Marzec 2026👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Katt to super że bobas rozwija się prawidłowo 🥰
Ja patrząc na datę owulacji mam termin na 05.04 ale zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych. I tak się nigdzie z marcowych mam nie wybieram 😁 dobrze mi tu, mamy super ekipę 🙂😊Kasiastaraczka, Daga121222, Katt, CaroOline, _Hope lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Jak dla mnie dobrze jest mieć butelkę w odwrocie, ktoś może nakarmić dziecko pod twoja nieobecność i łatwiej jest zejść z kp. Dokarmianie mm to nic złego. Przy obu chłopcach dokładałam mm na noc
Nie lubi do tej pory owoców teraz troche inaczej podejdę do tematu bardziej na luzie.
-
ZOSIA88 wrote:Dokładnie będe chciała dokarmaić ale duzo rzwczy nie pamietam a minęlo tylko albo 4 lata a wydawało mi się , że ta wiwdza ze mna zostanie bo nic wcześniej dużo ksiązek przeczytałam a i gak błedy popałniłam na etapie rozszerzania diety moje dziecko było typowym nie jadkiem
Nie lubi do tej pory owoców teraz troche inaczej podejdę do tematu bardziej na luzie.
U mnie też minęły cztery lata od ostatniego noworodka, ale takie rzeczy się wiem. Mój starszak był pierwszym dziusiem jakiego w ogóle w życiu dotknęłam. Nigdy nie miałam do czynienia z takimi dziećmi ale prawdę jest że mocno wtedy wchodzi instynkt, wszystko przyszło mi z łatwością poza kąpielą ale to nam ładnie za pierwszym razem pokazała położna. Myślę że tym razem będzie podobnie -
Ja mam okropne wyrzuty sumienia będąc w ciąży z 2 dzieckiem , że zabieram siebie córce ona jest taka ze mną związana. Z drugiej znowu strony widze jak lgnie do dzieci i brakuje jej dziecka z kim mogła by się pobawić ale róznica wieku będzie az 5 lat tak się złożyło nie chciałam sie starać jak to się mówi Bóg dał.
Dzisisj jade z siostra i jek dzieckiem oraz swoim na wieś wiec cały tydzieńbędzie bez przedszkola mam nadzieję, że nie bede miala jakiś orzykrych dolegliwości ciążowych. -
U nas starszakowi zniknęła temperatura ale krostki szybko nie zejdą, a póki są krostki to nie ma zlobka. No zobaczymy. Dziś mi dużo lepiej niż wczoraj mimo kiepskiej nocy, moze jutro jakos przeżyję.
-
Jestem na dole tak podraniona od luteiny ze myślę że mam infekcje, pisałam do mojego giną co robić, z poprzedniego leczenia został mi pimafucin kazał mi sobie zaaplikować go 6 h po luteinie żeby złagodzić jak nie przejdzie to mam się pokazać wcześniej na wizycie i będziemy po mału odstawiać luteine
-
A czy macie może kłucie w miejscu gdzie mniej wiecej jest ciąża przy wstawaniu z łóżka, obracaniu się, zmianę pozycji itd? Mnie to przeraża bo już na takim wczesnym etapie czuję się jak paralityk, to co będzie jak dojdzie brzuch i serio się będzie ciężko podnieść:p ale jeśli to normalne to nie będę rozkminiać
-
Normalne, ale jak chcesz sie przyzwyczajać to wstawaj i kladz sie przez bok a nie jak do brzuszków.
-
aleksaa wrote:A czy macie może kłucie w miejscu gdzie mniej wiecej jest ciąża przy wstawaniu z łóżka, obracaniu się, zmianę pozycji itd? Mnie to przeraża bo już na takim wczesnym etapie czuję się jak paralityk, to co będzie jak dojdzie brzuch i serio się będzie ciężko podnieść:p ale jeśli to normalne to nie będę rozkminiać
Ja w pierwszej i drugiej ciąży chodziłam regularnie do fizjo urogin. Bardzo dokuczał mi ból mięśnia gruszkowatego. Przy okazji była nauka prawidłowej postawy,wstawania, kładzenia się, dodatkowe ćwiczenia dla ciężarnych dopasowane do mnie, moich potrzeb i dolegliwości
Jak macie możliwość chodzenia do fizjo urogin to polecam -
Cześć dziewczyny
Ogromnie gratuluję pozytywnych testów ♥️
Mam do sprzedania detektor tętna wraz z żelem (pół butelki ale starczy na więcej niż jedną ciążę)
Gdyby tylko któraś chciała to mogę wysłać zaproszenie do przyjaciółek i prześlę ofertę z olx
Osobiście nie raz uratował mi głowę 🙈 -
@Jednorożec89 u mnie również zaczyna pojawiać się brzuszek 😍 to wyglada tak uroczo!
Jeśli masz infekcję to bym nie czekała - lepiej skontaktować się z lekarzem. Ale masz jakieś konkretne objawy?👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe
-
Daga121222 wrote:@Jednorożec89 u mnie również zaczyna pojawiać się brzuszek 😍 to wyglada tak uroczo!
Jeśli masz infekcję to bym nie czekała - lepiej skontaktować się z lekarzem. Ale masz jakieś konkretne objawy? -
Jednorożec89 wrote:
-
@Jednorożec piękny brzuszek 🙂 ja dzisiaj ubrałam ołówkową dresową spódnicę i tez lekko widać, ale to chyba kwestia obżarcia się 😅
Ja bym poszła na Twoim miejscu do gina z tą infekcją jak najszybciej, dla bezpieczeństwa i komfortu. -
U mnie też mam wrażenie że już widać. Nie spodziewałam się że tak szybko. Albo to dlatego ze jestem chuda, albo brzuch jest po prostu wzdęty, ale normalnie mam taką piłeczkę już 🙈30 l👩 +29 l👨
2021 💕
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
2025.01 - III histeroskopia (nieudana? w macicy dalej coś jest)
2025.04 - powrót do starań po zabiegu
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Niedoczynność tarczycy
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022, marzec 2024, styczeń 2025)
08.06.25 - szczęśliwy cykl 🍀
10.07 (33dc) - owulacja ?! 💕
16.07 (39dc) - test negatywny ⚪
24.07 (47dc) - test pozytywny ⏸️
Beta 105,7; Progesteron 22,19
26.07 (49dc) - Beta 313,3, TSH 2,28
04.08 - widoczny pęcherzyk ciążowy
08.08 - zarodek z bijącym serduszkiem ❤️
22.08 - 1.76 cm bobasa ❤️
08.09 - CRL 3.8 cm ❤️
🔬 19.09 - prenatalne (krew)
🩺 22.09 - prenatalne (USG)
🩺 03.10 - wizyta (NFZ)
🩺 06.10 - wizyta (prywatnie)
-
Ja właśnie mam teraz kryzysowy moment (jutro początek 9t) bo na lato same obcisłe sukienki itd., a jeszcze nie ma fajnego klasycznego brzuszka tylko wzdęte takie nie wiem co🙈 chodze ciągle w tych samych rzeczach które wygrzebałam z szafy, cokolwiek luźniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia, 17:35
-
Nie mieszczę się już w żadne spodnie, mogę zakładać tylko sukienki i tak mnie wszystko obcisła nawet luźne 😂 nie myślałam że tak szybko będzie z tym problem. O zimie nawet nie chcę myśleć, luzne swetry też się okażą za ciasne 🫣
-
Co do ubrań to mam ten sam problem 🫣 niby jeszcze dopnę się w spodniach, ale jak tylko siadam albo się najem to mocno uciskają i muszę cały czas rozpinać 😬 dobrze, że lato powróciło to mogę ubierać luźne rzeczy, w tym sukienki. Ale zamówiłam sobie już leginsy ciążowe 🤭
Ale rzeczywiście zimą będzie ciężej.. zwłaszcza, jeśli chodzi o płaszcze itp.👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10, 7dpt - 51,00 🥹, 10dpt - 234,80, 17dpt - 2826,00
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ CRL 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ I prenatalne - zdrowy dzidziuś
CRL 6,70 cm ❤️ 12t+5d
24.09 ➡️ wizyta usg
20.10 ➡️ połówkowe