X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Obwód główki 36 tc
Odpowiedz

Obwód główki 36 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosicza Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #obwód główki

Hej dziewczyny,
    Jestem w 36 tc i byłam dziś na wizycie u innego lekarza bo mój prowadzący ma urlop.
    Typ straszny buc ,musiałam go o wszystko dopytywać bo sam z siebie nic nie mówił. Waga dziecka niby ok,2600 gram ale dopiero w domu zobaczyłam ,że jest za mały obwod glowki ,mianowicie 31,1 cm co odpowiada 34 + 5 tc.Troche się załamałam,szczególnie że on nic nie komentował...
    Czy któraś miała taka sytuację?

• Gosicza Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyone?

• AEGO Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosicza wrote:
    #obwód główki

Hej dziewczyny,
    Jestem w 36 tc i byłam dziś na wizycie u innego lekarza bo mój prowadzący ma urlop.
    Typ straszny buc ,musiałam go o wszystko dopytywać bo sam z siebie nic nie mówił. Waga dziecka niby ok,2600 gram ale dopiero w domu zobaczyłam ,że jest za mały obwod glowki ,mianowicie 31,1 cm co odpowiada 34 + 5 tc.Troche się załamałam,szczególnie że on nic nie komentował...
    Czy któraś miała taka sytuację?
    Moje dziecko przy urodzeniu było troszkę większe, bo miał 2,8 kg i obwód głowy 32. Wszystko było okej.

age.png
  • Gosicza Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Moje dziecko przy urodzeniu było troszkę większe, bo miał 2,8 kg i obwód głowy 32. Wszystko było okej.

W ktorym tygodniu urodziłaś?

• Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a jak jest ułożone dziecko? Po pierwsze: te aparaty są tak niedokładne, ze rozbierzności 14 dni są fabrycznie uznane za normę. Jeśli do tej pory było ok, to najprawdopodobniej jest ok. Po drugie: przyjrzyj się proporcjom Waszych głów - być może tata lub mama ma drobniejsza głowę i to po prostu po Was ;) A po trzecie: w tym wieku dziecko już moze być trochę głową w kanale rodnym i ciężko jest zmierzyć obwód - u nas np. tak było i stresowałam się do samego końca niepotrzebnie.

event.png
  • Asia2000 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 99 decyl. Duza glowa od 32 tygidnia. Wszystko ok😉💪

age.png
  • Gosicza Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2024, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krewetka04 wrote:
    Hej, a jak jest ułożone dziecko? Po pierwsze: te aparaty są tak niedokładne, ze rozbierzności 14 dni są fabrycznie uznane za normę. Jeśli do tej pory było ok, to najprawdopodobniej jest ok. Po drugie: przyjrzyj się proporcjom Waszych głów - być może tata lub mama ma drobniejsza głowę i to po prostu po Was ;) A po trzecie: w tym wieku dziecko już moze być trochę głową w kanale rodnym i ciężko jest zmierzyć obwód - u nas np. tak było i stresowałam się do samego końca niepotrzebnie.

Młoda jest ułożona główką w dół i dosłownie czuje jak mi już napiera na szyjkę:p .No właśnie my z narzeczonym mamy duże głowy ..I na poprzednich usg główka była w normie ,zgodnie z wiekiem ciążowym.

• AEGO Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    W końcówce 35, więc wcześniej, niż tc Twojego dziecka, jedynie sugerowałam się w odp waga i tym jak wychodził na usg, czyli większy.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ