X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niskie białko pappa i hcg
Odpowiedz

Niskie białko pappa i hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was miała w badaniu pappa niskie białko oraz hcg.obydwa wyniki mam poniżej 0,5 MOM. Usg wyszło b dobrze nie mniej taki wynik zwiększa ryzyko trisomi. Wiem ze należy wykonać badania genetyczne. Ale oprócz tego takie wyniki mogą świadczyć o niewydolności łożyska w dalszych etapach ciazy. Czy któraś z dziewczyn ma taka sytuacje? Jakie zalecenia i może są szczęśliwe mamusie ktorepomimo takich wyników donosiły zdrowe ciąże . Będę b wdzięczna za każda opinie.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wolną bhcg 0,378 Mom a białko Pappa 0,530. Ryzyka po Pappa i USG T211:5100, T18 1: 1851, T13 1: 14657

Co Ci lekarz zalecił?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były niskie wyniki (Beta 26, białko pappa 1,8 ), mimo to zarówno Pappa jak i Panorama wyszły idealnie!
    U mnie sprawdziła się, teoria, ze nizsze wolne Beta HCG i białko pappa to u chłopca :)
    Tym razem będzie chłopiec. W ciąży z córką miała dużo wyzsze wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:49

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ