X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Niezapominajko mi pediatra mówił że taka temp to normalne u dzieci naszą miała 37.7 i to właśnie nic takiego. Ja się właśnie tych szczepień trochę boje . Luluiza wybrałaś ta szczepionkę skojarzoną 6 w 1 czy ta co w standardzie jest ? Dzieci urodzone w tym roku mają darmowe na rotawirusy . Moja się dwa dni pospieszyła 🙈

Wybraliśmy skojarzone 6w1, meningo i pneumokoki i rotawirusy tez, wszystkie są niestety płatne.

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...dzisiaj czułam słabe ruchy małego wiec pojechałam skontrolować w luxmedzie. Z małym ok, ale lekarz mi powiedział, ze mam krótka i miękka szyjkę macicy bo 2,5cm! Dwa tygodnie temu u dr Kru miała 3,74! Pytam się tego lekarza jak to możliwe, a ten ze jeśli by docisnął głowice to miałaby ponad 3cm, ale mierzy się na niedocisnietej. Czy miała któraś tak ? Jutro mam Szymańskiego, ale jestem zeschizowana bo zaczynam dopiero 30tc...

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    Helena, dzięki ze pytasz :) u nas bez zmian, cisza. Śmiejemy się w domu, że mała nie chciała odpuścić ostatniej wizyty u dr Andrzeja dlatego spokojnie siedzi i czeka. Jutro wizyta, zobaczymy jak to wszystko wyglada.
    A jak u Was? Jesteście w domku?

Tak my już od środy w domku ☺️, uczymy się siebie, jest ciężko ale cudownie ❤️,ja walczę o KP bo w szpitalu po porodzie dostawałam silniejsze leki na nadciśnienie więc nie mogłam 0dcrazu zacząć karmić, zobaczyny jak to się u Nas potoczy 🙂

✊ Za wizytę 🙂

Gaja88, Monia88 lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dziewczyny...dzisiaj czułam słabe ruchy małego wiec pojechałam skontrolować w luxmedzie. Z małym ok, ale lekarz mi powiedział, ze mam krótka i miękka szyjkę macicy bo 2,5cm! Dwa tygodnie temu u dr Kru miała 3,74! Pytam się tego lekarza jak to możliwe, a ten ze jeśli by docisnął głowice to miałaby ponad 3cm, ale mierzy się na niedocisnietej. Czy miała któraś tak ? Jutro mam Szymańskiego, ale jestem zeschizowana bo zaczynam dopiero 30tc...

Spokojnie, myślę że jak masz wizytę jutro u Sz to sprawdzi to. 🤞

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po badaniach mojego skarba 😘 mieliśmy USG główki i układu moczowego. Mamy dyskretna asymetrię komór - bez znaczenia medycznego. A jeśli chodzi o układ moczowy to dr ma podejrzenia że zastawki w moczowodach nieprawidłowo działają i cofa się mocz do nerek. Ale potwierdzi to na wizycie kontrolnej za 1,5 msc. Mamy robić co dwa tyg badania moczu no i jak by wyszło tak jak jest w podejrzeniach to operacyjnie tylko do "przecięcia" nawet nie wiecie jak mi kamień z serducha spadł. Wiem że kora88 pytałaś o asymetrie.

Wiecie co dr Sz to jest na prawdę świetny lekarz - przynajmniej ja tak uważam. W szpitalu podejrzewali u małego hipoplazje ciała modzelowatego - ale jak się dowiedzieli że u Sz na prenatalnych było wszystko ok to lekarz sam powiedział że jego zdanie w takim razie jest mniej ważne. A gdyby mi nie dał namiarów na dr od USG i nie powiedział co skontrolować to nie wiedziała bym pewnie że coś z tą zastawka w moczowodzie jest nie tak bo w szpitalu tego nie wykryli. Także mam udany dzień 💙

Martynkowo, Kaach, Kora88, Monia88 lubią tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Ja dziś po badaniach mojego skarba 😘 mieliśmy USG główki i układu moczowego. Mamy dyskretna asymetrię komór - bez znaczenia medycznego. A jeśli chodzi o układ moczowy to dr ma podejrzenia że zastawki w moczowodach nieprawidłowo działają i cofa się mocz do nerek. Ale potwierdzi to na wizycie kontrolnej za 1,5 msc. Mamy robić co dwa tyg badania moczu no i jak by wyszło tak jak jest w podejrzeniach to operacyjnie tylko do "przecięcia" nawet nie wiecie jak mi kamień z serducha spadł. Wiem że kora88 pytałaś o asymetrie.

Wiecie co dr Sz to jest na prawdę świetny lekarz - przynajmniej ja tak uważam. W szpitalu podejrzewali u małego hipoplazje ciała modzelowatego - ale jak się dowiedzieli że u Sz na prenatalnych było wszystko ok to lekarz sam powiedział że jego zdanie w takim razie jest mniej ważne. A gdyby mi nie dał namiarów na dr od USG i nie powiedział co skontrolować to nie wiedziała bym pewnie że coś z tą zastawka w moczowodzie jest nie tak bo w szpitalu tego nie wykryli. Także mam udany dzień 💙

Ja napusze jakie ja mam zdanie w celu sprostowania, jest dobrym ultrasonografista, położnikiem już nie, bynajmniej ja mam takie doswiadczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Tak my już od środy w domku ☺️, uczymy się siebie, jest ciężko ale cudownie ❤️,ja walczę o KP bo w szpitalu po porodzie dostawałam silniejsze leki na nadciśnienie więc nie mogłam 0dcrazu zacząć karmić, zobaczyny jak to się u Nas potoczy 🙂

✊ Za wizytę 🙂

To bardzo się cieszę, że już w domu 🙂, wszystkiego dobrego dla Was i cieszcie się sobą 😘

A ja nie wierzę mam 30 tc 😱😱😱😱, zrobiliśmy to, jestem dzisiaj taka szczęśliwa ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 14:51

Glonojadek, Kaach, Kora88 lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJKA91 wrote:
    Ja napusze jakie ja mam zdanie w celu sprostowania, jest dobrym ultrasonografista, położnikiem już nie, bynajmniej ja mam takie doswiadczenie

Mi chodziło właśnie o to że jest dobrym ultrasonografista, położnikiem jakim jest nie wiem. 😉

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 super że wszystko idzie w dobrym kierunku ❤️

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny większość z Was szczepiła się na grypę? Bo na ksztusiec na pewno będę do grypymam mieszane uczucia. I jeśli się szczepiłyście to rodzinny wystawia receptę?

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze mogę zapytać Szy czy szyjka jest miękka i zamknięta ?:/

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Marzenaaa Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    A myślicie ze mogę zapytać Szy czy szyjka jest miękka i zamknięta ?:/

No ja właśnie mam ten sam problem i wylądowałam w szpitalu, niestety w Medart nie badają ginekologicznie i to jest problem, u mnie wyszła szyjka mocno rozpulchniona,zobaczymy co wymyślą w szpitalu dr Sz to w ogóle nie uznaje żadnych zabezpieczeń, więc zapewne tylko zmierzy długość.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek, super wieści :)
    Monia88, trzymam kciuki żeby dalej szło tak dobrze :)
    Helena93, powodzenia, mam nadzieję że się uda :)
    Kaach, ja się szczepiłam na grypę w ciąży - pierwszy raz w życiu i wszystko było ok. Receptę wystawi Ci rodzinny i to on Cię też zaszczepi.

Ja jestem po ostatniej wizycie, Mała ma już ponad 3000 g więc się bardzo cieszę :) Jakieś skurcze się piszą, ale szyjka jeszcze trzyma, jeśli się nie zacznie samo to na 29.01 mam już wystawione skierowanie do szpitala.

Glonojadek, Kaach, Nadzieja, Monia88, Mamka92 lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Wiesz co, poczekaj na jutrzejsze badanie, bo mi w szpitalu w środę zmierzyli było ok. 3,1 a u Ż dziś tak jak zawsze 3,5 (ale niejednorodna więc nie pozwala się cieszyć i mam dalej leżeć). Jak byłam u niego 2 tyg. temu wyjątkowo było 4cm ale jakoś tak szybko badał i wydaje mi się, że coś tam inaczej byłam ułożona, bo jeszcze tydzień wcześniej jak leżałam w szpitalu było też ok. 3,5. U innego ginekologa wychodzi też zwykle inaczej. Dziś Ż mi mówił, że ta długość może się lekko różnic w zależności właśnie od tego jak się ułoży/leży.
    To prawda nasi lekarze nie sprawdzają miękkości „palcami”, ale mi doktor mówił że rozpulchniona i niejednorodna jak patrzył na USG, więc to chyba też widać. Jak będzie mało to Sz na bank Ci powie. Może jest w okolicy 3cm to dadzą progesteron i każą leżeć.
    Wydaje mi się, że Twoje pytania są uzasadnione, zapytaj najwyżej jakoś skomentuje w najgorszym wypadku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2021, 18:39

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Marzenaaa Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Wiesz co, poczekaj na jutrzejsze badanie, bo mi w szpitalu w środę zmierzyli było ok. 3,1 a u Ż dziś tak jak zawsze 3,5 (ale niejednorodna więc nie pozwala się cieszyć i mam dalej leżeć). Jak byłam u niego 2 tyg. temu wyjątkowo było 4cm ale jakoś tak szybko badał i wydaje mi się, że coś tam inaczej byłam ułożona, bo jeszcze tydzień wcześniej jak leżałam w szpitalu było też ok. 3,5. U innego ginekologa wychodzi też zwykle inaczej. Dziś Ż mi mówił, że ta długość może się lekko różnic w zależności właśnie od tego jak się ułoży/leży.
    To prawda nasi lekarze nie sprawdzają miękkości „palcami”, ale mi doktor mówił że rozpulchniona i niejednorodna jak patrzył na USG, więc to chyba też widać. Jak będzie mało to Sz na bank Ci powie. Może jest w okolicy 3cm to dadzą progesteron i każą leżeć.
    Wydaje mi się, że Twoje pytania są uzasadnione, zapytaj najwyżej jakoś skomentuje w najgorszym wypadku.

No właśnie tylko o to chodzi jak jest miękka i w jakim jest stanie a tego niestety na Usg nie da się dokładnie sprawdzic

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenaaa wrote:
    No właśnie tylko o to chodzi jak jest miękka i w jakim jest stanie a tego niestety na Usg nie da się dokładnie sprawdzic

No ja niestety też mam podobne zdanie, są bardzo dobrymi specjalistami od niepłodności, ale patologia szyjki to stanowczo nie, ja niestety jeszcze ten poród przedwczesny ze względu na rozwalona szyjkę cały czas pamiętam i zapewne długo nie zapomnę.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was podczytuje w czasie sciagania pokarmu😡 i kurcze co chwila, któraś ma problem z tą szyjka. Trzymam za Was kciuki. Będzie dobrze. Odpoczywajcie i może faktycznie wybierzcie się do kogoś kto w tych szyjkach się specjalizuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą szyjka to niestety jest ciężki temat,prawda jest taka, że niektóre kobiety długo wyleza bez niczego inne urodzą za kilka dni, jak to mi zawsze oj gin powtarza nasze organizmy są nieprzewidywalne, ja się szyjki pozbyłam w niecały miesiąc biorąc cały czas progesteron, tego dnia to nie zapomnę do końca życia bo wiedziałam, że moja córeczka nie ma szans na przeżycie na tym etapie, mi gin też mówił, że jest wiele pacjentek, które z krótka szyjka rozwarciem po 30 tc donoszą do terminu, natomiast jest też wiele, które rodzi przedwcześnie z powodu niewydolnośc a kolejne na szwie czy krążku są donoszone. Wszystko zakezy jak ta szyjka zachowuje się na danym etapie ciąży, ja wiem jedno dzięki tej niteczce mam już 30 tc 🙂

Marzenaaa, ZOSIA92 lubią tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo daj znać jak po wizycie 😉

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tylko na szybko napisze, ze jestem juz PO 🙈 Ostatecznie urodziłam wczoraj, siłami natury, chociaż wszystko szło nie tak jak miało, a pod koniec to już chyba nikt nie wierzył, ze cos z tego bedzie 🙈 Porod byl ciezki, bo regularne skurcze meczyly mnie od 14.01 w nocy i problem byl taki, ze one sie nasilaly w nocy np do co 5 min a potem rano znowu rzadziej, a rozwarcie bez zmian. Nie wiem ile by to jeszcze trwalo, ale w koncu z pomoca poloznej i dzięki dibrej zmianie na oddziale ;-) udało sie to pchnac do przodu przebijajac pecherz i potem podajac jeszcze oksytocyne (dopiero drugi lekarz z oddzialu zgodzil sie mi podac oksytocyne). Ostatecznie urodziłam 18.01 tuż przed 14 ❤❤❤ Córka ważyła 3250 g, długość 54 cm ❤
    P.S. leżałam na oddziale gin III z koleżanką z forum, ktora tez urodzila wczoraj :-) Ale zostawię jej te przyjemność pochwalenia się ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 13:14

Emma_, Martynkowo, Glonojadek, Gaja88, Kora88, Anulas, Kaach, Helena93 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ