Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Flauta wrote:baranosia, a Ciebie widziałam też na wątku olsztyńskim? Jeśli dobrze kojarzę to jest szansa, że spotkamy się gdzieś na porodówce, bo zaawansowanie ciąży podobne
Flauta lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie gadajcie o jedzeniu, bo ja jestem wiecznie głodna! Muszę jechać do sklepu, bo już nie mogę Was czytać ;p A pomidorową jadłam trzy w dni w zeszłym tygodniu
Ale ostatnio sporo dziewczyn do na dołączaSuper!
U mnie jeszcze 3 dni do trzeciego trymestru i aż się wierzyć nie chce, jak to szybko leci. Po ukończonej szkole rodzenia biorę się za dokończenie wyprawki (może coś mi jeszcze podpowiedzą). Dzisiaj i jutro maluję łóżeczko dla maluchaOstatnio na budowie same problemy, więc wątpię, byśmy wprowadzili się do nowego domu przed porodem. Muszę namówić narzeczonego, żeby mi złożył komodę dla dziecka i będę już mogła ją wypełniać
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Jedzmy pomidory jedzmy póki są...
Jak zaczęły mnie skurcze w łydkach się zapowiadać pomidory, bakalie wkroczyły na stół i spokój wrócił.
U nas niestety przy pierwszym dziecku żaden proszek/płyn nie dał sobie rady (dzidziuś, lovela, yelp) po wszystkim kontaktowo wysypki, dopiero orzechy piorące dały radę i teraz też chyba na pierwszy rzut one pójdą. -
Zauwazylam ze ostatnio zmienila mi sie intensywnosc zapachow plynow do plukania. Przewaznie mialam zawsze swoje dwa ulubione z lenora gdzie po wyjeciu z pralki i pozniej wyschnieciu bardzo ubranie pachnialo a teraz juz kupilam senstive i cotton z lenora czyli takie lagodnie tez z lenora ale juz one mi sie z dziecmi kojarza.
-
Ja mam jeszcze zapasy Jelpa w płynach/żelach i zużyję. U Klementynki szybko się przestawiłam na pranie w naszym (używam Wirka, a on jest taki delikatny w sumie), bo nic jej nie uczulało na szczęście
Chyba po 5-6 miesiącach jakoś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:47
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja od początku ciąży już musiałm przejść na płyny dla dzieci, bo mi zapachy wszystkich normalnych płynów nie odpowiadały. co do wyboru płyn czy proszek... ja piore w płynie delikatne rzeczy typu bluzeczki itd a proszku używam do bielizny, więc myśle że dziecka rzeczy w proszku to pewnie pieluchy, pościel będę prała, więc kupuje i jedno i drugie...
baranosia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, ostatnio któraś tu pisała o fajnych firmach fotelików samochodowych (oprócz maxicosi). myśle nad kupnem tego wózka Amelis, i teraz pytanie jaki fotelik do niego dokupić?? chciałabym żeby nie był zbyt drogi, ale bezpieczny. polecicie coś??
-
Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Wróciliśmy dziś w nocy znad morza
udało mi się juz was nadrobić. Widze zakupy mnie ominęły
chyba musze się przejść do biedronki i do lidla... Może uda mi się jeszcze kupić coś fajnego
Powiedzcie mi... Bo na ostatniej wizycie doktor przepisał mi jakieś tabletki rozkurczowe THEOVENT 100. Kazał brać narazie po 1 dziennie. Mówi ze są majlepsze, bo nie powodują rozwarcia. Kupiłam je, ale przeczytałam ulotkę i tam jest napisane ze to tabletki rozkurczowe ale na drogi oddechowestosuje się je przy zapaleniach płuc i oskrzeli. I że nie powinno się ich stosować w ciąży.
Szukałam w internecie jakiś forów żeby zobaczyć co ludzie piszą. I tak jak myślałam... Dziewczyny się wypowiadają ze miały po nich duszności, zdarzało im się zasłabnąć i miały straszne mdłości. Każda jak leci odstawiała je na własną rękę i skutki uboczne mijały.
Nie wzięłam do tej pory ani jednej tabletki. Nie chce ryzykować. Jak brzuch mi.się napina to biorę poprostu nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza... Co o tym myślicie? Miała któraś cokolwiek do.czynienia z tymi tabletkami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:16
-
Wróciłam w końcu do domu po 2 tyg błogiego lenistwa
I chyba nie zdołam waszych wpisów ogarnąć... Telefon mam w naprawie niestety trzasnął ekranik i trzeba wymienić
Ja ciuszki zawsze piorę w płynach proszki mnie jakoś nie przekonują...
Co do fotelików ja sobie chwale BeSafe ale do tanich nie należą...
W środę wizytajuż nie mogę się doczekać żeby zobaczyć nasza mała księżniczkę, która mi tak ostatnio uroczo daje popalić
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
co do proszków, to miałam lovela , dzidziusia, jelp i wszystko jak leciało, łącznie z białym jeleniem. Zależy co mi wpadło w ręce w sklepie lub ewentualnie na co była promocja.
Właśnie też białego jelenia(płyn do naczyń) używałam później do mycia butelek, bo nuk strasznie drogi
generalnie najbardziej pasuje mi właśnie dzidziuś i lovela pod względem zapachów.
a co do kapsułek- może któraś w was się spotkała z czymś takim- kupowałam persil kapsułki od jakiegoś gościa na rynku- stoisko z niemiecką chemią-
i te kapsułki do białego zniszczyły mi kilkanaście białych ubrań- bluzek, spodni i rzeczy córki- pozostawały plamy dosłownie jakby ktoś wybielaczem chlapnął. Myślałam, że to wina pralki- jednak znajoma mówi, że u niej stało się to samo i teraz do białego używam tylko proszku vizirWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:21
-
Ja dzisiaj o 16:20 połówkowe, wreszcie
Chyba jestem ostatnia?
Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Koska 88, emilkazozz, Nulka, guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn