!! MARZEC 2021 !!
-
WIADOMOŚĆ
-
Beati a ginekolog kazał Ci brać jakiś konkretny magnez? Ja mam mięśniaka na szczęściw na ścianie przedniej a maluch się usadowił na tylnej..
Ja już odliczam do czwartku i do wizyty...między czasie się modlę aby czasamj się nie przeziębić...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Black tak jak pisałam na fb nie zmierzył.
Misiaa jak to dr stwierdził że dobrze że na tylniej bo jakby trzeba było zrobić cesarke to lepiej, bo ciężko jest robić cesarke przez mięśniaka bo bardzo krwawi. To są jego słowa.
Pytałam czy nie ma jakiś problemów w związku z tym mieszkaniem i nie zaszkodzi dziecku. To powiedział że oģólnie nie, tyle że mała ma mało miejsca więc dlatego najprawdopodobniej nie czuję jej tak często i intensywnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 21:03
Ada urodziła się 18.03.2020 przez CC
👶-2007 synuś
👶-2009 córcia
13.07 🧪- 23 mlU
17.07 🧪- 133 mlU
28.07🧪 - 8656 mlU
11.08 ❤
17.09 będzie piękna zdrowa córeczka!!❤❤ -
O kurde dobrze że piszesz bo jak mi chcą robić cc to zapytam teraz o to mojego lekarza..bo mi tylko powiedzial ze dobrze ze jest na przedniej scianie bo na tylnej bardziej zagraża maluchowi..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny jazdy pomiar glukometrem może buc inny i to z tej samej grupy krwi. Błąd to nawet 20%. Cukier do godziny po posiłku u ciężarnych z już cukrzyca to 140, na czczo najlepiej mniej niż 90. Glukometrów jest dużo. Ja zawsze lubiłam accu chwck a teraz mam countur plus chyba. Taki żeby był kompatybilny z pompa plus ja mam jeszcze sensory. Dopytajcie czy nie możecie wypożyczyć z WOŚP u diabetologa. Cukry będą różne na każdym palcu i z tego samego palca z innych kropel krwi. To jest poprostu krew , nie łokciowa.
Z tymi miesiącami to nawet nie wiem, ale oby lekarz objął dobra taktykę dla was
DziewcYNy teraz zapotrzebowanie ba insulinę rośnie. Niektóre z was są już w połowie ciąży -
Ja póki co z jedną tabletką magnezu na dobę (magne b6) + suplementują potas bo w badaniach wyszedł mi słabo a zawsze myślałam że to magnez wyjdzie mi kiepsko przez moją miłość do kawy.
W poprzedniej ciąży łykałam konskie dawki magnezu, właśnie Asparginian. 4 albo 6 tabletek na dobę już nie pamiętam.
Generalnie ja słyszałam ze jak magnez to magne b6 albo asparginian bo to leki a nie suplementy.
A co do planów to ja czekam na męża i może pojedziemy ma cmentarz bo na pewno za tydzień odpuszczę. No chyba ze pojadę na chwile rano.
Ogarnęłam tez dom i zrobiłam zupę a potem może coś zamówimy z którejś z naszych ukochanych knajpek. W tygodniu pewnie będę gotować bo mam jeszcze Home office. Do biura wracam za tydzień -
Ja dzisiaj jestem u rodziców od rana...wzięłam też na spacer małego bratanka i przeszliśmy się na entarz do loich dziewczynek
później z pracy wróci M i bedziemy jedli urodzinowe ciacho..noa pod wieczor pojedziemy z ciastem do jego rodzicow i tak nam sobota beztrosko minie
dzisiaj taka ładna pogoda że aż żyć się chce bo ostatnio to wnet o jakąś depreche zahaczałam przez tą pogodę..
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
My dziś totalny len. Z rana córka mnie ściągnęła z łóżka bo najpierw kanapka, a później kompot 😂i tak już wstałam, ogarnelam gary, zjadłam sniadanie, później tv, czytanie książeczek, puzzle, wyszłyśmy na zenwatrz zebrać nasionka kwiatów, zrobiłam obiad i mała się bawiła przez Orawie godzinę sama, tuliła sarenkę bo była smutna , karmiła misia i sarenkę, wysadzala siku 😂😂ja teraz ogarnelam swoje ubrania w szufladzie, cześć na sprzedaż , druga do schowania oby się przydały na następny rok, a teraz oglądamy misie przytul mnie
bardzo fajna bajka
jutro trzeba coś znów ruszyć do przodu bo zima idzie
-
Misiaa a ja dziś bez życia... glowa boli bylam na większych zakupach zeby w tygodniu nie jeździć a takie kolejki, ze az słabo mi się robiło. KJ2020 nadal pracujesz? Długo jeszcze planujesz? Poszlam w 11 tc i nie żałuję decyzji, uważam że to czas dla mnie na odpoczynek przed burzą 😂
-
W poprzedniej ciąży byłam w pracy jeszcze w 9 m-cu:) kocham moją prace i uważam że skoro nie mam przeciwwskazań do pracy to pracuje. W poprzedniej ciąży moi szefowie bardzo docenili to podejście i dlatego wracając mogłam wrócić na swoich zasadach. To dla mnie dużo ważniejsze niż l4 w ciąży. Nigdy nie mam problemu gdy Junior jest chory etc. No a zreszta gdybym nie pracowała pewnie większość czasu bym się zamartwiała... czy młody jest na pewno zdrowy, w jakim chorym kraju żyjemy i co tym pieprz**** covidem.
Ja dziś wyjątkowo podle się czułam - bolała mnie głowa i dopiero apap pomógł. Teraz raczej się Cin Cin Free w otoczeniu mojego zwierzyńca i przy zapachu świeczki. -
KJ2020 cin cin ostatnio piłam i jest przepyszny, ja szłam z wzgledu , ze jestem nauczycielem w przedszkolu i miałam mieć najmłodszą grupę co wiąże się z podnoszeniem dzieci i często chorują, a później i tak by mieli nowa Pania to nie chcieliśmy robic im.metliku w głowie. Ale szczerze nie żałuję, że poszłam tak szybko 🙂 (wiem jestem okropna Ale dla usprawiedliwienia dodam ,że często odwiedzm ich w pracy)
-
Ja w 2 poprzednich ciazach (u tego samego pracodawcy) poszlam na l4 juz po potwierdzeniu bicia serduszka bo nie chciałam dojezdzac 100km w 2 strony do pracy i lepiej mi sie to oplacalo finansowo
teraz poszlam na zwolnienie w 3 miesiacu..pewnie bym pracowala dluzej ale nie chcialam sie stykac z ludzmi przez wirusa... i wcale nie zaluje ze chodzilam szybko na zwolnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2020, 21:46
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny ja nie podważam Waszych decyzji o L4, nie jestem przeciwnikiem l4 jeśli ktoś ma ku temu powody/wskazania. A Wy z tego co piszecie macie. Misiaa jak czytam Twoją historie to nie wiem czy miałaby odwagę wstać z łóżka... Agnieszka praca w przedszkolu to tez teraz trudna sprawa, sama co jakiś czas zastanawiam się czy dobrze ze starszak chodzi cały czas. Natomiast l4 „bo mi się należy”, „bo jeszcze się napracuje” mnie wkurza. W tym sensie że potem kobiety mają przekichane na rynku pracy. Przez ostatnio lata widziałam więcej przekrętów ciężarnych niż może sie Wam wydawać
iW pierwszej ciąży od „koleżanki” usłyszałam ze wywieram presję bo pracuje. Bo przecież nikt nigdy nie pracował i było ok. A ja pokazałam ze się da. Sorry nie mój problem, mówiąc szczerze męczy mnie wieczne tłumaczenie dlaczego jeszcze pracuje i czy się nie boje. I czy nie wiem ze tracę na tym finansowo
ale naprawdę ważniejsze dla mnie jest to ze mam super prace, która lubię i do której będę mogła spokojnej wrócić. Zresztą dbają tam o mnie:) moi cudownie koledzy, wszyscy bez dzieci na zmianę do mnie dzwonią i pytają jak się czuje:) żaden nie ma pojęci o co chodzi z tą ciąża ale są uroczy jak się troszczą
Wiec nie przeszkadzają mi nawet dalekie dojazdy czy wstawanie o świecie. I w tym szalonych czasach w pracy czyje się dużo bezpieczniej niż np w Biedronce.
Inna sprawa ze w pierwszej ciąży musiałam leżeć 2 tygodnie ale to leżeć leżeć a nie polegiwać. Wiec jak mi potem lekarz pozwolił wstać i wrócić do pracy to doceniłam bardzo jakie mam szczęście ze mogę funkcjonować normalnie bo przez moment miałam wizje leżenie cała ciąże. No i jak wstałam to potem już do końca czułam się super. Za to jak mnie w końcu lekarz i mąż „zmusili” do l4 w 9 miesiącu i zaczęłam siedzieć w domu to momentalnie przyplątały się do mnie wszystkie dolegliwości ciężarnej i te ostatnie 3 tygodnie umęczyły mnie bardziej niż reszta ciążyalbo taki czas już nastał, albo mój organizm oszalał i nie wiedział co robić
-
KJ2020 żebyśmy się źle nie zrozumiały, ja szanuje Twoja postawę i podziwiam, bo również uważam, że ciaza nie choroba jeśli się nie ma oczywiście przeciwnie wskazań i jeżeli praca jest na tyle bezpieczna, ze nie zagraża ani mamie ani dziecku. Aczkolwiek mało jest takich kobiet jak Ty 😉 w pozytywnym slowa znaczeniu .
-
KJ2020 ja takze nie mam nic przeciwko pracy jesli ktos sie dobrze czuje i ma takie checi
pisalam ze swojej perspektywy :p ale przyznam Ci racje ze teraz jak chodzilam.do pracy to bynajmniej nie myslalam praktycznie w ogole.o ciazy a te 3 miesiace to mi minely wnet jak 1 dzien
teraz troche mi sie juz dluzy i rzeczywiscie codziennie coraz bardziej sie martwie.. ale byle do marca
Nie moge sie doczekac czartku i wizyty..zniose jajo do tego czasu...na dodatek wizyta dopiero na 18:4524tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misia a czemu masz znieść jajo? Nic się przecież nie dzieje.
Ja to zniose jajo bo poszłam do niej w piatek, że chyba zapalenie pęcherza, i być może ono jest, ale wyszłam z informacją, że blizna po cc cienka, mam leżeć i na wizycie w piątek znow sprawdzamy. Mam przed sobą wizję szpitala. No jak nie urok to sraczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 08:57
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Vian widziałam właśnie że masz cienką bliznę..a weź mi napisz czym to grozi? Bo ja w sumie nie pytałam o to bo tylko raz mi lekarz powiedział że maluch się zagnieździł daleko od blizny i to wszystko..
A zniosę jajo bo jakoś tak coraz mniej czuję malucha i się stresuję strasznie bo to już te tygodnie w których działo się źle..oczywiście staram się nie porównywać ale podświadomość swoje robi..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Misiaa wrote:Vian widziałam właśnie że masz cienką bliznę..a weź mi napisz czym to grozi? Bo ja w sumie nie pytałam o to bo tylko raz mi lekarz powiedział że maluch się zagnieździł daleko od blizny i to wszystko..
A zniosę jajo bo jakoś tak coraz mniej czuję malucha i się stresuję strasznie bo to już te tygodnie w których działo się źle..oczywiście staram się nie porównywać ale podświadomość swoje robi..
Ja miałam teraz takie 3 dni, że mało co czułam. Wydaje mi się, że dzieci tak reagują na nasz stres. Dziś za to po raz pierwszy poczułam jak się przesuwa pod ręką.
No z blizną to nieciekawa sprawa jest, może zrobić się w niej dziura, może pęknąć macica a może tak sobie dotrwać do końca. Nigdy nie wiadomo. Dlatego to jest do obserwacji. Czytałam o róznych przypadkach, gdzie z cienkimi bliznami jedne babki donosiły a inne leżały np 2 miesiące w szpitalu. Także wydaje mi się, że loteria.
I poodbno tu czas nie jest aż tak ważny, raczej to jak zostało zrobione szycie i cechy indywidualne. U jednych po roku się nie rozchodzi, u innych po 3 latach tak.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy