Nie chcę tej ciąży
-
Nie wiem gdzie pisać, w którym tamacie.
Od ok 20 lat miałam Zdiagnozowaną bezpłodność, brak rezerwy jaeczkowej, jajniki policystyczne
Widziałam że dzieci mieć nie będę, jednak gdzie w tej głowie zawsze siedziało, że fajnieby było mieć swoje dziecko, patrzeć jak dorasta itp. No i stało się. W wieku 41, bez on vitro, po prostu zaszłam w ciążę. Był to dla nas na początku szok, potem potem radość. Jestem w prawie 8 tyg ciąży i czuję że nie chce jednak tego dziecka, mimo że zawsze mówiłam, że chce. Być może dlatego że mam ciągłe, mocne bole z powodu zrostów endometriozy i operacji na Endo, mam w głowie też to, że jesteśmy starzy. Rodzące będę mieć 42 lata, mąż 50. Jak on będzie mieć 70 dziecko dopiero 20. Do tego boje się też różnych chorób i odpowiedzialności za tego człowieka. Chodzę j codziennie płacze, bo nie wiem co robić i nie wiem co się dzieje z moimi emocjami. Czuję się strasznie. -
Tylko Ty możesz odpowiedzieć sobie na pytanie co zrobić.
Z mojego punktu widzenia 42 lata - przecież Ty młoda jesteś - bez przekąsu.
Patrząc na mojego tatę lat 71 to nie widzę problemu żeby miał w tym wieku dziecko 20 letnie. 20 latek to juz dorosła osoba i nie trzeba niańczyć, a po prostu kochać i być. Wiele dzieci traci swoich rodziców dużo wcześniej i to czy będą tęsknić zależy tylko od tego jak spędzało sie czas z dzieckiem.
Ja też nie byłam na 100% pewna, 90% przyszło z czasem, ale teraz gdy córka jest juz na świecie, tak się w tym złotym dziecku zakochałam, że po 2,5 miesiąca mysle o drugim. Ważne jest też czy Wy dwoje się kochacie i szanujecie, jeśli tak to to dziecko będzie jeszcze bardziej Was spajać. Będziecie patrzeć na wspólny cud.12.04.2025 👶 Lidia 3550 g 52 cm 🩷 -
Wiek nie ma znaczenia teraz a Wasze podejście. Moje rodzice mieli 39 lat i byłam 3 dzieckiem. Moim zdaniem to bylo dla nich już za późno. U koleżanki mama odmłodniała na późnym macierzyństwie. Także ja uważam że najlepiej będzie jak pójdziesz pogadać do psychologa. A jak się nie zdecydujesz mimo wszytko to pamiętaj że są sposoby.👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱
18.04 cień cienia 🧐
19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
29.04 1 pęcherzyk 💚
8.05 mamy serce 💓
21.05 19 mm 💓 175 ud/min
10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
17.06 prenatalne wszystko ok
14.07 zdrowy chłop
⏩Wizyta 11. 08
Połówkowe 19.08
Termin porodu 25. 12👶🏼
👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo
-
Wyrodna matka wrote:Nie wiem gdzie pisać, w którym tamacie.
Od ok 20 lat miałam Zdiagnozowaną bezpłodność, brak rezerwy jaeczkowej, jajniki policystyczne
Widziałam że dzieci mieć nie będę, jednak gdzie w tej głowie zawsze siedziało, że fajnieby było mieć swoje dziecko, patrzeć jak dorasta itp. No i stało się. W wieku 41, bez on vitro, po prostu zaszłam w ciążę. Był to dla nas na początku szok, potem potem radość. Jestem w prawie 8 tyg ciąży i czuję że nie chce jednak tego dziecka, mimo że zawsze mówiłam, że chce. Być może dlatego że mam ciągłe, mocne bole z powodu zrostów endometriozy i operacji na Endo, mam w głowie też to, że jesteśmy starzy. Rodzące będę mieć 42 lata, mąż 50. Jak on będzie mieć 70 dziecko dopiero 20. Do tego boje się też różnych chorób i odpowiedzialności za tego człowieka. Chodzę j codziennie płacze, bo nie wiem co robić i nie wiem co się dzieje z moimi emocjami. Czuję się strasznie.Ona: 29l AMH: 5,9
endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
On: 29l
morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość
Starania od 02.2023
05, 06, 07. 2024: 3x IUI
09. 2024:start stymulacji
26.09 punkcja
24 dojrzałych
17 zapłodnionych
3 doba 12 zarodków
5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
11.2024: przygotowania do transferu
29.11- tranfer zarodka 4AB
6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
9.12- beta 1008
[/url]
-
Wyrodna matka wrote:Nie wiem gdzie pisać, w którym tamacie.
Widziałam że dzieci mieć nie będę, jednak gdzie w tej głowie zawsze siedziało, że fajnieby było mieć swoje dziecko, patrzeć jak dorasta itp. No i stało się. W wieku 41, bez on vitro, po prostu zaszłam w ciążę. Był to dla nas na początku szok, potem potem radość. Jestem w prawie 8 tyg ciąży i czuję że nie chce jednak tego dziecka, mimo że zawsze mówiłam, że chce. Być może dlatego że mam ciągłe, mocne bole z powodu zrostów endometriozy i operacji na Endo, mam w głowie też to, że jesteśmy starzy. Rodzące będę mieć 42 lata, mąż 50. Jak on będzie mieć 70 dziecko dopiero 20. Do tego boje się też różnych chorób i odpowiedzialności za tego człowieka. Chodzę j codziennie płacze, bo nie wiem co robić i nie wiem co się dzieje z moimi emocjami. Czuję się strasznie.
To normalne na początku ciąży, wiele kobiet tak ma. Powiem na swoim przykładzie, że o dziecko walczyłam jak lwica. Niepłodność idiopatyczna, prawie 4 lata walki, 3 kliniki, multum badań, 4 inseminacje, in vitro i za drugim transferem się udało. Na początku radość ogromna. Po tygodniu przyszedl dziwny nastrój. Jednak nie chce, jednak nie jestem gotowa. Chce nadal zwiedzać świat. Czulam się dziwnie, jak nie w swojej skórze. Nie czułam chęci bycia matką. Minęło. Ale po jakichś 2 miesiącach. Córkę kocham nad życie od pierwszego wejrzenia. Teraz spodziewam się drugiej ciąży, nieplanowanej, przeplakalam pierwsze tygodnie. Do teraz nie czuje się gotowa a poród już za miesiąc😁 Pewnie mi się zmieni jak usłyszę pierwszy płacz 🙂 Tak że Twoje uczucia są ok.3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.
-