WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !! MARZEC 2021 !!
Odpowiedz

!! MARZEC 2021 !!

Oceń ten wątek:
  • Monis Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzuewczyny. Mało się udzielam, bo cały czas nue wiem co z tej ciąży będzie.
    Tydzień temu w srode wedlug usg 5+1 pęcherzyk 7.89. Wczoraj ten sam lekarz to samo usg i 5+3 zarodek 3mm. Lekarz mówi, że mam się uzbroić w cierpliwość i nie przychodzić co tydzień i nie robić zadnych badań krwi bo to nic nie da. Mam poprostu czekać do 19.08😥
    Do zapłodnienia doszło 1 lipca bo tylko wtedy mąż był w domu. Miesiączka lekarz się nie sugeruje bo coś mi się zatrzymało

beyourself lubi tę wiadomość

• beyourself Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystko jest dobrze. Nie martw się, wszystko jest dobrze.

Ja tez się nie sugeruje już miesiączką. Bądź dobrej myśli!
    Ja mam wizytę za tydzień w piątek, już nie mogę się doczekac, ale dziewczyny mnie uspokoiły ze raczej wszystko jest oki 😊
    Mój lekarz tez mówił mi wczoraj ze badanie ciagle bhcg niczego nie zmieni. A uszczupli mój portfel i ciagle będę sprawdzać wyniki i zagłębiać temat. Nie dajmy się zwariować. Pamiętaj, ze nie jesteś już sama i Twój stres odczuwa tez lokator z dołu ❤️

Monis, zokeia lubią tę wiadomość

3jgxflw1id365e3v.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach

Natka dobrze, że jesteś pod kontrolą bo Twój lekarz to jakiś ignorant.

Podobnie jak Frelciaa mam więcej energii, mam w planach sporo dziś zrobic, zobaczymy czy się uda. Trochę mam doła, bo M dziś wyjeżdża na prawie 3 tygodnie 😔

Próbowałam dziś rano znaleźć serduszko detektorem ale raczej jeszcze za wcześnie. Spróbuję za tydzień lub dwa, może mi się wtedy uda.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis spokojnie. Jeszcze wcześnie. Ciężko nam być cierpliwymi ale na razie nic innego Ci nie zostaje jak czekać.
    Potem to się wcale nie zmienia.
    Sama czekałam na usg bo na poprzednim nie było serduszka a jak już je usłyszałam to uspokoiło mnie to na parę dni. Teraz już bym chciała kolejna wizytę albo prenatalne najlepiej 🙂

Monis lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Monis Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pokoi mnie tylko to dlaczego przez cały tydzień wiek ciąży wedlug usg przesunął się tylko o 2dni zamiast o 7.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie między usg były 2 tygodnie przerwy a wg usg 3 tygodnie różnicy. Wydaje mi się, że tydzień to taka granicą błędu usg, tym bardziej że póki nie ma możliwości zmierzania crl to nie da się wieku ciąży dobrze określić

Monis lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo się wzbraniałam ale wsiąknęłam w stronę pakamera.pl w zakładkę dziecko. Marzy mi się wszystko zrobić w "liskowej" tonacji bo uwielbiam lisy. I tak już mam matę edukacyjną wybraną, torbę do wózka, przewijak i mebelki hahaha, jak mąż zobaczy to się w głowę popuka

BlackRose 89, beyourself, Monis, Ania81 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa no ładnie a tak się broniłaś 😄
    Ja jeszcze nie wybrałam wzorów bo jest tego tyle, że głową boli 😄 buszuje po sklepach z tkaninami i co chwilę znajduje inne, które mi się tak bardzo podobają 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 09:51

Monis lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Izulaa Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelciaa pamiętaj że wszystko co poprawia tobie humor i samopoczucie, poprawia je również dziecku 😁 hehe a chyba każda chce żeby było mu jak najlepiej więc mąż może sobie kręcić głowa a my i tak swoje 😉 ja dziś czuje się o niebo lepiej, obudziłam się tylko strasznie głodna za to ból lędźwi minął.

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M akurat wcale nie ma z tym problemu, tylko przez ramię mi wiecznie zagląda i pyta co znów kupiłam 😁 a ja na prawdę jeszcze nic nie kupuje tylko oglądam bo zdecydować się nie mogę 🙂

Monis lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • beyourself Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba znalazłam wózek 😂
    A pokoik zrobie szaro biały, i po poznaniu płci wrzucę kolorek. Ale czuje ze będzie dziewczynka 😉

Czy któraś z Was wstaje nad ranem i już nie może spać? Ja już kolejny dzień o 4:45 i oczy jak 5 złotych 😂

Monis, Ania81 lubią tę wiadomość

3jgxflw1id365e3v.png
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I odkryłam stronę natuli :) chcę kupić kilka książeczek i czytać już Dziecku jak jest w brzuszku. Wszystkie moje książki zostawiłam w pracy w przedszkolu :(

Monis lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    U mnie między usg były 2 tygodnie przerwy a wg usg 3 tygodnie różnicy. Wydaje mi się, że tydzień to taka granicą błędu usg, tym bardziej że póki nie ma możliwości zmierzania crl to nie da się wieku ciąży dobrze określić
    Też tak myślę. Zauważcie, że nawet tuż przed porodem, usg tylko szacuje wagę, a nie podaje dokładną. Różnica może wynieść nawet 400g!

Monis lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beyourself wrote:
    Ja chyba znalazłam wózek 😂
    A pokoik zrobie szaro biały, i po poznaniu płci wrzucę kolorek. Ale czuje ze będzie dziewczynka 😉

Czy któraś z Was wstaje nad ranem i już nie może spać? Ja już kolejny dzień o 4:45 i oczy jak 5 złotych 😂
    Ja dopiero zaczynam sypiać, ale to dlatego, że minęła mi panika, że o matko bosko, jestem w ciąży. Co tu dużo mówić. Starzy, a głupi. Nie zauważyliśmy, że pękła nam prezerwatywa (nie mogę brać tabletek). Mąż za miesiąc był umówiony na wazektomię. Miało być wcześniej, ale covid. :/ Cud, kurna, cud. Ale spoko, pasuje nam wizja trójki dzieci. Jak się ciąża utrzyma, to damy radę.

Pokaż wózek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:09

beyourself, sisi lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Też tak myślę. Zauważcie, że nawet tuż przed porodem, usg tylko szacuje wagę, a nie podaje dokładną. Różnica może wynieść nawet 400g!

Może wynieść nawet więcej, zależy od położenia dziecka. W poprzedniej ciąży przed porodem byłam u mojej lekarki i mówiła, że mały ma ok 3.300 może 3.5
    A w szpitalu inna lekarka która mnie przyjmowała też powiedziała, że usg pokazuje ok 3.500 ale wg niej będzie więcej. Urodziłam syna 4300

Monis, sisi lubią tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zokeia wrote:
    Ja dopiero zaczynam sypiać, ale to dlatego, że minęła mi panika, że o matko bosko, jestem w ciąży. Co tu dużo mówić. Starzy, a głupi. Nie zauważyliśmy, że pękła nam prezerwatywa (nie mogę brać tabletek). Mąż za miesiąc był umówiony na wazektomię. Miało być wcześniej, ale covid. :/ Cud, kurna, cud. Ale spoko, pasuje nam wizja trójki dzieci. Jak się ciąża utrzyma, to damy radę.

Pokaż wózek :)

No to ja powiem tak. My byliśmy pewni, że trzeciego już nie chcemy i wspólnie uznaliśmy, że wazektomia będzie dla nas najlepszym wyjściem. Zapomnieliśmy o niej na jakiś czas bo u mojego M wykryto nowotwór i na tym się skupiliśmy. Potem gdy sytuacja się unormowała to wspólnie stwierdziliśmy, że chcemy jeszcze jedno dziecko 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:24

hchy90bv5a4juf6w.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose 89 wrote:
    No to ja powiem tak. My byliśmy pewni, że trzeciego już nie chcemy i wspólnie uznaliśmy, że wazektomia będzie dla nas najlepszym wyjściem. Zapomnieliśmy o niej na jakiś czas bo u mojego M wykryto nowotwór i na tym się skupiliśmy. Potem gdy sytuacja się unormowała to wspólnie stwierdziliśmy, że chcemy jeszcze jedno dziecko 🙂
    Co za historia! Prześliście przez bardzo trudny czas. Ciekawe, że takimi krętymi drogami doszłyśmy do tej trójki ;)

A róznica w ciężarze Twojego dziecka mnie zszokowała! Pierwszego syna miałam 2800g i przy drugim prosiłam, żeby mi nie mówić ile ma. Na IP i tak mi babka powiedziała szacunek 3400, ale urodził się 3150. Nastawienie psychiczne jest ważne :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Beatti Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie p.dr. powiedziała że mam bardzo ładną betę i wysoką zważywszy na początek. Dała mi skierowanie na badania, grupę krwi,morfologię,mocz, hiV,hcv,hgv,kila,glukoza,tsh i to chyba wszystko... uff straszni tego dużo 😳😳

beyourself, Akinom 59, BlackRose 89, sisi, Alala lubią tę wiadomość

Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
    👶-2007 synuś
    👶-2009 córcia
    13.07 🧪- 23 mlU
    17.07 🧪- 133 mlU
    28.07🧪 - 8656 mlU
    11.08 ❤
    17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤
  • beyourself Koleżanka

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historie!
    My z kolei świeże małżeństwo i złoty strzał 😂
    Ja postanowiłam mój centymetrowy pęcherzyk traktować jak lokatora i będę sobie z nim rozmawiać.
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-51035-Cybex-Priam-2-0-Wozek-Gleboko-Spacerowy-z-Fotelikiem-Cloud-Z-Zestaw-3w1-Fashion-Collection-Birds-of-Paradise.html

Aczkolwiek jeśli moja intuicja się sprawdzi to jakiś w kwiatki wezmę różowe 😂❤️

zokeia, BlackRose 89, sisi, Cabrera lubią tę wiadomość

3jgxflw1id365e3v.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beyourself wrote:
    Ale historie!
    My z kolei świeże małżeństwo i złoty strzał 😂
    Ja postanowiłam mój centymetrowy pęcherzyk traktować jak lokatora i będę sobie z nim rozmawiać.
    https://www.3kiwi.pl/product-pol-51035-Cybex-Priam-2-0-Wozek-Gleboko-Spacerowy-z-Fotelikiem-Cloud-Z-Zestaw-3w1-Fashion-Collection-Birds-of-Paradise.html

Aczkolwiek jeśli moja intuicja się sprawdzi to jakiś w kwiatki wezmę różowe 😂❤️
    JAKI PIĘKNY!

beyourself lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ