X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne mthfr
Odpowiedz

mthfr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się dowiedzieć czy są tutaj mamusie z mutacją genu mthfr?Dzisiaj dowiedziałam się że kobiety które mają mutację tego genu ich dzieci nie powinny być szczepione,gdyż szczepienia mogą spowodować poważne zaburzenia i choroby.Powiem szczerze jestem przerażona,do porodu zostało mi 10 dni a ja kompletnie nie wiem co robić...

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie jestem w Twojej sytuacji, ale myślę że warto abyś porozmawiała na ten temat z pediatrą: w przychodni do której zapiszesz dziecko, w szpitalu którym urodzisz czy nawet umówić się prywatnie z jakimś zaufanym. Myślę że wtedy rozwieść swoje obawy i będziesz wiedziała czy możesz zaszczepić dziecko czy też nie. Powodzenia przy rozwiazaniu :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ