X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze rzyganie za mną

cati, cudek2, Isia86 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ale sie burza rozpetala! :)
    Bo czlowiek to taki troche dziwny ssak, ktory swojemu dziecku da mleko modywikowane, ktore jak glosza reklamy ma imitowac mleko matki, a sam przez cale zycie pije mleko innego ssaka :)
    Kp to piekna sprawa i jesli nie ma przeciwwskazan Kazda mama powinna sprobowac. Z zalozenia powinno ono jednak sluzyc jako pierwszy pokarm, dopoki dziecko nie ma zebow i nie moze przyjmowac pozywienia stalego. Po tym etapie wydaje mi sie ze to jedynie kwestia przyzwyczajenia/sentyment....

cudek2, Agulkowa lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to trzeba chyba gratulować ;D Ja tylko 3x wymiotowałam i to po witaminach, bo wzięłam je na czczo. Ale mdłości miałam koszmarne.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co powtarzać betę lepiej zacząć wymiotować i masz pewność, że wszystko ok :D

cati, cudek2, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hormony buzują :D a to delikatny temat.

Ja tez dzis zaliczylam deske... :/ ale widze roznice miedzy jedna ciaza a druga zupelnie inaczej ja przechodze...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie poprzednie ciaze przebiegaly niemal identycznie. Juz myslalam, ze ja tak po prostu mam - mdlosci 24h do 4mca ciazy. Tym razem jest jednak inaczej. Dolegliwosci zoladkowe mam sporadycznie, lekkie nudnosci doskwieraly mi moze 2-3 razy...
    Dodam ze mam dwie dziewczynki. Czyzby tym razem zamieszkal u mnie upragniony synus? :)

cudek2, polkosia, cati lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie - tzn senność straszna, nudności rano jak nic nie zdążę wrzucić do brzucha, bo mały np się obudzi o 5 i ma makro albo (o zgrozo! ;) ) chce mleczko z butelki aaaaaa! !! Tak... wiem. Jestem złośliwa - i to kolejna wspólna cecha obu ciąż. No i wymioty - niesamowite ssanie w żołądku wieczorem. Kolacja, która zawsze ląduje w wc i dopiero mogę iść spać. Ciekawe czy faktycznie ma to samopoczucie związek z płcią maleństwa. . Czy to kolejne pitu pitu :)
    Bo jeśli ma - to drugi chłopczyk u nas w drodze :)
    niemowlak-02.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 10:33

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie zazdroszczę wam wymiotów jednak z drugiej strony wolałabym zeby u mnie cokolwiek dało o sobie znać . Jak narazie nie mam kompletnie żadnych objawów wiec ucieszyłbym sie z chociaz delikatnych mdłości :) Wizyta dopiero za niecałe dwa tygodnie i mam wielka nadzieje nie osiwieć do tego czasu :) miłej niedzieli !!

Morgan89 lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Dziewczyny nie zazdroszczę wam wymiotów jednak z drugiej strony wolałabym zeby u mnie cokolwiek dało o sobie znać . Jak narazie nie mam kompletnie żadnych objawów wiec ucieszyłbym sie z chociaz delikatnych mdłości :) Wizyta dopiero za niecałe dwa tygodnie i mam wielka nadzieje nie osiwieć do tego czasu :) miłej niedzieli !!
    Jeszcze wcześnie. Nie martw się! Rzygniesz :)

polkosia, Agulkowa, Aradia*** lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia, na tak wczesnym etapie, to praktycznie nie ma objawów ;)

cudek2 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Ufff ale sie burza rozpetala! :)
    Bo czlowiek to taki troche dziwny ssak, ktory swojemu dziecku da mleko modywikowane, ktore jak glosza reklamy ma imitowac mleko matki, a sam przez cale zycie pije mleko innego ssaka :)
    Kp to piekna sprawa i jesli nie ma przeciwwskazan Kazda mama powinna sprobowac. Z zalozenia powinno ono jednak sluzyc jako pierwszy pokarm, dopoki dziecko nie ma zebow i nie moze przyjmowac pozywienia stalego. Po tym etapie wydaje mi sie ze to jedynie kwestia przyzwyczajenia/sentyment....
    Zgadzam się w 100%.
    Ja karmilam Wiktorię 11m3 tyg i widziałam że odkąd była rozszerzana dieta to moje mleko było bardziej jako ,,przyzwyczajenie,, traktowane albo po prostu jako picie nie ja posilek. A szczerze jak kiedyś widziałam jak kobieta na placu zabaw wyjęła cyca dla trzy latka to trochę dziwnie jak dla mnie to wyglądało....

cudek2, Majanna lubią tę wiadomość

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • cati Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazy nie mialam objawow do 3 miesiaca :) pozniej troche mnie tam mdlilo pod wieczor. Nic tylko sie cieszyc ze nie masz tych wszystkich super rewelacji :D i nie modlisz sie do deski klozetowej ! :D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Agulkowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży pierwszy trymestr zero objawów ale w trzecim jak mnie zgaga dopadła to nadrabialam rzyganko. Ciesz się póki czujesz się dobrze bo to ulotne ;) później dojda różne niemiłe dolegliwości

dqpr4z17ve5tz75s.png
    ug37io4peg99fhvo.png
    [*]3.05.2016- 9 t.c
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy imprezę rodzinną ja wiadomo nic nie piłam, mąż a i owszem a dzis rano to ja byłam w gorszym stanie niż on hehe. Mdłości strasznie, żołądek mi nie pracuje. Na śniadanie dałam radę tylko pól bułki zjeść i wypić herbatę - mężulek zrobił :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu głośno od rana :)
    ja jak sobie pomyślę że znowu mnie czeka temat karmienia niemowlaka to aż mi słabo, tego się chyba najbardziej boję :/
    dla mnie sama czynność kp jest psychicznie nie do przejścia, całą 1 ciążę mnie to paraliżowało, nastawiałam się negatywnie i co było najgorsze mleka miałam mnóstwo a nie byłam w stanie karmić
    po kilku dniach z pomocą doradczyni laktacyjnej osiągnęłam kompromis - ściągałam mleko i podawałam je w butelce
    było z tym trochę zachodu ale zdecydowanie widziałam w tym rozwiązaniu dużo plusów :) myślę że teraz też tak to się kończy o ile będę mieć pokarm
    5 miesięcy karmiłam tylko w ten sposób, potem mieszanie a potem już przeszłam na mm i inne jedzenie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    ja w pierwszej ciazy nie mialam objawow do 3 miesiaca :) pozniej troche mnie tam mdlilo pod wieczor. Nic tylko sie cieszyc ze nie masz tych wszystkich super rewelacji :D i nie modlisz sie do deski klozetowej ! :D
    A ja myslalam ze po 3cim mcu wszystkie dolegliwosci powinny mijac. Wprawdzie u mnie sie przeciagnelo o mc dluzej, ale Sadzilam ze to rzadkosc. Mam nadzieje, ze u mnie zadne mdlosci sie juz nie rozkreca.
    Jutro po pracy jade na 1sza wizyte :) nie moge sie doczekac. Jedziemy najprawdopodobniej cala czworka i przez moment mialam ten szalony pomysl by powiedziec Dziewczynom, pokazac bijace serduszko, a pozniej uswiadomilam sobie ze bede miala usg dowcipne :P

cudek2, guerretenshi, Nulka, RedLady lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Morgan89 Znajoma

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    A ja myslalam ze po 3cim mcu wszystkie dolegliwosci powinny mijac. Wprawdzie u mnie sie przeciagnelo o mc dluzej, ale Sadzilam ze to rzadkosc. Mam nadzieje, ze u mnie zadne mdlosci sie juz nie rozkreca.
    Jutro po pracy jade na 1sza wizyte :) nie moge sie doczekac. Jedziemy najprawdopodobniej cala czworka i przez moment mialam ten szalony pomysl by powiedziec Dziewczynom, pokazac bijace serduszko, a pozniej uswiadomilam sobie ze bede miala usg dowcipne :P

Teoretycznie po 3 msc rewelacje żołądkowe powinny minąć, choć moja koleżanka całą ciąże rzygała, więc reguły nie ma. Mam nadzieję, że żadną z nas to nie spotka :)
    i my jutro wizytujemy o 16.30, wiec mam nadzieję, że oficjalnie będę mogła dopisać się do listy Grudniówek! Trzymam kciuki za wizytujące!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 12:50

Nulka lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciągle mam wrażenie jakiejś guli w gardle normalnie jakby mi coś stanęło w gardle...

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Morgan, bedziemy wizytowac rownolegle :) trzymam kciuki!
    Maz dogadza mi dzis domowa pizza. Teraz mi dobrze, ale na dluzsza mete mysle, ze nie wyjdzie mi to na dobre :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 13:01

Morgan89, cudek2 lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez 16.30 wizytuje:)

Morgan89, Nulka lubią tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ