!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dzuewczyny. Mało się udzielam, bo cały czas nue wiem co z tej ciąży będzie.
Tydzień temu w srode wedlug usg 5+1 pęcherzyk 7.89. Wczoraj ten sam lekarz to samo usg i 5+3 zarodek 3mm. Lekarz mówi, że mam się uzbroić w cierpliwość i nie przychodzić co tydzień i nie robić zadnych badań krwi bo to nic nie da. Mam poprostu czekać do 19.08😥
Do zapłodnienia doszło 1 lipca bo tylko wtedy mąż był w domu. Miesiączka lekarz się nie sugeruje bo coś mi się zatrzymałobeyourself lubi tę wiadomość
-
Czyli wszystko jest dobrze. Nie martw się, wszystko jest dobrze.
Ja tez się nie sugeruje już miesiączką. Bądź dobrej myśli!
Ja mam wizytę za tydzień w piątek, już nie mogę się doczekac, ale dziewczyny mnie uspokoiły ze raczej wszystko jest oki 😊
Mój lekarz tez mówił mi wczoraj ze badanie ciagle bhcg niczego nie zmieni. A uszczupli mój portfel i ciagle będę sprawdzać wyniki i zagłębiać temat. Nie dajmy się zwariować. Pamiętaj, ze nie jesteś już sama i Twój stres odczuwa tez lokator z dołu ❤️Monis, zokeia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia na wizytach
Natka dobrze, że jesteś pod kontrolą bo Twój lekarz to jakiś ignorant.
Podobnie jak Frelciaa mam więcej energii, mam w planach sporo dziś zrobic, zobaczymy czy się uda. Trochę mam doła, bo M dziś wyjeżdża na prawie 3 tygodnie 😔
Próbowałam dziś rano znaleźć serduszko detektorem ale raczej jeszcze za wcześnie. Spróbuję za tydzień lub dwa, może mi się wtedy uda. -
Monis spokojnie. Jeszcze wcześnie. Ciężko nam być cierpliwymi ale na razie nic innego Ci nie zostaje jak czekać.
Potem to się wcale nie zmienia.
Sama czekałam na usg bo na poprzednim nie było serduszka a jak już je usłyszałam to uspokoiło mnie to na parę dni. Teraz już bym chciała kolejna wizytę albo prenatalne najlepiej 🙂Monis lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny długo się wzbraniałam ale wsiąknęłam w stronę pakamera.pl w zakładkę dziecko. Marzy mi się wszystko zrobić w "liskowej" tonacji bo uwielbiam lisy. I tak już mam matę edukacyjną wybraną, torbę do wózka, przewijak i mebelki hahaha, jak mąż zobaczy to się w głowę popuka
BlackRose 89, beyourself, Monis, Ania81 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciaa no ładnie a tak się broniłaś 😄
Ja jeszcze nie wybrałam wzorów bo jest tego tyle, że głową boli 😄 buszuje po sklepach z tkaninami i co chwilę znajduje inne, które mi się tak bardzo podobają 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 09:51
Monis lubi tę wiadomość
-
Frelciaa pamiętaj że wszystko co poprawia tobie humor i samopoczucie, poprawia je również dziecku 😁 hehe a chyba każda chce żeby było mu jak najlepiej więc mąż może sobie kręcić głowa a my i tak swoje 😉 ja dziś czuje się o niebo lepiej, obudziłam się tylko strasznie głodna za to ból lędźwi minął.
-
Ja chyba znalazłam wózek 😂
A pokoik zrobie szaro biały, i po poznaniu płci wrzucę kolorek. Ale czuje ze będzie dziewczynka 😉
Czy któraś z Was wstaje nad ranem i już nie może spać? Ja już kolejny dzień o 4:45 i oczy jak 5 złotych 😂Monis, Ania81 lubią tę wiadomość
-
I odkryłam stronę natuli
chcę kupić kilka książeczek i czytać już Dziecku jak jest w brzuszku. Wszystkie moje książki zostawiłam w pracy w przedszkolu
Monis lubi tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczkatętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
BlackRose 89 wrote:U mnie między usg były 2 tygodnie przerwy a wg usg 3 tygodnie różnicy. Wydaje mi się, że tydzień to taka granicą błędu usg, tym bardziej że póki nie ma możliwości zmierzania crl to nie da się wieku ciąży dobrze określić
Monis lubi tę wiadomość
-
beyourself wrote:Ja chyba znalazłam wózek 😂
A pokoik zrobie szaro biały, i po poznaniu płci wrzucę kolorek. Ale czuje ze będzie dziewczynka 😉
Czy któraś z Was wstaje nad ranem i już nie może spać? Ja już kolejny dzień o 4:45 i oczy jak 5 złotych 😂Cud, kurna, cud. Ale spoko, pasuje nam wizja trójki dzieci. Jak się ciąża utrzyma, to damy radę.
Pokaż wózekWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:09
beyourself, sisi lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:Też tak myślę. Zauważcie, że nawet tuż przed porodem, usg tylko szacuje wagę, a nie podaje dokładną. Różnica może wynieść nawet 400g!
Może wynieść nawet więcej, zależy od położenia dziecka. W poprzedniej ciąży przed porodem byłam u mojej lekarki i mówiła, że mały ma ok 3.300 może 3.5
A w szpitalu inna lekarka która mnie przyjmowała też powiedziała, że usg pokazuje ok 3.500 ale wg niej będzie więcej. Urodziłam syna 4300Monis, sisi lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:Ja dopiero zaczynam sypiać, ale to dlatego, że minęła mi panika, że o matko bosko, jestem w ciąży. Co tu dużo mówić. Starzy, a głupi. Nie zauważyliśmy, że pękła nam prezerwatywa (nie mogę brać tabletek). Mąż za miesiąc był umówiony na wazektomię. Miało być wcześniej, ale covid.
Cud, kurna, cud. Ale spoko, pasuje nam wizja trójki dzieci. Jak się ciąża utrzyma, to damy radę.
Pokaż wózek
No to ja powiem tak. My byliśmy pewni, że trzeciego już nie chcemy i wspólnie uznaliśmy, że wazektomia będzie dla nas najlepszym wyjściem. Zapomnieliśmy o niej na jakiś czas bo u mojego M wykryto nowotwór i na tym się skupiliśmy. Potem gdy sytuacja się unormowała to wspólnie stwierdziliśmy, że chcemy jeszcze jedno dziecko 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 10:24
Monis, sisi lubią tę wiadomość
-
BlackRose 89 wrote:No to ja powiem tak. My byliśmy pewni, że trzeciego już nie chcemy i wspólnie uznaliśmy, że wazektomia będzie dla nas najlepszym wyjściem. Zapomnieliśmy o niej na jakiś czas bo u mojego M wykryto nowotwór i na tym się skupiliśmy. Potem gdy sytuacja się unormowała to wspólnie stwierdziliśmy, że chcemy jeszcze jedno dziecko 🙂
A róznica w ciężarze Twojego dziecka mnie zszokowała! Pierwszego syna miałam 2800g i przy drugim prosiłam, żeby mi nie mówić ile ma. Na IP i tak mi babka powiedziała szacunek 3400, ale urodził się 3150. Nastawienie psychiczne jest ważneMonis, sisi lubią tę wiadomość
-
Dzwoniła do mnie p.dr. powiedziała że mam bardzo ładną betę i wysoką zważywszy na początek. Dała mi skierowanie na badania, grupę krwi,morfologię,mocz, hiV,hcv,hgv,kila,glukoza,tsh i to chyba wszystko... uff straszni tego dużo 😳😳
beyourself, Akinom 59, BlackRose 89, sisi, Alala lubią tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Ale historie!
My z kolei świeże małżeństwo i złoty strzał 😂
Ja postanowiłam mój centymetrowy pęcherzyk traktować jak lokatora i będę sobie z nim rozmawiać.
https://www.3kiwi.pl/product-pol-51035-Cybex-Priam-2-0-Wozek-Gleboko-Spacerowy-z-Fotelikiem-Cloud-Z-Zestaw-3w1-Fashion-Collection-Birds-of-Paradise.html
Aczkolwiek jeśli moja intuicja się sprawdzi to jakiś w kwiatki wezmę różowe 😂❤️zokeia, BlackRose 89, sisi, Cabrera lubią tę wiadomość
-
beyourself wrote:Ale historie!
My z kolei świeże małżeństwo i złoty strzał 😂
Ja postanowiłam mój centymetrowy pęcherzyk traktować jak lokatora i będę sobie z nim rozmawiać.
https://www.3kiwi.pl/product-pol-51035-Cybex-Priam-2-0-Wozek-Gleboko-Spacerowy-z-Fotelikiem-Cloud-Z-Zestaw-3w1-Fashion-Collection-Birds-of-Paradise.html
Aczkolwiek jeśli moja intuicja się sprawdzi to jakiś w kwiatki wezmę różowe 😂❤️beyourself lubi tę wiadomość