X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne mthfr
Odpowiedz

mthfr

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ooolccciaaa Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałam się dowiedzieć czy są tutaj mamusie z mutacją genu mthfr?Dzisiaj dowiedziałam się że kobiety które mają mutację tego genu ich dzieci nie powinny być szczepione,gdyż szczepienia mogą spowodować poważne zaburzenia i choroby.Powiem szczerze jestem przerażona,do porodu zostało mi 10 dni a ja kompletnie nie wiem co robić...

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Nie jestem w Twojej sytuacji, ale myślę że warto abyś porozmawiała na ten temat z pediatrą: w przychodni do której zapiszesz dziecko, w szpitalu którym urodzisz czy nawet umówić się prywatnie z jakimś zaufanym. Myślę że wtedy rozwieść swoje obawy i będziesz wiedziała czy możesz zaszczepić dziecko czy też nie. Powodzenia przy rozwiazaniu :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ