Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Palma proszę
palma, Iva79, michaela, emilkazozz, cudek2, Izieth lubią tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Witam dziewczynki,
Wtrace sie co do herbaty z lisci myliny i wiesiolka co do sposobow wywolania porodu, bo o ziolach wiele czytam i to co zostalo mi w pamieci. Wiec lisc maliny dziala tonujaco na miesnie macicy, co moze pomoc nie w szybszym porodzie ale w ostatnim stadium porodou a mianowicie przy wypychaniu, bo szyjka bedzie bardziej rozluzniona. Herbatka lisci maliny musi sie tez w organizmie 'nadlozyc' zeby cos to podzialalo, wiec to nie wystarczy kupic takiej saszetkowj tylko suche ziolo i zaparzac min 3 godziny przed piciem i min 3x dziennie po szklance.
Co do wiesiolka to ma podzialac na sluz, zeby sie pieknie wszystko wyslizgnelo
te miniskurcze ktore zarowno wiesiolek jak i malina moze spowodowac napewno nie wywolaja porodu, zalecane sa od 36 tygodnia bo nie ma badan na temat wczesniejszego uzycia ktorego sie unika rowniez na ich dzialanie estrogenne.
To co ja wiem.
No biegne po herbatemichaela, emilkazozz lubią tę wiadomość
-
Bylam u specjalisty, ktory tak jakos gadal , ze lepiej zrobic, bo ze niby usg nie daje pewnosci , ze dziecko zdrowe itd , wiec glowkowalam caly weekend czarne scenariusze juz pisalam. Az wkoncu dla spokoju poszlam na to badanie , dodam , ze koszt badania pokryla kasa chorych , bo jestem po 35. To badanie jest dosc drogie , wiec jak mi je oferowali za darmo to myslalam pewnie sa powody. Lekarz oczywiscie tez na tym zarabia , wiec w jego interesie mnie przekonac , eh taki biznesik , a ja mam teraz spokoj. Samo pobieranie nie bylo az takie strasznie w porownaniu z oczekiwaniem po i ten strach , ze wody moga zaczac sie saczyc, 3 dni przelezalam . Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 16:40
-
Iva79 wrote:Bylam u specjalisty, ktory tak jakos gadal , ze lepiej zrobic, bo ze niby usg nie daje pewnosci , ze dziecko zdrowe itd , wiec glowkowalam caly weekend czarne scenariusze juz pisalam. Az wkoncu dla spokoju poszlam na to badanie, dodam , ze koszt badania pokryla kasa chorych , bo jestem po 35 roku I IVF . To badanie jest dosc drogie , wiec jak mi je oferowali za darmo to myslalam pewnie sa powody. Lekarz oczywiscie tez na tym zarabia , wiec w jego interesie mnie przekonac , eh taki biznesik , a ja mam teraz spokoj. Samo pobieranie nie bylo az takie strasznie w porownaniu z oczekiwaniem po i ten strach , ze wody moga zaczac sie saczyc, 3 dni przelezalam . Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
Mine brak słow na lekarzy, bardzo bardzo to gorzko wspominam, własnie te nerwy i niepewność, (po prenatalnych fatalny wynik i jeszcze sposób przekazania wieści zmiatający z nóg - wesprazemy każdą Pani decyzję - w piątek wieczorem, telefonicznie i wekend bez możliwości ruchu, dopytania, badań) Zdecydowaliśmy się na NIfty. Nie będę się rozpisywać bo do tego się niechetnie wraca, ale ostateczny wniosek był gorzki zę w dużym stopniu o "biznesik" chodziło.
Dobrze żę to za nami. Teraz tylko już patrzeć do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 10:06
Iva79 lubi tę wiadomość
-
26 tydzień czas zacząć
Dziś mój ostatni dzień urlopu i dzisiaj idę na wizytę, zapadnie decyzja czy L4 czy wracam do pracy. Ehhh to czekanie na wizytę jest okropne
Zawsze chodziłam po południu, ale siedziałam wtedy w pracy to czas szybko leciał. A teraz... Wlecze się okropnie
Szczęśliwa Mamusia, Werix lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie przyszłe mamy
Podczytuję Was od jakiegoś czasu i w końcu postanowiłam się przyłączyć.
Właśnie planuję spacer do Biedronki po kule, ale mam przeczucie, że zestaw z szarością jest tylko w połączeniu z różem, a czekamy na chłopca.Dagn_, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Witaj Flauta.
Są jeszcze szarości z bielą.
Ja chciałam jeszcze szarość z beżem i bielą ale nie było tym razem.
Albo beże albo szarości.Flauta lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno