Marzec 2025 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
@eliz cudowne zdjęcie! 😍😍😍 Zmotywowałaś mnie do zrobienia sesji u fotografa, bo jednak to zupełnie inny poziom. Muszę znaleźć kogos, kto przy okazji wypożycza stroje😅
Ja urodzę w wieku 26 lat (skończyłam w październiku) i wśród znajomych jestem zdecydowanie młodą mamą, bo większość dziewczyn rodziło po 30
Byłam dziś na badaniach 3 trymestru i niestety, ale albo lekarz źle zmierzył dziecko, albo faktycznie coś poszło nie tak i mam w sobie 3124g synka w 34+2. Ta wizyta była prywatna, ale z racji, że lekarz pracuje w szpitalu i prywatnie, to dał mi skierowanie na oddział, kazał umówić się do innego lekarza, mam mu nie mówić w czym tkwi problem i dać się zbadać w poniedziałek. Lekarz powiedział, że mogło być tak, że dziecko się ruszyło podczas pomiaru brzuszka, ale nie wydaje mu się, a inny lekarz nie będzie specjalnie doszukiwał się problemu w masie, więc lepiej iść do kogoś „niewtajemniczonego”. Lekarz powiedział, że patrząc na wielkość mojego brzucha i ilość wód (mam podwyższoną ilość, bo dokładnie na granicy, czyli 25), to ta masa może nie być przesadzona i jeśli waga się zgadza, to są 2 opcje:
1 dziecko nie będzie już rosnąć i urodzę normalnie (w ostatnim miesiącu tak się zdarza)
2 dziecko będzie dalej bardzo przyrastać i w 37+0 idę do szpitala i zależnie od wagi sn, a jeśli będzie już za duży to cc
Pierwszy raz będę miała też robione ktg
Taka makrosomia zwykle jest przy cukrzycy, a ja na każdych badaniach cukru miałam poniżej 90, Krzywe cukrowe też wyszły bardzo ładnie. Dostanę skierowanie na hba1c, czyli średnią cukrów z całego miesiąca, ale jeśli to wyjdzie za duże, to nic z tym nie zrobię wstecz, więc nie widzę sensu za bardzo tego badania w tym momencie.. Jestem zła, że moja prowadząca ginekolog widząc miesiąc temu, że dziecko waży 2kg, nie skierowała mnie na to badanie, bo krzywa wyszła ładna.
Trzymajcie kciuki, żebym nie zwariowała przez weekend. Poza tym wzrostem, to wszystko jest dobrze z dzidziąeliz lubi tę wiadomość
26 lat
Hashimoto, policystyczny jajnik
Starania od 02.2024
2 II 25.05.2024
29.07 156bpm❤️1.36mm szczęścia -
Rotawirisy i pneumokoki 10walentne sa na nfz i obowiazkowe.
Mozna dobrac pneumokoki 13walentne sa wtedy platne.
Meningokoki płatne i to sporo.. starszaków nie zaszczepiłam bo nie miałam 400 zł za każdą dawkę... niestety.
Moja córka miała spore opóźnienia w szczepieniach przez duże odczyny bolesne oraz covid... pamietam ze szczepienie ktore powinna mieć na 18 miesięcy (ostatnie 6w1) miała dopiero na 3 latka...Agula31, eliz lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Witajcie po całym dniu ❤️
Szalony dzień, dlatego nie miałam chwili tu wpaść... A tu tyle się dzieje 🫣🫣🫣
Pewnie na wszystko nie odpowiem po kolei, więc wybaczcie.
Rzucił mi się mocno temat szczepień. Póki co mocno się nie zagłębiałam w temat, ale chyba czas na to. Jedyne co wiemy na pewno to, że szczepimy Wiki, dla nas to naturalne. Wiem, że teraz jest sporo głosów przeciw ale skoro my i pokolenia wstecz były szczepione, żyjemy, nie wiemy co to niektóre choroby to jest to bezpieczne. Coraz więcej chorób bo rodzice nie wyrażają zgody na szczepienie, takie moje zdanie po prostu.
Jeśli chodzi o ubranie na wyjście to myślałam o legginsach ciążowych i jakiś sweter luźny, czyli tak jak chodzę teraz. Bielizna pewnie siateczkowa. Ja zostawię taki zestaw w domu i jak mąż po nas przyjedzie i przywiezie nosidełko z rzeczami dla Wiktorii to i weźmie moje, będzie miał w jednym miejscu.
Butelki do szpitala nie biorę. Tam gdzie rodzę mają te jednorazowe małe mleka do dokarmiania. W domu mam dwa rodzaje Philips Avent i dziś dokupiłam Lovi Mammafeel (bardzo polecana, zbliżona do piersi kobiecej).
Wspominałyście też tu o drodze do tej naszej szczęśliwej ciąży 🤰 My myśleliśmy, że pójdzie szybciej, tym bardziej, że 4 miesiące po ślubie okazało się, że jestem w ciąży. Niestety kilka tygodni później diagnoza - puste jajo płodowe (pierwszy raz o tym słyszałam), no i skierowanie do szpitala, tabletki, po nocy USG i decyzja łyżeczkowanie bo się nie oczyściłam sama. Po ok miesiącu kontrola u gin, dał skierowanie na badania mutacji u mnie, wyniki po ok miesiącu, niby wszystko ok, jedna potwierdzona mutacja (mthfr), miesiąc później mogliśmy wznowić starania (wyszło ok 3 miesięcy po zabiegu przerwy). Po 8 miesiącach od zabiegu zaszłam znowu w ciążę, niestety znowu to samo, tym razem obyło się bez zabiegu. Zmiana lekarza, poszerzenie diagnostyki, badania itp. Zielone światło, brak przeciwwskazań. Ale prawie rok bezskutecznych starań. Znowu zmiana lekarza, na naszą aktualną ginekolog Anioła! 🪽🪽 Diagnoza PCOS, słabe nasienie, potrzeba końskich dawek progesteronu i innych leków, stymulacja cyklu. Po pierwszej stymulacji szok - zaskoczyło. Ale biochemiczna. Nie poddajemy się, czekamy cykl i dalej walczymy 💪 Poprawa jakości nasienia w ciągu niecałych 3 miesiecy. Dla pewności w maju badanie drożności jajowodów, czy czasem nic tam nie zostało, co uniemożliwia prawidłowe zapłodnienie i zagnieżdżenie. Drożność ok! W maju mój mąż jeszcze zabieg przepukliny pachwinowej. W czerwcu powrót do starań na cyklu stymulowanym i pierwsze głosy o ewentualnym programie rządowym in vitro, jakby do października nie wychodziło. Na początku lipca test, krew i JEST 🩷 Nasz CUD! Ten opis to wielki skrót, pozbawiony też emocji, bo tego się nauczyłam.
Czytając Wasze historie wiem, że każda droga była jedyną w swoim rodzaju, że jesteśmy mega HEROSKI, SILNE i WYTRWAŁE! A teraz otrzymuje y najpiękniejszą nagrodę! ❤️❤️❤️
Ja dzisiaj też byłam na badaniach moczu, na szczęście wyniki bardzo dobre. Nieliczne bakterie ale tym nie mam się przejmować. Gorzej jakby były liczne lub dość liczne to wtedy już posiew i sprawdzanie.
Rozebrałam też dziś choinkę i wszelkie ozdoby, także jutro kupię chyba tulipany 💐 by już trochę wiosny do domu wpuścić. Kocham jak na stole stoją świeże kwiaty!
Zmykam spać, mój mąż już chrapie, tabletka na zgagę wzięta bo bym nie dała rady. Pewnie za pół godziny toaleta 🤣 ale mam nadzieję, że troszkę pośpię.
Spokojnej nocy Mamuśki 🥰🤰Agula31, eliz, monii00, Abilify05, Pinkflower, AgaKa800 lubią tę wiadomość
Wytrwała z Nadzieją na Happy End 🩷
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Cykl stymulowany Aromek 💊 i Ovitrelle 💉 i mamy ⏸️ 03/07/2024
🫶 4/07 Beta 10,8 prog. 37,69
🫶 06/07 Beta 58,6 prog. 39 🥹
🫶 08/07 Beta 160,2 prog. 47,16 🥹
🫶 10/07 Beta 487,9 prog. 42,98 🥹
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
🩺👩⚕️ Badania prenatalne wrzesień 2024 - niskie ryzyka 🩷
🩺👩⚕️ Badania połówkowe i echo serduszka Małej - prawidłowe 591 g Szczęścia 🩷
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
Dla Małego Cudu WSZYSTKO 💪✊ -
Ja jeszcze do tych szczepień na nfz będę szczepić rotarixem i prevenarem 13, zmykam spać bo jutro Synka impreza urodzinowa a jeszcze tort muszę dokończyć
Pinkflower, PaulaG lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! 💕
Ja wczoraj przed 22 już spałam, ale za to obudziłam się o 4... 😅 oczy jak 5 zł, no ale jeszcze leżę żeby męża nie obudzić. I psa, ten też śpi w najlepsze w każdych warunkach 😂 Popołudniu jedziemy do znajomych, więc najwyżej zdrzemnę się w aucie akurat 40 minut drogi. W planach mamy też spacer w lesie i będę robić taki udawany ramen z rosołu – strasznie mnie na to wzięło.
Co do ubrań na wyjście, to chyba postawię na ciążowe legginsy i bluzę. A z majtkami wezmę różne opcje – będę testować, co mi bardziej spasuje.
A Wy jakie macie patenty na pieluchy? Któraś z was korzystała albo zamierza z tego kosza Angelcare? Widziałam go na Vinted i znajoma bardzo polecała, ale zastanawiam się, czy to nie jest zbędny gadżet. Ja planowałam zwykły kosz na przewijak z Ikei, a potem coś większego. Tak się tylko zastanawiam, ile tych jednorazówek będzie, bo planujemy też wielorazowe. Dwa, że w razie czego mam zsyp na półpiętrze, więc tragedii nie ma. 🧐 Link do kosza: https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/ANGELCARE-POJEMNIK-KOSZ-NA-PIELUCHY-5-WKLADOW/4079
W ogóle co do zakupów. Myślałam, że wyleczyłam się z zakupoholizmu, ale w ciąży wróciło. 😅 Jak coś zamawiam, czuję się spokojniejsza, że jestem przygotowana. Dla siebie kupuję mało, wolę mieć mniej i lepszej jakości, ale wczoraj odkryłam, że nie mam żadnych pajacy! Zamówiłam 4 sztuki z Sinsaya – no i od razu humor lepszy, bo plecy mnie bolały, więc musiałam się jakoś pocieszyć. Muszę nad tym panować, bo boję się, że mnie to przerośnie, a kiedyś potrafiłam mieć np. 40 pomadek... 🙈
Miłego weekendu! ❤️eliz lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
Plemniki o prawidłowej budowie <4%
04.24 stymulacja + suplementy
29.04.24 IVF 💔
23.05 mezoterapia jajników
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
02.09 12+1 5,6 cm 🧬NIFTY niskie ryzyka, ryzyko preeklampsji 1:56, dziewczynka 🩷
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
22.10 🧬19+2 317 g, ryzyko preeklampsji 1:1299🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
03.12 25+2 echo serca - ok, 862g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
@Domi dobrze że lekarz tak zareagował i tak to wszystko przemyślał – lepiej sprawdzić, niż coś przeoczyć. Trzymam mocno kciuki za poniedziałkową wizytę, żeby wszystko wyszło w porządku! Może faktycznie to tylko kwestia tego pomiaru albo chwilowego wzrostu, a mały jest po prostu większym chłopcem. Tak naprawdę już za niecałe 3 tygodnie masz ciążę donoszoną a teraz dzieci bywają większe coraz częściej.
Super, że z dzidzią poza tym wszystko dobrze, to najważniejsze. ✨ Jeśli chodzi o badanie hba1c, to rozumiem Twoją frustrację, ale zrób może to da odpowiedź i może będzie pomocne przy decyzji np odnośnie porodu lub może nawet już po urodzeniu dziecka może się ta wiedza przydac dla Twojego lub jego zdrowia.Domi ^^ lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
29.04.24 IVF 💔
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Dzień dobry ☺️
Dziewczyny o szczepieniach i polityce się nie rozmawia 😂
Nie no żart, sama się zastanawiam co robić. Teraz się zaszczepiłam na krztusiec i grypę z myślą "wolę siebie niż dziecko". Co do tych szczepień w szpitalu to zgodzę się. Jeżeli chodzi o kalendarz dalszych szczepień waham się jak postąpić czy wszystko osobno czy 5/6 w jednym.
W rodzinie jest różnie, chrześniak zaszczepiony i wielka teoria że ma spektrum autyzmu - moje zdanie w tej kwestii jest inne ponieważ nigdy nie został wychowany, nikt mu nie dawał uwagi i zyk sam sobie własnym życiem aż w końcu moja siostra go zostawiła w wieku 8 lat i moi rodzice go "wychowują". Ciężkie miał dzieciństwo, a raczej jego brak i jego zachowanie moim zdaniem jest tym spowodowane. To jest długa i ciężka historia, szkoda dziecka bo tak naprawdę go zniszczyła i zaczęła swoje życie na nowo.
Z drugiej strony od strony męża nie szczepili wcale.
I bądź tu człowieku mądry 🤣
Nasze zdanie na chwilę obecną jest takie że byliśmy zaszczepieni i nic nam nie jest więc będziemy na 99% szczepić 😊
Co do wyjścia z szpitala, przygotuję obok fotelika kilka opcji w siatkach i w zależności od samopoczucia mąż zabierze co będę potrzebowała.
Butelkę mam jedną ale raczej zostawię w domu, jak będzie potrzebna to mąż się tym zajmie 😅
@Domi a dziecko na ostatniej wizycie ile ważyło? I ile czasu od niej minęło? Wydaje się to bardzo duża waga, lekarz mówił że to raczej pewne czy stawia na błąd pomiaru?
@Agula31 ja też już nie śpię od dłuższego czasu, zasnęłam co prawda o 12 bo mała miała jakieś "balety" pierwszy raz udało mi się zrobić filmik jak brzuch fika 🤭
Co do kosza, kupiłam nowy na vinted już jakiś czas temu, będzie stał obok przwijaka a jak przewijak wyjdzie z obrotu to znajdę dla niego dogodne miejsce w mieszkaniu. Mnie przekonuje jego pojemność, bo jeżeli chodzi o pieluszki to wrzucanie do zmieszanych bezpośrednio z innymi rzeczami doprowadza mnie do obłędu 🫣 więc chciałam osobno dlatego kupiłam. Jeżeli chodzi o wkłady widziałam na IG że można kupić folię specjalną i naciągnąć na pusty już wkład 😁 wychodzi taniej a jest to samo 👍
Miłego weekendu 💕Agula31, Domi ^^ lubią tę wiadomość
-
Hej kochane 😘
Przebudziłam się mój wrócił z pracy a mnie coś z rana łapie zgaga później mija jak coś zjem.
Dzisiaj w planach lenistwo 😅ale i tak pranie i odkurzanie będzie no i coś na obiad trzeba wymyślić.
Co do pieluch to ja już mam kupiony ten kosz angelcare zobaczymy czy się sprawdzi czy to po prostu gadżet taki ale też kupiłam z polecenia.
Butelkę do szpitala biorę swoją
Spróbuję jeszcze usnąć jak mi się uda z tą zgagą 🙈 miłego weekendu kochane 😘Agula31, Pinkflower lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane! ❤️
Wczoraj pod wieczór jakoś źle się czułam i wcześniej się położyłam. Cała noc sie kręciłam.
Więc już pora podnieść się z łóżka bo i tak ciężko mi te spanie idzie. 😔
W sobotnich planach sprzątanie,zakupy - jakieś ciacho trzeba kupić,pewnie rodzice wieczorem wpadną bo dzisiaj moje urodziny 🎉 więc wolę coś mieć.
Życzę przyjemnego Dnia ❤️❤️❤️Agula31, Katri94 lubią tę wiadomość
👩🦰31lat,cukrzyca2,hiperprolaktynemia
🧔33lat, luty badania nasienia - morfologia 0%
Aktualne leki:
💊1×1acard 150mg
💊3x1 no-spa/magnez
💉Neoparin 40mg
💉Insulina
22.06.24 ⏸️ / 05.07 - 5tydzień 🥹
18.07 -6+6 - 1,1cm|146/min❤️
31.07 -8+5 - 2.39cm|176/min❤️
19.08 -11+3 - 5.59cm|165/min❤️
28.08 -12+5 - 6,84cm|156/min - ryzyka niskie ❤️
19.09 -15+6 -155g|jestem chłopcem💙
17.10 -19+6 - 328g 💙
24.10 II prenatalne|100% chłopak,zdrowy|461g 💙
14.11 -23+6 - 718g 💙
22.11 -25t - 788g 💙
13.12 -28t - 1313g 💙
19.12 -28+6 IIIprenatalne-jestem zdrowy|1506g 💙
27.12- 30t - serduszko mam zdrowe|1938g💙
02.01 - 30+6 - 1977g 💙
14.01 - 32+4 - 2300g 💙
23.01 - 33+6 - 2470g 💙
28.01 - Ginekolog NFZ
13.02 - Ginekolog
18.02 - wstawienie się na oddział 🏥
-
Dzień dobry,
Eliz wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, dużo zdrówka, szybkiego i bezproblemowego porodu i spełnienia wszystkich marzeń.
Domi ciekawe czy to błąd pomiaru czy faktycznie taka waga już, pewnie lepiej sprawdzić u innego lekarza.
Ja butelki co szpitala nie biorę, kiedyś mieli mleczko w takich małych jednorazowych buteleczkach więc liczę że nic się nie zmieniło w tym temacie.
Ja wczoraj wieczorem miałam okropny bol pleców nie mogłam sobie poradzić na szczęście przeszło.
Teraz już nie śpię od 5, obudziłam się jak normalnie wstaje do pracy i już nie usnęłam, mam nadzieję że na zwolnieniu trochę dłużej będę spac. Dziś planach pojechać wybrać dla starszej łóżko i toaletkę bo sobie wymarzyła że chce miec.
Miłej sobotyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 07:31
eliz lubi tę wiadomość
-
🌿Eliz nasza kochana, piękna Gwiazdo!!!! Wszystkiego co piękne, dobre i najlepsze z okazji urodzin!!! 🎉🎉🎉 Lekkiego porodu, mało zmartwień, nieustającego uśmiechu i radości z bycia Mamą każdego dnia! Pamiętaj, że jesteś WYJĄTKOWA 🩷 sto lat 🎂💐
eliz lubi tę wiadomość
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
🫶 13/07 Beta 1815,4 prog. 36,30 🙏 dołożona jedna dodatkowa tabletka utrogestan (dmuchamy po 3 stratach)
Na pokładzie: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, IO, PCOS, MTHFR, Badanie drożności OK 🤗 + cukrzyca ciążowa.
No to dzień dobry wszystkim! ❤️
Spałam dziś jak zabita, oczywiście z wycieczkami do toalety ale jak wracałam to od razu zasypiałam. Dziś mąż szykuje śniadanko, zaraz wstaje i kawusia ☕ bez tego ani rusz.
Co do kosza raczej nie kupuje, mam wstawiony jakiś tam w pokoiku a na dole na zewnątrz dokupujemy drugi taki wielki kontener. Zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie.
Dziś ogarnianie prania z suszarki i nastawienie ostatniej partii ubranek, które dostałam kilka dni temu od sąsiadki. No i muszę się rozejrzeć za tą dodatkową szafką.
Mała już fika powoli w brzuszku🥰 zatem pobudka jest.
Spokojnego dnia dla Was ❤️Agula31, Katri94, eliz lubią tę wiadomość
Starania od 2021 🫶
💔 Luty 2022
💔 Listopad 2022
💔 Styczeń 2024
Dzień dobry 🙂
@Domi ^^ no nie ukrywajmy duża waga, dobrze, że lekarz zareagował i będziecie coś działać w tym kierunku. Zobaczysz jak waga u innego gina. Ogólnie to cieszmy się, że mamy taki wybór bo właśnie w takich przypadkach byłoby ciężko kogoś znaleźć, musieliśmy pytać innych lekarzy. Widzę, że też szczegółowo omówił postępowanie. Sesja super sprawa, polecamy.
@Madzik2208 Nasze dzieciaczki są nagrodą za to co przeżyliśmy, Wiki pewnie będzie Waszym oczkiem w głowie 🩷 oo tulipany, może też sobie kupię dla przyjemności 🤔
@ŻonaMarynarza wszystkiego najlepszego dla Synka 🎈
@Agula31 właśnie zaczęłam się zastanawiać nad tym koszem, przemawia do mnie brak zapachu z pieluch 😅 to ja znów mam tyle pajacy, że mogłoby być dla 2 bobasów 🤣
@Katri94 ostatnie tygodnie słodkiego lenistwa 🤭
@eliz wszystkiego najwspanialszego, dużo zdrówka i oczywiście łatwego porodu Kochana ❤️ 100 lat 🌷
@Kasiula09 chyba córa wchodzi powoli w wiek nastoletni skoro takie wymagania 🙂 obyś odpoczęła na zwolenieniu, już niedługo ❤️
Dzisiaj trochę lepiej jeśli chodzi o osłabienie, tylko jeszcze bardziej ręka boli. Ciekawe ile będzie bolało swoją drogą. W planach zakupy i sprzątanie. Potem się zobaczy. Zjadłabym torta 🤭
Przyjemnego dnia ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 07:59
Domi ^^, Domi ^^ lubią tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
30.12.2024 Ważę już 1841 g 💙
19.12.2024 Prenatalne III trymestru 🐻 prawidłowe
18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150 💊 Metocard 47,5 mg
🩺 13.01 wizyta ginekologa NFZ
🩺 16.01 wizyta ginekologa prywatnie
-
Eliz życzę ci gwiazdki z nieba!!! Niech wszystkie problemy odejdą w niepamięć i życie na każdym rogu daje ci powód do uśmiechu i dumy! ❤️
Niedługo spotkanie z maleństwem, więc życzę ci szybkiego i łatwego porodu. Żyj nam sto lat! ❤️eliz lubi tę wiadomość
04.24 22+2 💔
06.24 ⏸️
24.07❤️1,05cm❤️
7.08 ❤️2,4cm 🐻
07.09 7,5cm 👧 🩷 ryzyka niskie
16.09 120g szczęścia 🥰
2.10 213g wstydziocha 🫣
15.10 300g gwiazdy ✨ II prenatalne OK
29.10 438g łobuziary 🍩
12.11 628g echo ❤️ ok
29.11 814g akrobatki 🤸🏼♀️
18.12 1145g ✨✨
28.12 1590g, 35cm prenatalne 🥰🥰
10.01 1969g wielkoluda 🥹
27.01 wizyta 🙏🏽
-
Eliz Kochana, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dużo zdrowia, spokoju i radości w tym wyjątkowym czasie. Niech każdy dzień przynosi Ci mnóstwo uśmiechu, a maleństwo rośnie zdrowo i szczęśliwie. 🌸❤️
eliz lubi tę wiadomość
👩🏼31👨🏻🦰32
03.24 AMH 0,69🫣
29.04.24 IVF 💔
12.07 ⏸️
29.07 7+1, 1,1 cm ❤️
05.08 8+1, 1,75 cm ❤️
19.08 10+1 3,1 cm ❤️
23.09 15+1 11,8 cm 🩷
12.11 22+2 505 g 🩷
02.01 29+4 1598 g🩷
-
Dzień dobry 🙂 Nawet się wyspałam. Tak sobie ułożyłam poduchy, że mogłam spać na lewej stronie nie uciskajqc ręki po szczepieniu 😊 Malutka już też się obudziła 🥰 Zaraz jakieś śniadanko i dzień zleci.
Co do kosza na pieluchy, to muszę poczytać 😁
🔹️Eliz wszystkiego najlepszego Kochana! 🎂
🔹️Moni mnie reka nadal dość mocno boli, wczoraj zauważyłam, że jest lekko opuchnięta 😒eliz, Pinkflower lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2
7 dpt beta 92,1, prog. 15,50 ng/ml
12 dpt beta 722, prog. 21,00 ng/ml
18 dpt beta 7005 prog. 22,50 ng/ml
21 dpt - pęcherzyk ciążowy z żółtkowym 🙏
30 dpt - jest ❤️
Córeczka 🎀
21+1 połówkowe 400 g szczęścia 🥰
"Pewnego dnia góra, która znajdowała się u twych stóp,
będzie daleko za twoimi plecami.
Ale to kim się stałeś w trakcie wspinaczki,
pozostanie z tobą już na zawsze..." -
@majania Ja kiedyś chciałam się zaszczepić na odkleszczowe zapalenie opon mózgowych, bo dużo bywałam w lesie. I jak poszłam do mojej przychodni, to akurat trafiłam na starszą lekarkę, która twierdziła, że nie ma takiej szczepionki. Mimo, że ona istniała wtedy już od kilkunastu lat, a nie, że się dopiero co pojawiła. W końcu musiała zadzwonić do jakiejś innej lekarki, żeby jej się spytać, bo próbowała tą szczepionkę znaleźć w takiej papierowej książeczce, ale jej się nie udało. Więc różnie można trafić 😛
A ręka po RSV już mnie dzisiaj, po 3 dniach, nie boli 😊
@martyna Ja się jeszcze nie zagłębiałam w temat szczepień po porodzie. A jakie są zalety tych szczepionek 5/6 w 1? Tylko to, że kłują dziecko raz, czy coś jeszcze?
A jeśli chodzi o witaminę K, to słyszałam, że lepiej jest podać domięśniowo, bo dzieci bardzo często mają problemy z brzuszkiem od witaminy K podawanej doustnie. Dlatego teraz się ją wstrzykuje.
Ja z kolei miałam trochę odwrotnie jeśli chodzi o starania. Dużo się nasłuchałam o tym, że wiele osób ma teraz problemy, więc liczyłam, że uda się po min. pół roku, szczególnie, że długo brałam antykoncepcję. A udało się w 2 cyklu, więc byliśmy trochę zaskoczeni. Niestety skończyło się poronieniem, ale po 4 cyklach znowu się udało, mimo że staraliśmy się krócej i mało intensywnie, tym razem szczęśliwie 😊
@eliz Wszystkiego najlepszego 😊Abilify05, eliz lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane!
Wszystkiego najlepszego eliz!!
Co do wagi dziecka, to 02.01 Dawid ważył lekko ponad 2kg i to zmierzyła moja ginekolog prowadzącą. Zaznaczała, że dziecko jest duże, ale mieścił się w siatce centylowej. Powiedziała, ze wszystko ok i super że rośnie. Wczoraj byłam u mojego ginekologa endokrynologa, który jest lekarzem pracującym na oddziale u mnie w mieście, więc mu bardzo ufam. On wychodzi z założenia, że nie myli się tylko ten, co nic nie robi, dlatego z tarczycą po postawieniu diagnozy wysłał mnie też do innego specjalisty, żeby niezależny lekarz na to spojrzał (diagnoza oczywiście się potwierdziła). Po wczorajszych dokładnych pomiarach wyszło, że brzuszek za duży na ten tydzień, ale różnica pomiedzy tym a wiekiem ciąży, to akceptowalne 3tygodnie. Właściwie praktycznie każdy pomiar był starszy przynajmniej o tydzień. Powiedział, że na jego oko, to się nie pomylił raczej, ale to jest do zweryfikowania i że generalnie nic się nie dzieje. Zwrócił uwagę na to, że ja mam 175cm a mąż 198cm i cała jego rodzina łącznie z dziadkami ma prawie 2m. Mam to sprawdzić u innego specjalisty z oddziału (powiedział, że oni mają największe doświadczenie i ufa kolegom ze szpitala), a jeśli się potwierdzi, to po prostu będę częstym gościem oddziału aż do daty donoszonej ciąży. 30.01 mam wizytę u mojej ginekolog prowadzącej, bo ona wypisuje mi zwolnienia, więc muszę teraz tam pójść. Ona zmierzy Dawida jako 3 osobą i w ogóle będę miała pełny obraz. Moja koleżanka miała taką samą wagę dziecka jak ja w tym czasie i ostatecznie urodziła w 41 tygodniu dziecko 3300g, także też mnie wczoraj uspokoiła. Już ze mnie zeszło, ale wczoraj byłam jednym wielkim kłębkiem nerwów 😅
Co do szczepień, to na początku grudnia przeszłam grypę, więc się nie szczepiłam (odradziła mi to lekarka), ale odczekałam i w pierwszym tygodniu stycznia byłam na ksztuścu.
Dziecko będę chciała szczepić według kalendarza NFZ, plus dodatkowe szczepienia, które będą potrzebne, ale płatne. Nie chciałabym dawać tych szczepionek kilka w jednym, bo moim zdaniem to może być za duży szok dla organizmu.
Ze szpitala wyjdę w legginasach albo dzwonach ciążowych i jakiejś bluzie, bo wiem, że brzuszek nie zmaleję od razu. Mam gacie siateczkowe, więc jestem gotowa 😂
Co do kosza, to dostaliśmy jakiś zwykły do pieluszek, ale kupiłam zapachowe worki, które mają maskować smrodek. Zaszalałam i wzięłam chyba 600sztuk od razuAgula31, eliz lubią tę wiadomość
26 lat
Hashimoto, policystyczny jajnik
Starania od 02.2024
2 II 25.05.2024
29.07 156bpm❤️1.36mm szczęścia -
Domi cieszę się, że jesteś już spokojniejsza 🙂 Będziesz miała jeszcze dwa niezależne pomiary no i tak jak piszesz jak coś to po prostu będą częściej sprawdzać wagę Maluszka i wtedy zadecydują.
Domi ^^, eliz lubią tę wiadomość
👩 Ona '89
🧑🏻 On '89
IV IVF
Reprofit Ostrawa
FET styczeń 2024 r. 🤞🍀
9 dpt - beta <1,2 💔
FET luty 2024 r. 🤞🍀
CB 💔
FET czerwiec 2024 r. 🤞🍀
4 dpt prog. 17,10 ng/ml
5 dpt ⏸️ beta 31,2