Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Przegladam wlasnie strone mamas&papas. Maja teraz duze promocje. Ogladala ktoras z was wózek Sola2?
    Calkiem ciekawie wygląda. Przynajmniej na zdjeciach.
    Ja znam i ciągle obserwuję na OLX takie z 2giej ręki.
    Szczególnie wersję limitowaną która juz nie jest dostepna-MTX z pompowanymi kołami.
    Myślę że dla mnie byłaby bliska ideału.
    Jedyny minus nowych Soli jest to że prawie nie maja dodatków.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna gdzie Ty widzisz te promocje?
    Patrzę na stronę i cena jak byla.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po weselu :)

Wytańczyłam się ale nie najadłam hehe pierwsze wesele na którym było tak mało jedzenia.

Pod kościołem widziałam znajomych z wózkiem Anex, wchodzę na salę a tam stoi identyczny Anex jak nasz wymarzony. Więc szybka rozmowa i zostałam utwierdzona w swoim wyborze :)

A teraz zbieram się na poprawiny na 12 ale dla bezpieczeństwa zjem coś w domu :D

michaela, Kokardka44 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze do naturalnych sposobów wywołania porodu dodam picie herbaty z liści malin oraz wieszanie firan. Liście malin powodują skurcze. Wiele osób tu na forum piło taką herbatkę od około 36 tc. No a firany wiadomo. Ręce w górze też wywołują skurcze, choć nie wiem czy którejś z nas będzie się chciało firany prać w zimie :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Irlandii. Tu promocje sa. I to calkiem spore.
    http://www.mamasandpapas.com/offers.php

Pilam liscie malin w pierwszej ciazy, ale jedynym widocznym dla mnie skutkiem tego bylo czesto oddawanie moczu.

Mnie masaz szyjki nie bolalo az tak. Bylo to nieprzyjemne, ale najgorsze I tak dopiero mialo nadejsc ;)
    Mozliwe tez ze nie byl to taki masaz z prawdziwego zarzenia, bo Irlandczycy sa przeciwni tego typu dzialaniom, ale faktem jest ze po ingerencji lekarza, na ostatnim badaniu rozkrecily mi sie regularnie skurcze

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam masaż (2x), nie bolało jakoś koszmarnie :) U mnie trochę podziałał, bo czop mi odszedł po nim i wtedy powoli zaczęło ruszać.

Co do liści malin, to czytałam, że one nie powodują skurczów, a pomagają w pierwszej fazie porodu, ale niedokładnie już pamiętam. W każdym razie porodu to nie wywoła :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą dołączyć do grupy na fajsie - odezwijcie się w pw do paradise

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnym do fb wyslalam zapro do przyjaciolek. Poprosze o wiadomosc priv na belly z danymi na fejsa :)

michaela, emilkazozz, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Chetnym do fb wyslalam zapro do przyjaciolek. Poprosze o wiadomosc priv na belly z danymi na fejsa :)
    też poproszę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś słyszałam o wiesiolku- podobno oeparol pomaga później, tylko trzeba brać miesiąc przed planowanym terminem porodu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liści malin, to piszę tylko to co dziewczyny pisały na innych wątkach. Wiadomo, że jednym pomoże a drugim nic a nic. Ale spróbować zawsze można :)
    Jeszcze slyszałam, że sperma wywołuje poród. Nie sam seks, ale właśnie stosunek do końca. Dlatego też wiele kobiet nie współżyje z pełnym wytryskiem po 30tc, bo nie chcą proodu wcześniej wywołać, za to po 36 tc dają ostro.
    Ja chcę najpierw spokojnie donosić do tego 36 tygodnia, a potem będę główkować co dalej :P

emilkazozz lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    a Wy się już do przyspieszania porodu szykujecie? Ja bym wolała sposoby na zmniejszenie skurczy, bo są dni, że masakra
    ja w pierwszej ciąży 4 dni po terminie już się niecierpliwiłam, to bratowa mojego męża ówczesnego - położna - dała mi zastrzyk i powiedziała, że jutro urodzę - i tak było, ale nie wiem co to było, zresztą to było 19 lat temu, więc mogło się już zmienić

emilkazozz, cudek2 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś rozpoczeliśmy z Synkiem 23 tydzień ciąży czyli pierwszy dzień 6 miesiąca :) kurier już wparował w piątek z łóżeczkiem ale jeszcze nie zabraliśmy się za skręcanie. Pewnie tak postoi jeszcze kilka dni nim podejmiemy to wyzwanie :p

emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

• karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Wyslalam Ci priv wiadomość w sprawie fejsa :)

hchy9n73gkndckeu.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    dziś rozpoczeliśmy z Synkiem 23 tydzień ciąży czyli pierwszy dzień 6 miesiąca :) kurier już wparował w piątek z łóżeczkiem ale jeszcze nie zabraliśmy się za skręcanie. Pewnie tak postoi jeszcze kilka dni nim podejmiemy to wyzwanie :p
    O to mamy podobnie bo u mnie wczoraj zaczęty 23tc :)

Sea lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała sposoby na trzymanie dziecia w brzuchu ;) Ciągle wisi nade mną myśl tej niewydolności szyjki, wizja przedwczesnego porodu, a potem przypomina mi się historia AniaKami :( Biedna, mam nadzieję, że jakoś się trzyma...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, powiem Wam, że to jednak prawda, że im dalej do porodu to jest więcej różnego rodzaju bóli. Zazdroszczę mojej mamie, która miała tylko zgage i wymioty 2 razy w ciągu całej ciąży. Mnie dziś obudził 30 sekundowy ból pochwy, a jak mały kopie nawet gdzieś przy pępku to i tak czuję to również w pochwie. Cóż, 12.09 będę mieć już na wizycie więcej pytań ;)

f5ecb90bd2.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie dziewczyny brzuszki :) Powiem szczerze, że mam mniejszy, a wczoraj spotkałam znajomą i się pytała czy już niedługo przed porodem... wtf...A co to kogo obchodzi jaki mamy brzuszek. A jesteście jakoś aktywne? Ja spaceruję i tak to sprzątam, gotuję i takie normalne prace domowe robię, wiadomo nie dźwigam itp. Okna tylko przecieram ewentualnie nie porywam się na mycie itp.

emilkazozz lubi tę wiadomość

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia jakie kolory Ci sie pdobaja? Ja też jestem już zdecyodwana na anexa :) widziałam właśnie przed chwilą tego foxy :) ja albo szary biorę albo granat :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spacery, joga, wszystkie prace domowe, czasami basen. Mimo to brzuch wydaje mi się spory w porównaniu z laskami, z którymi chodzę do SR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 19:37

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ