X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o pierwszej ciazy sama dowiedzialam sie w 8 tyg i od razu po becie powiedzialam rodzince. Tydzien pozniej mialam zabieg i jakos nie odczulam, ze zrobilismy zle, ze podzielilismy sie z nimi ta wiadomoscia. W drugiej ciazy pochwalilismy sie na tym samym etapie. Chcialam wczesniej ale mialam non stop plamienia. Teraz powiedzialam mamie, babci i przyjaciolce. Zamierzam do czerwca poinformowac cala rodzinke bo 4go bawimy sie na naszym weselu i wiadomo bede musiala sie oszczedzac.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka-koloru wrote:
    Wróciłam serduszko bije maleństwo ma 1.3 cm . mam karte ciąży założoną i mnustwo badani do zrobienia . termin na 3 grudnia z usg wyszedl 5 wiec zobaczymy
    Cudownie :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem załamana. Straciłam nadzieję na tą ciążę. Rano miałam brązowy śluz, a to znak że nie dzieje się dobrze. Będę miała powtórkę z rozrywki :(

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Dziewczyny jestem załamana. Straciłam nadzieję na tą ciążę. Rano miałam brązowy śluz, a to znak że nie dzieje się dobrze. Będę miała powtórkę z rozrywki :(

Zadzwoń do gina albo umów się na wizytę , przecież plamienia nie oznaczają końca, bierzesz jakoś luteine ? Trzymam mocno kciuki żeby było dobrze :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 2 razy dziennie luteinę dopochwowo

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po przytulankach tez miałam dziwnie zabarwiony sluz. Ale myślę że to przez luteine. We wtorek podpytam lekarke. I my się pochwalilismy rodzinie w święta. Kupiliśmy rodzicom po parze małych bucików. Przyjaciólki dowiedziały się natychmiast po pozytywnym tescie. Mój Damian jest tak szczęśliwy ze wszytkim się chwali ze będzie tatą. Ale pozwalam mu na to bo jego ojciec zawalił na całej linii w tej roli.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) za wszystkie potrzebujące trzymam mocno kciuki, nie traćcie nadziei
    my dzisiaj mamy imprezę rodzinną więc reszta rodziny się dowie, już się nie mogę doczekać bo wiem że się bardzo ucieszą :)
    do tej pory wiedzieli moi rodzice, teściowie, męża brat i kilka moich bliskich koleżanek a i mój dentysta :D

82doroeqdnooy9dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już się chwalimy kotkami to poznajcie Frugo :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54752dbb8b0d.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bec2c44b75d3.jpg
    U nas wie tylko mój, ja i Wy. Chcę, żeby tak zostało jak na razie.
    Pamiętam jak było po tym pierwszym poronieniu, te spojrzenia ludzi.. Nie chciałabym tego jeszcze raz przeżywać więc powiedziałam mojemu, że jak się wygada to mu nogi z tyłka powyrywam i jakoś siedzi cicho ;)
    Nutka, super informacje ;)
    Sylwia, umów się od razu do lekarza. Jak jest go mało to nie ma co panikować ale lekarz powinien to zobaczyć.
    Cati, witaj :) Trzymam kciuki, zeby na wizycie wszystko było ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:11

Majanna, cati, Nulka lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłuje mnie dziś strasznie prawy jajnik :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:

Sylwia, spokojnie, bierz progesteron, a jak nie masz to magnez. Ja pół ciąży z Tysią plamiłam, a skończyło się szczęśliwie! A też panikowałam, bo była długo wyczekiwana. EDIT: Doczytałam, że masz luteinę dopochwową, a od niej też można plamić.

Baranosia, mnie lewy od tygodnia ciągle prawie. Podobno z lewego dziewczynki, a z prawego chłopaki wychodzą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:25

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kilku dni bardzo dziwnie bolał brzuch.. Już myślałam, ze jest coś nie tak.
    Przed chwilą weszłam na ovu i policzyłam sobie dni.. Dzisiaj powinnam mieć 3 dzień @ a właśnie od trzech dni się tak dziwnie czuje- juz wiem dlaczego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:24

• baranosia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jeśli to na chłopaka to niech boli :)

polkosia lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ja bym chciała dziewczynkę.
    A miałam z prawego owulkę. Zobaczymy czy się zgadza :D

polkosia lubi tę wiadomość

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje. Dzien dobry :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85a70ca6ecb6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d768a850411d.jpg

Szarlotka123, Nulka lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka <3
    Sylwia trzymam kciuki! To nie musi oznacza nic zlego!
    Mi dzis przeszly dolegliwosci zoladkowe. Odsuwam od siebie zle mysli...
    Rodzicom powiem na Dzien Matki :) reszcie po ukonczeniu 1szego trymestru.

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna też chciałam powiedzieć na dzień matki ale to jeszcze tyle czasu :(
    A siedzę na l4 300m od mamy i czasem chciałabym ją legalnie odwiedzić ;)
    No ale muszę wytrzymać do środowej wizyty

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Azor Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ja też już po pierwszej wizycie, termin mam na 14 grudnia więc proszę o wpisanie :) 6 tydz. serduszko w usg widoczne.

Starałam się nadążyć z czytaniem forum ale szybko leci ... :)
    Tak tylko napisze że w poprzedniej ciąży długo nie było widać u mnie pęcherzyka w macicy, potem był długo pusty aż chyba na 4 wizycie pojawił się zarodek i ten "zarodek" - Zuzia poobgryzała szuflady w komodzie w zeszłym tygodniu. Ciąża rośnie szybko, a lekarze robiąc usg mają margines błędu bo to zależy jaki przekrój się uchwyci jak dziecko się ułoży i czy np. dużo się rusza. Widziałam to w poprzedniej ciąży na moich usg dla nas 1mm ma wielkie znaczenie a dla lekarza jest w granicy błędu pomiaru.

Szarlotka123, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgf9g4r1jh.png

km5scwa1mo0ovi5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azor, już Cię wpisuje, świetne wieści :D
    Majanna, piękne zwierzątka <3

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już jest dziewuszka, więc dla nas płeć teraz obojętna, chociaż pewnie lepiej by się dwie dziewczynki "chowały" ;) A chłopak wtedy 3 ;) Ale zobaczymy za kilkanaście tygodni. Ja na razie niecierpliwie do 14:00 czekam na betę, drugie pobranie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ciężko was nadrobic;) współczuję wszystkim utraty maluszkow:( i witam sie z nowymi koleżankami. Ja dziś jestem po wizycie,maleństwo ma 1.56cm, serducho bije 165:))więc jak narazie jest ok.termin z usg 03.12 proszę o wpisanie.krwiak sie zmniejszył,torbiel też się wchłania i niestety miesniak nadal sobie rośnie.No ale na to nie ma rady,jest daleko od maluszka więc trzeba być dobrej myśli.dostałam zwolnienie na miesiąc i wizyta też dopiero za miesiąc.Nie wiem jak to wytrzymam.Z racji mojego zaawansowanego wieku 35 lat;) mam refundowane badania prenatalne i udało mi sie zapisać na 23.05.chociaż coś z NFZ bo tak to chodzę prywatnie i już kupa kasy poszła na badania i wizyty...No ale oby tylko dobrze było.no i zapomnialam spytac jak sie umawialam,moze wy wiecie: bo ja 35 skończę 28.05 tego roku to nie jest problem co??żeby się nie okazało ze trzeba mieć dokładnie skończone a nie tylko rocznikowo:( orientuje się ktoś??
    Poza tym wszystkim czuje się ok.objawów ciazowych nadal jakoś wielkich nie mam,piersi nie urosły ani nie bolą,mdłości brak,czasem mi coś zasmierdzi.ogólnie nie chce mi sie jeść bo nie mam na nic ochoty.A jak już mam chęć to jest to nieosiągalne jak np cheeseburgery z McDonald przed godz 11!!tragedia tylko oferta śniadaniowa byłam bardzo rozczarowana...;)

Abusiowa, Arleta lubią tę wiadomość

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ