X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flauta wrote:
    baranosia, a Ciebie widziałam też na wątku olsztyńskim? Jeśli dobrze kojarzę to jest szansa, że spotkamy się gdzieś na porodówce, bo zaawansowanie ciąży podobne :)
    Tylko ja Kochana planuję poród w Bartoszycach :)

Flauta lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie co lepiej kupić proszek czy mleczko do prania? Na co dzień nie używam wcale proszków do prania tylko kapsułek i nie wiem co wybrać.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie gadajcie o jedzeniu, bo ja jestem wiecznie głodna! Muszę jechać do sklepu, bo już nie mogę Was czytać ;p A pomidorową jadłam trzy w dni w zeszłym tygodniu :D

Ale ostatnio sporo dziewczyn do na dołącza :) Super!

U mnie jeszcze 3 dni do trzeciego trymestru i aż się wierzyć nie chce, jak to szybko leci. Po ukończonej szkole rodzenia biorę się za dokończenie wyprawki (może coś mi jeszcze podpowiedzą). Dzisiaj i jutro maluję łóżeczko dla malucha :) Ostatnio na budowie same problemy, więc wątpię, byśmy wprowadzili się do nowego domu przed porodem. Muszę namówić narzeczonego, żeby mi złożył komodę dla dziecka i będę już mogła ją wypełniać :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • RybusiaB Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia są i kapsułki 14,49 za 12 szt.

nzjd3e3k11gx2zsw.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzmy pomidory jedzmy póki są...:) Jak zaczęły mnie skurcze w łydkach się zapowiadać pomidory, bakalie wkroczyły na stół i spokój wrócił.

U nas niestety przy pierwszym dziecku żaden proszek/płyn nie dał sobie rady (dzidziuś, lovela, yelp) po wszystkim kontaktowo wysypki, dopiero orzechy piorące dały radę i teraz też chyba na pierwszy rzut one pójdą.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RybusiaB wrote:
    baranosia są i kapsułki 14,49 za 12 szt.
    Widziałam ale jakoś dla dziecka nie wiem czemu nie pasują mi :D - wiem taki dziwny ze mnie człowiek ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie proszek. Mleczka znajac mnie za duzo bym zuzyla.

j36regz209hdv9cb.png
  • anna123 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauwazylam ze ostatnio zmienila mi sie intensywnosc zapachow plynow do plukania. Przewaznie mialam zawsze swoje dwa ulubione z lenora gdzie po wyjeciu z pralki i pozniej wyschnieciu bardzo ubranie pachnialo a teraz juz kupilam senstive i cotton z lenora czyli takie lagodnie tez z lenora ale juz one mi sie z dziecmi kojarza.

j36regz209hdv9cb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze zapasy Jelpa w płynach/żelach i zużyję. U Klementynki szybko się przestawiłam na pranie w naszym (używam Wirka, a on jest taki delikatny w sumie), bo nic jej nie uczulało na szczęście :) Chyba po 5-6 miesiącach jakoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:47

Dagn_ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Hani rzeczy piorę od kilku miesięcy z naszymi - w Arielu w kapsułkach :) Wczesniej używałam proszku - Jelpa i Loveli.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży już musiałm przejść na płyny dla dzieci, bo mi zapachy wszystkich normalnych płynów nie odpowiadały. co do wyboru płyn czy proszek... ja piore w płynie delikatne rzeczy typu bluzeczki itd a proszku używam do bielizny, więc myśle że dziecka rzeczy w proszku to pewnie pieluchy, pościel będę prała, więc kupuje i jedno i drugie...

baranosia lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perl masz rację też kupię i to i to :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ostatnio któraś tu pisała o fajnych firmach fotelików samochodowych (oprócz maxicosi). myśle nad kupnem tego wózka Amelis, i teraz pytanie jaki fotelik do niego dokupić?? chciałabym żeby nie był zbyt drogi, ale bezpieczny. polecicie coś??

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Flauta Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Tylko ja Kochana planuję poród w Bartoszycach :)
    To jednak kawałek ode mnie, ale tak czy inaczej miło spotkać kogoś z okolicy :)

2nn3gzu3wl2058ef.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Wróciliśmy dziś w nocy znad morza :-) udało mi się juz was nadrobić. Widze zakupy mnie ominęły :-) chyba musze się przejść do biedronki i do lidla... Może uda mi się jeszcze kupić coś fajnego :-)

Powiedzcie mi... Bo na ostatniej wizycie doktor przepisał mi jakieś tabletki rozkurczowe THEOVENT 100. Kazał brać narazie po 1 dziennie. Mówi ze są majlepsze, bo nie powodują rozwarcia. Kupiłam je, ale przeczytałam ulotkę i tam jest napisane ze to tabletki rozkurczowe ale na drogi oddechowe :-/ stosuje się je przy zapaleniach płuc i oskrzeli. I że nie powinno się ich stosować w ciąży.
    Szukałam w internecie jakiś forów żeby zobaczyć co ludzie piszą. I tak jak myślałam... Dziewczyny się wypowiadają ze miały po nich duszności, zdarzało im się zasłabnąć i miały straszne mdłości. Każda jak leci odstawiała je na własną rękę i skutki uboczne mijały.
    Nie wzięłam do tej pory ani jednej tabletki. Nie chce ryzykować. Jak brzuch mi.się napina to biorę poprostu nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza... Co o tym myślicie? Miała któraś cokolwiek do.czynienia z tymi tabletkami?

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:16

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam w końcu do domu po 2 tyg błogiego lenistwa ;) I chyba nie zdołam waszych wpisów ogarnąć... Telefon mam w naprawie niestety trzasnął ekranik i trzeba wymienić :/
    Ja ciuszki zawsze piorę w płynach proszki mnie jakoś nie przekonują...
    Co do fotelików ja sobie chwale BeSafe ale do tanich nie należą...

W środę wizyta <3 już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć nasza mała księżniczkę, która mi tak ostatnio uroczo daje popalić :P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do proszków, to miałam lovela , dzidziusia, jelp i wszystko jak leciało, łącznie z białym jeleniem. Zależy co mi wpadło w ręce w sklepie lub ewentualnie na co była promocja.
    Właśnie też białego jelenia(płyn do naczyń) używałam później do mycia butelek, bo nuk strasznie drogi
    generalnie najbardziej pasuje mi właśnie dzidziuś i lovela pod względem zapachów.

a co do kapsułek- może któraś w was się spotkała z czymś takim- kupowałam persil kapsułki od jakiegoś gościa na rynku- stoisko z niemiecką chemią-
    i te kapsułki do białego zniszczyły mi kilkanaście białych ubrań- bluzek, spodni i rzeczy córki- pozostawały plamy dosłownie jakby ktoś wybielaczem chlapnął. Myślałam, że to wina pralki- jednak znajoma mówi, że u niej stało się to samo i teraz do białego używam tylko proszku vizir

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:21

f2w3vfxms6mp9lea.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też proszki nie przekonują, ale w tej chwili tylko dzięki nim dopieram ubrania po rozszerzaniu diety ;D Tylko daję aż 5 płukań potem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj o 16:20 połówkowe, wreszcie :) Chyba jestem ostatnia?

Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Koska 88, emilkazozz, Nulka, guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja dzisiaj o 16:20 połówkowe, wreszcie :) Chyba jestem ostatnia?

Powodzenia! Ja mam jutro o 18:40 dodatkową wizytę z USG - przed urlopem :)
    Ciekawe ile kluska już waży...

Szczęśliwa Mamusia, polkosia lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ