Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marzec 2027 🌼❤️
Odpowiedz

Marzec 2027 🌼❤️

Oceń ten wątek:
  • patkalopatka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lana wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu śmierci Taty. Jeszcze tak niespodziewanej... Przytulam mocno i daj sobie czas, bo taka żałoba może i ma prawo trochę potrwać.

Cieszę się, że z ciążą się ustabilizowało i z synkiem wszystko dobrze. Rośnijcie zdrowo i daj sobie czas i przestrzeń na różne emocje. Przytulam.

Dziękuję ❤️

• Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkalopatka wrote:
    Hej dziewczyny, podczytuję Was ciągle, ale musiałam się wycofać na jakiś czas. Po pierwszych prenatalnych nagle w wypadku zmarł mój tata i radzenie sobie z tym w zagrożonej ciąży, bez leków mnie przerosło. Do tego wprowadzili mi Acard, który wpłynął na oczyszczanie się krwiaka z 11 tygodnia. 3 tygodnie plamienia i krwawień, a potem jak zniknął, to bach łożysko z przodu i dalsze zakazy. Wracam powoli do siebie, ale za mną najgorsze 1.5 miesiąca w życiu. 🫣

Z dobrych informacji - miałam dzisiaj drugie prenatalne. Po krwiaku ani śladu, łożysko przesunęło się wysoko do tyłu. Lekarz powiedział, że zagrożenie minęło, pozwolił zejść z ostatniego progesteronu i zdjął wszystkie zakazy. Wygląda na to, że w końcu TFU TFU idziemy w dobrą stronę i może odżyje w tej ciąży.

Potwierdziło się, że mamy zdrowego chłopca, 281g dzisiaj. Termin porodu zostaje na 27.02 jednak, więc chyba jestem pierwsza w kolejce. Ale dalej czuję się marcową mamą 😋 Początkowo mówili lekarze, że szykuje się duży bobas, ale dzisiaj okazało się, że 70% dzieci jest większych w tym okresie i raczej doktor celuje w 2800-3000g. To ciekawe, bo ja urodziłam się właśnie drobna i miałam tylko 2600g. 😉 Imienia jeszcze nie mamy, trudny temat dla nas, pewnie długo nam zejdzie. Póki co od początku jest Kropkiem i tak mówi o nim cała rodzinka. Dokazuje mini kopniakami, które odczuwam jak takie plupcianie i ma stałe pory zabaw - od 20, jak leżę na plecach i potem 4-6 rano. 😵‍💫 Wybudza mnie na zmianę z wycieczkami na siku.

Jedne czego mnie ten okres nauczył to to, że nie warto zwlekać. Bardzo nie chciałam mówić bliskim o ciąży, żeby nie zapeszać i przekazać to w wyjątkowy sposób. Mąż mnie namówił, że nawet, jak coś pójdzie źle, to lepiej przeżywać to z najbliższymi. Powiedzieliśmy jeszcze przed pierwszym USG i dzięki temu zobaczyłam, jak mój tata się z tego cieszy i jakim cudownym już wtedy był dziadkiem. 🥹 Poza tym dostałam ogrom wsparcia w trakcie hospitalizacji, krwawień czy potem przechodzenia przez żałobę. Przepraszam, że taki smutniejszy wątek wprowadziłam, ale jakoś potrzebowałam się tym podzielić. Podczytywanie Was pomagało mi skupiać się na dziecku i na normalności. ❤️ Następna wizyta za 3 tygodnie. 🙂
    Ojej faktycznie to musiał być dla Ciebie trudny czas. Dobrze że już jest lepiej ❤️ również mamy problem z wyborem imienia dla synka.

Ps. Kupiłam tą dostawke Chicco i bardzo mi się podoba :) jest jak nowa, zero śladów użytkowania. Dałam 420 zł. Postaram się o nią dbać to może później jeszcze opchnę za jakieś 2 stówki 😂

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
‹‹ ‹ 136 137 138 139 140
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ