Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niskie białko pappa i hcg
Odpowiedz

Niskie białko pappa i hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was miała w badaniu pappa niskie białko oraz hcg.obydwa wyniki mam poniżej 0,5 MOM. Usg wyszło b dobrze nie mniej taki wynik zwiększa ryzyko trisomi. Wiem ze należy wykonać badania genetyczne. Ale oprócz tego takie wyniki mogą świadczyć o niewydolności łożyska w dalszych etapach ciazy. Czy któraś z dziewczyn ma taka sytuacje? Jakie zalecenia i może są szczęśliwe mamusie ktorepomimo takich wyników donosiły zdrowe ciąże . Będę b wdzięczna za każda opinie.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wolną bhcg 0,378 Mom a białko Pappa 0,530. Ryzyka po Pappa i USG T211:5100, T18 1: 1851, T13 1: 14657

Co Ci lekarz zalecił?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były niskie wyniki (Beta 26, białko pappa 1,8 ), mimo to zarówno Pappa jak i Panorama wyszły idealnie!
    U mnie sprawdziła się, teoria, ze nizsze wolne Beta HCG i białko pappa to u chłopca :)
    Tym razem będzie chłopiec. W ciąży z córką miała dużo wyzsze wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:49

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ