!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Depilacja i ból zęba to dwie rzeczy, których nie mogę znieść
A rodziłam bez problemu, hmm... czyli to nie kwestia poziomu, ale rodzaju bólu.
Mam na myśli depilację woskiem albo depilatorem, bo laser nawet na bikini odczuwałam tylko jako mrowienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 14:04
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny mam pytanie: Czy jak robiłyście nieinwazyjne badanie prenatalne np. Nifty Pro to brałyście w tym czasie np.Metypred? Czy było to przeciwwskazanie, bo to lek immunosupresyjny i trzeba było odczekać po odstawieniu? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
Misiaa wrote:Ja też mam jutro o 10:40 mam nadzieję że wszystko jest dobrze i dowiem się płeć..
chciałabym zacząć już cieszyć się z tej ciąży ale strach jest póki co silniejszy...zastanawiam się nad pójściem do psychologa bo nie chcę obarczać tego malucha swoim strachem...
zokeia lubi tę wiadomość
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
Misia jeśli bierzesz to pod uwagę to jak najbardziej idź do psychologa, im wcześniej tym lepiej. Czasem pomoc jest łatwiejsza gdy nie ma jeszcze na tyle ciężkiej sytuacji psychicznej, że dopuszczamy jakąś pomoc z zewnątrz. Sama męcząca się z nerwica i depresją od wielu wielu lat wiem, że gdy przegapimy ten moment osobom z zewnątrz trudno będzie nam pomóc. Więc jeśli myślisz o tym to po prostu idź
zokeia lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o biżuterię to jestem trochę staroświecka bo nie widzę powodu żadnego aby dziecku taką kupować do końca okresu przedszkolnego. Ktoś może mieć całkowicie inne zdanie ale wg mnie przynosi to więcej szkody niz pożytku. Nie należe do osób przewrażliwionych na punkcie dziecka ale pewne rzeczy trzeba po prostu przewidywać, wypadki z dziećmi zdarzają się wbrew pozorom głównie z winy rodziców.
Normalne, że czasem dziecka się nie upilnuje ale tam gdzie coś jest nie potrzebne, nie podejmuje ryzyka. Poza tym dzieci są na prawdę nieprzewidywalne. Mój starszy brat notorycznie trafiał do szpitala, raz doprowadził do spalenia mieszkania. Mój siostrzeniec do 4rż będąc u nas w odwiedzinach wkładał sobie do nosa klocki lego moich synów a pół roku temu siostra wzięła go do laryngolog bo widziała, że ma problemy z oddychaniem, nie mógł wysmarkać nosa a na wizycie pani doktor wyjęła mu z nosa gumkę od słuchawek... Dodam, że mały ma za parę dni 5 lat i ciężko go spuscic z oka bo jego pomysły są nie z tej ziemi.
Sama jako dziecko należałam do bardzo grzecznych dzieci i wszyscy mnie za to chwalili a mając 7 lat usiadłam na barierce balkonu nogami na zewnatrz( jakoś nie przyszło mi do głowy, że mogę spaść)
zokeia, JaSzczurek lubią tę wiadomość
-
zokeia wrote:Depilacja i ból zęba to dwie rzeczy, których nie mogę znieść
A rodziłam bez problemu, hmm... czyli to nie kwestia poziomu, ale rodzaju bólu.
Mam na myśli depilację woskiem albo depilatorem, bo laser nawet na bikini odczuwałam tylko jako mrowienie.
Bólu zęba nie doświadczyłam ale depilacji woskiem czy depilatorem znieść absolutnie nie mogę. Za to mam dwa porody SN za sobą ponad 4kg bez znieczulenia i uważam, że depilacja jest gorszaChyba właśnie chodzi o rodzaj bólu
zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja jak depilowalam sobie nogi woskiem to wntrakcie wypilam 2 piwa zeby bol zniwelowac 😂
Ania81 lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Agika nie wiem czy to bylo spowodowane porodem,ale jakos mi sie prog bolu obnizyl po porodzie. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Teraz nawet nie proboje, choc mam znowu wysoki prog bolu
Zima za progiem, nie ma sensu już nic golićAnia81, straw_berry, zokeia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia81 wrote:Moj mi we wczesniejszych ciazach pomagal, trzymal, lusterko zebym mogla widziec😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Czasem jednak do czegoś się przydadząA jak tam brzuch? rośnie? ja już wiem że będę miała rozstępy.. wszystko się już naciąga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 19:15
Ania81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Mamuśki czy sprawdził się Wam fotel uszak bujany? tak mi się podoba i chciałam zamówić a mąż mi już marudzi że zagracę cały pokój.
agika88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny