X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niezaschnieta hybryda w ciązy
Odpowiedz

Niezaschnieta hybryda w ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szabelka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2024, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam ostatnio na paznokciach w tym samym salonie co od 5 lat i dziś pierwszy raz w życiu zauważyłam że na jednym paznokciu zrobił mi się bąbel i po nakłuciu cały kolor zszedł z paznokcia ( hybryda się nie zastygła w lampce). Moje pytanie czy orientujecie się może czy jak chodziłam tak nieświadoma tydzień a tam był mokry lakier to coś mogło się wytworzyć chemicznego i zaszkodzić dziecku?

• LeniweKluski Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może chemicznego nie, bo jednak paznokieć jest martwy (to tylko keratyna).
    Natomiast środowisko typu wilgoć i ciepło sprzyja rozwojowi grzybów i bakterii.
    Usunęłabym cała stylizację i dałabym im miesiąc wolnego. Zobaczysz czy nie rozwija się grzybica albo onycholiza.

Gosiaczek.prosiaczek lubi tę wiadomość

Planowane CC 16.12.2024 💙💃
    Jednak grudniowy bobas

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ