!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFresa wrote:Mój mąż stwierdził, że takie usg powinno być przynajmniej raz w tygodniu żeby uspokoić rodzica, że dzidzior jest i ma się dobrze. 💁♀️
Wolę jednak poczekać;p
-
agika88 wrote:Moj doktorek powiedzial ostatnio ze jak tylko mnie stać to może mi nawet co tydzien robic
Wolę jednak poczekać;p
Znamy ten ból 😬😁😁😁NOVUM, 2020 r. 🔹 29.04- telewizyta wstępna, dr W🔹01.06- wizyta startowa, dr Z🔹 13.06- I wizyta stym.,dr Z-P🔹 15.06- II wizyta stym., dr Z🔹 18.06- punkcja, dr W 🍀 23.06- transfer, blastocysta 4AA
✨6dpt - druga kreska 🙏
✨9dpt - 126,58mlU/ml
✨20dpt- pęcherzyk/ ✨26dpt - ♥️ 03.2021 - Córka 😍😍 ❄️4.1.2
🔹 28.11.2022-wizyta archiwalna
🔹 24.01.2023 - 🍀transfer pod narkozą (duże tyłozgięcie), dr W; beta <1,2 😭
🔹16.02.2023 - histero ➡️ stan zapalny endo, isthmocele🔹16.03.2023 - wizyta startowa, dr W 🔹29.04.2023 - I wizyta stym.,dr Ł 🔹02.05.2023 - II wizyta stym., dr W🔹05.05.2023 punkcja, dr Z, 5 trzydniowcow
🍀 08.05.2023 - transfer trzydniowca, dr Z - beta <1,2 😭
💘Lipiec - kolejne podejście: 🔹
🍀 3.07 - transfer - beta <1,2 😭
🍀 28.07 - transfer - beta <1.2 😭 prog.60… zostały 2❄️🥹
-
agika88 wrote:Cieszę się że będziesz miała tyle stresu mniej
U Ciebie zaraz zacznie się 13 tydzień
Ja tez się cieszę, troszkę mi ulżyło dziś jak usłyszałam dzidzi ☺️ Tak...już czekam z niecierpliwością na 3.09 🍀 oby tam było wszystko dobrze i niech rośnie zdrowo bo to najważniejsze ✊🥰🍀BlackRose 89, Ania81 lubią tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Martina123 wrote:Cześć dziewczyny. Ja też wczoraj miałam badanie. Zdrowa dzidzia. Nt 1,69 mm, 5,3 cm długości, serduszko pięknie bije.
Najprawdopodobniej dziewczynka 🤗
https://zapodaj.net/117cf623148de.jpg.htmlMartina123 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_s wrote:Cześć dziewczyny, nie typwe pytanie kiedy rozglądać się za wózkiem? Znalazłam taki jak bym chciała ale 11 tydzień to za szybko na kupno 😔
To już zależy od Ciebie. Juz mam wózek wybrany i czekam do końca roku bo kojarzę, że w sklepach są wyprzedaże roczników. Ale jakbym znalazła teraz w jakiejś ekstra cenie to bym kupiła -
Agnieszka_s wrote:Cześć dziewczyny, nie typwe pytanie kiedy rozglądać się za wózkiem? Znalazłam taki jak bym chciała ale 11 tydzień to za szybko na kupno 😔24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Maaaa wrote:Jakie wózki macie upatrzone? Ja nie wiem czy rzucać się na 2w1 czy kupić używana gondole a później zainwestować w mega spacerówkę 🤔
Druga opcja jest lepsza choć ja i tak się zdecydowałam na 2w1 xlander xcite wersja 2020Maaaa lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_s wrote:Cześć dziewczyny, nie typwe pytanie kiedy rozglądać się za wózkiem? Znalazłam taki jak bym chciała ale 11 tydzień to za szybko na kupno 😔
Ale podejście na pewno zależy od Twojej "historii". Jeśli Ci się podoba i nie masz nic przeciwko kupieniu go teraz, to śmiało
Ja wyśmiewaczom mówiłam, że po badaniu prenatalnym w 12 tygodniu ryzyko poronienia jest najmniejsze w całej ciąży i wynosi ok. 1% (przynajmniej według mamyginekolog), więc na co miałabym czekać? Poza tym u mnie wchodził w grę transport do Norwegii, a im dalej w las tym większe dolegliwości i w gruncie rzeczy byłam szczęśliwa, że takie większe rzeczy już miałam gotowe, bo potem a to brzuch bolał, a to plecy, a to nie mogłam chodzić. Zawsze coś
W tej ciąży z wózkiem czekam z tego względu, iż pojedynczy mam, a nad podwójnym się zastanawiam i chcę zobaczyć jak Tom będzie się zapatrywał na jeżdżenie w wózku bliżej lutego. -
Maaaa wrote:Jakie wózki macie upatrzone? Ja nie wiem czy rzucać się na 2w1 czy kupić używana gondole a później zainwestować w mega spacerówkę 🤔
Maaaa lubi tę wiadomość
-
Maaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Tez odtatnio pgladalam sobie woxki, bardzo podoba mi sie Bebetto holland, niestety nie mam doswiadczenia i nie wiem co wybrac. Maa- Udalo sie znalesc dzis serduszko?
Tak udało 🙂 pare minut i było 😊 a Ty co jaki czas sprawdzasz? Za każdym razem znajdujesz?dominika405 lubi tę wiadomość
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnyMaaaa wrote:Tak udało 🙂 pare minut i było 😊 a Ty co jaki czas sprawdzasz? Za każdym razem znajdujesz?
Ja sprawdzam codziennie na kilka sekund przed śniadaniem i o wysikaniu. Znajduję za każdym razem od 8 tygodnia ale ja jestem bardzo chuda waże 46 kg więc jestem szczypior ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2020, 08:01
Maaaa lubi tę wiadomość
-
agika88 wrote:Tez odtatnio pgladalam sobie woxki, bardzo podoba mi sie Bebetto holland, niestety nie mam doswiadczenia i nie wiem co wybrac. Maa- Udalo sie znalesc dzis serduszko?
Musisz się zastanowić czego potrzebujesz. Jakie masz drogi u siebie, czy chcesz przekładane siedzisko spacerówki w obu kierunkach jazdy itd.
Ja wybrałam xlandera(mój ostatni z sześciu wózków też był xlander i go uwielbiałam) ze względu na dość niską wagę bo ma ok 10kg(3 piętro bez windy) gdzie bywają spacerówki 15-16kg. Ma przekładane siedzisko kubelkowe(chce kubelkowe bo w normalnych dziecko mi zjeżdżało zawsze i w ciągu spaceru musiałam je 20xpoprawiac), kierunek jazdy przód-tył, mocno przedłużana buda. Serwis door-to-door. Roczkik 2020 ma dodatkowo usprawniona amortyzację.
No i opinie są bardzo zadowalające
Wypisz sobie co chcesz aby wózek posiadał i szukaj. Jest grupa na fb Wózki-porady i opinie, można sporo informacji wyciągnąćsisi lubi tę wiadomość