Mikrodermabrazja
-
Cześć dziewczyny.
Nigdzie nie moge znaleźć wątku dotyczącego mikrodermabrazji w ciazy.
Zdania sa mocno podzielone.
Czy któraś z Was stosowała ten zabieg?
Moze któraś jest kosmetologiem i podpowie?
Z gory dzięki za odpowiedziZanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Nie jestem kosmetologiem, ale od wielu lat stosuje ten zabieg na twarz i w ciązy w zyciu bym sie na niego nie zdecydowala. Na żadne zabiegi tego typu. Po pierwsze po co? Te 9mcy mozna spokojnie wytrzymac, szczegolnie ze w ciązy cera bardzo się poprawia, nie ma syfów, jest bardziej ukrwiona, lsni. Po drugie skora w ciązy tez jest delikatniejsza, niewiadomo co sie teraz z nią zadzieje, wczesniej moglo byc super, teraz tak moze nie byc. Wiec według mnie zdecydowanie nie. Lepiej tę kwotę przeznaczyć na masaż pleców czy stóp, przyda się o wiele bardziej.
-
No moja cera sie pogorszyła zamiast polepszyć- w przeciwieństwie do poprzedniej ciazy.
Rownież stosowałam ten zabieg kilka razy dlatego zastanawiałam sie jak to jest w ciazy.
Dziekuje za opinie.Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
Koralowa wrote:No moja cera sie pogorszyła zamiast polepszyć- w przeciwieństwie do poprzedniej ciazy.
Rownież stosowałam ten zabieg kilka razy dlatego zastanawiałam sie jak to jest w ciazy.
Dziekuje za opinie.
Moja byla okropna w 1 trymestrze, tlusta i pelna syfow. Potem nagle zmiana hormonow i teraz mam piekna. W ktorym tygodniu jestes?
-
Zasiegnelam opinii dermatologa i dwóch kosmetyczek.
Śmiało można korzystać z zabiegów mikro. Należy tylko zwrócić uwagę na preparaty które stosuje sie po zabiegu zeby nie zawierały retinoluZanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
Jasne ze moja
Ale zawsze warto mieć pogląd rożnych osób.
Zostało mi wyjaśnione na czym dokładnie polega.
Tutaj niestety nie otrzymałam żadnych konkretnych informacji.
Kosmetyczka jednak powiedziała żebym sie wstrzymała bo chwilowo mam za duzo wyprysków. Jak przestanie mnie wysypywać wtedy zrobimy mikro. Jak nie przestanie - co tez sie zdarza przez hormony - po ciazy zrobimy głębokie oczyszczanie, które z racji użycia prądów jest zakazane w ciazy.
To tak na w razie gdyby ktos chciał nieco szersze spojrzenia poza można/ nie mozna.
Szczęśliwych rozwiązań dziewczyny i duzo pozytywnych działań hormonów!!!Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
Jestem kosmetologiem i się wypowiem. Mikrodermabrazja to złuszczanie mechaniczne, nie używamy tutaj prądów, ultradzwięków czy fali radiowej, więc spokojnie możemy wykonać. Może zdarzyć się, że w czasie ciąży skóra zareaguje inaczej ze względu na zmiany hormonalne w organizmie. Jak najbardziej można wybrać się na podstawowy zabieg pielęgnacyjny twarzy z peelingiem, masażem twarzy i maską.
Nie zaleca się wykonywać depilacji woskiem, jeśli wcześniej nie była regularnie wykonywana ze względu na ból. Nie używamy kosmetyków z retinolem, kwasem salicylowym, wszystkich kwasów (oprócz hialuronowego i mlekowego ), olejków eterycznych, balsamów wyszczuplających, które rozgrzewają. Przy ciąży zagrożonej nie masujemy brzucha.
Z aparatów, po przeczytaniu różnych publikacji naukowych, unikałam ultradzwięków i fali radiowej. IPL nie przenika w głębokie warstwy, działa tylko do głębokości skóry właściwej, więc jest małe prawdopodobieństwo, że zaszkodzimy dziecku, gdy wykonałyśmy taki zabieg, a np jeszcze nie wiedziałyśmy o ciąży.
Zawsze informujcie osobę wykonywającą zabieg o swoim odmiennym stanie.
Dbajcie o siebie, żeby czuć się dobrze w tym wspaniałym w większości momentów czasie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 21:02
Katalonia, PixiDixi lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Brawo!
To jest wyczerpująca odpowiedz
Takie z uzasadnieniem lubię najbardziej!
Dziekuje bardzo!
Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
2016&2018 -
manda21 wrote:Jestem kosmetologiem i się wypowiem. Mikrodermabrazja to złuszczanie mechaniczne, nie używamy tutaj prądów, ultradzwięków czy fali radiowej, więc spokojnie możemy wykonać. Może zdarzyć się, że w czasie ciąży skóra zareaguje inaczej ze względu na zmiany hormonalne w organizmie. Jak najbardziej można wybrać się na podstawowy zabieg pielęgnacyjny twarzy z peelingiem, masażem twarzy i maską.
Nie zaleca się wykonywać depilacji woskiem, jeśli wcześniej nie była regularnie wykonywana ze względu na ból. Nie używamy kosmetyków z retinolem, kwasem salicylowym, wszystkich kwasów (oprócz hialuronowego i mlekowego ), olejków eterycznych, balsamów wyszczuplających, które rozgrzewają. Przy ciąży zagrożonej nie masujemy brzucha.
Z aparatów, po przeczytaniu różnych publikacji naukowych, unikałam ultradzwięków i fali radiowej. IPL nie przenika w głębokie warstwy, działa tylko do głębokości skóry właściwej, więc jest małe prawdopodobieństwo, że zaszkodzimy dziecku, gdy wykonałyśmy taki zabieg, a np jeszcze nie wiedziałyśmy o ciąży.
Zawsze informujcie osobę wykonywającą zabieg o swoim odmiennym stanie.
Dbajcie o siebie, żeby czuć się dobrze w tym wspaniałym w większości momentów czasie.
A czy sama wykonywała na klientach ipl+rf tzw elight? Jestem kosmetologiem i wykonuje bardzo dużo zabiegów na tym sprzęcie (rumień, trądzik, owłosienie, fotoodmładzanie) ale zastanawiam się z to nie szkodzi. Na logikę biorąc chyba nie bo to krótki i puls świetlny a rf tylko w celu podgrzania jest stosowany.
Nie robię kawitacja, ultradźwięki, mezoterapi bezigłowa ale trapi mnie właśnie ten elight
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Koralowa wrote:Brawo!
To jest wyczerpująca odpowiedz
Takie z uzasadnieniem lubię najbardziej!
Dziekuje bardzo!
Ja bym Ci radziła poczekać do 18-20 tygodnia (skończonego).
Mój pierwszy trymestr i początek drugiego to istne wysyp syfów na twarzy, normalnie wyglądałam jak Baba Jaga, czyli znacznie gorzej niż dotychczas, a mam skórę trądzikową, bardzo tłustą.
Nagle 18 tydzień czy 19 i.. magia.
Twarz gładka jak pupa niemowlaka, wszystko odeszło, nawet się już nie maluję bo tak się napatrzeć na swoją buzię nie mogę
Daj sobie jeszcze te kilka tygodni bo naprawdę może się okazać, że żadne zabiegi nie będą potrzebne -