X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe mamy 2020 :)
Odpowiedz

Marcowe mamy 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Kiedys bym sobie robila zludne nadzieje ale po tym wszystkim co przeszlam po prostu przyjmuje prawdę taką jaka jest, skoro w 7 tyg jest pusto to nagle na machneiciem magicznej różdżki cialko zolte z zarodkiem nie wskoczy na swoje miejsce. Rozumiem ze To ciaza naturalna?

Tak, u mnie ciąża naturalna, ale tez wyczekiwana bo mam pcos i nie miałam owulacji. Ale o dziwo po 3 miesiącach brania tabletek castagnus i piciu INOFEM dwa razy dziennie owulacja wróciła i po 2 miesiącach zaszłam w ciąże... ale niestety :(
    Oczywiście się nie poddaje i jak lekarz da zielone światło to będziemy się od razu starać

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Tak, u mnie ciąża naturalna, ale tez wyczekiwana bo mam pcos i nie miałam owulacji. Ale o dziwo po 3 miesiącach brania tabletek castagnus i piciu INOFEM dwa razy dziennie owulacja wróciła i po 2 miesiącach zaszłam w ciąże... ale niestety :(
    Oczywiście się nie poddaje i jak lekarz da zielone światło to będziemy się od razu starać
    Pociesze Cie tym, że puste jajo zdaza sie w duzej wiekszosci przypadkow tylko raz w zyciu :)

Makt lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych przeżyć. Ale wierzę, że już zaraz będziecie mogły wrócić do starań i w 2020 wszystkie zostaniemy tak upragnionymi mamusiami.
    Przesyłam Wam dużo ciepłych myśli 😘

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli dosyć mocno nie cały czas jedna albo druga strona twk jakby jajnik....

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u lekarza ostatecznie, ostatecznie to puste jajo, doktor powiedzial ze jak juz dzis nie ma nic i jest kompletnie puste to szanse są zerowe. Jade w czwartek do szpitala po srodek poronny i chce przejsc to w domu, 2 cykle i wracam do gry :)

talku lubi tę wiadomość

• Kazio14 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika bardzo mi przykro :( następnym razem musi się udać! Jesteś bardzo silną kobietą. Czytając Twoją stopkę zastanawiam się jak tyle złego może spotkać jedną kobietę :( trzymam za Ciebie kciuki!

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Bylam dzis u lekarza ostatecznie, ostatecznie to puste jajo, doktor powiedzial ze jak juz dzis nie ma nic i jest kompletnie puste to szanse są zerowe. Jade w czwartek do szpitala po srodek poronny i chce przejsc to w domu, 2 cykle i wracam do gry :)
    Trzymaj sie❤ i powodzenia

• talku Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:

Przepraszam polubiłam, a chciałam zacytować.
    Agika, trzymaj się dzielnie i będziemy Cię wypatrywać na którymś letnim wątku 😘

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Jakie wieści?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlamama93 wrote:
    Trzymaj sie❤ i powodzenia
    Jaka beta u Ciebie?:)

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję tego pustego jaja bardzo dlatgeo mam stresa już przed tą wizyta .dziecwyznh trzymam kciuki za następne cykle! A to nie ejst tak że to się powinno odbyć w s,pitalu? Jak tam nikodemko?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Też się boję tego pustego jaja bardzo dlatgeo mam stresa już przed tą wizyta .dziecwyznh trzymam kciuki za następne cykle! A to nie ejst tak że to się powinno odbyć w s,pitalu? Jak tam nikodemko?

Właśnie też się zastanawiam jak to jest po podaniu tabletek, bo z tego co czytałam to oni muszą zrobić usg i sprawdzić czy się wszystko oczyściło. I niestety nie każda kobieta reaguje na te tabletki :/

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Agika jesteś bardzo silna kobieta i Juz niedługo będziesz w zdrowej nudnej ciąży ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja nadal trzymam kciuki❤️

• Olalasz Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Trzymaj się Kochana. Jesteś bardzo dzielną kobietką. ❤️

ex2bl6d8upih96ql.png

31.01-1 IUI 🙁
    25.02- 2IUI🙁
    06.05- początek przygotowań do IVF
    19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
    22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
    1 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Jaka beta u Ciebie?:)
    Niestety nie ma jeszcze wyniku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    A to bedzie Twoja pierwsza wizyta? jak to u Ciebie wyglada?

Inga28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, niebawem dolacze do waszego grona mamusiek.

• Katy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agika powodzenia, oby nastepna ciaza przebiegala bezproblemowo :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    A to bedzie Twoja pierwsza wizyta? jak to u Ciebie wyglada?
    Hej. Miałam już wizyty dwie na początku ostatnia w 5+2 i był pęcherzyk i zoltko ale nie było wtedy zarodeczka więc trochę się martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:04

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ