X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nie chcę tej ciąży
Odpowiedz

Nie chcę tej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wyrodna matka Nowa

Wysłany: 8 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem gdzie pisać, w którym tamacie.
    Od ok 20 lat miałam Zdiagnozowaną bezpłodność, brak rezerwy jaeczkowej, jajniki policystyczne
    Widziałam że dzieci mieć nie będę, jednak gdzie w tej głowie zawsze siedziało, że fajnieby było mieć swoje dziecko, patrzeć jak dorasta itp. No i stało się. W wieku 41, bez on vitro, po prostu zaszłam w ciążę. Był to dla nas na początku szok, potem potem radość. Jestem w prawie 8 tyg ciąży i czuję że nie chce jednak tego dziecka, mimo że zawsze mówiłam, że chce. Być może dlatego że mam ciągłe, mocne bole z powodu zrostów endometriozy i operacji na Endo, mam w głowie też to, że jesteśmy starzy. Rodzące będę mieć 42 lata, mąż 50. Jak on będzie mieć 70 dziecko dopiero 20. Do tego boje się też różnych chorób i odpowiedzialności za tego człowieka. Chodzę j codziennie płacze, bo nie wiem co robić i nie wiem co się dzieje z moimi emocjami. Czuję się strasznie.

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Ty możesz odpowiedzieć sobie na pytanie co zrobić.
    Z mojego punktu widzenia 42 lata - przecież Ty młoda jesteś - bez przekąsu.
    Patrząc na mojego tatę lat 71 to nie widzę problemu żeby miał w tym wieku dziecko 20 letnie. 20 latek to juz dorosła osoba i nie trzeba niańczyć, a po prostu kochać i być. Wiele dzieci traci swoich rodziców dużo wcześniej i to czy będą tęsknić zależy tylko od tego jak spędzało sie czas z dzieckiem.
    Ja też nie byłam na 100% pewna, 90% przyszło z czasem, ale teraz gdy córka jest juz na świecie, tak się w tym złotym dziecku zakochałam, że po 2,5 miesiąca mysle o drugim. Ważne jest też czy Wy dwoje się kochacie i szanujecie, jeśli tak to to dziecko będzie jeszcze bardziej Was spajać. Będziecie patrzeć na wspólny cud.

12.04.2025 👶 Lidia 3550 g 52 cm 🩷
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek nie ma znaczenia teraz a Wasze podejście. Moje rodzice mieli 39 lat i byłam 3 dzieckiem. Moim zdaniem to bylo dla nich już za późno. U koleżanki mama odmłodniała na późnym macierzyństwie. Także ja uważam że najlepiej będzie jak pójdziesz pogadać do psychologa. A jak się nie zdecydujesz mimo wszytko to pamiętaj że są sposoby.

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska

III prenatalne 20.10
    Wizyta 3.11

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
  • Bbbuuu Ekspertka

Wysłany: 9 lipca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrodna matka wrote:
    Od ok 20 lat miałam Zdiagnozowaną bezpłodność, brak rezerwy jaeczkowej, jajniki policystyczne
    Widziałam że dzieci mieć nie będę, jednak gdzie w tej głowie zawsze siedziało, że fajnieby było mieć swoje dziecko, patrzeć jak dorasta itp. No i stało się. W wieku 41, bez on vitro, po prostu zaszłam w ciążę. Był to dla nas na początku szok, potem potem radość. Jestem w prawie 8 tyg ciąży i czuję że nie chce jednak tego dziecka, mimo że zawsze mówiłam, że chce. Być może dlatego że mam ciągłe, mocne bole z powodu zrostów endometriozy i operacji na Endo, mam w głowie też to, że jesteśmy starzy. Rodzące będę mieć 42 lata, mąż 50. Jak on będzie mieć 70 dziecko dopiero 20. Do tego boje się też różnych chorób i odpowiedzialności za tego człowieka. Chodzę j codziennie płacze, bo nie wiem co robić i nie wiem co się dzieje z moimi emocjami. Czuję się strasznie.
    Myślę, że wizyta u dobrego psychologa jest tutaj niezbędna. Z jednej strony ogromny strach przed odpowiedzialnością jaką jest mały człowiek, a z drugiej strony byłaś pogodzona przez wiele lat ze swoim stanem. Natura jednak uważa, że jeszcze nie jest za późno dla Ciebie i twojego męża. Trzymam kciuki za Ciebie, męża i malucha.

Ona: 29l AMH: 5,9
    endometrioza III lub IV stopień, jajowody drożne
    On: 29l
    morfologia 2% plemników, bardzo duża ilość

Starania od 02.2023
    05, 06, 07. 2024: 3x IUI
    09. 2024:start stymulacji
    26.09 punkcja
    24 dojrzałych
    17 zapłodnionych
    3 doba 12 zarodków
    5 doba 3 ❄️ 4 jeszcze do obserwacji
    6 doba zostały ostatecznie 3 ❄️
    11.2024: przygotowania do transferu
    29.11- tranfer zarodka 4AB
    6.12- najpiękniejszy prezent na mikołajki, beta 206 8dpt
    9.12- beta 1008

preg.png[/url]
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrodna matka wrote:

To normalne na początku ciąży, wiele kobiet tak ma. Powiem na swoim przykładzie, że o dziecko walczyłam jak lwica. Niepłodność idiopatyczna, prawie 4 lata walki, 3 kliniki, multum badań, 4 inseminacje, in vitro i za drugim transferem się udało. Na początku radość ogromna. Po tygodniu przyszedl dziwny nastrój. Jednak nie chce, jednak nie jestem gotowa. Chce nadal zwiedzać świat. Czulam się dziwnie, jak nie w swojej skórze. Nie czułam chęci bycia matką. Minęło. Ale po jakichś 2 miesiącach. Córkę kocham nad życie od pierwszego wejrzenia. Teraz spodziewam się drugiej ciąży, nieplanowanej, przeplakalam pierwsze tygodnie. Do teraz nie czuje się gotowa a poród już za miesiąc😁 Pewnie mi się zmieni jak usłyszę pierwszy płacz 🙂 Tak że Twoje uczucia są ok.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ