X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Nieprawidłowy przeplyw DV - usg genetyczne 12 tc
Odpowiedz

Nieprawidłowy przeplyw DV - usg genetyczne 12 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • jodła30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj miałam usg genetyczne. Wszystkie parametry w normie, poza komentarzem lekarza: nieprawidłowy przepływ w DV. Zrobiłam pappa dzisiaj, czekam na wynik, ale oczywiście się denerwuje. Lekarz był malomowny, moje pytania pozostały bez odpowiedzi. Doradzcie proszę czy któraś z Was miała podobną kwestię i jak to się zakończyło. Czy pomimo dobrych pozostałych wyników jest ryzyko urodzenia dziecka z ZD? Help !

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja miałam podobną sytuację, ale było to już sporo czasu temu. Na prenatalnym wyszedł nieprawidłowy przepływ,mimo że przezierność karku była w normie. Od razu zapisałam się do placówki gdzie wykonuje się echo serca płodu, gdyż doradzono mi, że tacy diagności są najbardziej kompetentni do wykonywania tego badania. No i tam wyszło ok wszystko. Usłyszałam, że niestety często tak jest, że "zwykły" położnik wykonuje je na niewystarczająco czułym sprzęcie, w dodatku nie umie dobrze zinterpretować wyników i efektem jest niepotrzebny stres rodziców. Życzę Ci z całego serca, żeby i tak było u Ciebie.

gann3e3k131pma53.png
  • Inesja Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, badania robił lekarz z certyfikatem? Czy zwykły ginekolog?

f2wl20mmurgifll8.png
  • jodła30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor miał certyfikat.

• Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchaj, tak czy inaczej powtórz badanie u lekarza, który na codzień zajmuje się wykonywaniem echa serca płodu. Ci lekarze mają największe doświadczenie.

gann3e3k131pma53.png
  • jodła30 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wszystko wiem - Ok :) dzisiaj miałam wynik pappa i ryzyka są minimalne np. 1:5000. Lekarz chyba w piątek miał jakiś słabszy dzień bo dzisiaj się dziwił czemu tacy zestresowani. Powiedział że jedynie obserwować w okolicach 20 tygodnia echo serca ale najważniejsze cieszyć się ciaza bo wszystko gra :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ