X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Objawy
Odpowiedz

Objawy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karolinary Nowa

Wysłany: 15 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje jestem po prostu u kresu niewytrzymałości. 3 października kochałam się z moim partnerem, dodam że to były moje dni płodne( jedyny minus to taki że miałam wtedy okres)( mam dość krótki cykl bo 24dni-zawsze 24) Hmm od paru dni boli mnie podbrzusze( podobnie jak na okres, ale inaczej- dziś w nocy tez bolało i to bardzo) tak samo jak jajniki czuje kłucie- może nie często ale zazwyczaj wieczorem, rano czuje bardzo słabiutkie mdłości. Zawsze panowałam nad swoimi emocjami a teraz mam je rozregulowane( dziś płakałam- nie wiem czemu). W dzień czuję się bardzo senna( jak nigdy) a w nocy czasami nie spie a nawet jak śpię to chce mi się spać w dzień, a co z apetytem, zawsze jadłam maluśko a teraz widzę sporą poprawę bo jem więcej, piersi mnie nie bolą. Napiszcie mi jeszcze czy gdy zrobię test w niedzielę to będzie on wiarygodny? bo chyba nie chce mi się czekać do okresu który nadejdzie za paręnaście dni. Bardzo pragnę dzieciątka :)

Karolina
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zrob bete, bedzie najpewniejsza:) A który masz dzis dzień cyklu?

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Karolinary Nowa

Wysłany: 15 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    To zrob bete, bedzie najpewniejsza:) A który masz dzis dzień cyklu?
    13- oby nie pechowy:)

Karolina
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestes dopiero co po owulacji:) W takim razie beta tez nic jesze nie wykaże, ja robilam bete jakos 7 dpo i nie pokazała ciazy, w wczoraj widzialam bijace serduszko! Badz cierpliwa, oplaca sie:)

74didf9h1v4xctmm.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinary wrote:
    Kochane moje jestem po prostu u kresu niewytrzymałości. 3 października kochałam się z moim partnerem, dodam że to były moje dni płodne( jedyny minus to taki że miałam wtedy okres)( mam dość krótki cykl bo 24dni-zawsze 24)
    czekaj bo nie rozumiem...
    jak mogły to być Twoje dni płodne jak miałaś okres? jak oceniłaś płodność?
    jaki masz śluz obecnie? szukasz objawów nie będąc w ciąży - to tylko psychika.
    Aby zajść w ciąże powinnaś kochać się od momentu zakończenia okresu do 3-4 dni po połowie cyklu, żeby była szansa na zapłodnienie.

Wyluzuj z tym szukaniem objawów, bo jak widać...oszaleć nie jest łatwo, a popadanie w obsesję nie sprzyja zachodzeniu w ciążę.
    Najlepiej kochać się z miłości, a nie tylko w celu zapłodnienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 11:14

Mag.1990, Limerikowo lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Karolinary Nowa

Wysłany: 15 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    To jestes dopiero co po owulacji:) W takim razie beta tez nic jesze nie wykaże, ja robilam bete jakos 7 dpo i nie pokazała ciazy, w wczoraj widzialam bijace serduszko! Badz cierpliwa, oplaca sie:)
    Gratulacje, a teraz ja tego pragnę. A co z teorią że test można robić już 14-dni po zbliżeniu?

Karolina
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja nie rozumiem. Skoro dzis mija 13 dzien cyklu (nie mylic z dniami po owulacji), to jesteś dopiero za polmetkiem cykli (pisalas, ze masz 24 dniowe). Wiec jezeli kochałas sie 3 pazdziernika, to bylo to 11 dni temu, a wiec na samym poczatku, gdzie prawdopodobnie nie bylas jeszcze 'plodna'...

Test owszem jest wiarygodny po 14 dniach, ale od czasu wspolzycia w okresie płodnym, a nie jakimkolwiek.

Limerikowo lubi tę wiadomość

74didf9h1v4xctmm.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, tak jak Natka pisze
    wiarygodny jest test, wtedy gdy wiesz kiedy mniej więcej masz owulację i do tego dodajesz te 14dni.

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ