!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już zeszłam z luteiny od soboty ale zastanawiam się czy przy badaniach nie zrobić tez proga żeby skontrolować. Dzisiaj znowu pachwiny mnie bolą i zastanawiam się czy to po wycieczce czy Maluch rośnie 🙈
Maaaa lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Dzień dobry wszystkim... Jeszcze nieśmiało ale się z Wami Witam u mnie początek ciąży bo 5tc... Moja historia Już gdzieś tu jest.. Byłam tu 6 lat temu i znów wróciłam.. Termin ok 20 marca będzie wcześniejsze rozwiązanie ciąży ale dokładnwgo terminu jeszcze nie znam. Byłam Już u lekarza w zeszłym tyg niestety ciąża zamalutka i coś tam Ju było ale mam orYksc za tydzień(czwartek) mam też skierowanie na badania krew, Mocz, cukier itp i w czwartek kolejne usg. Ciąża wysokiego ryzyka więc muszę leżeć i póki co sama luteina później będzie heparyna. Jestem już mama 20.07 moja córka skończyłaby 7 lat.. Zmarła gdy byłam z nią w 39tc m też syna najcudowniejsza istota ma 5.5 roku jest moim cudem... Trzecia ciąża poronienie no i teraz póki co wszystko jest ok.. Ale się mimo wszystko boję... Może napisałam dlatego że potrzebuję wsparcia? Wygadania się? A może poprostu dobrego słowa... Można u Was zostać?
Maaaa, Akinom 59, Aga83, sisi, Alala lubią tę wiadomość
Mój aniołek Anastazja (*)39 Tc. 20.07.2013
Mój cud Alan 15. 01.2015😍
Kropeczku rośnij zdrowo 🥰 -
nick nieaktualnyKlaudia kochana rozgosc sie, zostac mozna a wrecz trzeba. Pisz zawsze jak masz dola, my tu cie wesprzemy, kubel zimnej wody wylejemy jak trzeba.
To jest moja 5 ciaza, mam 3 dzieci i 1 aniolka. Ja tez bardzo sie boje, ale poki co jest wszystko dobrze.
Dzis jestem 8+6 dni. Pod koniec tego marca tez bylam i wtedy wszystko sie zaczelo... Dzis jest dla mnie dzien pelen stresu. Boje sie, ze znowu sie zacznie😢😢😢. -
Cześć dziewczyny!
Witaj Klaudia, witaj Viktoria.
Klaudia smutna historiaTrzymam kciuki żeby wsyztsko było u Ciebie dobrze z fasolką
Ładne brzuchy dziewczyny, mój narazie jest poprostu wzdęty..
u mnie plamień dzień trzeci, ehh
Beatii, też próbowałam się dodzwonić gdziekolwiek, albo nie odbieraja albo nie ma terminow, nikt nie chce mnie przyjac. Umówiona jestem na jutro żeby tylko sprawdził co tam sie dzieje.
Robiłam dzisiaj bete: 5379 (20dpo) ostatnia w srode miała 536 wiec przyrost jest prawie 150% chyba dobrze? Progesteron spada, wiem że sie waha bo mi mówiłyście, tylko czy nie powinien też czasem rosnąć ? Teraz jest na poziomie 29,42 ng/ml (pierwszy był 36,74, a drugi 30,99) -
Hanka nie swiruj, masz lepszego proga niz ja 😚😉😚
Melduje 1.7cm czlowieka z pieknie pikającym serdusiem, nie wiem ile bo nie mierzyliśmy. Wychodzi mi 1 dzien różnicy wiec zostajemy przy 8 marca.BlackRose 89, Frelciaa, DomiKa, Viktoria Ka, Natka95, Aga83, e_mil_ka, Ania81, Misiaa, sisi, Alala, Cabrera lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Witam nowe dziewczyny
Będzie dobrze 🙂
Ja dziś staram się skupić na pracy, mdłości trochę odpuściły tylko zmęczenie znów dopadło.
Mój ciążowy segregator został dziś wysłany od mamaginekolog. Jestem ciekawa jaki jest.
I wysłałam cała listę rzeczy do przyjaciółki, które chce żeby mi uszyła 😂 trochę tego będzie -
Vian mi też na usg Dziecko wyszło jeden dzień starsze
co jest prawie niemożliwe przy ivf
ale chyba po prostu tak wystrzelił do przodu
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
A mnie dzis rano taki straszny skurcz brzucha zlapal ze myslalam ze to juz po wszystkim, teraz pobolewa. chyba wezme nospeStaramy się o drugie
Pięć lat temu:
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
Teraz brak owu hsg
-
Dziękuję Wam dziewczyny:) 20.07 to były urodziny mojej córki w tym dniu test pokazał dwie kreseczki 😍 z fasolkiem chciałam poczekać po wakacjach a tu taka niespodzianka.. Od 20 też jestem na l4 więc głównie łóżko, leżenie... Najbardziej szkoda mi synka nie mogę z nim iść na dłuższy spacer jedynie na podwórko (mieszkamy na wsi) nie do końca rozumie dlaczego ja muszę dużo leżeć mam nadzieję że nie odbije się to w jakimś stopniu na nim.. Mam też nerwice.. Myślałam że ze śmiercią córki się pogodziłam.. A jednak nie.. Ciąża z synem pogłębiła mój stan bo strach był ogromny, ciągły lęk, obawa, stres no i nerwica gotowa na szczęście jej objawy są na bardzo minimalnym poziomie ale jednak jest i czasem przypomina o sobie... Co do tej ciąży bardzo się z M cieszymy ale strach jest okropny.. Boję się co będzie chociaż staram się odgonic te myśli ale same wiecie jak to jest.. Czekam na czwartek mam nadzieję że na usg coś już będzie i będę spokojniejsza na chwilę ale zawsze to coś
objawy to jedynie ból piersi... Matko jakby sine były albo kamienie ktoś w nie włożył.. Ból paskudny ale niech bolą
czasami nudności i senność, mogłabym spać i spac
Mój aniołek Anastazja (*)39 Tc. 20.07.2013
nick nieaktualnyHania007 wrote:Cześć dziewczyny!
Witaj Klaudia, witaj Viktoria.
Klaudia smutna historiaTrzymam kciuki żeby wsyztsko było u Ciebie dobrze z fasolką
Ładne brzuchy dziewczyny, mój narazie jest poprostu wzdęty..
u mnie plamień dzień trzeci, ehh
Beatii, też próbowałam się dodzwonić gdziekolwiek, albo nie odbieraja albo nie ma terminow, nikt nie chce mnie przyjac. Umówiona jestem na jutro żeby tylko sprawdził co tam sie dzieje.
Robiłam dzisiaj bete: 5379 (20dpo) ostatnia w srode miała 536 wiec przyrost jest prawie 150% chyba dobrze? Progesteron spada, wiem że sie waha bo mi mówiłyście, tylko czy nie powinien też czasem rosnąć ? Teraz jest na poziomie 29,42 ng/ml (pierwszy był 36,74, a drugi 30,99) -
Klaudia z nerwicą jest ciężko, żyje z nią od kilkunastu lat, do tego depresja ale wiem, że można nauczyć się z nią żyć i stopniowo radzić sobie. Nie wiem czy kiedyś się z niej wyleczę ale dzieci dają mi dużo siły i radości.
Mój starszy syn ma na imię Alan. To bardzo rozsądny i inteligentny chłopak. Twój na pewno jest taki sam i rozumie, że przez jakiś czas musisz więcej odpoczywać, nic mu nie będzie -
BlackRose tak jest bardzo mądrym chłopcem, nie chcemy jeszcze mu mówić o dzidziusiu dopóki nie będziemy mieć pewności że jest ok, stąd jego niezrozumienie dlaczego mama ciągle leży.. On bardzo chce mieć rodzeństwo, długo już nam mówi,, dlaczego on jest sam,,,, dlaczego inni mają siostrę a ja nie,, to trudne pytania na które ja nie potrafię odp bo co mu powiedzieć? Podsłuchał ostatnio łobuz jak rozmawiałam z i wskoczył do pokoju,, co oooo? Jesteś w ciąży??? 😂Odp że nie, że jeszcze ziarenka nie mamyMój aniołek Anastazja (*)39 Tc. 20.07.2013
Vian gratuluję!!
Klaudia nie potrafię nawet sobie wyobrazić ile musiałaś przecierpiec. Nic dziwnego że masz nerwicę...jest to w zupełności naturalne reakcja obronną organizmu...na pewno będziemy Cię wspierać.
Hania zadzwoniłam się do lekarza, niestety najbliższy wolny termin koło połowy września. Na razie nie zrezygnowałam z jutrzejszej wizyty, która też nic nie wnosi. No ale coz wpis musi być...
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Klaudia, BlackRose widzę ze mamy ten sam problem. Ja również zmagań się z nerwica. Mecze się od 8lat w zeszłym roku przeszłam terapie i już było super do teraz. Zaszłam w ciąże i mam wrażenie ze znowu świruje..😔
Akinom, dziękuje, jutro idę do lekarza na pewno ten temat przedyskutuje. Dostałam nawet Dupka ostatnio ale nie zdążyłam wziasc bo już byłam po owulacji i Bach ciąża. Leżą 3 opakowania w razie co -
Dziewczyny po jakim czasie przechodzi to pobolewanie w pachwinach? Bo mnie to stresuje..👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelcia no nie wiem. 😊 tam się cały czas rozciąga to myśle, że z przerwami ale cały czas?
I ładny brzuszek 😊 zgrabniutki, nie to co mój 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Frelcia no nie wiem. 😊 tam się cały czas rozciąga to myśle, że z przerwami ale cały czas?
I ładny brzuszek 😊 zgrabniutki, nie to co mój 😉
haaaa no to zacznę się przyzwyczajać. Najpierw było ciągnięcie a teraz pobolewanie- pewnie dlatego, że coraz więcej miejsca Dzidzia potrzebuje. Co do brzucha to ja od początku ciąży prawie 4kg mam mniej przez biegunki...👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Klaudia my od początku mówiliśmy dzieciom, wiadomo, że w razie czego byśmy musieli im delikatnie to powiedzieć ale wiedzą i przygotowują się z nami. To dla nich również wielkie wydarzenie.
Hania mi najtrudniej było przyznać przed samą sobą, że mam problem. I niestety nie umiałabym iść gdzieś i prosić o pomoc. Sama staram się jakoś sobie z tym poradzić. Wiadomo, są gorsze dni i lepsze dni alee myślę, że jestem na dobrej drodze. Mam wsparcie w mężu ogromne i dlatego daje rade.
Piękny czas przed nami ❤️