie jak i w szpitalu nie pozostawili mi zludzen, jesli w 7 tygodniu (u mnie przedwczoraj bylo 6+2) jest puste jajo tzn nie ma cialka zoltego (bo zarodek moglby sie pojawic pozniej ale zoltko musi juz byc) to juz nie ma na co liczyc i lepiej zakonczyc to jak najszybciej bo pozniej beta dlugo spada. Nadal jest mi smutno ale coz.. trzeba sie otrzepac i isc dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 11:54

• Makt Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Bardzo mi przykro, że Ciebie też to dopadło w tym cyklu sporo pustych jaj plodowych;/ Nie rozumiem po co zlecaja badanie bety przy pustym jaju plodowym skoro Ona i tak normalnie rosnie przy tej przypadlosci... ja mam bete ksiazkowa a jednak puste jajo jest. Lekarze prywatnie jak i w szpitalu nie pozostawili mi zludzen, jesli w 7 tygodniu (u mnie przedwczoraj bylo 6+2) jest puste jajo tzn nie ma cialka zoltego (bo zarodek moglby sie pojawic pozniej ale zoltko musi juz byc) to juz nie ma na co liczyc i lepiej zakonczyc to jak najszybciej bo pozniej beta dlugo spada. Nadal jest mi smutno ale coz.. trzeba sie otrzepac i isc dalej.

Czyli byłaś jeszcze u lekarza w klinice? Czy tylko dzwoniłaś/pisałaś? Przykre to jest strasznie ale trzymam za was kciuki dziewczyny! 😘

age.png
    19.03.2020 (39+0), CC, 13:35, 3335g, 54 cm

age.png
    24.06.2022 (39+1), SN, 9:55, 2985g, 52 cm

2 IVF-9.07.19(20dc)-ET(2)-3.1.1
    6dpt beta 12,37, prog 8,6;
    15dpt (4+6)- GS 2,2 mm, YS 1,1 mm;
    23dpt (6+0)- CRL 1,8 mm i ❤️

13.10.21(21dc)-FET(5)-S-bl2
    +atosiban+encorton 7,5mg+Prograf+accofil
    6 dpt beta 20,51
    15 dpt (5+0)-GS 3,7 mm
    21 dpt (5+6)-CRL 1,8 mm i ❤️

Pozostałe transfery:
    •19.03.2019
    •31.03.2021
    •15.07.2021
    •5.01.2024
    skuteczności 33,33%

Amh 2019 1,35->2024 0,58
    Nasza historia

weight.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:

Kochana przyrasta Ci o te minimum 66%? Ja czytałam, że przy pustym pęcherzyku beta owszem rośnie ale nieprawidłowo i dopiero w którymś momencie zaczyna spadać. Tez gdybym miała ciałko żółte to miałabym jeszcze nadzieje... a tak to wypłakałam co miałam i już chciałabym być po poronieniu :/

age.png

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka trzymam kciuki.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Kochana przyrasta Ci o te minimum 66%? Ja czytałam, że przy pustym pęcherzyku beta owszem rośnie ale nieprawidłowo i dopiero w którymś momencie zaczyna spadać. Tez gdybym miała ciałko żółte to miałabym jeszcze nadzieje... a tak to wypłakałam co miałam i już chciałabym być po poronieniu :/
    Nie, nie, niestety przy pystym jaju beta pieknie rosnie i daje kobietom niepottrzebną nadzieję.. Kolejnym razem musi sie udac.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Nie, nie, niestety przy pystym jaju beta pieknie rosnie i daje kobietom niepottrzebną nadzieję.. Kolejnym razem musi sie udac.

Moja nierośnie pięknie :/ jutro ostatni pomiar i zastanawiam się czy czekać na naturalne poronienie czy iść do szpitala

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czy ciałko żółte było. Jak tylko usłyszałam że nie widać jeszcze dziecka to już chyba nic nie słyszałam. W takim razie czekać tylko na badanie kolejne skoro beta prawdopodobnie i tak może być wysoka :(

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Moja nierośnie pięknie :/ jutro ostatni pomiar i zastanawiam się czy czekać na naturalne poronienie czy iść do szpitala
    ja zdecyowałam się na naturalne poroniene by pozniej nie czekac kilku miesiecy by powrocic do staran, mam nadzieje ze samo pieknie sie oczysci . Z beta jest roznie ale zazwyczaj rosnie ladnie.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak obliczac czy beta dobrze rośnie? Mam jeszcze nadzieję.

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    Właśnie nie wiem czy ciałko żółte było. Jak tylko usłyszałam że nie widać jeszcze dziecka to już chyba nic nie słyszałam. W takim razie czekać tylko na badanie kolejne skoro beta prawdopodobnie i tak może być wysoka :(

A nie widziałaś jak lekarz robił usg czy tylko była czarna plama? Kiedy masz kolejną wizytę?
    Ja o różnych przypadkach czytałam, ale zazwyczaj dziewczyny miało ciałko żółte i okazywało się, że ciąża była młodsza niż OM.
    U mnie owulacja potwierdzona monitoringiem, więc nic przesunąć się nie mogło... no i lekarz mówił że już sam wygląd pęcherzyka jest nieodpowiedni

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    A jak obliczac czy beta dobrze rośnie? Mam jeszcze nadzieję.

Wpisz sobie w google kalkulator beta i tam musisz wpisać datę i wartości dwóch ostatnich wartości i automatycznie Ci przeliczy

age.png

age.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NieidealnaMama wrote:
    Norma po posiłku jest poniżej 140. Nie ma dolnej granicy. Dla pomiarów na czczo i w nocy minimalna granica to 70 więc myślę że jest ok.

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    A nie widziałaś jak lekarz robił usg czy tylko była czarna plama? Kiedy masz kolejną wizytę?
    Ja o różnych przypadkach czytałam, ale zazwyczaj dziewczyny miało ciałko żółte i okazywało się, że ciąża była młodsza niż OM.
    U mnie owulacja potwierdzona monitoringiem, więc nic przesunąć się nie mogło... no i lekarz mówił że już sam wygląd pęcherzyka jest nieodpowiedni
    Najczesciej lekarz wspomina na tym etapie o pustym jaju kiedy nie ma cialka, gdyby bylo to raczej mialby obowiazek o tym poinformowac. Strasznie to przykre, ale ja ne lubie jak ktos nawija mi makaron na uszy i powiedzialam lekarzowi ze ma mi powiedziec jak to wyglada czarne na bialym i powiedzial ze jak widzi puste jajo tzn bez cialka zoltego to juz nei ma szans w 6t2d ciazy..

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Najczesciej lekarz wspomina na tym etapie o pustym jaju kiedy nie ma cialka, gdyby bylo to raczej mialby obowiazek o tym poinformowac. Strasznie to przykre, ale ja ne lubie jak ktos nawija mi makaron na uszy i powiedzialam lekarzowi ze ma mi powiedziec jak to wyglada czarne na bialym i powiedzial ze jak widzi puste jajo tzn bez cialka zoltego to juz nei ma szans w 6t2d ciazy..

Dokładnie... nie ma co robić zbędnych nadziei.

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dokładnie... nie ma co robić zbędnych nadziei.
    Kiedys bym sobie robila zludne nadzieje ale po tym wszystkim co przeszlam po prostu przyjmuje prawdę taką jaka jest, skoro w 7 tyg jest pusto to nagle na machneiciem magicznej różdżki cialko zolte z zarodkiem nie wskoczy na swoje miejsce. Rozumiem ze To ciaza naturalna?

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ