Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, nadrabiam forum. Dzisiaj przyjechali teściowie i szykowałam od rana jedzenie i ciasto a później to wiadomo, siedzenie, jedzenie i gadanie 😉 gratuluję wszystkich udanych wizyt! Tyle dobrych wieści dzisiaj 😊
@Hope jeszcze ja zostałam "na placu boju", więc nie jesteś sama 🙂 mamy pierwszą wizytę w ten sam dzień. Ostatni bastion 😁Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny wracam po wakacjach z informacjami
Będą bliźniaki 👶🏼👶🏼
Prenatalne 02.09 🤞 z objawów dalej tylko zmęczenie, ból piersi i trądzik
Termin jednak na 23.03
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 22:38
Andzia2519, alta marea, Aliana, Daisy1, Idawoll, Kasiastaraczka, aleksaa, _Hope, Sagi, Katt, ZOSIA88, Zaniepokojona1234, Daga121222, Naay95, Alczii, M_onia, bambusek-94, Kłębuszek, Dżozu, CaroOline, Inhabituel, A-6, Angela… lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
🩸09.06
🥚27.06 potrójna owulacja
🤞10.07 ⏸️
I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
16.07 usg- kropek 🥹
25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
08.08 dwa bijące serduszka ♥️♥️ -
Monini15 gratulacje!! rozbiłaś bank 😀 Jak się czujecie z tą wiadomością? 😊
-
Monini15 wrote:Hej dziewczyny wracam po wakacjach z informacjami
Będą bliźniaki 👶🏼👶🏼
Prenatalne 02.09 🤞 z objawów dalej tylko zmęczenie, ból piersi i trądzik
Termin jednak na 23.03
Ładnie gonisz mamy wielodzietne 😁 teraz i Ty nią będziesz 🥰
Jak to mi koleżanka napisała - KDR in progress 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 00:12
-
Monini15 wrote:
Ojezusicku, gratulacje! W pełni naturalne bliźniaki! A masz jakąś historię w tym kierunku? W sensie rodziną albo stymulacje owu? -
Kłębuszek, Alczii pięknie! ❤️❤️ Gratuluję udanych wizyt! Cieszę się z dobrych wiadomości. 🥰
Andzia, współczuję choroby synka. 🫂 Życzę dużo zdrówka i żeby Ciebie oszczędziło.🤞🍀
Też kilka dni temu podejrzewałem u mojego malucha bostonkę bo wyszło mu uczulenie nisko na plecach. Okropnie się drapał i przez to nie spał w nocy, ale nigdzie indziej mu się nie pojawiło, nie miał też gorączki więc to chyba nie było to. Na szczęście pomogły leki na AZS.
bambusek-94 wrote:...
@Hope jeszcze ja zostałam "na placu boju", więc nie jesteś sama 🙂 mamy pierwszą wizytę w ten sam dzień. Ostatni bastion 😁
Cieszę się, że jesteśmy w tym oczekiwaniu razem. ☺️ I jeszcze Andzia. 😊 Mam nadzieję, że 19 przyjdziemy tu z samymi dobrymi wiadomościami.🍀🍀🍀
Monini15 wrote:
Monini, cóż za wiadomość! 🤩 Wow! Ogromne gratulacje! 😍🥰😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 06:06
Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Monini15 wrote:
👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Sagi wrote:Monini, ale czad 🥳 I jakie zdjęcie piękne! Jak się czujesz?
Andzia, jak nocka?
A weź k.... nie gadaj. Na lekach temperatura ok ale każde karmienie z 3 bylo na 2 razy bo sie budził zaraz, więc finalnie 6 karmien... a, i pobudka o 6, dobrze ze go maz wziął i coś koło godzinki dospalam...
Ale generalnie jest mi niedobrze, jestem głodna i niewyspana. Nowych krostek nie ma. Nawet nie wiem czy jest sens iść do lekarza, zdecydujemy jak zobaczymy jak temperatura za dnia -
Andzia2519 współczuje choroby.
Monini ale czad od razu bliźniaki masz jeszcze jakieś dzieci?
Moje pierwsze pytanie u ginekologa było o potwierdzenie , że to ciąża pojedyńcza ja wiem , że bliźniaków bym nie ogarnęła i 2 dzieci to już jest u nas maks.
Jak tam dolegliwości u mnie triche mam wrażenie odpuściły ale w dalszym ciągu jestem na lekach boje się odstawićWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 08:12
-
Ja się strasznie boję że teraz zachoruje, przez ten wczorajszy twaróg niepotrzebnie się zafiksowałam chociaż ryzyko listerii jest mniejsze niż to że dzisiaj na ulicy zabije mnie auto to niepotrzebnie się nakręciłam
-
@Monini15 ale wiadomość! Wielkie gratulacje 😊 piękne kropeczki.
@Andzia może nawet profilaktycznie lepiej się pokazać u lekarza? Bardzo Ci współczuję 😔 -
Monini, ale super, gratulację 🥳🥳30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
🔬 20.08 - badania krwi
🩺 22.08 - wizyta (NFZ)
🩺 08.09 - wizyta (prywatna)
-
Andzia2519 wrote:A weź k.... nie gadaj. Na lekach temperatura ok ale każde karmienie z 3 bylo na 2 razy bo sie budził zaraz, więc finalnie 6 karmien... a, i pobudka o 6, dobrze ze go maz wziął i coś koło godzinki dospalam...
Ale generalnie jest mi niedobrze, jestem głodna i niewyspana. Nowych krostek nie ma. Nawet nie wiem czy jest sens iść do lekarza, zdecydujemy jak zobaczymy jak temperatura za dnia
Współczuję 🥲 My takie makabryczne przeziębienie mieliśmy całą rodziną pół czerwca. Pocieszę Cię, że teraz czujesz jakbyś już nigdy nie miała być wyspana, ale za miesiąc o tym zapomnisz xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 09:06
Andzia2519 lubi tę wiadomość
-
Monini15 wrote:
Mamy wgl podobne terminy, moja ostatnia miesiaczka 8 czerwca, owulka spozniona o tydzien, wychodzi mi termin ok. 22 marca.
Ja wczoraj zaliczyłam okropny ból glowy i wymioty... powiem Wam, ze to mnie ratowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia, 09:21
-
Sagi wrote:Współczuję 🥲 My takie makabryczne przeziębienie mieliśmy całą rodziną pół czerwca. Pocieszę Cię, że teraz czujesz jakbyś już nigdy nie miała być wyspana, ale za miesiąc o tym zapomnisz xD
To zależy czy mi sie uda odstawić cycaczaa tak serio to dobrze wiemy co mu jest, zaczęły sie pojawiać krostki. Ja jestem póki co zdrowa. Przełożyłam lekarza z dzis na poniedziałek, bo na razie to nam powiedzą zeby dawać przeciwgoraczkowe i tyle.
Boje sie poniedziałku, bo maz musi pojsc do biura, mały na 99% nie wyzdrowieje zeby iść do zlobka... no nic. Jakoś moze przezyję -
A Wasi lekarze wypowiadali się na temat karmienia piersią w ciąży? Czytałam dawno u hafiji, że w zdrowej ciąży nie ma potrzeby. Ale oczywiście bez zaskoczenia, mój lekarz kazał mi natychmiast przerwać. Żeby to było takie proste… I tak ograniczyłam do 2-3 razy na dobę. Swoją drogą to on był bardzo zdziwiony, że po co po roku karmię - takie poglądy.
Roszponka lubi tę wiadomość
-
Nie byłam u lekarza i o ile nic sie nie bedzie działo, nie zamierzam słychać takich tekstów. I tak próbuje odstawić, ale to nie jest takie proste
Sagi, Sagi lubią tę wiadomość