X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały problemy z szyjka. Ile u was wynosi? Ile sie skróciła i czy miałyście przy tym twardnienia brzucha? Nie wiem jak bardzo mam sie przejmować i czy jednak nie skorzystać z tego zwolnienia. O jak z szefem gadać :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, chyba nie ma żartów.. Lepiej posiedzieć w domu i odpoczywać. Po co prowokować niebezpieczne sytuacje

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, zwariowałaś! Nie wracaj do pracy!!! Mi w 3 tygodnie z 4 cm do 12 mm się z Tyśką skróciła, a byłam na zwolnieniu... Daj spokój. Najlepiej poleż z tydzień. Ale tak leż leż, a nie... Tu do sklepu, tu pozmywać... Naprawdę, z szyjką nie ma żartów...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szefowi powiedz, że jesteś zagrożona przedwczesnym porodem i tyle. Zwolnienie to zwolnienie. Są ważniejsze rzeczy w życiu. Ja twardnień nie miałam, a szyjka mi się do 27 mm skróciła nagle w 18 tc. Po 10 dniach leżenia wróciła do 38 mm, a dzisiaj na USG miała 4 cm, ale nie dźwigam już nic, a moja jedyna aktywność to sprzątnięcie na bieżąco, 1h dziennie. A tak to leżę, z Tyśką głównie na łóżku się bawimy. Marcin zabiera ją na inne rozrywki.

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tłumaczył ze nie ważne jest ile mm ma szyjka bo każda ma inna anatomię i nie ma co się porównywać. Najważniejsze czy się skraca. To jest poważne zagrożenie przedwczesnym porodem. Ja tez jestem zwolenniczką pracy ale moim zdaniem to nie przelewki i nie powinnaś pracować tylko leżeć i odpoczywać bo jak szyjka puści to będzie po zawodach

Martusiazabka lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Mi sie skróciła z 37 mm na 29 wiec jakoś nie bardzo dużo. Lekarka mówiła, ze ile muszę leżeć ale, ze mam sie oszczędzać. Muszę sie zastanowić jak jutro pogadać z szefem :/

bl9cvcqgs911kctx.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, Koska, kobieto, wez nie szalej! przeciez to powazna sprawa z ta szyjka! praca pracą, ale dziecka nic Ci nie zwroci jesli wydarzy sie teraz cos zlego! przepraszam, ze pisze tak kategorycznie, ale ja sama, majac prawie polroczne, biegajace dziecko prawie non stop leze w domu. u mnie szyjka tez mocno sie skrocila do 28mm i moja lekarka juz zapowiedziala, ze jesli przy kolejnej wizycie bedzie tyle samo albo mniej to wysyla mnie na przymusowe lezenie do szpitala! nie moge sobie na to pozwolic przy dziecko, wiec leze. i schize mam jak stad do Chin. twardnienia brzucha nie mam, ale przy kazdym zakłuciu umieram ze strachu. z domu nie wychodzilam juz prawie poltorej tygodnia i slaba jestem masakrycznie, ale co zrobic. modle sie o to, by przy kolejnej wizycie bylo juz dobrze!

polkosia- dobrze, ze u Ciebie z ta szyjka ok.

przepraszam, ze nie odniose sie do innych postow, ale juz nic nie pamietam :/

dobrego wieczoru wszystkim!

Dagn_ lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • dora245 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 u nas identyczna sytuacja. Niby szyjka zrobiła się miękka i dostałam założenie do odpoczynku i kilogramy luteiny na recepcie. Tak samo jak Ty mam dylematy w kwestii pracy. Ja mam się obserwować i za 2 tyg do kontroli.

Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę widzę, ze moja lekarka ma niestresujacy sposób podawania wiadomości. Po wizycie u niej za bardzo sie nie przejęłam. Dopiero jak poczytałam w necie i to co napisaliście. Macie racje. Chyba poleze do wizyty 19.09 i zobaczymy co wtedy powie.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Bori miał 6. Druga 5. Hmmm.. norma do 10. Nic mi nie mówiła; że mam się denerwować. Ja to dopiero z opisu wiem, a tak to nawet nie mówiła, ale napisała....ostanie badanie u niej mam 27 września i też już se denerwuje:/
    No bo czemu miałabyś się denerwować skoro Ci wyszło 5 i 6? Przecież to znaczy, że są symetryczne i nie poszerzone :)0

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, mój ginekolog tak samo mnie załatwił. Powiedział, że szyjka się trochę skróciła i żeby dużo odpoczywać, a ja się nie przejęłam i 2 czy 3 dni później wyglądowałam w szpitalu...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    No bo czemu miałabyś się denerwować skoro Ci wyszło 5 i 6? Przecież to znaczy, że są symetryczne i nie poszerzone :)0

Mnie nie chodzi o serduszko a o mózg. O te rogi boczne czy jakoś tak. W jednej jest więcej płynu. Dlatego to napisała,że jest 6. No nie stresuje... hmmm... aż tak. Mam nadzieję, że już się to wyrównało zupełnie.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej nie wiem ile ma moja szyjka, bo nie sprawdza na usg, tylko na fotelu. Twardnieje mi brzuch od czasu do czasu. Pobolewa jak mały czasem się rusza. Ta blizna chyba też ma tu znaczenie ... no nic. Wizyta jutro o 17. Mam nadzieję, że wszystko ok.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 2cm i lekarz też tylko na fotelu to ocenia więc może być różnie ;) tylko że moja od początku ma 2cm i nic się nie zmienia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek mi zwykle tez sprawdzała tylko na fotelu. Ale jak powiedziałam jej o bólach brzucha i pleców to sprawdziła długość na usg. Poprzednia wartość mam akurat z połówkowych które miałam miesiac temu robione.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez 2 wg karty ciazy. Ale za kazdym razem mowi ze ladna twarda i zamknieta.

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    U mnie tez 2 wg karty ciazy. Ale za kazdym razem mowi ze ladna twarda i zamknieta.
    No i to jest najważniejsze! :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iskierka3 Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia trzymam kciuki żeby z Twoim maluszkiem było wszystko dobrze!

f2w3vkcbqzgc6jh3.png[/url]
    l22n8u699j5vtdij.png[/url]
  • Werix Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, trzymam kciuki. Ja mam tylko napisane: serce czterojamowe skierowane koniuszkiem w lewą stronę, RVOT LVOT oraz obraz 3 naczyń śródpiersia prawidłowe.

17u9ha00otchcgqb.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a ja myślałam że ty o sercu piszesz a to o mózg chodzi? Rany sorry :(

82doroeqdnooy9dr.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ