X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MODA CIĄŻOWA
Odpowiedz

MODA CIĄŻOWA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jak u was z modą w ciąży? Jesteście z tych, co wolą ukrywać brzuszek w obszerniejszych ciuszkach, czy przeciwnie, dumnie prężycie brzuszki w przylegających fatałaszkach?

Gdzie kupujecie ciążowe ubrania? Specjalne sklepy dla mam? Czy po prostu większy rozmiar.
    Myślę, że temat wdzięczny, jeśli już taki był, proszę ten zamknąć i podlinkować właściwy, bo mi wyszukiwarka tematów nie działa.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tych co sie Brzusia nie wstydzą :) ale zwracam uwagę na to co kupuję. Raczej rzeczy trochę większe ale Nie wiszące jak na szafie :-) brzusio lekko podkreślony.Ale to dla wygody.ostatnio kupiłam fAjne bluzeczki w Szachownicy, elegancka bluzkę w Orsay ;) i sukienkę w hausie. Wszystko fakt większe O rozmiar ale i tak ładnie leży, dobrze się czuję :) legginsy ciążowe w h&M kupuję :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez lubie pokazywac brzuszek ale tez bez przesady ;) . z typowo ciazowych rzeczy to kupilam narazie tylko 1 bluzke w prenatal ( ktora potem sie nadaje tez do karmienia) i dzisiaj spodnie 2 pary: jeggins i dresowe czarne w kiabi. Nie wiem czy w pl sa te sklepy bo mieszkam za granica. Mam juz tez sporo par spodni ciazowych i spodniczek po siostrze mojego m.in z h&m. Dobrze ze teraz bedzie sie cieplo robic to nie trzeba kupowac typowo ciazowych ciuchow, wystarcza legginsy i tuniki lub dluzsze tshirty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 23:22

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ukrywam brzuch, tzn. na ile to możliwe. Nie lubię opiętości, bo brzuch mam duży i bez ciąży. Tak więc, raczej ciuchy rozszerzane dołem, odcinane pod biustem, dekolty kopertowe. Zwykle po prostu kupuję większy rozmiar.

Problem jest ze stanikami, zwłaszcza do karmienia. Jakimś cudem dorwałam dwa w pierwszej ciąży, ale po ponad roku nadawały się do wyrzucenia. Teraz większość karmników kończy numerację miski na F, a ja potrzebuję na co dzień H. Co będzie dalej... ?

• BiB Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja ukrywam brzuch, tzn. na ile to możliwe. Nie lubię opiętości, bo brzuch mam duży i bez ciąży. Tak więc, raczej ciuchy rozszerzane dołem, odcinane pod biustem, dekolty kopertowe. Zwykle po prostu kupuję większy rozmiar.

Problem jest ze stanikami, zwłaszcza do karmienia. Jakimś cudem dorwałam dwa w pierwszej ciąży, ale po ponad roku nadawały się do wyrzucenia. Teraz większość karmników kończy numerację miski na F, a ja potrzebuję na co dzień H. Co będzie dalej... ?

Ja też zawsze ukrywałam brzuszek :)

Co do staników to próbowałaś te z alles mama?

Hera098 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, zaraz obczaję, co to za firma :)

• Paolaaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ukrywam brzuszka, całe życie chodziłam w dopasowanych ciuchach bo byłam szczupła i zgrabna. A ponieważ dodatkowo jestem niska to w szerszych ciuchach wyglądam jak debil. W ciąży nie będę ubierać się inaczej niż do tej pory :)
    Jestem w 19 tc i brzuszek mam już widoczny. Z kupnem ubrań mam niesamowity problem bo rozmiar XS w ubraniach ciążowych jest jak normalna duża S albo nawet M :( Nawet kupno legginsów ciążowych okazało się dla mnie wyzwaniem.
    Staram się właśnie chodzić głównie w getrach bawełnianych ze specjalnym pasem, jednokolorowych bluzkach bawełnianych i na to jakiś ładny kardigan czy sweterek. W koszule które mam jeszcze się mieszczę, ale myślę, że to już ostatnie tygodnie. Kupiłam dwie pary dzinsów rurek- białe i czarne, ale tylko na zalando był moj "prawie" mój rozmiar tylko że dałam 450 zł. Czekam aż trochę przytyje to będą dobre.

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolaa a zagladalas do HM mama? te najmniejsze rozmiary jeansow sa naprawde male :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • Paolaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Kupilam tamm oststnio dwie pary :)

4c3t9n73nr884ilb.png
    01.03.2016- test HARMONY- zdrowa dziewucha :*
    15.08.2016- WITAJ KSIĘŻNICZKO :-)
  • sanda Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez większość czasu chodziłam w luźnych bluzach męża i nie miałam z tym problemu ;-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ