Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, które macie niedużo starsze dzieci, karmicie jeszcze piersią? Bo ja zastanawiam się jak to będzie, cały czas kp, a chciałabym potem tandemowo dwójkę karmić... Boję się, że Tysia sama się odstawi w tym 5 miesiącu
paradise, marissith lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A da się roczne dziecko i noworodka jednocześnie ? Nie będzie dla któregoś za mało? Nie wiesz jak z produkcją pokarmu. .. nie znam się na tym- karmilam miesiąc zaledwie, ale jak Ci się to uda to wow .
Hiszpanka - ja tez 35. Kończę w sierpniu. Liczy się rocznikowo. Czyli spoko. Gdzie będziesz robić? -
nick nieaktualnyCześć mamuśki. Jestem na grupie listopadowe mamuśki ale Was podczytuje od początku i jakoś bliskie mi jesteście wiec się przywitam:-)
W skrócie mam syna 8latka;) i niestety 2poronienia za sobą. Obecnie oczekuje maluszka i oby szczęśliwie. Wam wszystkim również tego życzę i jeśli pozwolicie to będę z Wami:)
Polkosia Ciebie kojarze z październikowych mam 2015:)baranosia, cudek2, polkosia, Nulka lubią tę wiadomość
-
Pisalam wam ze obudzilam sie bez mdlosci? Okazuje sie ze ja cierpie na te popoludniowe a nie poranne
Z pecherzem mialam problem w 1szej ciazy. W aptece bez problemu dostalam srodku dozwolne w ciazy. Przeszlabym sie jednak do lekarza, tak na wszelki wypadek.
Smaze wlasnie cebulke do pierogow ruskich Komu, komu?
...więc teraz serca mam dwa... -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Dziewczyny, które macie niedużo starsze dzieci, karmicie jeszcze piersią? Bo ja zastanawiam się jak to będzie, cały czas kp, a chciałabym potem tandemowo dwójkę karmić... Boję się, że Tysia sama się odstawi w tym 5 miesiącu
-
cudek2 wrote:
Hiszpanka - ja tez 35. Kończę w sierpniu. Liczy się rocznikowo. Czyli spoko. Gdzie będziesz robić?
o no to dobrze że rocznikowo. ja z Gdyni jestem, chodzę do dr do Gamety, ale tam już nie było miejsc w pasującym mi terminie na NFZ i udało mi się do Invicty, też w Gdyni, zapisać. szczerze mówiąc to gdyby to nie było refundowane to nie robiłabym tych badań, bo i tak w razie złego wyniku raczej nie usunę...
wiecie może gdzie najtaniej Duphaston kupie??majątek już na niego wydaję -
polkosia wrote:Dziewczyny, które macie niedużo starsze dzieci, karmicie jeszcze piersią? Bo ja zastanawiam się jak to będzie, cały czas kp, a chciałabym potem tandemowo dwójkę karmić... Boję się, że Tysia sama się odstawi w tym 5 miesiącu
polkosia lubi tę wiadomość
...więc teraz serca mam dwa... -
Tak, znam kilka takich przypadków, pokarmu starcza oczywiście dla obojga dzieci. Są mamy, które karmią nawet 3 dzieci na jednej laktacji... Oczywiście zawsze pierwszeństwo ma młodsze dziecko, bez obaw i uszczerbku żadnego Ja urodzę, kiedy Tysia będzie miała rok i 2 miesiące, a chciałam karmić około 2 lat. Pewnie się sama odstawi, ale zobaczymy. Na razie z kp nie zamierzam rezygnować. Bardziej chodziło mi o to czy może ktoś tu ma jeszcze taki plan?
Magda, witaj, coś tam mi świtaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 18:54
marissith lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Wczoraj pierwszy raz zobaczyłam jak mojemu maleństwu bije serduszko, to uczucie jest nie do opisania...
polkosia, cudek2, Koska 88, cati, Isia86, Aradia***, RedLady, Nulka, Abusiowa, guerretenshi, magdaa, Izieth, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Dziewczyny, które macie niedużo starsze dzieci, karmicie jeszcze piersią? Bo ja zastanawiam się jak to będzie, cały czas kp, a chciałabym potem tandemowo dwójkę karmić... Boję się, że Tysia sama się odstawi w tym 5 miesiącu
Ja karmię, obecnie synek ma 8 mies i w planach mam karmić do roku. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce, bo chyba ciężko będzie małemu się odzwyczaić od cyca.
Mi się jedynie coś obiło o uszy, że około 20 tyg smak mleka może się zmienić i maluch może nie chcieć go pić.
Pytanie do mam karmiących: czy Was też bolą brodawki pod czas karmienia?
polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Tak, znam kilka takich przypadków, pokarmu starcza oczywiście dla obojga dzieci. Są mamy, które karmią nawet 3 dzieci na jednej laktacji... Oczywiście zawsze pierwszeństwo ma młodsze dziecko, bez obaw i uszczerbku żadnego Ja urodzę, kiedy Tysia będzie miała rok i 2 miesiące, a chciałam karmić około 2 lat. Pewnie się sama odstawi, ale zobaczymy. Na razie z kp nie zamierzam rezygnować. Bardziej chodziło mi o to czy może ktoś tu ma jeszcze taki plan?
Magda, witaj, coś tam mi świta
Polkosiu - a myslalas moze o tym ze jesli ci laktacja zaniknie na troche to dobrze? , bo melko pierwsze to siara ktora jest naturalnym antybiotykiem na wszelkie chorobstwa . Klementynka bedzie juz wystarczajaco duza by albo przestawic sie na mlekomodf. albo ogolnie odzwyczaic od cyca warosci pokarmowe jako karmienie piersia ponoc wlasnie do 6 m. Oczywiscie wszystko zalezy od kobiety . Ja mam 9 m synka ale on szybko zreztgnowal z piersi kosztem butli bo lakomczuch byl i tylko przez 4 miesiace dal sie karmic piersia. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny dołączam się do Was termin wg usg mam na 04.12 wg miesiączki 30.11 zobaczymy jak będzie Buziaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:44
Nulka, guerretenshi, cudek2, polkosia, Isia86, magdaa lubią tę wiadomość
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
-
cati wrote:Polkosiu - a myslalas moze o tym ze jesli ci laktacja zaniknie na troche to dobrze? , bo melko pierwsze to siara ktora jest naturalnym antybiotykiem na wszelkie chorobstwa . Klementynka bedzie juz wystarczajaco duza by albo przestawic sie na mlekomodf. albo ogolnie odzwyczaic od cyca warosci pokarmowe jako karmienie piersia ponoc wlasnie do 6 m. Oczywiscie wszystko zalezy od kobiety . Ja mam 9 m synka ale on szybko zreztgnowal z piersi kosztem butli bo lakomczuch byl i tylko przez 4 miesiace dal sie karmic piersia.
Mleko z piersi jest zawsze w pełni wartościowe, nie ma możliwości, by było wartościowe jedynie przez określony czas, jak np. 6 miesięcy. To sama natura! Gdyby miało tracić z czasem wartość, to ie bylibyśmy takimi ssakami
Albo gatunek by wymarł...
Karmiłam 16 miesięcy, a przez 12 lub nawet 13 moje dziecko nie jadło prawie nic innego... bywały dni jak miał rok, że był wyłącznie na piersi... Gdyby mleko było niewartościowe, to teraz nie przewyższałby o głowę rówieśników
Inna rzecz - zawsze każde skaleczenie i ranę smarowałam mlekiem i w mig się goiło.. poczytajcie o różnych zastosowaniach mleka kobiecego - to jest niesamowite! Koleżance opryszcza znikła w 2 dni po kilkukrotnym smarowaniu moim mlekiem, podczas gdy stosowala na to wcześniej kilka różnych maści i nic nie pomagały...
Uwierzcie, mleko jest zawsze pełnowartościowe! Niestety kasa idąca za mlekiem modyfikowanym wpływa na utrzymywanie się mitów twierdzących inaczej...
Jesteśmy ssakami, nasze mleko jest stworzone przez naturę dla naszego gatunku, gdyby było tak jak się często mówi - że mleko jest chude, że nie wartościowe, że dziecko się nie najada itp. to gatunek by wymarł!
Przepraszam za długi wywód, mam nadzieję że to co napisałąm trochę rozjaśni temat młodym mamom, które są dopiero na początku swojej pięknej przygody z kp! Nie dajcie sobie wmawiać żadnych bzdur!!!
emilkazozz, Majanna, polkosia, Werix, marissith lubią tę wiadomość