X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niedoczynność tarczycy
Odpowiedz

Niedoczynność tarczycy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sinner0 Znajoma

Wysłany: 19 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, choruję na niedoczynność tarczycy, jestem pod opieką endokrynologa, jednak nie jestem do końca zadowolona, będę szukać nowego. Potrzebuję jednak pomocy, zastanawiam się co może oznaczać taka rozbieżność procentowa ft3, ft4.

FT4 65.38% [ wynik 1.44, norma (0.93 - 1.71)]

FT3 17.20% [ wynik 2.89, norma (2.57 - 4.43)]

TSH 1.390 uIU/ml [ 0.270 - 4.200 ]

Czytałam, że ft3,ft4 powinny być na poziomie około 50%, u mnie jest znaczna rozbieżność, czy któraś z Was wie, co to może oznaczać ? Dziękuję za pomoc :)

Starania od marca 2017
    AMH - 3,820 -> 23 lata
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 75
    Problem z nasieniem - morfologia 3%, ruchliwość a+b = 18% Poprawa wyników po suplementacji : morfologia 7%, ruchliwość 24%

Wrzesień - Grudzień = CLO 1x1+ ovitrelle + duphaston
    21.12.2018r. - HSG jajowody drożne
    Styczeń - CLO 2x1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o konwersji hormonów tarczycy.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ