Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko ja Kochana planuję poród w BartoszycachFlauta wrote:baranosia, a Ciebie widziałam też na wątku olsztyńskim? Jeśli dobrze kojarzę to jest szansa, że spotkamy się gdzieś na porodówce, bo zaawansowanie ciąży podobne

Flauta lubi tę wiadomość

-
Dziewczyny, nie gadajcie o jedzeniu, bo ja jestem wiecznie głodna! Muszę jechać do sklepu, bo już nie mogę Was czytać ;p A pomidorową jadłam trzy w dni w zeszłym tygodniu

Ale ostatnio sporo dziewczyn do na dołącza
Super!
U mnie jeszcze 3 dni do trzeciego trymestru i aż się wierzyć nie chce, jak to szybko leci. Po ukończonej szkole rodzenia biorę się za dokończenie wyprawki (może coś mi jeszcze podpowiedzą). Dzisiaj i jutro maluję łóżeczko dla malucha
Ostatnio na budowie same problemy, więc wątpię, byśmy wprowadzili się do nowego domu przed porodem. Muszę namówić narzeczonego, żeby mi złożył komodę dla dziecka i będę już mogła ją wypełniać
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

-
Jedzmy pomidory jedzmy póki są...
Jak zaczęły mnie skurcze w łydkach się zapowiadać pomidory, bakalie wkroczyły na stół i spokój wrócił.
U nas niestety przy pierwszym dziecku żaden proszek/płyn nie dał sobie rady (dzidziuś, lovela, yelp) po wszystkim kontaktowo wysypki, dopiero orzechy piorące dały radę i teraz też chyba na pierwszy rzut one pójdą. -
Zauwazylam ze ostatnio zmienila mi sie intensywnosc zapachow plynow do plukania. Przewaznie mialam zawsze swoje dwa ulubione z lenora gdzie po wyjeciu z pralki i pozniej wyschnieciu bardzo ubranie pachnialo a teraz juz kupilam senstive i cotton z lenora czyli takie lagodnie tez z lenora ale juz one mi sie z dziecmi kojarza.
-
Ja mam jeszcze zapasy Jelpa w płynach/żelach i zużyję. U Klementynki szybko się przestawiłam na pranie w naszym (używam Wirka, a on jest taki delikatny w sumie), bo nic jej nie uczulało na szczęście
Chyba po 5-6 miesiącach jakoś.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 11:47
Dagn_ lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja od początku ciąży już musiałm przejść na płyny dla dzieci, bo mi zapachy wszystkich normalnych płynów nie odpowiadały. co do wyboru płyn czy proszek... ja piore w płynie delikatne rzeczy typu bluzeczki itd a proszku używam do bielizny, więc myśle że dziecka rzeczy w proszku to pewnie pieluchy, pościel będę prała, więc kupuje i jedno i drugie...
baranosia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, ostatnio któraś tu pisała o fajnych firmach fotelików samochodowych (oprócz maxicosi). myśle nad kupnem tego wózka Amelis, i teraz pytanie jaki fotelik do niego dokupić?? chciałabym żeby nie był zbyt drogi, ale bezpieczny. polecicie coś??
-
Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Wróciliśmy dziś w nocy znad morza
udało mi się juz was nadrobić. Widze zakupy mnie ominęły
chyba musze się przejść do biedronki i do lidla... Może uda mi się jeszcze kupić coś fajnego 
Powiedzcie mi... Bo na ostatniej wizycie doktor przepisał mi jakieś tabletki rozkurczowe THEOVENT 100. Kazał brać narazie po 1 dziennie. Mówi ze są majlepsze, bo nie powodują rozwarcia. Kupiłam je, ale przeczytałam ulotkę i tam jest napisane ze to tabletki rozkurczowe ale na drogi oddechowe
stosuje się je przy zapaleniach płuc i oskrzeli. I że nie powinno się ich stosować w ciąży.
Szukałam w internecie jakiś forów żeby zobaczyć co ludzie piszą. I tak jak myślałam... Dziewczyny się wypowiadają ze miały po nich duszności, zdarzało im się zasłabnąć i miały straszne mdłości. Każda jak leci odstawiała je na własną rękę i skutki uboczne mijały.
Nie wzięłam do tej pory ani jednej tabletki. Nie chce ryzykować. Jak brzuch mi.się napina to biorę poprostu nospe. Wydaje mi się bezpieczniejsza... Co o tym myślicie? Miała któraś cokolwiek do.czynienia z tymi tabletkami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:16

-
Wróciłam w końcu do domu po 2 tyg błogiego lenistwa
I chyba nie zdołam waszych wpisów ogarnąć... Telefon mam w naprawie niestety trzasnął ekranik i trzeba wymienić 
Ja ciuszki zawsze piorę w płynach proszki mnie jakoś nie przekonują...
Co do fotelików ja sobie chwale BeSafe ale do tanich nie należą...
W środę wizyta
już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć nasza mała księżniczkę, która mi tak ostatnio uroczo daje popalić
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
co do proszków, to miałam lovela , dzidziusia, jelp i wszystko jak leciało, łącznie z białym jeleniem. Zależy co mi wpadło w ręce w sklepie lub ewentualnie na co była promocja.
Właśnie też białego jelenia(płyn do naczyń) używałam później do mycia butelek, bo nuk strasznie drogi
generalnie najbardziej pasuje mi właśnie dzidziuś i lovela pod względem zapachów.
a co do kapsułek- może któraś w was się spotkała z czymś takim- kupowałam persil kapsułki od jakiegoś gościa na rynku- stoisko z niemiecką chemią-
i te kapsułki do białego zniszczyły mi kilkanaście białych ubrań- bluzek, spodni i rzeczy córki- pozostawały plamy dosłownie jakby ktoś wybielaczem chlapnął. Myślałam, że to wina pralki- jednak znajoma mówi, że u niej stało się to samo i teraz do białego używam tylko proszku vizirWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 12:21
-
Ja dzisiaj o 16:20 połówkowe, wreszcie
Chyba jestem ostatnia?
Dotty84, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka, Koska 88, emilkazozz, Nulka, guerretenshi, Olcia..89 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn

Tylko daję aż 5 płukań potem.