Noworoczne mamuśki styczeń 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny co u was? Ktoś jeszcze pamięta o tej stronie? Martek , Celia jak wasze najmniejsze pociechy?
U nas ostatnio masakra Ada 3 tygodnie ciągiem chodziła do Przedszkola i już się cieszyłam że będzie już tylko lepiej i znów tydzień w domu bo kaszel , wróciła do Przedszkola po wszystkich świętych to się okazało że w Przedszkolu wirus dzieci wymiotują i biegunka nie wiem czy rotawirus czy co za ciort ale dziś mamy piątek 4 nad ranem i tak mi kaszle aż ją ciągnie na wymioty poprostu niekończąca się opowieść mam nadzieję że u was lepiej. Oliwka jest jej przeciwieństwem , ani razu nie miała jeszcze antybiotyku , jeśli zarazi się od Ady to przechodzi bardzo łagodnie , od kad skończyła 2 latka tak rozwinęła się jej mowa że dosłownie z dnia na dzień zaczęła mówić zdaniami i przy tym jest taka słodka , codziennie wieczorem pyta mnie " mamusiu a kochas mnie bajdzio"? Urocze to jest 😊
Odezwijcie się od czasu do czasu . Pozdrawiam was wszystkie 😘
-
Gratuluję kolejnych ciąż i maluszków. Ja po dwójce zakończyłam ani nie myślę o trzecim ani nie marzę, jestem tak zmęczona ta dwójka że mi już wystarczy. Ci moi chłopcy mają teraz ciężki czas, nie potrafią się dogadać, codziennie są jakieś dramaty. A jeszcze dogadanie się utrudnia to że Olek nie potrafi mówić, chodzę do logopedy, byłam u neurologa, wszystko ok, tylko opóźniony rozwój mowy, no nic czekamy dalej
-
U nas wszysko ok. Wojtek to ,,mój dzidzia" i już. Ostanio probowala na nim jeździć. Laura z mową też różnie. Ale zauważyłam, że ona jest wielojęzyczna. Mówi po swojemu, polsku, angielsku i niemiecku. Może stąd obsuwa. Nic w tym kierunku nie robię. Chodzi np i jest ,,Where is dzidzia", ,,nie ma dzidzia". Kolory też po angielsku. Pytasz się jej czy chcę coś jeść a ta ,,jaaaa" albo zabiera pupie banana i ,,to jest meine!" Xd
-
Hej ja pamiętam tylko straciłam moje stare konto Staś w grudniu skończy 3 lata i niezły z niego gagatek :p Moje poprzednie konto nazywało się bardzo podobnie jakaś inna mieszanka liter :p Mam nadzieję że ktoś mnie pamięta 😂
-
Hej dziewczyny fajnie że się odzywacie . Co do mowy to nasza Ada (4,5 roku teraz) swoją mowę zaczęła od angielskiego kolory cyfry po angielsku tylko po polsku mama baba czy tata i tak naprawdę zaczęła mówić przed samym 3 rokiem życia i na dodatek pomogło podcięcie wędzidełka ale od 3 roku życia nawija jak szalona. Za to Oliwka ( 3 latka będzie w 02.02 i od kad skończyła 2 latka z dnia na dzień zaczęła mówić zdaniami bardzo szybko się rozgadała także każde dziecko inne i nie ma się co przejmować gwarantuje że przyjdzie czas że będziecie chciały trochę ciszy 🤣🤣🤣
-