X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Dawno mnie nie było tak w ogóle dziewczynki, bo chyba syndrom wicia gniazda się zaczął:D i tego, że nie jestem w ogóle przygotowana i nie zdąże;) hehe więc trzeba wziąć się do roboty i działać;)
    Łożeczko już gotowe, dzisiaj poprałam wszystkie ubranka (teraz jeszcze TYLKO prasowanko...:D), wózek jest, czekamy na fotelik inne pierdoły typu pieluchy, kokon, rożek, poduszka do karmienia też jest...jeszcze aptecznych rzeczy mi brakuje i rzeczy do szpitala:/ Ten czas tak zaczął zapierniczać, że jestem w szoku... w poniedziałek mam wizytę u Kru (dopiero po 6 tygodniach przerwy) wow.... ale chodzę na bieżąco na ktg do położnej ze szkoły rodzenia, więc to mnie trochę uspokaja:)
    chociaż mały w ogóle nie chce współpracować na tym ktg, ja tam lubię czuć jego ruchy, ale na ktg położna mówi że mógłby być spokojniejszy, bo wierci się na maxa, aż całą maszynę niedługo wysadzi w powietrze, bo co chwile coś pika, że za dużo ruchów itp.:DD aż strach się bać co to będzie;) hehe

Dzisiaj też robiłam badania w labo przed wizytą u Kru i jestem w SZOKU!! Po raz pierwszy od początku ciąży wyszło mi w badaniu moczu, że ,, bakterie nieliczne'', czy tam pojedyncze wow....zawsze miałam : ,, bardzo liczne'' i ogólnie wszystkie inne wyniki, cukier ok, próby wątrobowe z którymi walczyłam od początku i miałam w granicy 88 (szok!) a norma do max 40 też ok:) Dzisiejszy wynik to 14, więc dieta bez słodyczy (cukrzycowa) chcąc niechcąc jak. najbardziej mi służy:D

A co tam u Was dziewczynki?:)

Super, że wszystko ok. U mnie też próby wątrobowe swego czasu szalały, ale dieta przyniosła dobre efekty.
    Jeśli chodzi o mocz i bakterie to wszystko zależy jak długi próbka czekała na badanie. Im dłużej tym większe prawdopodobieństwo, że będą bakterie.
    Ja oprócz wózka 3 w 1 i łóżeczka z pościelą (które jest jeszcze na strychu) nie mam nic. A, i mam 2 koszule nocne do karmienia 😜.Boję się zapeszyc i czekam do ostatniego momentu. ☺️ Może też pewniej czuję się, bo męża siostra urodziła w czerwcu i już mi ubranka odkłada. Więc na początek to zostają mi do kupienia pieluchy, pieluchy tetrowe i butelki do karmienia. Kurcze, niby już to przerabiałam, a muszę jednak wiedzę odświeżyć ☺️. Korzystaliście może z jakiejś listy? Ale nie takiej naciąganej?

Bąbel? Melduj się, no się martwię 🍀🤞💚😘

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko czytalam, że przy cukrzycy ciążowej często są bakterie w moczu wiec może dzieki temu że zapanowalas nad cukrzyca to poprawily się wyniki.

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do kiedy bierzecie acard w ciąży ? Bo mi dzisiaj odstawili, ze wszystkiego zostało mi tylko clexane 💪🏻

Ja mam tez teraz ciśnienie, że nie zdążę.. ale to chyba zwykle obawy, bo pewnie wszystko będzie na czas 🤭

Jako przeciwnik cukru i niezdrowego jedzenia, codziennie wieczorem zjadam ptasie mleczko, jakieś chrupki i coś gazowanego 🙆🏻‍♀️ 😎 oczywiście nie rozumiem dlaczego tak jest, ale nie robię sobie wyrzutów 💪🏻

Rzadko tutaj zaglądam, ale będę do rozwiązania Was podczytywać 👩🏻‍💻

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Super, że wszystko ok. U mnie też próby wątrobowe swego czasu szalały, ale dieta przyniosła dobre efekty.
    Jeśli chodzi o mocz i bakterie to wszystko zależy jak długi próbka czekała na badanie. Im dłużej tym większe prawdopodobieństwo, że będą bakterie.
    Ja oprócz wózka 3 w 1 i łóżeczka z pościelą (które jest jeszcze na strychu) nie mam nic. A, i mam 2 koszule nocne do karmienia 😜.Boję się zapeszyc i czekam do ostatniego momentu. ☺️ Może też pewniej czuję się, bo męża siostra urodziła w czerwcu i już mi ubranka odkłada. Więc na początek to zostają mi do kupienia pieluchy, pieluchy tetrowe i butelki do karmienia. Kurcze, niby już to przerabiałam, a muszę jednak wiedzę odświeżyć ☺️. Korzystaliście może z jakiejś listy? Ale nie takiej naciąganej?

Jestem obecna Mad red 🤰❤️😘
    Ogólnie wszystko Ok ❤️Nelcia❤️ kopie i za tydzień w piątek mamy Pana Doktora 💁‍♀️
    Byłam na konsultacji u Diabetologa jestem lżejsza o 180 zł 🙈 badam cukier 4 razy dziennie i tak z 26 pomiarów mam dobry wynik 21 razy wiec chyba dobrze mi idzie 🤔🍀💪
    Posiew moczu mam na całe szczęście czysty 😊
    Dzisiaj zamówiłam dwie koszule do szpitala bo do porodu dostanę od nich 💁‍♀️
    7 września wchodzi malarz i zaczynamy odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie wiec mam nadzieje ze jakoś to będzie i pod koniec września wjadą już mebelki bo mamy już zamówione 😊 wózek muszę jechać zamówić we wrześniu 🙊
    Narazie mam prawie wszystkie ciuszki i przewijak 🤣 Hi Hi Hi całkiem sporo co nie 🙊
    Dzisiaj się tak jakoś czuje grypowo mam 36,8-36,9 od jakiej temperatury zbijać Apapem wie któraś może? Nie mam żadnych innych objawow typu katar czy kaszel tylko tak się czuje jakby ktoś mnie przez magiel przekręcił 🤦‍♀️ Albo co brać żeby nie było gorzej🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 21:13

Mad_red lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Jestem obecna Mad red 🤰❤️😘
    Ogólnie wszystko Ok ❤️Nelcia❤️ kopie i za tydzień w piątek mamy Pana Doktora 💁‍♀️
    Byłam na konsultacji u Diabetologa jestem lżejsza o 180 zł 🙈 badam cukier 4 razy dziennie i tak z 26 pomiarów mam dobry wynik 21 razy wiec chyba dobrze mi idzie 🤔🍀💪
    Posiew moczu mam na całe szczęście czysty 😊
    Dzisiaj zamówiłam dwie koszule do szpitala bo do porodu dostanę od nich 💁‍♀️
    7 września wchodzi malarz i zaczynamy odświeżać mieszkanie ale tylko malowanie wiec mam nadzieje ze jakoś to będzie i pod koniec września wjadą już mebelki bo mamy już zamówione 😊 wózek muszę jechać zamówić we wrześniu 🙊
    Narazie mam prawie wszystkie ciuszki i przewijak 🤣 Hi Hi Hi całkiem sporo co nie 🙊
    Dzisiaj się tak jakoś czuje grypowo mam 36,8-36,9 od jakiej temperatury zbijać Apapem wie któraś może? Nie mam żadnych innych objawow typu katar czy kaszel tylko tak się czuje jakby ktoś mnie przez magiel przekręcił 🤦‍♀️ Albo co brać żeby nie było gorzej🤔

Uff, to dobrze że wszystko gra. Cieszę się bardzo 😘😘😘 . Mówi się, że temperature zbija się od 38, ale jeśli źle się czujesz to może skontaktuj się z lekarzem "chorego kontaktu" 🤪. Mnie dziś głowa boli cały dzień, pewnie na zmianę pogody. Ciebie może też dopada aura końca wakacji i ochłodzenia. Herbatka z miodem i cytrynka, ewentualnie jakaś przekąska na poprawę humoru ☺️
    A rzeczami dla dzidziusia się nie martw, wszystko można kupić online i w ciągu 2-3 dni masz rzeczy w domu, także prawie z porodówki można zamawiać 😁

Bąbel lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel nie masz co zbijac. Jak najbardziej prawidłowa temperatura. Mi się zdarza 37, 4. Dr powiedziala, że w ciąży to normalna temperatura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2020, 22:11

Bąbel lubi tę wiadomość

• Catlady Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Niezapominajko my wybraliśmy Muuvo Quick 2.0 black chrome 2w1 indigo blue z gondolą XXL. Tylko musieliśmy się zapisać w kolejce bo ich nie mają . Kurcze znalazłam ten fotelik faktycznie dobrze te testy przeszedł ale czemu on taki tani jak taki super 🤔
    My też mamy ten fotelik

Za dużo za dużo lubi tę wiadomość

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • ZosiaKZ Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy można do Was dołączyć?, jestem w 25 tc, udana drugą UIU, czekamy na córeczkę, ma do Was pytanie bo się trochę martwię jak często macie robione ogólne badanie moczu i morfologia?, jestem pacjentka dr B, ogólnie to doktor nie zleca podstawowego badania badania moczu morfologie miałam dwa razy 🙈, ostatnio zrobiłam sama morfologie i mi wyszła hemoglobina poniżej normy, więc nie wiem czy mam to doktorowi sama pokazać czy co jak nie zlecał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 10:45

• Anulas Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKZ wrote:
    Cześć dziewczyny, czy można do Was dołączyć?, jestem w 25 tc, udana drugą UIU, czekamy na córeczkę, ma do Was pytanie bo się trochę martwię jak często macie robione ogólne badanie moczu i morfologia?, jestem pacjentka dr B, ogólnie to doktor nie zleca podstawowego badania badania moczu morfologie miałam dwa razy 🙈, ostatnio zrobiłam sama morfologie i mi wyszła hemoglobina poniżej normy, więc nie wiem czy mam to doktorowi sama pokazać czy co jak nie zlecał.

Witaj wśród nas👋
    Też miałam tylko 2 razy badanie krwi. Mocz mialam 3 razy bo za drugim razem bakterie byly. Wyślij wyniki dr. Tak nie pamieta czy kazal robic czy nie😁 Ja tez mam w sumie lekko obnizona hemoglobine a dostalam recepte na żelazo i 2x dziennie biore.

ZosiaKZ lubi tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKZ wrote:

Hej, witaj ☺️. Ja przy okazji badań zleconych przez gina robię też te związane z moim rzs. Lekarz zawsze zerka na nie mimo wszystko i komentuje. Wydaje mi się, że powinnaś pokazać, przecież to też może wnieść wiele do sprawy.

ZosiaKZ lubi tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKZ wrote:
    Mi przez całą ciążę nie zlecił ogólnego moczu, ale jeżeli masz hemoglobinę poniżej normy, to pokaż mu wynik. zawsze możesz powiedzieć, że czułaś się "niewyraźnie" i dlatego zrobiłaś, ale myślę, że w przypadku morfologii nie musisz się tłumaczyć :)

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
  • ZosiaKZ Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika_do wrote:
    Mi przez całą ciążę nie zlecił ogólnego moczu, ale jeżeli masz hemoglobinę poniżej normy, to pokaż mu wynik. zawsze możesz powiedzieć, że czułaś się "niewyraźnie" i dlatego zrobiłaś, ale myślę, że w przypadku morfologii nie musisz się tłumaczyć :)

Wysłałam i zobaczymy co odpisze, dziwnie się czuje bo podczas starań to co chwilę badania a teraz w ciąży to od czasu do czasu mam coś zrobić

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Zosiu :) gratuluje córeczki :) na kiedy termin? Grudzień? :)

Czy orientujecie się od której lab otwarte w Medart w poniedzialek? Bo chciałabym zrobić krzywa cukrowa..

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Spełnione marzenie Nowa

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 to jeszcze i ja dołączę, jestem pacjentka doktor K i uważam, że jest lekarzem z powołania,no i podejście do pacjenta😊, jestem w 19 tygodniu ciąży bliźniaczej prawdopodobnie będzie parka, ale to są przypuszczenia dr Sz, czy jest tu jakąś podwójna ciężarówka??? 🙂, że względu porodu na Polnej, jestem przed zmianą lekarza w środę pierwsza wizyta, zobaczymy jak to będzie, później jeszcze badania połówkowe u dr Sz 🙂

PS :również jestem "słodka" mamusia, na chwilę obecną dieta daje rade zobaczymy jak będzie pozniej.

Pozdrawiam i miłej soboty 🙂

Glonojadek, Gaja88, mika_do lubią tę wiadomość

oar83e3k3m9szn4o.png

1UIU kwiecień 2020 ❤️❤️
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem, czy aż taki tani?? Sam fotelik kosztuje ponad 700 zł, a z bazą ponad 1200 zł, z tego co widzę to np. najlepszy fotelik cybexa kosztuje ok.1000 zł, więc nie taka duża różnica. Tansze foteliki to są po 300-400 zł, a ten ponad 700 to wcale do najtańszych nie nalezy;)
    My mierzyliśmy różne i ten akurat pasuje do naszego auta, z innymi był problem z kątem nachylenia:/
    Za dużo za dużo wrote:
    Niezapominajko my wybraliśmy Muuvo Quick 2.0 black chrome 2w1 indigo blue z gondolą XXL. Tylko musieliśmy się zapisać w kolejce bo ich nie mają . Kurcze znalazłam ten fotelik faktycznie dobrze te testy przeszedł ale czemu on taki tani jak taki super 🤔

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak już masz wózek i łożeczko to prawie wszystko gotowe;) hehehehe jeszcze tylko fotelik a reszta to ,,na żywioł'';)))
    Ja właśnie muszę się zacząć rozglądać nad jakimiś koszulami do porodu i do karmienia, bo jak mnie weźmnie z nienacka to nago wyląduje na porodówce;) hehe
    Mad_red wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkiem możliwe:) I cukry póki co też mnie pozytywnie zaskakują więc ogólnie jestem zadowolona, oby tak dalej:) Zobaczymy co tam dr Kru powie nowego w poniedziałek;)
    Anulas wrote:
    Niezapominajko czytalam, że przy cukrzycy ciążowej często są bakterie w moczu wiec może dzieki temu że zapanowalas nad cukrzyca to poprawily się wyniki.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal biorę, zobaczymy w pon. czy dr Kru mi coś odstawi, mam nadzieję że w końcu tak;))
    Luluiza wrote:
    Dziewczyny, do kiedy bierzecie acard w ciąży ? Bo mi dzisiaj odstawili, ze wszystkiego zostało mi tylko clexane 💪🏻

Ja mam tez teraz ciśnienie, że nie zdążę.. ale to chyba zwykle obawy, bo pewnie wszystko będzie na czas 🤭

Jako przeciwnik cukru i niezdrowego jedzenia, codziennie wieczorem zjadam ptasie mleczko, jakieś chrupki i coś gazowanego 🙆🏻‍♀️ 😎 oczywiście nie rozumiem dlaczego tak jest, ale nie robię sobie wyrzutów 💪🏻

Rzadko tutaj zaglądam, ale będę do rozwiązania Was podczytywać 👩🏻‍💻

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuvo czy avionaut pixel??
    Catlady wrote:
    My też mamy ten fotelik

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 29 sierpnia 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż spokojnie;) U mnie czasem dr nie pamięta jakie badania zlecał, też zrobiłam raz z ciekawości tsh i morfologię, a nawet nie kazał a jak przyszłam na wizytę to pytał o wyniki:D (hehe a wtedy w ogóle żadnych mi nie zlecił), wiadomo tyle mają pacjentek że nic dziwnego...;)
    Ja morfologię do tej pory robiłam co wizytę, teraz tylko raz 6 tygodni temu mi nie zlecił. Badanie moczu tak samo co wizytę mam robić.
    ZosiaKZ wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ