Mdłości
-
Vienne wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie jak długo męczyły was mdłości i brak apetytu, a jak apetyt wracał to na chwilę
Współczuję mdłości miałam je więc wiem przez co przechodzisz , na moich 6 ciąż miałam tylko dwa razy mdłości przy 5 i 6 ciąży przy 5 ciąży szybko mi minęły już w 9 tc nie miałam mdłości i zwrotów głowy było ciężko bo córeczki do przedszkola a mnie nom stop mdliło i karuzela w głowie , zaś przy ostatniej ciąży mdłości miałam do 4 msc i jedynie co mi pomagało to płatki migdałów . Dodam że przy tej ostatniej mojej ciąży nie miałam nic a nic apetytu , ale jakoś mimo tego coś tam jadłam wafle ryżowe, jogurty ciągnęło mnie do mięsa i fastfoodów 😁.
Życzę Ci aby szybko minęły Tobie mdłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 11:18
Mama 5 dzieci 🧒👩🦱👩🦱👩🦱🧒
04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
Na ovufriend i bbf od 2016 r.
" Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
Jan Paweł II -
W 1 ciazy zero nudnosci. W 2 tylko wieczorami pierwsze trzy miesiace. W 3 ciazy najgorzej- do 5 miesiaca (jak nie lepiej) caly dzien bylo mi niedobrze. Tolerowalam tylko kisiel. Tragedia byla i tez upaly byly (rok temu). Takze nie ma reguly. Znam dziewczyny, ktore meczyly sie calą ciaze lub tylko pare tygodni. Mi osobiscie bardzo pomagał imbir w ciąży. Dobrze niweluje mdłości. Polecam spróbować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 07:29
-
1 trymestr pod wzgledem mdlosci i rzygow to byla masakra. Zjechalam kilka kg na wadze i ledwo chodzilam z wyczerpania. Na szczescie w 12tyg zaczelo to ustepowac i nabralam apetytu. Jadlam za 10 wtedy Choc delikatne mdlosci czasem mnie jescze dopadaly do konca ciazy.
-
Nie wstawać z łóżka rano na czczo. Warto mieć chociaż biszkopta, kanapeczkę, albo herbatnika, żeby coś przekąsić zanim się pójdzie do toalety. Do tego Imbifem posiada imbir w składzie ( nie zagwarantuję Ci, ze na pewno Ci pomoże ale wiele osób widzi dobre rezultaty po wprowadzeniu u siebie imbiru, swietny jest suplement Imbifem https://imbifem.pl/). Są też jakieś gumy do żucia na mdłości. Do tego cola, słone paluszki, plasterek cytryny, dużo imbiru (uwaga obniża ciśnienie). Na każdego działa coś innego , ale wiem co czujesz. Próbuj wszystkiego. W końcu minie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 09:35
-