X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nasze fasolki
Odpowiedz

Nasze fasolki

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i takiego kroliczka

https://www.google.ie/search?q=kroliczek+do+nauki+siedzenia+dla+dziecka&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=9OQSVa-eDIau7gaRt4GACQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=360&bih=615&gws_rd=cr#imgrc=kYuG-bWfvLEfXM%253A%3BBXmf5GbG4_EeqM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg32.olx.pl%252Fimages_tablicapl%252F107151541_4_644x461_kolo-mata-do-nauki-siadania-dla-dzieci.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Folx.pl%252Foferta%252Fkolo-mata-do-nauki-siadania-CID88-ID49lKB.html%3B346%3B461

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezle te zabawki :) Nicola je lubi ?
    EWelin ona jest cudowna :)
    Mi dzis mala nie chciala jesc za bardzo, marudna byla. Moze to zabki sie chca przedostac ?
    Dziewczyny widze juz na dobre opuscily watek nasz. ja tez mam coraz mniej czasu.

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubi sie pobawic ale najlepiej jak by sie wawic x nia kupilam jej nowe zabawki wczoraj grajace i to byl dobry pomysl graja swieca jak nacisnie . Jak narazie to wali w nie lapkami :)
    No ja na tel to jak mam chwile to zerkne . Nicola juz spi od 40 minut :) a ja ogladam tv
    Milego wieczorku

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie wychodzi mama mnie odpiela

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dee476795760.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b59b64555500.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/60527608b9cd.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/63feca6a590f.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c51030c92dd7.jpg

Joaśka, amela lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba będziesz musiała za nią nieźle biegać :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelza po calym domu do tylu .
    Dupke podnosi i nogami przebiera :O
    Fatim to juz 12 tydz ale to leci . Aby polowa zleciala to wtedy zaczniesz wszystko kupowac jeszcze zleci raz dwa :)
    Pamietam ten szal kupywania wszystkiego :)
    Teraz tez szal bo pierwsze co robie ide na dzial dzieciecy :) Apozniej dla siebie .
    A wogole jak sie czujesz ?
    Masz jakies obiawy ?
    Kiedy wizyta u gina ?Chcecie wiedziec kto tam rosnie ? :)

Fatim lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    niesamowita twoja coreczka jest! mega szybko wszystko robi, juz tylem schodzi? boze to ona zaraz zacznie ci chdzic :) moja to raczej ksaiazkowo wszystko, tak jak czytam to wszystko robi jak pisza w artykulach. ponoc jak bedą juz nasze szkraby raczkowac to dopiero sie zacznie :)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak ja położę na kocyk jest wszedzie a przemieszcza sie wlasnie do tylu albo raczkami przebiera na boki .
    Wasze pociechy tez tak chca zeby poswiecac im jak najwiecej uwagibawic sie z nimi , na reke ?
    Juz niewiem co mam zrobic zeby ona taka przylepa nie byla i sama choc troche sie pobawila . Dzis dostala chrupka bezglutenowego to 15 minut byla zajeta zjadla calego.

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Nicol jest urocza i nad wiek szybko się rozwija :)
    My mamy teraz usg genetyczne 3.04 (dzień po urodzinach męża, trochę się buntował, że chce w urodziny, ale dzień po będzie równe 3tyg od ostatniej wizyty ;) ) trochę się denerwuję, testu Pappa nie robię, bo to nie na moje nerwy :P Kupiłam ostatnio kombinezon misia w H&M, bo był przeceniony :) Myślicie, że będzie pasował, wzięłam rozmiar 56 ? Bardzo chciałabym mieć córeczkę, ale wiadomo, że synka będę tak samo kochać ;) Strasznie dużo jem i to mnie drażni, bo łatwiej mi sięgnąć w ten sposób po coś niekoniecznie zdrowego na mieście nawet jak wezmę ze sobą jakiś prowiant :/ Nie wiem jak sobie z tym poradzić no i jestem wiecznie rozkojarzona, zmęczona ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ewelina Nicol jest urocza i nad wiek szybko się rozwija :)
    My mamy teraz usg genetyczne 3.04 (dzień po urodzinach męża, trochę się buntował, że chce w urodziny, ale dzień po będzie równe 3tyg od ostatniej wizyty ;) ) trochę się denerwuję, testu Pappa nie robię, bo to nie na moje nerwy :P Kupiłam ostatnio kombinezon misia w H&M, bo był przeceniony :) Myślicie, że będzie pasował, wzięłam rozmiar 56 ? Bardzo chciałabym mieć córeczkę, ale wiadomo, że synka będę tak samo kochać ;) Strasznie dużo jem i to mnie drażni, bo łatwiej mi sięgnąć w ten sposób po coś niekoniecznie zdrowego na mieście nawet jak wezmę ze sobą jakiś prowiant :/ Nie wiem jak sobie z tym poradzić no i jestem wiecznie rozkojarzona, zmęczona ;)
    Kochana ja mialam to samo najlepiej by byl McDonald albo KFC :)
    Przytylam w ciazy 22 kg w ciazy nie mialam rozstempow a po ciazy wylazly :/
    Polecam Bio Oil smarowac sie w ciazy jak i po ciazy albo olej kokosowy . Ja smaruje sie i tym i tym rostempy jasnieja i robia sie malo widoczne .
    Fajnie takie pierwsze zakupki . Nicola urodzila sie 51 cm ciezko powiedziec bo nieraz dzieciaczki rodza sie wlasnie 56cm takie dlugasne :)
    Ja mialam na 0-3 new born i wlasnie te 56 wzwyż Te new born nicola wogole nie zaolyla . Te ciuszki co mialam uniwersalne pooddawalam siostrze bo urodzila synka miesiac temu :)
    Fajnie slyszec bicie serduszka pierwsze kopniaki stuniecie pukniecie czujesz jak sie przemieszcza cudne uczucie .
    Ja tak sobie mowie ze juz nie chce jedno mi starczy . Ale tak naprawde ostatnio przyszla znajoma i Nicola jej malej zabierala zabawki z raczki bo chyba wiedziala ze to jej ciezko powiedziec czy juz tak moze robic :)
    Ja mialam przeczucie ze bedzie chlopiec . Na duzym usg powiedziala babka ze 65 % dziewczynka ja wyszlam i nadal mowilam ze chlopiec :)
    Kolejne usg tez mowili prawdopodobnie .No i przy porodzie dopiero wiedzialam na 100%
    Wazne zeby bylozdrowe :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ewelin moja tez ciagle by sie ze mna bawila a to w akuku a to w inne zabawy. jak cos gotuje to mnie zaczepia i nawloluje zebym nia sie zainteresowala :) spryciarka mala :) MI tez powiedzial lekarz, ze chlopaka bede miala a ja wiedzialm swoje :) mamy ta intuicje my kobiety :)
    Fatmi lepiej mieć troche w rozm.56. ja bylam przekonana ze mala urodzi sie dluga bo my wysocy, to mialam wieksze ubranka. troche wczesniej urodzilam i mala miala 52cm i musialam pare bodziakow kupic ;) teraz rosnie szybko i kupuje jej na biezaco.

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko jest ja zachecic do samodzielnej zabawy naweet na jakis czas :/ z czasem moze bedzie ok .
    Nicola dzis 6msc ale to zlecialo masakra :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    u nas zaczęło sie krecenie wokol wlasnej osi i lelkkie przesuwanie do przodu :) zastanawia, sie kiedy podac malej kasze ? dajesz juz Ewela ? i jajko

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dostaje kaszke . teraz wprowadzam kasze manna . Na poczatku dostawala kaszki po 4 miesiacu te co s sklepach bobowita owocowe , i w dunnes store u nas kupuje owsianke raz dostaje kaszke raz owsianke .
    U nas nicola dzis ma stan podgoraczkowy 37,4 :/
    Caly dzien marudna . Zreszta jak codzienn nic jej nie pasuje najlepiej jak by sie ja trzymalo a ona by stala :( albo reka
    Spi mi w dzien malo bo robi sobie 2 drzemki po 20 minut :/ i to wszystko jest 19:11 a ona juz spi na noc . I wstanie o 7-8
    Dzis rano pobila rekord wstala o 5 i do 6 sie bawila zasnela wstala o 8
    Juz niewiem co mam zrobic zeby sie pobawila sama . Na podlodze jak lezy tez musze kolo niej byc bo zaraz jeczy . Wszedzie pelza. Jak stoi i stawia kroki i idzie .
    Dzis mi glowa peka :(

Joaśka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziekuje za pamiec :*

Dawno nie wchodzilam bo jakos czasu brakuje. U nas wszystko ok. Neli ida girne jedynki bo ma juz dziurki ale jeszcze sie nie przebily.
    Nela pelza juz po calym mieszkaniu, dojdzie gdzie chce wiec musze miec oko na nia non stop hmm z reszta jak zawsze :)
    Nela jak nie pelzala to tez musialam kolo niej caly czas siedziec i sie z nia bawic, teraz sama posiedzi troche i sie pobawi ;)

Jedynie to slabo je przez te zeby :(

Jak Nicola sie czuje ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola dzi juz dobrze . Niewiem czy ida jej dalej zabki i moze przez to .
    Musze jej lozeczko opuscic bo podnosi sie juz na czworaka i rekoma i nozkami . Zeby przypadkiem nie wyleciala jak sie podciagnie . Bo w sumie niewiem kiedy to nastapi a lepiej zeby nie wyleciala . Fajnie ze sie odezwalas :*
    Wesolych Swiat mamuski :*

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Amelka fajnie ze sie odezwalas, zagladaj tu częściej. :-)
    Wesołych Świąt-)

amela, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolego Alleluja Mamusie ;)

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelce wyszla gorna jedynka i dwojka a druga jedynka lada chwila sie przebije. Czyli mamy juz 6 zabkow :)

Joaśka, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Nelce wyszla gorna jedynka i dwojka a druga jedynka lada chwila sie przebije. Czyli mamy juz 6 zabkow :)
    Ojej duzo gratuluje kolejnego zabka . U nas narazie 2 i cisza :)
    Nicola dostaje chlebek do gryzienia musze uwazac bo odgryza i ssie :)
    Dzis dostala zoltko troszke chlebek ze swieconki i szyneczki w raczke :) Ale szynke to possala i sie bawila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2015, 23:06

amela lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ