Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Do pupy dwa jeden z momme a drugi hagi baby z cynkiem
Mały cud 2740 g i 49 cm (35t+4)
5 aniołków 10.2016 5tc; 04.2017 5tc; 07.2017 5tc; 02.2018 5 tc; 08.2018 4tc
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualnyJa do pupy kupuje linomag A jak będzie coś nie tak to kupię jeszcze bepanthen A do brodawki kupilam z ziaja i kupiłam też te silikonowe nakładki gdyby było coś nie tak, wiem że są nie zalecane ale już kilka osób uważa że uratował one kp w ich przypadku więc stwierdziłam że warto mieć ale brałam jedne z tańszych chyba za 7 zł
lipa lubi tę wiadomość
-
Karolika wrote:Ja do pupy kupuje linomag A jak będzie coś nie tak to kupię jeszcze bepanthen A do brodawki kupilam z ziaja i kupiłam też te silikonowe nakładki gdyby było coś nie tak, wiem że są nie zalecane ale już kilka osób uważa że uratował one kp w ich przypadku więc stwierdziłam że warto mieć ale brałam jedne z tańszych chyba za 7 zł
-
nick nieaktualny
-
Vella super masz położną ja wstyd się przyznać ale jeszcze do żadnej się nie zapisałam , w poprzedniej ciąży po 31 tygodniu dopiero to ogarnęłam
Cellia super że wkoncu z zusem sprawa wyjaśniona i kasa będzie na święta
Susie mój to samo powiedzial zakaz kupowania katarku do odkurzacza bo dziecku mózg wyssie hehe mam tylko ten do ust i sprawdza się już 1,5 roku choć nie powiem były takie sytuacje że tym katarkiem dużo szybciej bym odciągnęła choć tak jak pisze lipa moja doktorka twierdzi że usuwa się wszystko z noska dziecku i to szkodziSusieOne, abbigal, Celia89 lubią tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Klio!! Dzięki.! Mój cel to minimum, nie z oszczędności ale na dniach otwartych w szpitalu położna mówiła że mało co potrzeba.. I nie kupować kremów balsamow etc.. Mówiła o emoliencie do kapieli, który wystarczy i już nie balsamowac/oliwkowa i linomagu.
Jadę się spotkać i porozmawiać z położną o wspólnym porodzie. Opowiem Wam jak wrócę, jeżeli jeszcze któreś z Was zastanawiają się jak to się organizuje..sana jestem ciekawa.Klio86 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam linomag zielony ii sudocrem..
Jak jest katar.. Ii trzeba dziecku ulżyć.. To jednak moim zdaniem ten do odkurzacza wygrywa.. Bo ja nee miałam siły tak ciągnąć.. Aa po2 wyrywajace dziecko ii tutaj dużo siły już się traci, żeby go przytrzymać.. -
Dużo mam poleca ten linomag zielony. Ale mi on tak śmierdzi że szok. W czerwcu mąż oblał się wrzątkiem i smarowal się potem tym linomagiem. To jego ciuchy mimo że prane były już parę razy to nadal mi zajezdzaly ta maścia. Nie wiem może to kwestia tego że byłam w 1 trym i wszystko mi się obrzydzalo
-
W temacie kosmetyków bardzo polecam blog srokao tak jak już było wspomniane. Do pupy dla dziecka nic nie używałam, sporadycznie tylko jak coś się działo to bephanten. Warto pamiętać żeby nie używać maści z cynkiem-to tylko jak coś złego się dzieje A nie do codziennej pielęgnacji. Dużo wietrzylam pupę A w domu nie używałam chusteczek tylko wacikow i przygotowana wodę.
I też nie wyobrażam sobie życia bez katarka. Przy malutkim dziecku można sobie używać gruszki albo ściągać ustami ale jak dziecko jest mobilne to dla mnie niemożliwe :p latarek raz dwa i po sprawie A i tak u nas potrzebne 2 osoby-jedna trzyma druga odciaga. Ale też staram się używać tylko jak duży katar i tylko przed snem. W ciągu dnia inhalacje i woda morska do noska bo podobno częste odciaganie może wzmagac produkcję wydzieliny. Także wszystko dla ludzi ale z głową mózgu odkurzacz dziecku nie wciągnie:DWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 08:17
lipa, abbigal, Klio86, Iga66 lubią tę wiadomość
Październik 2017 synek -
Jestem troche zaskoczona, że położne polecają Wam emolienty. Ja znam 4 położne i każda odradza na początek. Emolienty stosuje się na atopowe zapalenie skóry i inne problemy skórne u noworodka. Maluchy szybko się na nie uodparniaja. Gdy dziecko nie ma tych problemów powinno się stosować normalne kremy, ten momme ma bardzo dobry skład. Niestety, gdy stosujecie emolienty, a problemy ze skórą zaczną się pojawiać będziecie musiały wejść w drogie, profesjonalne kosmetyki.
Ja również polecam sroka o, tam także nie są polecane emolienty, jeśli nie ma problemów ze skórą u noworodka.malwa88, Mini89, SusieOne, lipa, abbigal, Vella83, sasquacz, Celia89 lubią tę wiadomość
09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Ewelina85 wrote:Jestem troche zaskoczona, że położne polecają Wam emolienty. Ja znam 4 położne i każda odradza na początek. Emolienty stosuje się na atopowe zapalenie skóry i inne problemy skórne u noworodka. Maluchy szybko się na nie uodparniaja. Gdy dziecko nie ma tych problemów powinno się stosować normalne kremy, ten momme ma bardzo dobry skład. Niestety, gdy stosujecie emolienty, a problemy ze skórą zaczną się pojawiać będziecie musiały wejść w drogie, profesjonalne kosmetyki.
Ja również polecam sroka o, tam także nie są polecane emolienty, jeśli nie ma problemów ze skórą u noworodka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 12:45
lipa, Ewelina85 lubią tę wiadomość
-
Sovi wrote:Tyle że ten momme ma tlenek cynku i ma dosyć wysoka cene. Więc chyba zdecyduje się na smierdzacy mi linomag
przegroda - już OK, KIR BX - OK; fDNA - 8.95% - OK NK 18,63%-14,5% , Pai-1 hetero , mthfr 677 hetero
Angelius Provita -
nick nieaktualny
-
malwa88 wrote:Mi nie leci tak typowo ale już od dłuższego czasu jak smarcze to często skrzepy krwi mam. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Niestety nie pomogę nigdy nie miałam tak
Angelius Provita -
Sovi wrote:Tyle że ten momme ma tlenek cynku i ma dosyć wysoka cene. Więc chyba zdecyduje się na smierdzacy mi linomag
Ostatnio byłam w Rossmann, tam jest kolekcja babydream i byłam zaskoczona niską ceną i całkiem niezłym składem.09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro.