Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Katt to super że bobas rozwija się prawidłowo 🥰
Ja patrząc na datę owulacji mam termin na 05.04 ale zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych. I tak się nigdzie z marcowych mam nie wybieram 😁 dobrze mi tu, mamy super ekipę 🙂😊Kasiastaraczka, Daga121222, Katt, CaroOline, _Hope lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Jak dla mnie dobrze jest mieć butelkę w odwrocie, ktoś może nakarmić dziecko pod twoja nieobecność i łatwiej jest zejść z kp. Dokarmianie mm to nic złego. Przy obu chłopcach dokładałam mm na noc
Nie lubi do tej pory owoców teraz troche inaczej podejdę do tematu bardziej na luzie.
-
ZOSIA88 wrote:Dokładnie będe chciała dokarmaić ale duzo rzwczy nie pamietam a minęlo tylko albo 4 lata a wydawało mi się , że ta wiwdza ze mna zostanie bo nic wcześniej dużo ksiązek przeczytałam a i gak błedy popałniłam na etapie rozszerzania diety moje dziecko było typowym nie jadkiem
Nie lubi do tej pory owoców teraz troche inaczej podejdę do tematu bardziej na luzie.
U mnie też minęły cztery lata od ostatniego noworodka, ale takie rzeczy się wiem. Mój starszak był pierwszym dziusiem jakiego w ogóle w życiu dotknęłam. Nigdy nie miałam do czynienia z takimi dziećmi ale prawdę jest że mocno wtedy wchodzi instynkt, wszystko przyszło mi z łatwością poza kąpielą ale to nam ładnie za pierwszym razem pokazała położna. Myślę że tym razem będzie podobnie -
Ja mam okropne wyrzuty sumienia będąc w ciąży z 2 dzieckiem , że zabieram siebie córce ona jest taka ze mną związana. Z drugiej znowu strony widze jak lgnie do dzieci i brakuje jej dziecka z kim mogła by się pobawić ale róznica wieku będzie az 5 lat tak się złożyło nie chciałam sie starać jak to się mówi Bóg dał.
Dzisisj jade z siostra i jek dzieckiem oraz swoim na wieś wiec cały tydzieńbędzie bez przedszkola mam nadzieję, że nie bede miala jakiś orzykrych dolegliwości ciążowych. -
U nas starszakowi zniknęła temperatura ale krostki szybko nie zejdą, a póki są krostki to nie ma zlobka. No zobaczymy. Dziś mi dużo lepiej niż wczoraj mimo kiepskiej nocy, moze jutro jakos przeżyję.16.10.2023 - dwie kreseczki
18.06.2024 - 2800g szczęścia zwanego Gabrysiem
20.07.2025 - dwie kreseczki, wciąż KP -
Jestem na dole tak podraniona od luteiny ze myślę że mam infekcje, pisałam do mojego giną co robić, z poprzedniego leczenia został mi pimafucin kazał mi sobie zaaplikować go 6 h po luteinie żeby złagodzić jak nie przejdzie to mam się pokazać wcześniej na wizycie i będziemy po mału odstawiać luteine
-
A czy macie może kłucie w miejscu gdzie mniej wiecej jest ciąża przy wstawaniu z łóżka, obracaniu się, zmianę pozycji itd? Mnie to przeraża bo już na takim wczesnym etapie czuję się jak paralityk, to co będzie jak dojdzie brzuch i serio się będzie ciężko podnieść:p ale jeśli to normalne to nie będę rozkminiać
-
aleksaa wrote:A czy macie może kłucie w miejscu gdzie mniej wiecej jest ciąża przy wstawaniu z łóżka, obracaniu się, zmianę pozycji itd? Mnie to przeraża bo już na takim wczesnym etapie czuję się jak paralityk, to co będzie jak dojdzie brzuch i serio się będzie ciężko podnieść:p ale jeśli to normalne to nie będę rozkminiać
Ja w pierwszej i drugiej ciąży chodziłam regularnie do fizjo urogin. Bardzo dokuczał mi ból mięśnia gruszkowatego. Przy okazji była nauka prawidłowej postawy,wstawania, kładzenia się, dodatkowe ćwiczenia dla ciężarnych dopasowane do mnie, moich potrzeb i dolegliwości
Jak macie możliwość chodzenia do fizjo urogin to polecam -
Cześć dziewczyny
Ogromnie gratuluję pozytywnych testów ♥️
Mam do sprzedania detektor tętna wraz z żelem (pół butelki ale starczy na więcej niż jedną ciążę)
Gdyby tylko któraś chciała to mogę wysłać zaproszenie do przyjaciółek i prześlę ofertę z olx
Osobiście nie raz uratował mi głowę 🙈 -
@Jednorożec89 u mnie również zaczyna pojawiać się brzuszek 😍 to wyglada tak uroczo!
Jeśli masz infekcję to bym nie czekała - lepiej skontaktować się z lekarzem. Ale masz jakieś konkretne objawy?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Daga121222 wrote:@Jednorożec89 u mnie również zaczyna pojawiać się brzuszek 😍 to wyglada tak uroczo!
Jeśli masz infekcję to bym nie czekała - lepiej skontaktować się z lekarzem. Ale masz jakieś konkretne objawy? -
Jednorożec89 wrote:
-