Obwód główki 36 tc
-
#obwód główki
Hej dziewczyny,
Jestem w 36 tc i byłam dziś na wizycie u innego lekarza bo mój prowadzący ma urlop.
Typ straszny buc ,musiałam go o wszystko dopytywać bo sam z siebie nic nie mówił. Waga dziecka niby ok,2600 gram ale dopiero w domu zobaczyłam ,że jest za mały obwod glowki ,mianowicie 31,1 cm co odpowiada 34 + 5 tc.Troche się załamałam,szczególnie że on nic nie komentował...
Czy któraś miała taka sytuację? -
Gosicza wrote:#obwód główki
Hej dziewczyny,
Jestem w 36 tc i byłam dziś na wizycie u innego lekarza bo mój prowadzący ma urlop.
Typ straszny buc ,musiałam go o wszystko dopytywać bo sam z siebie nic nie mówił. Waga dziecka niby ok,2600 gram ale dopiero w domu zobaczyłam ,że jest za mały obwod glowki ,mianowicie 31,1 cm co odpowiada 34 + 5 tc.Troche się załamałam,szczególnie że on nic nie komentował...
Czy któraś miała taka sytuację? -
Hej, a jak jest ułożone dziecko? Po pierwsze: te aparaty są tak niedokładne, ze rozbierzności 14 dni są fabrycznie uznane za normę. Jeśli do tej pory było ok, to najprawdopodobniej jest ok. Po drugie: przyjrzyj się proporcjom Waszych głów - być może tata lub mama ma drobniejsza głowę i to po prostu po Was A po trzecie: w tym wieku dziecko już moze być trochę głową w kanale rodnym i ciężko jest zmierzyć obwód - u nas np. tak było i stresowałam się do samego końca niepotrzebnie.
-
Krewetka04 wrote:Hej, a jak jest ułożone dziecko? Po pierwsze: te aparaty są tak niedokładne, ze rozbierzności 14 dni są fabrycznie uznane za normę. Jeśli do tej pory było ok, to najprawdopodobniej jest ok. Po drugie: przyjrzyj się proporcjom Waszych głów - być może tata lub mama ma drobniejsza głowę i to po prostu po Was A po trzecie: w tym wieku dziecko już moze być trochę głową w kanale rodnym i ciężko jest zmierzyć obwód - u nas np. tak było i stresowałam się do samego końca niepotrzebnie.
Młoda jest ułożona główką w dół i dosłownie czuje jak mi już napiera na szyjkę:p .No właśnie my z narzeczonym mamy duże głowy ..I na poprzednich usg główka była w normie ,zgodnie z wiekiem ciążowym. -