X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Odstawienie luteiny w 13 tyg ciazy
Odpowiedz

Odstawienie luteiny w 13 tyg ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Czy któraś z Was odstawiała luteinę w podobnym tygodniu ciąży?
    W 10 tygodniu czasu byłam w szpitalu z powodu kłucia w brzuchu, dostałam luteinę pod język 2x2 tabl bez badania progesteronu. Teraz moja lekarka kazała już odstawić a trochę się boję.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie. Może któraś z Was też odstawiła luteinę na tym etapie?

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie ciąży łożysko przejmuje funkcje "produkcji" progesteronu, jeżeli nie ma wskazań medycznych typu plamienia, krwiak, jakieś inne zagrożenie ciąży to można odstawić, zawsze można wrócić do progesteronu.

Angelka93 lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Na tym etapie ciąży łożysko przejmuje funkcje "produkcji" progesteronu, jeżeli nie ma wskazań medycznych typu plamienia, krwiak, jakieś inne zagrożenie ciąży to można odstawić, zawsze można wrócić do progesteronu.
    Bardzo dziekuje Ci za odpowiedź. Czytałam o tym i niby to wiem ale zazwyczaj dziewczyny piszą że odstawiały okolo 16-18 tyg. Ufam mojej lekarce ale chciałam wiedzieć czy ktoś też odstawiał tak szybko i wszystko było dobrze.

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelka93 wrote:
    Bardzo dziekuje Ci za odpowiedź. Czytałam o tym i niby to wiem ale zazwyczaj dziewczyny piszą że odstawiały okolo 16-18 tyg. Ufam mojej lekarce ale chciałam wiedzieć czy ktoś też odstawiał tak szybko i wszystko było dobrze.

Znam sporo dziewczyn co miały odstawiony progesteron ma tym etapie ciąży, wszystko było dobrze, ale może jeszcze się odezwa jakieś dziewczyny

Angelka93 lubi tę wiadomość

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Znam sporo dziewczyn co miały odstawiony progesteron ma tym etapie ciąży, wszystko było dobrze, ale może jeszcze się odezwa jakieś dziewczyny
    Odstawiłam od wczoraj, mam nadzieję że będzie wszystko ok 🍀

kinga25 lubi tę wiadomość

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ