🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rodziłam u siebie w Lesznie i już tam lekarze pod nosem gadali, ale Ty masz zaświadczenie to też inaczej mogą na to patrzeć najlepiej pogadać z Kru to może coś doradzi:) .
Ze swojej strony mogę dodać po porodzie nie szczotkuje blizny jak już się wygoi wszystko:p i wizytę u fizjoterapeuty urogenitalnego bardzo polecam;)Aguś93 lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Martynkowo, poczytałam o tym paskudztwie tylko, jesteś silna babka, przesyłam dobrą energię, wszystkiego dobrego💓
Co do Cc, polecam mieć ze 2 ksera od psychiatry gdzies w torbie lub torebce, położna mi doradziła, jak by nagle „zniknęło” w dokumentacji w szpitalu, nie miałam takiej sytuacji, ale to tylko taka rada w razie jakiegoś pacana.
Dziewczyny, też mnie tu nie było dawno, mała już ma rok z hakiem, jest wymagająca ale jestem szczęśliwa ostatnio dużo ciąż na insta i miga w głowie myśl o drugim, ale wszystko musielibyśmy zaczynać od nowa, nie mam raczej na to siły, nie wiem czy mam finanse, czy mam chcęć, poza tym ciąża 7mc leżąca była okropna i ryzykowna. Nie mniej jednak pojawiają się myśli, co jakiś czas, że niektórzy to mają „od ręki”, bez tej drogi, którą my przeszłyśmy lub idziemy.
Całusy -
Kora88 wrote:Martynkowo, poczytałam o tym paskudztwie tylko, jesteś silna babka, przesyłam dobrą energię, wszystkiego dobrego💓
Co do Cc, polecam mieć ze 2 ksera od psychiatry gdzies w torbie lub torebce, położna mi doradziła, jak by nagle „zniknęło” w dokumentacji w szpitalu, nie miałam takiej sytuacji, ale to tylko taka rada w razie jakiegoś pacana.
Dziewczyny, też mnie tu nie było dawno, mała już ma rok z hakiem, jest wymagająca ale jestem szczęśliwa ostatnio dużo ciąż na insta i miga w głowie myśl o drugim, ale wszystko musielibyśmy zaczynać od nowa, nie mam raczej na to siły, nie wiem czy mam finanse, czy mam chcęć, poza tym ciąża 7mc leżąca była okropna i ryzykowna. Nie mniej jednak pojawiają się myśli, co jakiś czas, że niektórzy to mają „od ręki”, bez tej drogi, którą my przeszłyśmy lub idziemy.
Całusy -
Kora my myślimy o drugim dziecku, ale też wszystko na nowo trzeba by zacząć a sama myśl o procedurze wzbudza jakiś strach na który nie wiem czy mam siły:(. No i finanse to druga sprawa . Ja póki co muszę zbadać prolaktynę i chce sprawdzić czy nie mam przeciwciał plemnikowych bo nigdy tego nie badałam.
Dziewczyny ile po skończeniu karmienia miałyście jeszcze mleko ? Ja skończyłam karmić w marcu a cały czas jak nacisne sutki to widać kropelki...HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach, rozumiem całkowicie.
Co do mleka - ja akurat nie miałam prawie od razu po skończeniu karmienia, ale głównie kpi to moze inaczej. Babki pisały w necie że nawet rok po zakończonym karmieniu miały czasem mleko jak scisnely sutek.
Nowa 38 - ciekawe, a zarazem straszne. -
Kora88 wrote:Kaach, rozumiem całkowicie.
Co do mleka - ja akurat nie miałam prawie od razu po skończeniu karmienia, ale głównie kpi to moze inaczej. Babki pisały w necie że nawet rok po zakończonym karmieniu miały czasem mleko jak scisnely sutek.
Nowa 38 - ciekawe, a zarazem straszne. -
Kaach wrote:Kora my myślimy o drugim dziecku, ale też wszystko na nowo trzeba by zacząć a sama myśl o procedurze wzbudza jakiś strach na który nie wiem czy mam siły:(. No i finanse to druga sprawa . Ja póki co muszę zbadać prolaktynę i chce sprawdzić czy nie mam przeciwciał plemnikowych bo nigdy tego nie badałam.
Dziewczyny ile po skończeniu karmienia miałyście jeszcze mleko ? Ja skończyłam karmić w marcu a cały czas jak nacisne sutki to widać kropelki...
Chyba nawet po 5 miesiacach codziennie rano mialam plamkę na koszuli. Tez się zastanawialam czy wszystko ok, akr w końcu minęło. Dodatkowo USG zrobilam (ale to już bardziej ze względu na przygotowywania do 2 ciazy) -
Kaach wrote:Kora my myślimy o drugim dziecku, ale też wszystko na nowo trzeba by zacząć a sama myśl o procedurze wzbudza jakiś strach na który nie wiem czy mam siły:(. No i finanse to druga sprawa . Ja póki co muszę zbadać prolaktynę i chce sprawdzić czy nie mam przeciwciał plemnikowych bo nigdy tego nie badałam.
Dziewczyny ile po skończeniu karmienia miałyście jeszcze mleko ? Ja skończyłam karmić w marcu a cały czas jak nacisne sutki to widać kropelki...
Kach, u mnie akurat laktacja wygasła szybko wiec nie pomogę, ale pewnie każdy przypadek jest inny. A wiesz czy te przeciwciała mają znaczenie przy IVF czy tylko przy naturalnych staraniach? Mam nadzieje że nie urażę, ale czy mogłabyś mi powiedzieć czy w pierwszej ciąży miałaś przebadany zarodek i czy dr zalecił pogłębienie diagnostyki po stracie ciąży?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Kach, u mnie akurat laktacja wygasła szybko wiec nie pomogę, ale pewnie każdy przypadek jest inny. A wiesz czy te przeciwciała mają znaczenie przy IVF czy tylko przy naturalnych staraniach? Mam nadzieje że nie urażę, ale czy mogłabyś mi powiedzieć czy w pierwszej ciąży miałaś przebadany zarodek i czy dr zalecił pogłębienie diagnostyki po stracie ciąży?
Ja kilka lat temu pytalam pewnego dr o to badanie czy nie zrobić, a mialam u niego inseminacje to mówił, że to ma znaczenie tylko w staraniach naturalnych -
Gaja88 wrote:Kach, u mnie akurat laktacja wygasła szybko wiec nie pomogę, ale pewnie każdy przypadek jest inny. A wiesz czy te przeciwciała mają znaczenie przy IVF czy tylko przy naturalnych staraniach? Mam nadzieje że nie urażę, ale czy mogłabyś mi powiedzieć czy w pierwszej ciąży miałaś przebadany zarodek i czy dr zalecił pogłębienie diagnostyki po stracie ciąży?
Przy IVF nie mają żadnego znaczenia te przeciwciała przy IUI też nie są wazne jedynie przy naturalnych staraniach, a my chcemy spróbować sami póki co . U mnie jest niepłodność idiopatyczna to może po ciąży coś się "naprawiło" chociaż w to wątpię.
Spoko możesz pytać o pierwszą ciążę uporałam się z tym chociaż do dziś nie wiem jak mój mąż tak w szybkim czasie mnie ogarnął i podeszliśmy do kolejnego transferu... Zarodki były zbadane zdrowe genetycznie u nas była wada bezczaszkowia a to jest wadą rozwojową ok 4% szans na taką wadę... Po prostu pech nie robiliśmy żadnych badan kwas foliowy brałam dwa rodzaje więc to nie było przyczyną chciałam badać materiał genetyczny ale AB i w laboratorium powiedzieli że bez sensu bo wyniki były prawidłowe genetycznie i nic nowego by nie wyszło. Więc po prostu okropny pech wiem, że w klinice była jeszcze jedna dziewczyną z tą wadą później urodziła zdrowe dziecko:) .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Emma_ wrote:Antonna, bywasz tu jeszcze? Tulisz już synka?
Hej! Czasem zagladam 😆 Jeszcze nie urodziłam. Natomiast w odroznieniu od poprzednich porodow moja szyjka juz jest krotka i miekka. Dzis mam ginekologa to zobaczymy czy cos wiecej sie z nia podzialo. Chcialabym jeszcze nie urodzic ani dzis ani jutro, bo takie upały sa, ze w tym szpitalu pewnie ocipieje.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Kaach, bardzo dziękuję za odpowiedź. Pytam bo u mnie ciąża zakończyła się w 10 tc, ale lekarze w szpitalu twierdzili, ze mogła być to wada rozwojowa jeśli zarodek był przebadany. Idę za dwa tygodnie na wizytę do dr AB o zobaczymy co powie.
Antonna, w takim razie powodzenia! trzymam kciuki i czekam na informacje jak już będziesz po 🙂starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
Gaja niestety wada rozwojowa to pech nie ma tu wytłumaczenia ani nie da się zapobiec chodziłam do okropnej pani psychiatry, która stwierdziła, że tak widocznie miało być... Jak usłyszała o kolejnym transferze, że zarodki z "tej samej puli" to stwierdziła, że może powinniśmy zacząć od nowa procedurę i zostawić go, więcej do niej nie poszłam. A z tej ostatniej blastki mamy Pole .
Ja na początku dziwiłam się, że AB tak z dystansem podchodzi do początku ciąży po 10tc pytałam czy już mogę odetchnąć to nadal dystans, że tak w miarę mogę być spokojniejsza itd jak w 12tc na prenetalnych wyszła ta wada widoczna gołym okiem to zrozumiałam czemu AB woli w ten sposób podchodzić do ciąży.
My może po nowym roku wrócimy do kliniki chociaż cały czas po głowie chodzi mi klinika w Czechach.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Co za dziwna teoria tej psychiatry, my z „tej samej puli” mamy Anastazję, klasa zarodka była tak sama a tu widzisz, tak jak mówisz, straszny pech. Masz racje, ten dystans AB też mnie dziwił, ale on widzi sporo takich przypadków pewnie, więc stara się studzić optymizm pacjentek. A jak tam Pola?
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Gaja88 wrote:Co za dziwna teoria tej psychiatry, my z „tej samej puli” mamy Anastazję, klasa zarodka była tak sama a tu widzisz, tak jak mówisz, straszny pech. Masz racje, ten dystans AB też mnie dziwił, ale on widzi sporo takich przypadków pewnie, więc stara się studzić optymizm pacjentek. A jak tam Pola?
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:Pola dobrze jest wymagającym dzieckiem lekarka ją określiła jako charakterną :p. Nie ma dnia bez ryku i histerii mój mąż się śmieje, że jak w końcu nadejdzie taki dzień to zapisze w kalendarzu i będzie świętował jak urodziny :p. Za to jest bez smoczkowa i bez butelkowa od kilku dni chodzi sama wcześniej się zacięła po "upadku" na trawie 🙈😂. Mam dni takie, że stwierdzam fajnie by było gdyby miała rodzeństwo, a później nachodzą myśli a co jak będzie jeszcze trudniejsze 😂 już nie mówiąc o moim stresie i strachu do nowej procedury i całej reszcie ... A u Was jak Anastazja ?
Hehe, rozumiem 😂 może się tak trafić, ale drugie może być tez zupełnym przeciwieństwem 😉
Anastazja też jest charakterna i bardzo, baaaardzo energiczna😂 jak miała kilka miesięcy to śmialiśmy się, ze pewnie będzie jednym z tych dzieci, które płaczą leżąc na ziemi w sklepie spożywczym, bo nie dostało batonika. I obawiam się, że faktycznie tak będzie 🙈 teraz zaczyna mówić i buzia jej się nie zamyka, od rana do wieczora gada🙈 większość po swojemu, ale z dnia na dzień powiększa zasób słów. A ja od poniedziałku wracam do pracy i się zastanawiam kiedy to 1,5 roku minęło…starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Kaach a dlaczego Czechy? Z ciekawości pytam nie jestem temacie, lepiej? Taniej? Bliżej?
Moja mała też „charakterna” dlatego rozumiem Was 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2022, 14:17