X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra kupiłam dwa płyny i dwa proszki w biedronce i do tego 2 paczki pampersów w promocji :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie :) Mała ma 750g i rośnie z niej akrobatka ;) Nogi zarzucone na głowę :P

Dagn_, baranosia, Martusiazabka, cudek2, polkosia, emilkazozz, Werix, Kaczorek, guerretenshi, Nulka, Dotty84, Isia86, Iva79, Izieth lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anniolek wrote:
    Ja na glukozę planuję iść jutro. Brrrr... no ale może nie będzie źle. Zabiorę cytrynkę. Wolę w miarę wcześnie żeby ewentualną poprawke móc zrobić gdyby coś poszło nie tak. Wizyta w pn. Ja to jeszcze muszę na toxo zrobić, bo nie przechodziłam. To jest moja zmora. Tak się boję tego. Już uważam jak mogę i kotka nie mam ani pieska, ani nic. Ale mnie to przeraża. Mój mówił, że jak do tej pory nigdy nie miałam a uważam bardziej niż wcześniej to żebym nie panikowała. Ale ja się boję :( A wy jak? Przechodziłyście toxo przed ciążą. Ehhh spędza mi to sen z powiek...

Mój teść gin mówi, że żeby się zarazić toxo to chyba trzeba by zjeść gowno kota hihi (cytuję) i w całej ponad 30-letniej karierze zdarzył mu sie aż jeden przypadek, a na codzień przyjmuje pacjentki raczej z nizin społecznych, gdzie świadomość chorób i zagrożeń jest znikoma :) Wiec nie masz się czego obawiać, myślę, że ze wszystkich zagrożeń w ciąży to jest akurat najmniejsze :) Wiec jak juz koniecznie chcesz się czymś martwić to poszukaj czegoś bardziej prawdopodobnego :) RELAXXX!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 18:28

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowych, ale niestety nie wszystko OK :( Jedna komora boczna jest znacznie poszerzona, na granicy normy, mamy za 10-14 dni iść na kolejne USG, najlepiej do specjalisty wad wrodzonych i rozwojowych... Ech, ciągle coś... Poza tym wszystko OK, ale i tak jestem załamana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 18:57

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, jak Ci ma wyjść cukrzyca, to żadna dieta nie pomoże :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia- co znaczy "znacznie porzerzona"? Tzn ile ma?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 mm (norma 10) - miała któraś z Was podane takie dane? Prawa ma 5,5 mm. One powinny być identyczne, a u nas jest duża asymetria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 19:06

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie miałam do czynienia, ale na pewno wszystko jest ok. skoro jeszcze w normie-
    Rozumiem, że lekarz wybrany przez ciebie a sprzęt ma dobry- w sensie, chodziłaś już do niego?

a w ogóle dziś z córką oglądałyśmy zdjęcia i filmiki z okresu jej niemowlęctwa (9-10 miesiąc życia) i stwierdzam, że gdybym miała mieć dzieci "rok po roku" to bym się pochlastała. Za leniwa jestem. Jak sobie przypomniałam, ile uwagi kosztowało mnie zajmowanie się tym szkrabem a gdzie jeszcze drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 19:12

f2w3vfxms6mp9lea.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bori miał 6. Druga 5. Hmmm.. norma do 10. Nic mi nie mówiła; że mam się denerwować. Ja to dopiero z opisu wiem, a tak to nawet nie mówiła, ale napisała....ostanie badanie u niej mam 27 września i też już se denerwuje:/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mojej koleżanki córka na badaniu miała dziurę w serduszku - dramat-po porodzie dalej, ale mniejszą. Po 3 m-cach kontrol i został 1mm. teraz wyznaczyli wizytę za rok i nie kazali się martwić. powtórz badanie za jakiś czas - pewnie zacznie się wyrównywać, ale współczuję stresu

cukrzyca- zafałszować można w sumie poziom cukru na czczo. Ale po podaniu glukozy i tak wyjdzie co jest. NIe da się żadną dietą tego zmienić. Ja się pilnuję diety ekstremalnie od 2 tygodni , a wystarczy, że w jednym posiłku znajdzie się coś nie do końca dozwolone (jeszcze się uczę reakcji) i już kolejny mój pomiar szybuje do góry
    zresztą po co fałszować wyniki. Cukrzyca niekontrolowana jest groźna nie tylko dla matki ale i dla dziecka, więc lepiej wiedzieć i kontrolować.
    Ja w sumie na badanie poszłam wcześniej niż są wskazania bo w 22 tygodniu - i żałuję że nie poszłam jeszcze wcześniej, bo każdy tydzień kontroli nad tym dziadostwem wyjdzie nam obu tylko na dobre

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ważne że jeszcze w normie, może jakiś błąd pomiaru? Kurcze współczuję stresu, trzymam kciuki za powtórne usg
    Ja nie kojarzę takich danych, w opisie nic nie mam, może na zdjęciach gdzieś
    Pamiętam że dużo miałam pomiarów na sercu ale w opisie mam tylko że komory serca prawidłowe

ja też już po swoim usg :) u mnie wszystko ok
    900g zdrowej córy :D jestem mega uspokojona i to jest ten moment że wszystkie stresy mi odeszły, cudowne uczucie :) porównałam usg jej i syna z tego samego tygodnia: są prawie identyczni i nawet rączki przy twarzy mają tak samo ułożone :)
    Potwierdziło się jej pośladkowe ułożenie, dobrze ją czuję

Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, Krakuska, baranosia, Kushina, RedLady, cudek2, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. U mnie na wyniku nie jest napisane ile mm miały komory, tylko komentarz, ze obraz jam serca prawidłowy. Postaraj się o tym za bardzo nie myśleć ani nie czytać "internetów", bo się niepotrzebnie nakręcisz...

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też był błąd z noskiem. pierw wyszedl ok 4,3 , a pozniej sie okazalo ze jest 7 wiec mi kamien spadl z serca. wystarczy ze dlon sie zatrzesie a juz wyjdzie za maly lub za duzy wynik.
    boje sie tego bolu na szyjce macicy. nie wiem czy mlody napiera na nia glowka czy skacze nogami. jakby nerwobole mnie przechodzily, rozpiera okropnie. jak sie wiercil cale dnie, tak dzis tylko to uczucie. z rana jeszcze byly smyrniecia po wnetrznosciach.
    oby w nocy sie przekrecil.
    z FB prosze o dodanie mnie do przyjaciolek i wyslanie mi najlepiej linka do swojego profilu :)

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia musi być dobrze :*

Kalina szok że nasze dzieciaczki zbliżają się już do 1kg ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kilka razy sprawdzał i dokładnie mierzył, sprzęt OK i on też doświadczony, więc nie sądzę, że to błąd pomiaru... Najgorsza jest ta duża asymetria. Sprawdziłam, to u Tysi były identyczne. No nic, za te 10 dni pójdę na kolejne USG i zobaczymy... Byle nie rosło.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty 84- dzięki. Rozbawiło mnie to i podniosło na duchu. Fajnie mieć teścia gina :)
    Polkosia spokojnie. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Pójdziesz jeszcze i sprawdzicie dokładnie. Na pewno będzie wszystko ok. Trzymamy kciuki! ! !
    Ja dziś staram się nie jeść owoców już wieczorem i słodyczy żeby te wyniki nie był złe. Dodam, ze słodyczy jem na prawdę mało ale za to odkąd mam Polę w brzuszku jesteśmy nektarynkowe panny :) Uwielbiam i szamam dużo. :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

gannyx8d3jkuugfm.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka3 wrote:
    Ja jestem z Kalisza, tam rodziłam moja córkę 5 lat temu i było tragicznie, o mało co skończyło by się porodem kleszczowym... dlatego teraz chodzę do lekarza z Poznania, który pracuje na Polnej (u nas w Kaliszu przyjmuje raz w tygodniu) i planuje tam rodzić.
    O Polnej słyszałam różne opinie. Jako, że dla kobiet z moich okolic to żabi skok to masa jedzie rodzić tam. Sama byłam tam jedynie na endokrynologii.
    Ja 5 lat temu miałam CC przez brak postępu porodu (ale to u nas w szpitalu). Z jednej strony jakby co to świetny oddział neonatologiczny i noworodkowy jest na Polnej, ale tu bliżej domu. Chyba najpierw obczaję nową Panią ordynator i później zdecyduje, bo teraz chciałabym rodzić SN, ale nie wiem jak mi to wyjdzie

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • anniolek Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dobra kupiłam dwa płyny i dwa proszki w biedronce i do tego 2 paczki pampersów w promocji :)
    U mnie to samo. Wysłałam brata na łowy bo sąsiaduje z biedronką :)

gannyx8d3jkuugfm.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

Kalina szok że nasze dzieciaczki zbliżają się już do 1kg ;)

Noo to już taka poważna waga :) mnie jakoś tak ta waga uspokaja :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a u mnie skracajaca sie szyjka :/ dostałam zwolnienie, luteinę dopochwowa i magnez. Nie mam nakazu leżeć ale mam sie oszczędzać (a i tak juz to od tygodnia robię). Szyjka ma 29 mm wiec nie jest złe. A ja muszę dokończyć badania i nie chce iść na zwolnienie. Jutro jadę pogadać z szefem. Spróbuje sie umówić, ze lab na dwa dni w tygodniu będzie mój i wtedy będę przychodziła do pracy. Ciekawe co on na to powie :/
    Pokłosia trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

bl9cvcqgs911kctx.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ