X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze rzyganie za mną

cati, cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ale sie burza rozpetala! :)
    Bo czlowiek to taki troche dziwny ssak, ktory swojemu dziecku da mleko modywikowane, ktore jak glosza reklamy ma imitowac mleko matki, a sam przez cale zycie pije mleko innego ssaka :)
    Kp to piekna sprawa i jesli nie ma przeciwwskazan Kazda mama powinna sprobowac. Z zalozenia powinno ono jednak sluzyc jako pierwszy pokarm, dopoki dziecko nie ma zebow i nie moze przyjmowac pozywienia stalego. Po tym etapie wydaje mi sie ze to jedynie kwestia przyzwyczajenia/sentyment....

cudek2, Agulkowa lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to trzeba chyba gratulować ;D Ja tylko 3x wymiotowałam i to po witaminach, bo wzięłam je na czczo. Ale mdłości miałam koszmarne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co powtarzać betę lepiej zacząć wymiotować i masz pewność, że wszystko ok :D

cati, cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony buzują :D a to delikatny temat.

Ja tez dzis zaliczylam deske... :/ ale widze roznice miedzy jedna ciaza a druga zupelnie inaczej ja przechodze...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie poprzednie ciaze przebiegaly niemal identycznie. Juz myslalam, ze ja tak po prostu mam - mdlosci 24h do 4mca ciazy. Tym razem jest jednak inaczej. Dolegliwosci zoladkowe mam sporadycznie, lekkie nudnosci doskwieraly mi moze 2-3 razy...
    Dodam ze mam dwie dziewczynki. Czyzby tym razem zamieszkal u mnie upragniony synus? :)

cudek2, polkosia, cati lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie - tzn senność straszna, nudności rano jak nic nie zdążę wrzucić do brzucha, bo mały np się obudzi o 5 i ma makro albo (o zgrozo! ;) ) chce mleczko z butelki aaaaaa! !! Tak... wiem. Jestem złośliwa - i to kolejna wspólna cecha obu ciąż. No i wymioty - niesamowite ssanie w żołądku wieczorem. Kolacja, która zawsze ląduje w wc i dopiero mogę iść spać. Ciekawe czy faktycznie ma to samopoczucie związek z płcią maleństwa. . Czy to kolejne pitu pitu :)
    Bo jeśli ma - to drugi chłopczyk u nas w drodze :)
    niemowlak-02.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:33

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zazdroszczę wam wymiotów jednak z drugiej strony wolałabym zeby u mnie cokolwiek dało o sobie znać . Jak narazie nie mam kompletnie żadnych objawów wiec ucieszyłbym sie z chociaz delikatnych mdłości :) Wizyta dopiero za niecałe dwa tygodnie i mam wielka nadzieje nie osiwieć do tego czasu :) miłej niedzieli !!

Morgan89 lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Dziewczyny nie zazdroszczę wam wymiotów jednak z drugiej strony wolałabym zeby u mnie cokolwiek dało o sobie znać . Jak narazie nie mam kompletnie żadnych objawów wiec ucieszyłbym sie z chociaz delikatnych mdłości :) Wizyta dopiero za niecałe dwa tygodnie i mam wielka nadzieje nie osiwieć do tego czasu :) miłej niedzieli !!
    Jeszcze wcześnie. Nie martw się! Rzygniesz :)

polkosia, Agulkowa, Aradia*** lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia, na tak wczesnym etapie, to praktycznie nie ma objawów ;)

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Ufff ale sie burza rozpetala! :)
    Bo czlowiek to taki troche dziwny ssak, ktory swojemu dziecku da mleko modywikowane, ktore jak glosza reklamy ma imitowac mleko matki, a sam przez cale zycie pije mleko innego ssaka :)
    Kp to piekna sprawa i jesli nie ma przeciwwskazan Kazda mama powinna sprobowac. Z zalozenia powinno ono jednak sluzyc jako pierwszy pokarm, dopoki dziecko nie ma zebow i nie moze przyjmowac pozywienia stalego. Po tym etapie wydaje mi sie ze to jedynie kwestia przyzwyczajenia/sentyment....
    Zgadzam się w 100%.
    Ja karmilam Wiktorię 11m3 tyg i widziałam że odkąd była rozszerzana dieta to moje mleko było bardziej jako ,,przyzwyczajenie,, traktowane albo po prostu jako picie nie ja posilek. A szczerze jak kiedyś widziałam jak kobieta na placu zabaw wyjęła cyca dla trzy latka to trochę dziwnie jak dla mnie to wyglądało....

cudek2, Majanna lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy nie mialam objawow do 3 miesiaca :) pozniej troche mnie tam mdlilo pod wieczor. Nic tylko sie cieszyc ze nie masz tych wszystkich super rewelacji :D i nie modlisz sie do deski klozetowej ! :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży pierwszy trymestr zero objawów ale w trzecim jak mnie zgaga dopadła to nadrabialam rzyganko. Ciesz się póki czujesz się dobrze bo to ulotne ;) później dojda różne niemiłe dolegliwości

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy imprezę rodzinną ja wiadomo nic nie piłam, mąż a i owszem a dzis rano to ja byłam w gorszym stanie niż on hehe. Mdłości strasznie, żołądek mi nie pracuje. Na śniadanie dałam radę tylko pól bułki zjeść i wypić herbatę - mężulek zrobił :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu głośno od rana :)
    ja jak sobie pomyślę że znowu mnie czeka temat karmienia niemowlaka to aż mi słabo, tego się chyba najbardziej boję :/
    dla mnie sama czynność kp jest psychicznie nie do przejścia, całą 1 ciążę mnie to paraliżowało, nastawiałam się negatywnie i co było najgorsze mleka miałam mnóstwo a nie byłam w stanie karmić
    po kilku dniach z pomocą doradczyni laktacyjnej osiągnęłam kompromis - ściągałam mleko i podawałam je w butelce
    było z tym trochę zachodu ale zdecydowanie widziałam w tym rozwiązaniu dużo plusów :) myślę że teraz też tak to się kończy o ile będę mieć pokarm
    5 miesięcy karmiłam tylko w ten sposób, potem mieszanie a potem już przeszłam na mm i inne jedzenie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ja w pierwszej ciazy nie mialam objawow do 3 miesiaca :) pozniej troche mnie tam mdlilo pod wieczor. Nic tylko sie cieszyc ze nie masz tych wszystkich super rewelacji :D i nie modlisz sie do deski klozetowej ! :D
    A ja myslalam ze po 3cim mcu wszystkie dolegliwosci powinny mijac. Wprawdzie u mnie sie przeciagnelo o mc dluzej, ale Sadzilam ze to rzadkosc. Mam nadzieje, ze u mnie zadne mdlosci sie juz nie rozkreca.
    Jutro po pracy jade na 1sza wizyte :) nie moge sie doczekac. Jedziemy najprawdopodobniej cala czworka i przez moment mialam ten szalony pomysl by powiedziec Dziewczynom, pokazac bijace serduszko, a pozniej uswiadomilam sobie ze bede miala usg dowcipne :P

cudek2, guerretenshi, Nulka, RedLady lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Morgan89 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    A ja myslalam ze po 3cim mcu wszystkie dolegliwosci powinny mijac. Wprawdzie u mnie sie przeciagnelo o mc dluzej, ale Sadzilam ze to rzadkosc. Mam nadzieje, ze u mnie zadne mdlosci sie juz nie rozkreca.
    Jutro po pracy jade na 1sza wizyte :) nie moge sie doczekac. Jedziemy najprawdopodobniej cala czworka i przez moment mialam ten szalony pomysl by powiedziec Dziewczynom, pokazac bijace serduszko, a pozniej uswiadomilam sobie ze bede miala usg dowcipne :P

Teoretycznie po 3 msc rewelacje żołądkowe powinny minąć, choć moja koleżanka całą ciąże rzygała, więc reguły nie ma. Mam nadzieję, że żadną z nas to nie spotka :)
    i my jutro wizytujemy o 16.30, wiec mam nadzieję, że oficjalnie będę mogła dopisać się do listy Grudniówek! Trzymam kciuki za wizytujące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:50

Nulka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle mam wrażenie jakiejś guli w gardle normalnie jakby mi coś stanęło w gardle...

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Morgan, bedziemy wizytowac rownolegle :) trzymam kciuki!
    Maz dogadza mi dzis domowa pizza. Teraz mi dobrze, ale na dluzsza mete mysle, ze nie wyjdzie mi to na dobre :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:01

Morgan89, cudek2 lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez 16.30 wizytuje:)

Morgan89, Nulka lubią tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ