Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczęśliwa, ale właśnie mój gin mi te tabletki przepisał... Chyba widział co robi? Pomimo to, po przeczytaniu ulotki i opinii o nich, jakoś nie jestem przekonana. Chyba wolę ich nie brać poprostu.
A boje się ze powie ze wchodzę.w.jego kompetencje jak na wizycie zwrócę mu uwagę ze tych tabletek nie brałam i ze nie powinno się ich w ciąży brać, nawet w ulotce o tym piszą. I opinie tez mają fatalne...
-
Martusia niekiedy lekarze przepisują Theovent na spięta macice i skurcze.
Jest to lek typowo stosowany przy astmie i podobnych no ale działa tez na stany skurczowe innych mięśni.
Myślę że lekarz wie co robi.
Efekty uboczne zawsze mogą wystąpić jak i przy każdym leku.
A brałaś wcześniej cos innego np no spe?
Dagn_ lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Nic wcześniej nie brałam. Te skurcze aż tak mnie nie męczyły... Czasem tylko czuje jak macica się napina, ale za chwile przechodzi. Ja nie jestem zwolennikiem brania tabletek. Wogole. A w ciąży tym bardziej. Co prawda teraz czasem mi się zdarzy... Jak wielokrotnie w ciągu dnia łapią mnie skurcze to właśnie biorę nospe. Choć i tak max 1 dziennie. Oprócz tego biorę magnez i jem dużo pomidorów żeby uzupełnić potas
-
Wiesz ciężko wchodzić w kompetencje lekarza.
Może skonsultuj to jeszcze raz z nim.
Po prostu powiedz jakie masz obawy i tyle.Martusiazabka lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
-
Ja proszków też nie lubię, mam wrażenie że ten proszek siedzi w ubraniach
od lat wszystko nasze piorę w płynie, dziecka tym bardziej
ja mam dziś o 17 usgnie mogę się doczekać
mam nadzieję że nic tej mojej córce nie wyrosło
baranosia, polkosia, Nulka, Iskierka3, Werix, Martusiazabka, Dotty84, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Ja tez piorę w płynie, proszek nie raz mi się osadzał na ubraniach jak prałam w niższej temperaturze.
Dziecięce tez planuję prać w płynach tylko jeszcze nie wiem w jakim
-
Martusiazabka wrote:Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Wróciliśmy dziś w nocy znad morza
udało mi się juz was nadrobić. Widze zakupy mnie ominęły
chyba musze się przejść do biedronki i do lidla... Może uda mi się jeszcze kupić coś fajnego
Powiedzcie mi... Bo na ostatniej wizycie doktor przepisał mi jakieś tabletki rozkurczowe THEOVENT 100. Kazał brać narazie po 1 dziennie. Mówi ze są majlepsze, bo nie powodują rozwarcia. Kupiłam je, ale przeczytałam ulotkę i tam jest napisane ze to tabletki rozkurczowe ale na drogi oddechowestosuje się je przy zapaleniach płuc i oskrzeli. I że nie powinno się ich stosować w ciąży.
Szukałam w internecie jakiś forów żeby zobaczyć co ludzie piszą. I tak jak myślałam... Dziewczyny się wypowiadają ze miały po nich duszności, zdarzało im się zasłabnąć i miały straszne mdłości. Każda jak leci odstawiała je na własną rękę i skutki uboczne mijały.
Nie wzięłam do tej pory ani jednej tabletki. Nie chce ryzykować. Jak brzuch mi.się napina to biorę poprostu nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza... Co o tym myślicie? Miała któraś cokolwiek do.czynienia z tymi tabletkami?
Martusiażabka, przez moją 3 letnią "kariere zawodową" w aptece nie spotkałam się ze stosowaniem Theoventu u ciężarnych. On faktycznie powoduje rozkurcz mięśni gładkich oskrzeli, dlatego stosowany jest w dusznościach i problemach z oddychaniem, ale nie słyszałam o zastosowaniu go u ciężarnych. Zaraz odkopię moją mądrą książkę do Farmakologii i poszukam info
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
W mojej "mądrej" książce nie ma informacji o zastosowaniu w przypadku skurczów macicy, ale tak jak Kaczorek pisze czasami lekarze mają informację nie tyle naukowe, co wywodzące się z doświadczenia, dlatego najlepiej będzie jak porozmawiasz ze swoim lekarzem i powiesz jakie masz wątpliwości.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Sama w domu mam proszki i plyny do prania. Do plukania zloty lenor, pachnie najdluzej ze wszystkiego co uzywalam. Jednak proszku uzywam tylko do Damiana ubran roboczych i ciezkich przypadkow. Nie wiem czemu ale wszystko mnie swedzi po proszku. Dla malenstwa juz mam spory zapas plynow, proszkow z loveli. Odplamiacz tez jest.
Czuje dzis straszny ucisk z lewej strony. Tak od szyjki macicy do biodra. Bolesne i bardzo niekomfortowe
Powodzenia Polkosiu na polowkowych
I witam nowa mamusie w naszym gronie. Bardzo sie ciesze sie coraz wiecej mamusiek ma odwage do nas dolaczyc
Przypominam rowniez o liscie na pierwszej stronie (3 post) oraz ze udzielamy sie na fb (tu poprosze o wiadomosc priv na belly)polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
A ja po czterech latach męczenia się z jedzeniem białego barszczu mojej teściowej który jest jak woda i bez smaku, postanowiłam zrobić swój. Taki na zakwasie, a nie z torebki i taki na grzybkach suszonych i z chrzanem do smaku i mąką zabielony żeby był gęsty... mniam! zajadamy się nim z mężem
I mój mąż wczoraj do swojej mamy mówi: "to jest barszcz, a nie jakaś woda..."
A moja teściowa oczy na niego wywaliła i nic nie powiedziała, bo ona chyba ciągle uważa że tym co ja zrobie można się otruć... a tymczasem jak się zdarzy tak że ja coś ugotuje to w domu wszyscy chwalą, tylko teściowa nie, zazwyczaj nawet nie próbuje...Nulka, Martusiazabka, guerretenshi lubią tę wiadomość
-
Perl, moja mama to robi wodę - rosół
Nie ma to kompletnie smaku, bo daje za mało mięsa, a na koniec dolewa wody
A potem mówi, że to specjalnie taki delikatny zrobiła
A najbardziej mnie wkurza, że do każdej zupy daje kostkę rosołową, a to sam syf. Ja przez to nie umiałam normalnie gotować, bo mi żadna zupa potem bez kostki nie smakowała... Dopiero jak dla Klementynki zaczęłam uczyć się gotować, to się zorientowałam, że trzeba walić całą włoszczyznę, a nie tylko 1 marchewka, seler i pietruszka. Aktualnie moją ulubioną "przyprawą" jest natka z pietruszki suszona albo czasem świeża. Niestety młodej nic nie mogę solić, ale dzięki temu odważyłam się stosować dużo ziół i przypraw i naprawdę można zrobić pyszne rzeczy bez tego syfu. A barszczu zazdroszczę, nie umiem zrobić
W ogóle dopiero ciągle się uczę...
Martusiazabka, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia powodzenia na wizycie
chyba faktycznie jesteś ostatnia
A co do rosołu to mój tata też zawsze wodę robił, raju jakie to było niedobre
Mi jeszcze nigdy nie wyszedł taki rosół żebym była w 100% usatysfakcjonowana ale próbuję, w końcu kiedyś osiągnę mistrzostwo -
Poproszę o przyjęcie na fb, jest możliwość wysłania na emaila zaproszenia? mój email: [email protected]
Dziś byłam u lekarki. 23 tydzień i dzidzia waży 550gram. Jaka waga była u Was? Dostałam skierowanie na glukoze za trzy tygodnie i zastanawiam się czy już wprowadzić post na cukry wszelkie teraz by wynik wyszedł mi wzorcowo a bardzo mi na nim zależy. Lekarka powiedziała żeby nie pić tego duszkiem i żeby wycisnąć sobie do buteleczki jedną małą cytrynę i dać pani zabiegowej wraz z glukozą to mi rozrobi to razem i będzie lepsze do strawienia i po wypiciu trzeba czekać 2 godziny na ponowne pobranie.
Co byście proponowały zjeść dzień wcześniej? Czy to ma jakieś powiązanie z tym badaniem na następny dzień? Nie chciałabym zwymiotować i drugi raz wlec się na to badanie więc zastanawiam się nad kolacją dzień przed: gulasz czy zupa mleczna czy sałatka warzywna czy coś innego czy znaczenia to najmniejszego nie ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 14:29
Szczęśliwa Mamusia, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
ja używam w domu wegety robionej samodzielnie z suszonych warzyw. jest dobra w smaku i wiem co dodaje
Ale zaczęłam robić coś takiego dopiero ze cztery lata temu jak do domu kupiliśmy termomix, wcześniej też do wszystkiego waliłam kostke rosołową... w tym Termomixie są przepisy na takie domowej roboty i kostki rosołowe i wegete i wogóle wszystko... Nawet soczki ala kubuś albo krem ala nutella można zrobić...
Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość
-
Sea generalnie zaleca się jeść normalnie, nie ma sensu wprowadzać żadnej specjalnej diety wcześniej żeby nie zafałszować wyników
Zjedz normalną kolację przed snem tak żebyś się najadła, do rana i tak wszystko strawisz, rano nie jedz i nie pij
Badanie ma pokazać jak twój organizm radzi sobie z taką dawką glukozy w naturalnych warunkach
Niewykryta cukrzyca ciążowa jest na prawdę dużo groźniejsza niż to badanieMartusiazabka lubi tę wiadomość
-
Sea wrote:Poproszę o przyjęcie na fb, jest możliwość wysłania na emaila zaproszenia? mój email: [email protected]
Dziś byłam u lekarki. 23 tydzień i dzidzia waży 550gram. Jaka waga była u Was? Dostałam skierowanie na glukoze za trzy tygodnie i zastanawiam się czy już wprowadzić post na cukry wszelkie teraz by wynik wyszedł mi wzorcowo a bardzo mi na nim zależy. Lekarka powiedziała żeby nie pić tego duszkiem i żeby wycisnąć sobie do buteleczki jedną małą cytrynę i dać pani zabiegowej wraz z glukozą to mi rozrobi to razem i będzie lepsze do strawienia i po wypiciu trzeba czekać 2 godziny na ponowne pobranie.
Co byście proponowały zjeść dzień wcześniej? Czy to ma jakieś powiązanie z tym badaniem na następny dzień? Nie chciałabym zwymiotować i drugi raz wlec się na to badanie więc zastanawiam się nad kolacją dzień przed: gulasz czy zupa mleczna czy sałatka warzywna czy coś innego czy znaczenia to najmniejszego nie ma?
Z tego co mi wiadomo to dzień wcześniej lepiej nie jeść słodyczy, ale ja się zapomniałam i na kolację zjadłam naleśniki ze słodkim dżemem, a wynik wyszedł prawidłowy. Cytryna zdecydowanie poprawia smak tego roztworu. Bez niej chyba bym nie przełknęła....