Nieprawidłowy przeplyw DV - usg genetyczne 12 tc
-
Dzisiaj miałam usg genetyczne. Wszystkie parametry w normie, poza komentarzem lekarza: nieprawidłowy przepływ w DV. Zrobiłam pappa dzisiaj, czekam na wynik, ale oczywiście się denerwuje. Lekarz był malomowny, moje pytania pozostały bez odpowiedzi. Doradzcie proszę czy któraś z Was miała podobną kwestię i jak to się zakończyło. Czy pomimo dobrych pozostałych wyników jest ryzyko urodzenia dziecka z ZD? Help !
-
Cześć. Ja miałam podobną sytuację, ale było to już sporo czasu temu. Na prenatalnym wyszedł nieprawidłowy przepływ,mimo że przezierność karku była w normie. Od razu zapisałam się do placówki gdzie wykonuje się echo serca płodu, gdyż doradzono mi, że tacy diagności są najbardziej kompetentni do wykonywania tego badania. No i tam wyszło ok wszystko. Usłyszałam, że niestety często tak jest, że "zwykły" położnik wykonuje je na niewystarczająco czułym sprzęcie, w dodatku nie umie dobrze zinterpretować wyników i efektem jest niepotrzebny stres rodziców. Życzę Ci z całego serca, żeby i tak było u Ciebie.
-
Już wszystko wiem - Ok dzisiaj miałam wynik pappa i ryzyka są minimalne np. 1:5000. Lekarz chyba w piątek miał jakiś słabszy dzień bo dzisiaj się dziwił czemu tacy zestresowani. Powiedział że jedynie obserwować w okolicach 20 tygodnia echo serca ale najważniejsze cieszyć się ciaza bo wszystko gra
-