X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Niskie białko pappa i hcg
Odpowiedz

Niskie białko pappa i hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy któraś z Was miała w badaniu pappa niskie białko oraz hcg.obydwa wyniki mam poniżej 0,5 MOM. Usg wyszło b dobrze nie mniej taki wynik zwiększa ryzyko trisomi. Wiem ze należy wykonać badania genetyczne. Ale oprócz tego takie wyniki mogą świadczyć o niewydolności łożyska w dalszych etapach ciazy. Czy któraś z dziewczyn ma taka sytuacje? Jakie zalecenia i może są szczęśliwe mamusie ktorepomimo takich wyników donosiły zdrowe ciąże . Będę b wdzięczna za każda opinie.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wolną bhcg 0,378 Mom a białko Pappa 0,530. Ryzyka po Pappa i USG T211:5100, T18 1: 1851, T13 1: 14657

Co Ci lekarz zalecił?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie były niskie wyniki (Beta 26, białko pappa 1,8 ), mimo to zarówno Pappa jak i Panorama wyszły idealnie!
    U mnie sprawdziła się, teoria, ze nizsze wolne Beta HCG i białko pappa to u chłopca :)
    Tym razem będzie chłopiec. W ciąży z córką miała dużo wyzsze wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:49

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ