Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Koska, zwariowałaś! Nie wracaj do pracy!!! Mi w 3 tygodnie z 4 cm do 12 mm się z Tyśką skróciła, a byłam na zwolnieniu... Daj spokój. Najlepiej poleż z tydzień. Ale tak leż leż, a nie... Tu do sklepu, tu pozmywać... Naprawdę, z szyjką nie ma żartów...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A szefowi powiedz, że jesteś zagrożona przedwczesnym porodem i tyle. Zwolnienie to zwolnienie. Są ważniejsze rzeczy w życiu. Ja twardnień nie miałam, a szyjka mi się do 27 mm skróciła nagle w 18 tc. Po 10 dniach leżenia wróciła do 38 mm, a dzisiaj na USG miała 4 cm, ale nie dźwigam już nic, a moja jedyna aktywność to sprzątnięcie na bieżąco, 1h dziennie. A tak to leżę, z Tyśką głównie na łóżku się bawimy. Marcin zabiera ją na inne rozrywki.
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mi lekarz tłumaczył ze nie ważne jest ile mm ma szyjka bo każda ma inna anatomię i nie ma co się porównywać. Najważniejsze czy się skraca. To jest poważne zagrożenie przedwczesnym porodem. Ja tez jestem zwolenniczką pracy ale moim zdaniem to nie przelewki i nie powinnaś pracować tylko leżeć i odpoczywać bo jak szyjka puści to będzie po zawodach
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
o matko, Koska, kobieto, wez nie szalej! przeciez to powazna sprawa z ta szyjka! praca pracą, ale dziecka nic Ci nie zwroci jesli wydarzy sie teraz cos zlego! przepraszam, ze pisze tak kategorycznie, ale ja sama, majac prawie polroczne, biegajace dziecko prawie non stop leze w domu. u mnie szyjka tez mocno sie skrocila do 28mm i moja lekarka juz zapowiedziala, ze jesli przy kolejnej wizycie bedzie tyle samo albo mniej to wysyla mnie na przymusowe lezenie do szpitala! nie moge sobie na to pozwolic przy dziecko, wiec leze. i schize mam jak stad do Chin. twardnienia brzucha nie mam, ale przy kazdym zakłuciu umieram ze strachu. z domu nie wychodzilam juz prawie poltorej tygodnia i slaba jestem masakrycznie, ale co zrobic. modle sie o to, by przy kolejnej wizycie bylo juz dobrze!
polkosia- dobrze, ze u Ciebie z ta szyjka ok.
przepraszam, ze nie odniose sie do innych postow, ale juz nic nie pamietam
dobrego wieczoru wszystkim!Dagn_ lubi tę wiadomość
-
Koska 88 u nas identyczna sytuacja. Niby szyjka zrobiła się miękka i dostałam założenie do odpoczynku i kilogramy luteiny na recepcie. Tak samo jak Ty mam dylematy w kwestii pracy. Ja mam się obserwować i za 2 tyg do kontroli.Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
-
Kurczę widzę, ze moja lekarka ma niestresujacy sposób podawania wiadomości. Po wizycie u niej za bardzo sie nie przejęłam. Dopiero jak poczytałam w necie i to co napisaliście. Macie racje. Chyba poleze do wizyty 19.09 i zobaczymy co wtedy powie.
-
cudek2 wrote:Bori miał 6. Druga 5. Hmmm.. norma do 10. Nic mi nie mówiła; że mam się denerwować. Ja to dopiero z opisu wiem, a tak to nawet nie mówiła, ale napisała....ostanie badanie u niej mam 27 września i też już se denerwuje:/
-
Koska, mój ginekolog tak samo mnie załatwił. Powiedział, że szyjka się trochę skróciła i żeby dużo odpoczywać, a ja się nie przejęłam i 2 czy 3 dni później wyglądowałam w szpitalu...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dotty84 wrote:No bo czemu miałabyś się denerwować skoro Ci wyszło 5 i 6? Przecież to znaczy, że są symetryczne i nie poszerzone :)0
Mnie nie chodzi o serduszko a o mózg. O te rogi boczne czy jakoś tak. W jednej jest więcej płynu. Dlatego to napisała,że jest 6. No nie stresuje... hmmm... aż tak. Mam nadzieję, że już się to wyrównało zupełnie. -
Ja dalej nie wiem ile ma moja szyjka, bo nie sprawdza na usg, tylko na fotelu. Twardnieje mi brzuch od czasu do czasu. Pobolewa jak mały czasem się rusza. Ta blizna chyba też ma tu znaczenie ... no nic. Wizyta jutro o 17. Mam nadzieję, że wszystko ok.