X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Przegladam wlasnie strone mamas&papas. Maja teraz duze promocje. Ogladala ktoras z was wózek Sola2?
    Calkiem ciekawie wygląda. Przynajmniej na zdjeciach.
    Ja znam i ciągle obserwuję na OLX takie z 2giej ręki.
    Szczególnie wersję limitowaną która juz nie jest dostepna-MTX z pompowanymi kołami.
    Myślę że dla mnie byłaby bliska ideału.
    Jedyny minus nowych Soli jest to że prawie nie maja dodatków.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • Kaczorek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna gdzie Ty widzisz te promocje?
    Patrzę na stronę i cena jak byla.

3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
    31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
    5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno <3
    f2w3yx8dqelvgt49.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po weselu :)

Wytańczyłam się ale nie najadłam hehe pierwsze wesele na którym było tak mało jedzenia.

Pod kościołem widziałam znajomych z wózkiem Anex, wchodzę na salę a tam stoi identyczny Anex jak nasz wymarzony. Więc szybka rozmowa i zostałam utwierdzona w swoim wyborze :)

A teraz zbieram się na poprawiny na 12 ale dla bezpieczeństwa zjem coś w domu :D

michaela, Kokardka44 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze do naturalnych sposobów wywołania porodu dodam picie herbaty z liści malin oraz wieszanie firan. Liście malin powodują skurcze. Wiele osób tu na forum piło taką herbatkę od około 36 tc. No a firany wiadomo. Ręce w górze też wywołują skurcze, choć nie wiem czy którejś z nas będzie się chciało firany prać w zimie :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Irlandii. Tu promocje sa. I to calkiem spore.
    http://www.mamasandpapas.com/offers.php

Pilam liscie malin w pierwszej ciazy, ale jedynym widocznym dla mnie skutkiem tego bylo czesto oddawanie moczu.

Mnie masaz szyjki nie bolalo az tak. Bylo to nieprzyjemne, ale najgorsze I tak dopiero mialo nadejsc ;)
    Mozliwe tez ze nie byl to taki masaz z prawdziwego zarzenia, bo Irlandczycy sa przeciwni tego typu dzialaniom, ale faktem jest ze po ingerencji lekarza, na ostatnim badaniu rozkrecily mi sie regularnie skurcze

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam masaż (2x), nie bolało jakoś koszmarnie :) U mnie trochę podziałał, bo czop mi odszedł po nim i wtedy powoli zaczęło ruszać.

Co do liści malin, to czytałam, że one nie powodują skurczów, a pomagają w pierwszej fazie porodu, ale niedokładnie już pamiętam. W każdym razie porodu to nie wywoła :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą dołączyć do grupy na fajsie - odezwijcie się w pw do paradise

f2w3vfxms6mp9lea.png

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnym do fb wyslalam zapro do przyjaciolek. Poprosze o wiadomosc priv na belly z danymi na fejsa :)

michaela, emilkazozz, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Chetnym do fb wyslalam zapro do przyjaciolek. Poprosze o wiadomosc priv na belly z danymi na fejsa :)
    też poproszę:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze coś słyszałam o wiesiolku- podobno oeparol pomaga później, tylko trzeba brać miesiąc przed planowanym terminem porodu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Nita Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liści malin, to piszę tylko to co dziewczyny pisały na innych wątkach. Wiadomo, że jednym pomoże a drugim nic a nic. Ale spróbować zawsze można :)
    Jeszcze slyszałam, że sperma wywołuje poród. Nie sam seks, ale właśnie stosunek do końca. Dlatego też wiele kobiet nie współżyje z pełnym wytryskiem po 30tc, bo nie chcą proodu wcześniej wywołać, za to po 36 tc dają ostro.
    Ja chcę najpierw spokojnie donosić do tego 36 tygodnia, a potem będę główkować co dalej :P

emilkazozz lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    a Wy się już do przyspieszania porodu szykujecie? Ja bym wolała sposoby na zmniejszenie skurczy, bo są dni, że masakra
    ja w pierwszej ciąży 4 dni po terminie już się niecierpliwiłam, to bratowa mojego męża ówczesnego - położna - dała mi zastrzyk i powiedziała, że jutro urodzę - i tak było, ale nie wiem co to było, zresztą to było 19 lat temu, więc mogło się już zmienić

emilkazozz, cudek2 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Sea Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś rozpoczeliśmy z Synkiem 23 tydzień ciąży czyli pierwszy dzień 6 miesiąca :) kurier już wparował w piątek z łóżeczkiem ale jeszcze nie zabraliśmy się za skręcanie. Pewnie tak postoi jeszcze kilka dni nim podejmiemy to wyzwanie :p

emilkazozz, Werix lubią tę wiadomość

• karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Wyslalam Ci priv wiadomość w sprawie fejsa :)

hchy9n73gkndckeu.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea wrote:
    dziś rozpoczeliśmy z Synkiem 23 tydzień ciąży czyli pierwszy dzień 6 miesiąca :) kurier już wparował w piątek z łóżeczkiem ale jeszcze nie zabraliśmy się za skręcanie. Pewnie tak postoi jeszcze kilka dni nim podejmiemy to wyzwanie :p
    O to mamy podobnie bo u mnie wczoraj zaczęty 23tc :)

Sea lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała sposoby na trzymanie dziecia w brzuchu ;) Ciągle wisi nade mną myśl tej niewydolności szyjki, wizja przedwczesnego porodu, a potem przypomina mi się historia AniaKami :( Biedna, mam nadzieję, że jakoś się trzyma...

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Barcia Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, powiem Wam, że to jednak prawda, że im dalej do porodu to jest więcej różnego rodzaju bóli. Zazdroszczę mojej mamie, która miała tylko zgage i wymioty 2 razy w ciągu całej ciąży. Mnie dziś obudził 30 sekundowy ból pochwy, a jak mały kopie nawet gdzieś przy pępku to i tak czuję to również w pochwie. Cóż, 12.09 będę mieć już na wizycie więcej pytań ;)

f5ecb90bd2.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie dziewczyny brzuszki :) Powiem szczerze, że mam mniejszy, a wczoraj spotkałam znajomą i się pytała czy już niedługo przed porodem... wtf...A co to kogo obchodzi jaki mamy brzuszek. A jesteście jakoś aktywne? Ja spaceruję i tak to sprzątam, gotuję i takie normalne prace domowe robię, wiadomo nie dźwigam itp. Okna tylko przecieram ewentualnie nie porywam się na mycie itp.

emilkazozz lubi tę wiadomość

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia jakie kolory Ci sie pdobaja? Ja też jestem już zdecyodwana na anexa :) widziałam właśnie przed chwilą tego foxy :) ja albo szary biorę albo granat :)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spacery, joga, wszystkie prace domowe, czasami basen. Mimo to brzuch wydaje mi się spory w porównaniu z laskami, z którymi chodzę do SR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 19:37

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ