X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anniolek wrote:
    Emilka jak ja Ci zazdroszczę, że Ty tak umiesz szyć!! Ja chyba spróbuję uszyć kocyk minky. Ale no ja to nie wiem czy dam radę. Mama prędzej
    Może nie tyle umiem, co dużo patrzę w necie - ludzie dają takie turoriale, że wystarczy mieć w domu maszynę i troszkę czasu

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie... mazyne trzeba mieć. ja nie mam niestety,a sama chętnie bym coś popróbowała szyć...
    Pięknie Ci to wyszło emilkazozz :)

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcecie zobaczyć wielki brzuch?
    jak ktoś słyszy, że termin dopiero na grudzień to pyta mnie czy bliźniaki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c9d729947d8.jpg

cudek2, emilkazozz, Izieth, guerretenshi, Szczęśliwa Mamusia, MoBo, Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, to nie wielki brzuch tylko luksusowy apartament dal malucha.:)

Dagn_, Werix, Izieth, guerretenshi, Dżejn, Martusiazabka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wersja King Size :)

Dagn_ lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie córka sprzedała przeziębienie, tu środek remontu.. No ciekawie będzie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1af1fb6a0c89.jpg

No i zostało 100 dni do terminu. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Ludzie pytają czy rodze we wrześniu :/ super.

Też byłam w Lidlu, ale wzięłam tylko 56 dwa bodziaki kopertowe. Przebrane wszystko strasznie już o 10.

Szczesliwa- niech fasolka się ślicznie rozwija.

Ja kiepsko się czuje od kilku dni. Głowa
    .Potem kręgosłup- bolał kark a potem już cały. W nocy nie spalam. Sikanie. A teraz sraka. Mały kopie strasznie. Eh.... jestem wykończona.

emilkazozz, Izieth, polkosia, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniale macie brzuszki :) to i ja sie pochwale
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f56f4cb9317.jpg

EDIT: przepraszam, ze bokiem ale nie wiem dlaczego tak i jak to zmienić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:09

cudek2, emilkazozz, polkosia, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, Dagn_, MoBo, Nel@, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek, wybacz ale tak jakoś śmiechłam jak napisałaś, że masz srakę :D Zabawnie to wyszło haha :D
    Mnie też dzisiaj kręgosłup boli, sikanie co chwilę, nawet po mieście nie można pochodzić, bo zaraz siku się chce. Okoliczne bary i restauracje mam już obczajone w kwestii toalety :P

Wiecie co, tak mi się przypomniało odnośnie wstawiania zdjęć. Większość z nas i tak nie wstawia swoich twarzy czy zdjęć dzieci, ale pamiętam jak była afera na belly, na Grudniówkach 2015 jedna laska, założycielka wątku, która rzekomo była w ciąży z bliźniakami, prowadziła zamożny styl życia, chwaliła się zdjęciami ze ślubu, okazała się trollem. Inne dziewczyny z Grudniówek jakoś przypadkiem znalazły profil na instagramie pewnej Holenderki, mamy bliźniaków. Ta laska ukradła jej wszystkie zdjęcia i tu wklejała. Potem okazało się, że ma jeszcze kilka innych kont i założyła wątki mamuś z maja, czerwca... Strach pomyśleć, że takie psychiczne osoby tu zaglądają a kto wie, może i ona nadal gdzieś tu na forum siedzi. Dlatego ja nie wkleję zdjęć dziecka ani swojej twarzy, bo się po prostu boję, że ktoś zacznie się podszywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 21:50

cudek2, Dagn_, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Kurde to faktycznie drogie moje zajęcia :/ 8 spotkań po 3h, czyli 24h. O tyle dobrze że spotkania prowadzą położne ze szpitala w którym chcę rodzić. Mam nadzieję że nie będę żałować tej kasy.

To ja nie mam aż tyle, 10 spotkań, ale po 1 godz., więc w sumie tylko 10 godzin wykładów (a wydawało mi się, że to dużo) ;)

RedLady, dzięki za linka, muszę się trochę podszkolić :)

SzczęśliwaMamusia, gratulacje, śliczna fasolka, oby dalej szło Wam tak dobrze :)

Szczęśliwa Mamusia, Werix, asiam lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela u mnie tez srodek remontu. Dom i ogrod wygladaja jak po wybuchu bomby. Az sie momentami plakac chce :O zdrowka zycze!
    Przegladam wlasnie strone mamas&papas. Maja teraz duze promocje. Ogladala ktoras z was wózek Sola2?
    Calkiem ciekawie wyglada. Przynajmniej na zdjeciach.
    Moze podjedziemy jutro do sklepu?
    Tylko ze jutro swietujemy urodziny pierworodnej :) To jej dzien I nie wiem czy znajdziesz sie chwila na zakupy ;)
    Nita - nigdy nie wiesz kto chowa sie za nickiem. Kiedys na sierpniowkach 2008 byla laska ktora sfingowala smierc swojej kilkumiesiecznej córki :O Wszystkie dziewczyny przezywaly jej tragedie a pozniej okazalo sie ze to byl sposob na odejscie z forum (?!) Masakra!
    Cudek - zycze poprawy samopoczucia! No szczesliwej 100dniowki :)

cudek2, michaela, emilkazozz, Martusiazabka lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam w książce coś takiego, ale boje się, że nam ucieknie. Gdzie to wrzucić?
    na fejsie już jest, ale nie wszystkie tam zaglądacie:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30f32782c943.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7117f39738c.jpg

to z książki Ireny Chołuj "Urodzić razem i naturalnie"

Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie można tego wrzucić do tego pliku na dysku google? Fajna sprawa. Właśnie wczoraj na SR babka ostrzegała nas by w 3cim trymestrze nie kombinować za bardzo przy piersiach bo można sobie poród wywołać :)

Izieth, to uspokoiłaś mnie. Może faktycznie warto było tyle zapłacić. Okaże się na końcu.

Izieth lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • karolajna88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym fejsem ? Podajcie link ;D

hchy9n73gkndckeu.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, uśmiałam się :D Przypomniało mi się jak "męczyliśmy" się z mężem, żeby gwiazda wyszła. Seks, spacery, masaże, schody, zakupy, mycie okien, podłogi na kolanach - wszystko przez 3 tygodnie dzień w dzień. 3 dni przed porodem odpuściliśmy ze zmęczenia :P I zaraz potem wyskoczyła ;) Na mnie nie działało, więc nie wierzę w to. Przyjdzie czas, kiedy dziecko jest gotowe, to wyjdzie. Teraz na pewno nie będę nic przyspieszać :P Ale znając moją szyjkę, to tym razem mnie zaskoczy pewnie na parę dni albo nawet tygodni przed terminem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 09:22

emilkazozz, Izieth lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wam, ja po weselu pobawiłam się i wróciłam z bólem brzucha ale wzięłam Spasmoline i już jest lepiej.
    Najlepsze było to jak ubrałam się w sukienkę i brzuch mi się nie zmieścił a tydzień temu był jeszcze zapas miejsca , dobrze ,że miałam inną bo masakra jakaś ;)

Izieth, Isia86 lubią tę wiadomość

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jesli to tylko "placebo" to warto wiedzieć - chociażby kiedy jesteśmy już po terminie i może na niektóre z nas zadziała.
    Co do sutków- przyjaciółka szczypała się przez 2h oglądając film. Potem wstała po truskawki - jedna jej upadła a kiedy się po nią schylila to odeszły jej wody. Być może to zbieg okoliczności ale wolę wierzyć, że będę mogła sobie jakoś pomóc w razie opóźnienia maluszka ;)

michaela, Izieth, Werix lubią tę wiadomość

f2w3vfxms6mp9lea.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze gdzieś mam coś na temat pokarmów, które mogą poród przyspieszyć, np świeży ananas, i sposoby łagodzenia bólu, ruch i odpowiednie pozycje porodowe, przyspieszania i opóżniania akcji porodowej itp tylko muszę to odnaleźć. Jak któraś chce to niech da namiar na fb albo swój prywatny mail, bo nie powinnam tego wzucać tu na forum - nie mam zgody autorki (douli) która mi to dała.

aha i wiecie że to niesamowite, ale tak jak doskonale wiemy że akupunktura jednego miejsca wpływa na działanie drugiego , tak pomocna w otwieraniu się szyjki jest praca niektórymi partiami twarzy i gardła. Ciekawe prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 10:05

Isia86, Martusiazabka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    Witam sie tylko szybko i zaraz uciekamy swietowac.
    Ja tez bym prosila o adres do fejsa.
    A z naturalnych metod dzialal na mnie masaz sutkow i. ...masaz szyjki robiony przez doktora :) :)

Isia86 lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna masaż szyjki pewnie jest skutczny, ale bolesny prawda? Przynajmniej dla mnie to było okropne, rozwarcie doszlo z cm do 2 i koniec. I po 2 latach od porodu wpadłam w raporcie z audytu porodówek na opis możliwych skutków ubocznych :( Kurcze chyba drugi raz się nie zdecyduję na to. Ale wiadomoże nigdzie nie jest powiedziane ze na kogoś to nie podziała wspaniale, bólu nie odczuje tak dotkliwie i nie będzie miał żadnych skutków ubocznych :)

"Ryzyko, jakie niesie ze sobą wykonanie masażu to także ewentualne powstanie mikrourazów na szyjce, bardziej obfite krwawienia z szyjki, większe ryzyko jej pęknięcia oraz niemożliwe do całkowitego wyeliminowania - zaburzenie fizjologicznego procesu transformacji włókien mięśniowych macicy."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 10:14

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ